Josip Broz TITO

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9391 times
Been thanked: 11150 times
Status: Offline

Re: Josip Broz TITO

Post by Krokodil Behko » 05 May 2020, 21:11

Koliko ja vidim, satrali ste se od kulture, progoneći Socratesa vas desetorica, proglašavajući ga ludim, trolom, balavcem itd.. Problem nastane, kao i obično, kad se pojavi neko ko vam stane na rep i onda pokažete pravo lice. Nismo ni prije dozvoljavali čoporativne napade, pa neće ih biti ni sada, a pogotovo ih neće biti na mene.

Roćko jeste četnik. Svako ko tvrdi kako su Albanci napadali goloruku JNA, može biti samo četnik, pogotovo je to ako me vrijeđa i tvrdi da nisam vidio ono što jesam.

Sad fino vratite se kulturnom načinu diskutovanja.
Prvi problematičan komentar i tema će biti zaključana.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13810 times
Been thanked: 22734 times

Post by Fuddo » 05 May 2020, 21:14

muzicki intermeco

:D.
Ojjj
Dozvolite da se obratimo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko » 05 May 2020, 21:17

Krokodil Behko wrote: 05 May 2020, 21:11 Koliko ja vidim, satrali ste se od kulture, progoneći Socratesa vas desetorica, proglašavajući ga ludim, trolom, balavcem itd.. Problem nastane, kao i obično, kad se pojavi neko ko vam stane na rep i onda pokažete pravo lice. Nismo ni prije dozvoljavali čoporativne napade, pa neće ih biti ni sada, a pogotovo ih neće biti na mene.

Roćko jeste četnik. Svako ko tvrdi kako su Albanci napadali goloruku JNA, može biