Moguce ali ja nisam bio na Kosovu '89 pa nemogu tvrdit sa sigurnoscu ali ti mogu ispricat moj privi dan u JNA, ide porucnik i izdvaja na lijevu stranu nas iz Ustanickih krajeva, jos kaze e to su vam drugovi , ustanici oni vole drugu uniformu ova im je mnogo svijetla, kaje ovaj jedan ja mu sa bratiom iso u srednju , ja sam Srbin sto mene snjima, kaje ovaj 'ebem ti tetku u drob Srbiine zacepi ni jedne, kaje ovaj Mate moj iz Zadra jebacega moj caca dok doje on je prvoborac, kajem ja a tek moj, poslije zakletve se ovaj izvinjavo pred komadantom grada. E tako ti je to bili , mi bili odma zigosani jer smo iz ustanickih krajeva. A zamisli sad da neko nabije kokardu.Socrates wrote: 05 May 2020, 19:23 Ma on je titoista k'o i ovi, on bi sakrio najradije da je takvo nešto bilo moguće u Titinoj Jugoslaviji.
Al' hajd'.
Jel' bilo '89 četnika po Kosovu?
Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 147 times
- Status: Offline
Re: Josip Broz TITO
- rocko
- Inventar foruma
Havana od takvih je sevap uzet do zadnje pare.HAVANA wrote: 05 May 2020, 19:29Ja kad vidim ko invalidnine prima i uvozi auta na povlastice...a ko jedva prezivljava, povraca mi se. A znam i jedne i druge. Jos kad taj povlasticar pocne vazit o allahu, islamu, bosnjacima... Haman pa i povratim. Al ja se i ne vidjam i ne druzim sa ovim prvim..Izbjegavam ih u sirokom luku osim ako im repa trebam uzet. To rado uradim. Ove druge vidjam, redovno se okupimo...rocko wrote: 05 May 2020, 19:15
Moj Havana sve smo to mi sanjali, pricaju ljudi kako su zarobljavali 20 tenkova u danu '92 , nivo mitomana u mom komsiluku sto su novim komsijaam koji su se bili rasirili po nasim kucama rekli da tu nema ko da se vrati kaje mi ih u povlacenju docekli ured dvije 'iljade ustasa smo pobili taj dan, kad mi dodjosmo da ih rastjeramo iz kuca kaje zar vi niste svi mrtvi. A mi u povlacenju izgubili jedan kamion, i jedan kombi.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Oboje ih dijele.
Bas ruzno za procitati.
Ukoliko to nije neka njihova lokalna intimna zajebancija.
- MunDzi
- Svadjalica
Vidite kako to Fudo fino opisa u samo jednom postu.Fuddo wrote: 05 May 2020, 18:24 Serokrates to presjeca knjiski,
Ovi stariji se malo sluze emocijama,
Ljudima je bilo fino, mladi, zdravi, pojest, popit, sprcit, bezbrizni...
Mora coJek svakog razumiT.
To je bolan ljudi bila pravo nazadna sredina, nepismen narod, e sad ti od tog ista napravit, to je poduhvat.
Bilo je mali milion gluposti, gresaka, al bilo je i dobrih stvari za one koji ga pamte, ne treba ih domah na stoc docekat. Nek se ljudi sjecaju i evociraju uspomene, sta fali. Sve je to normalno.
U pravu si.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9466 times
- Been thanked: 11217 times
- Status: Online
Mukelefa wrote: 05 May 2020, 16:46
Presutio zlocine nad Bosnjacima a pocinjenje od strane cetnika, da bi zadovoljio srpske interese.
Jer cilj mu je bila Jugoslavija.
Bez Srpske suradnje ne bi mogao ostvariti Jugoslaviju.
Kako ne bi mogao? Fino, zaobići Srbiju, koja je ionako do početka 1944. bila komplet četnička i nedićevska, pa organizirati AVNOJ bez Srbije. Šta je tu problem?
Šta je onda pravio? Jiugoaslavija kao Srbija s dvorištem? I čim su ostale republike izborile bolji položaj, Srbi odmah naoštrili kamu? kako mi možeš dokazati, da Tito to nije mogao pretpostaviti? Šta ako je pretpostavio, pa je dozvolio takav ustav iz 1974. godine? U tom scenariju, Tito nam je aminovao samostalnost, a njegovi fanovi na ovoj temi ukrug-ukrug-ukrug.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Socrates, svi su postovi ovog Papeta besmisleni i slobodno ti to isprijavljuj kao trolanje.
Ne troši vrijeme, na takve likove.
Ok, malo si se isplako. Jel ti sad lakše?
Nemam ti šta drugo reći. Nemam običaj mlatiti praznu slamu.
Zanima me:
1. Šta je loše
2. Šta trebamo raditi
3. Ko treba raditi
4. itd..
Ja baa, a kao što vidiš, ništa se nije promijenilo. Čak je JNA pojam poštenja.
Ko nas iz meraka ne bi rado pobio, kad se već sami nudimo?
Rekoh ja na početku "Od Alije do Tita i nazad" time sam sve rekao, samo što ti ne čitaš.
Usrah se od smijeha.
U to doba ni u Njemačkoj radnik nije imao 2000 maraka.. Jebo te, pa to je tad bilo pola golfa
Jeste. Nadam se, kad nam JNA opet dođe, da ćeš biti hrabar pa joj pohrliti u susret.
Nek te zveknu na čelu kolone, ko Olgu i Suadu. Budi dosljedan u stavovima i ne brini, ima ti ko odati počast. Čim čujem za to, ja šampanjac otvorim.
Da, došlo bi i šteta što nije ostao živ do tada, jer bi ga Srbi roknuli. Oni isti Srbi, kojima je vječito išao niz dlaku, pa čak se i ćirilicom potpisivao. zašto da ne, ti isti Srbi su pobili sve svoje vladare, od Karađorđa do danas, a eventualno ih prisilili na abdiciranje.
Bilo bi rata. U Čehoslovačkoj nema Srba, pa zato nije bilo rata.
Da ga j...., ko smisli jednostavniji i tačniji odgovor.
Nije moglo zbog balansa između srpskih i hrvatskih nacionalista. valjali su mu u rušenju Savke i Latinke, koje su i u crnom ispod nokta imale više pameti, nego taj rigidni polupismeni boljševik.
Lik jedva dočeko, da Staljin umre, pa da otrči u Moskvu, da se izljubi s Hruščovom, jer valjalo je njemu Srbima račune polagati.
Eto, riješen problem.
Jesu i to duplo. Duplo više je pobio i Draža Mihajlović, samo što je to Titov štab na sve načine zataškavoa, jer tad su zvanično bili u savezu s četnicima.
Suma sumarum, pobili su i jedni i drugi, oko 100.000 Muslimana i za to NIKO i nikada nije odgovarao. Draži kad su sudili, sudili mu zbog srpskih civila i to svega par pokolja. Muslimani kao da nisu postojali.
Prisjetimo se i herojske cifre ubijenih Nijemaca, od strane partizana. Za 4 godine, svega 1200.
Vojska ni za popišati je.
Izgledaš smiješno, kad diskutuješ s puno obrazovanijim od sebe.
Ako može, malo o tom drugom paru opanaka?
Zašto je amnestirao cca 300.000 četnika i nedićevaca?
Šta da rade bošnjački i hrvatski civili? Dođu četnici i pobiju ih. Dođu partizani i pobiju ih. Šta da rade?
Zašto bi Tito otvoreno ubijao muslimane, kad su tu bili četnici. Ulete u Olovo, pobiju oko 1000 ljudi, a Rodoljub Čolaković (opet) upiše u istoriju, da je bilo "neke četničke provale u toj regiji"
Ne troši vrijeme, na takve likove.
tuzlak1212 wrote: 05 May 2020, 12:56A sta bi ti, pa mi od dolaska Turaka vise nikad nismo vladali svojom drzavom... Navikli smo na prosjacenje i da drugi odlucuju nasom sudbinom, sirotinjskog smo mentaliteta, kolikog god sve(t)ca da izglasamo vlast ce mu pojest pamet i postat ce isti ko i svi prethodnici
Sad odjednom treba u nasim genima da bude patriotizam i sposobnost vodjenja drzave? Nema toga, imamo gomilu filozofije i teorije, ali nema potrebnih vjestina za vodjenje drzavom a nemamo osjecaj da udarimo kad neko pljuje po drzavi.
Ako je ista ova drzava djecu naucila, naucila je da drzava ovakva ne vrijedi kurcu i ne vrijedi da dugorocno mnoge generacije ljudi propadaju u ovom kazanu zbog nekog lokal nacionalizma. Ne bi me cudilo da se za 20 godina potpise neka papirologija s kojom svi mogu da idu u pm, eto svima zemlja koju hoce, samo da nas ostave na miru i da mozemo 'move on' zapoceti kao dolikuje.
Jer j.... ja svu tu pricu ako zivim ko zadnji mis na svijetu u sred Evrope,a da udarimo na nekog ne moze jer slabiji smo od svih.
Ok, malo si se isplako. Jel ti sad lakše?
Nemam ti šta drugo reći. Nemam običaj mlatiti praznu slamu.
Zanima me:
1. Šta je loše
2. Šta trebamo raditi
3. Ko treba raditi
4. itd..
insomnia wrote: 05 May 2020, 12:59Glaj nacionalistaKrokodil Behko wrote: 05 May 2020, 08:42 Zaboravih da dodam, razumijem i taj kozmopolitski dio, ali upravo on nas je skupo koštao 1992. godine, skupa sa snom o Jugoslaviji, a što se Tita tiče, ako se ne varam, s njegovom smo slikom u rat krenuli
Detalj iz 1992. Sarajevo
I ja sam za suživot, ali ne prije nego što budem siguran, da to i ostali u regiji žele.
U ovom trenutku, samo se nasmijem, kad neko izgovori tu riječ i nazovem ga suživotašem.
Ja baa, a kao što vidiš, ništa se nije promijenilo. Čak je JNA pojam poštenja.
Ko nas iz meraka ne bi rado pobio, kad se već sami nudimo?
Mukelefa wrote: 05 May 2020, 14:42 Ovdje samo iz krajnosti u krajnost.
Ili moras biti idolopoklonik.
Ili moras biti mrzitelj.
Nedaj boze imati neki realan osvrt.![]()
Vala ste dosadni i jedni i drugi.
Rekoh ja na početku "Od Alije do Tita i nazad" time sam sve rekao, samo što ti ne čitaš.
edo_79 wrote: 05 May 2020, 15:02 kad radnik ima platu 2 milje dojč maraka, jebe mu se koliko će Tito zavrnut.
Usrah se od smijeha.
U to doba ni u Njemačkoj radnik nije imao 2000 maraka.. Jebo te, pa to je tad bilo pola golfa

Jeste. Nadam se, kad nam JNA opet dođe, da ćeš biti hrabar pa joj pohrliti u susret.
Nek te zveknu na čelu kolone, ko Olgu i Suadu. Budi dosljedan u stavovima i ne brini, ima ti ko odati počast. Čim čujem za to, ja šampanjac otvorim.
shark-attack wrote: 05 May 2020, 15:30 Da je taj covjek bio u zivotu 90-tih da li bi doshlo do rata?
Da, došlo bi i šteta što nije ostao živ do tada, jer bi ga Srbi roknuli. Oni isti Srbi, kojima je vječito išao niz dlaku, pa čak se i ćirilicom potpisivao. zašto da ne, ti isti Srbi su pobili sve svoje vladare, od Karađorđa do danas, a eventualno ih prisilili na abdiciranje.
shark-attack wrote: 05 May 2020, 15:48 Raspala se i Cehoslovacka, ali nije bilo rata.
Pitao sam: da li bi bilo rata (onakav kakv je bio da je Tito bio ziv)?
Bilo bi rata. U Čehoslovačkoj nema Srba, pa zato nije bilo rata.
Da ga j...., ko smisli jednostavniji i tačniji odgovor.
Socrates wrote: 05 May 2020, 15:56 Evo sad i brane sto je ime narodu dao po religiji.
Pa eto, što nije moglo Bosnjak a moglo je Musliman?
Nije moglo zbog balansa između srpskih i hrvatskih nacionalista. valjali su mu u rušenju Savke i Latinke, koje su i u crnom ispod nokta imale više pameti, nego taj rigidni polupismeni boljševik.
Lik jedva dočeko, da Staljin umre, pa da otrči u Moskvu, da se izljubi s Hruščovom, jer valjalo je njemu Srbima račune polagati.
Ako ti je toliko loše tamo, mogu ti u Podlugovima srediti posao. Imat ćeš oko 700 maraka s toplim, za početak. Godišnjeg oko 12 radnih dana, da ne kukaš. To ti je mnogo bliže nego sada.Salko_dvominutaš wrote: 05 May 2020, 16:14
Znaš kad ja mogu sa djecom 10 dana na more? (finansijski)
Znaš što mogu dobiti godišnji odmor da odem na planinu?
da ne nabrajam dalje...
Evo samo te sitnice i ta paralela sistema, onog i ovog sada....
Općenito smo svi nezadovoljni načinom trenutog vođenja ovih naših prĆija i torova i kao takvi pomalo uzdižemo i mećemo na pijedastal bivši sistem, zaboravljajući sve njegove mahane, kojih je bilo da se razumijemo... Ali ovo sada što imamo je daleko od bilo kakvog sistema....
Eto, riješen problem.
Socrates wrote: 05 May 2020, 16:17 Tito je pobio više nedužnih ljudi bez suda nego Karadžić.
Na kraju krajeva, njegove trupe koje su dočekale kraj rata su pobile više Bošnjaka nego Karadzic.
O čemu mi, djeco, pričamo?
Jesu i to duplo. Duplo više je pobio i Draža Mihajlović, samo što je to Titov štab na sve načine zataškavoa, jer tad su zvanično bili u savezu s četnicima.
Suma sumarum, pobili su i jedni i drugi, oko 100.000 Muslimana i za to NIKO i nikada nije odgovarao. Draži kad su sudili, sudili mu zbog srpskih civila i to svega par pokolja. Muslimani kao da nisu postojali.
Prisjetimo se i herojske cifre ubijenih Nijemaca, od strane partizana. Za 4 godine, svega 1200.
Vojska ni za popišati je.
Ako iko lupa gluposti, onda si to ti.Pape wrote: 05 May 2020, 16:21
Na dvije posljednje stranice lupas gluposti bez ikakvog reda i smisla.
Napishi nesto na sta ima osnove da ti se odgovori.
Izgledaš smiješno, kad diskutuješ s puno obrazovanijim od sebe.
Mukelefa wrote: 05 May 2020, 16:32 To sto je Tito kasnije amnestirao cetnike je potpuno drugi par opanaka.
Ali ne mozes reci da je Titova politika i naredba bila da se ljudi ubijaju jer su muslimani.
Šta da rade bošnjački i hrvatski civili? Dođu četnici i pobiju ih. Dođu partizani i pobiju ih. Šta da rade?
Zašto bi Tito otvoreno ubijao muslimane, kad su tu bili četnici. Ulete u Olovo, pobiju oko 1000 ljudi, a Rodoljub Čolaković (opet) upiše u istoriju, da je bilo "neke četničke provale u toj regiji"
- MunDzi
- Svadjalica
Nauciti da treba pricati o cinjenicama i iznositi na vidjelo sve cinjenice, i pozitivne i negativne.
A ne samo jedne ili druge.
Ili izvrtati ih.
Manipulisati njima.
Itd.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Eto, da niste bili zaneseni glupostima oko Tita, da li bi se desilo sto se desilo bas kako se desilo.
To je pravo pitanje. Mislim, ja mogu šuplje dokle hoćeš, ali ste cvijećem dočekali JNA iz Hrvatske i Slovenije.
To je pravo pitanje. Mislim, ja mogu šuplje dokle hoćeš, ali ste cvijećem dočekali JNA iz Hrvatske i Slovenije.
. . . . . . . . .
- MunDzi
- Svadjalica
Ne znam sta ti nije jasno.Krokodil Behko wrote: 05 May 2020, 19:42Mukelefa wrote: 05 May 2020, 16:46
Presutio zlocine nad Bosnjacima a pocinjenje od strane cetnika, da bi zadovoljio srpske interese.
Jer cilj mu je bila Jugoslavija.
Bez Srpske suradnje ne bi mogao ostvariti Jugoslaviju.
Kako ne bi mogao? Fino, zaobići Srbiju, koja je ionako do početka 1944. bila komplet četnička i nedićevska, pa organizirati AVNOJ bez Srbije. Šta je tu problem?
Šta je onda pravio? Jiugoaslavija kao Srbija s dvorištem? I čim su ostale republike izborile bolji položaj, Srbi odmah naoštrili kamu? kako mi možeš dokazati, da Tito to nije mogao pretpostaviti? Šta ako je pretpostavio, pa je dozvolio takav ustav iz 1974. godine? U tom scenariju, Tito nam je aminovao samostalnost, a njegovi fanovi na ovoj temi ukrug-ukrug-ukrug.
Htio je da ujedini sva balkanska plemena.
Nije mu uspjelo i to je to.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Tebi je mama tada sline brisala tako da ne pricas gluposti.Socrates wrote: 05 May 2020, 19:45 Eto, da niste bili zaneseni glupostima oko Tita, da li bi se desilo sto se desilo bas kako se desilo.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
rocko wrote: 05 May 2020, 19:10Mozda je vidjeo sajkacu ali kokardu nije, '81 da si stavio kokardu osmeko bi te prvi komsija cikama u koznim mantilima ma da su tad vec nosili odjela i pederuse, i jos bi batina fasovo, odgulio robije i imao do '92 "karakteristiku" velikosrbin djelovo sa cetnickih pozicija u dosijeu.Socrates wrote: 05 May 2020, 17:59
Pa jel' potrajao sistem?
Gledaj, samo totalni kreteni negiraju činjenice. Jel' potrajao sistem?
Eto, meni je tata pričao da je kokarde viđao već 81-ve na Kosovu. Dakle, odmah čim je Tile rikn'o, počelo je.
Ne kenjaj.
Lično sam u srpskoj kući vidio, pisao sam o tome.
lika iz 70 i neke godine, na sred sela se slikali u četničkim uniformama.
Lično sam vidio i nemoj slučajno da mi tu dođeš i skenjaš nešto, ne trudi se, brišem čim vidim.
rocko wrote: 05 May 2020, 19:19
Znas kako je bili '81 na Kosovu, po danu masu po noci pucaju na kasarne, a da narod nije znao da JNA artiljerijom dejstvuje po Albanij ( pogranicni krajevi ) pa onda ujutro gledas kako Albanska vojska popravlja i grabljama razvlaci zemlju u pogranicnom pojasu gdje us Izvidacko diverzantsek grupe upale u Albaniju.
A policije iz cijele Juge koliko hoces hajde stavi kokardu a zandara iz Zadra, Zenice, Ljubljane, Zagreba , Virovitice , Dzakovice , Zidanog Mosta
pricinilo mu se.
Samo četnik može slagati, kako su Albanci pucali na kasarne. Istina je malo drugačija., JNA je 81. pobila najmanje 5000 albanskih civila, trećina žene i maloljetnici. JNA je u sred Prištine, pobila cijelu albansku porodicu. Jesil plaho drko, dok je JNA gađala Albaniju?
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ne pričam ja gluposti. Čak se i bolje sjećam nego ti. U Zenici ljudi izašli na ulice da docekaju prolaz kolone JNA. Nemoj me samo ubjedjivati da su samo Srbi izašli.Mirelam wrote: 05 May 2020, 19:49Tebi je mama tada sline brisala tako da ne pricas gluposti.Socrates wrote: 05 May 2020, 19:45 Eto, da niste bili zaneseni glupostima oko Tita, da li bi se desilo sto se desilo bas kako se desilo.
Sad, moji nisu izašli jer su već 89-te znali da je vakat ratu.
Pa bgt kako je moguće da JNA onako stavi u obruč Sarajevo a da nije bratstvo-jedinstvo i Tito još uvijek bio u glavama ljudi.
Nemoj bolan bezveze. Pametno.
. . . . . . . . .
Ja vama vjerujem, da ste se osjećali dobro tada (neki više, neki manje)
Ali teško shvaćate, da je ovo danas, plod onih 70 godina Jugoslavija, jedne i druge.
Žestoka ubleha, kako ekonomska, tako i politička.
Kažete propale sad tvornice... Pa tada nisu ni mogle tj smjele propasti. Imale smisla, stvarali dobitak ili gubitak, nema propasti. Posla mora biti. E pa čim su izašle na otvoreno tržište - kvrc.
Koje su bile na zdravim temeljima, i stalno prate tržište, koliko znam, i dan danas furaju.
Dalje, još uvijek partije kadriraju prema podobnosti... Stara KPJ doktrina - naš čovjek.
Dodaj tu ekstremni nacionalizam, koji je direktna posljedica prošlog režima, i dobiješ današnji slozenac ili buckuris.
Zadnja je prilika, da juga ostane, bila propuštena 1974... Tad se moglo fino to prebaciti u konfederaciju, svako sebi, a opet skupa. Tito je tada još bio dovoljno jak, da to odradi, kasnije od rastuće srpske hegemonije, više nije bilo moguće. Sve nakon toga je samo odbrojavanje do konačnog obračuna.
Kažem, vjerujem, da ste proveli fine godine, ali gledati kroz prizmu use, nase i podase, nije baš neka šira slika.
Ali teško shvaćate, da je ovo danas, plod onih 70 godina Jugoslavija, jedne i druge.
Žestoka ubleha, kako ekonomska, tako i politička.
Kažete propale sad tvornice... Pa tada nisu ni mogle tj smjele propasti. Imale smisla, stvarali dobitak ili gubitak, nema propasti. Posla mora biti. E pa čim su izašle na otvoreno tržište - kvrc.
Koje su bile na zdravim temeljima, i stalno prate tržište, koliko znam, i dan danas furaju.
Dalje, još uvijek partije kadriraju prema podobnosti... Stara KPJ doktrina - naš čovjek.
Dodaj tu ekstremni nacionalizam, koji je direktna posljedica prošlog režima, i dobiješ današnji slozenac ili buckuris.
Zadnja je prilika, da juga ostane, bila propuštena 1974... Tad se moglo fino to prebaciti u konfederaciju, svako sebi, a opet skupa. Tito je tada još bio dovoljno jak, da to odradi, kasnije od rastuće srpske hegemonije, više nije bilo moguće. Sve nakon toga je samo odbrojavanje do konačnog obračuna.
Kažem, vjerujem, da ste proveli fine godine, ali gledati kroz prizmu use, nase i podase, nije baš neka šira slika.
Habibti, ya nour el - ain... 

- rocko
- Inventar foruma
Mozda u nekim vecim carsijama od strane lokalnih Srba i nesto jugoslovena koji su bili raja kojoj je Tito dao stan i posao pa misli da mu nesto duguju.Socrates wrote: 05 May 2020, 19:45 Eto, da niste bili zaneseni glupostima oko Tita, da li bi se desilo sto se desilo bas kako se desilo.
U mom kraju pola momaka bili u ZNG tuklo se sa tom JNA po Hrvatskoj.
- MunDzi
- Svadjalica
Amnestirao ih je da se uvuce u paksu Srbima, da izvines na rijecniku.Krokodil Behko wrote: 05 May 2020, 19:43Mukelefa wrote: 05 May 2020, 16:32 To sto je Tito kasnije amnestirao cetnike je potpuno drugi par opanaka.
Ali ne mozes reci da je Titova politika i naredba bila da se ljudi ubijaju jer su muslimani.
Jer bez njih nije mogao graditi Jugoslaviju, zemlju udruzenih svih balkanskih plemena.
Partizani nisu ubijali civile, ne na nacin kako to ti aludiras - udju u selo i pobiju sve na licu mjesta.
Cetnici jesu.
Ustase jesu.
I opet kazem, Tito je bio rasterecen od malih plemena.
Imao je sasvim drugu viziju, Jugoslaviju i jugoslovensku naciju.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13851 times
- Been thanked: 22794 times
Danski model.
Suti, skloni se, klimaj glavom jest tako je,
I cekaj Amerikance.

Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
http://historija.info/2018/06/08/cetnic ... -u-koraju/Mukelefa wrote: 05 May 2020, 20:17Partizani nisu ubijali civile, ne na nacin kako to ti aludiras - udju u selo i pobiju sve na licu mjesta.Krokodil Behko wrote: 05 May 2020, 19:43
Roćko, kao što rekoh, vidio svojim očima, post brisan. Nećeš ti meni tu prosipati četničke priče i zloupotrebljavati demokratiju.. Za Trumpa, jebo te on više.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13851 times
- Been thanked: 22794 times
50 godina indoktrinacije je ostavilo traga, onda uzmes u obzir i strah, napetost, neizvjesnot...ima tu svega.Socrates wrote: 05 May 2020, 19:55Ne pričam ja gluposti. Čak se i bolje sjećam nego ti. U Zenici ljudi izašli na ulice da docekaju prolaz kolone JNA. Nemoj me samo ubjedjivati da su samo Srbi izašli.
Sad, moji nisu izašli jer su već 89-te znali da je vakat ratu.
Pa bgt kako je moguće da JNA onako stavi u obruč Sarajevo a da nije bratstvo-jedinstvo i Tito još uvijek bio u glavama ljudi.
Nemoj bolan bezveze. Pametno.
Mada, malo je to ko docekao sa cvijecem u rukama...ustvari, nije bilo nikakvog doceka.
Dozvolite da se obratimo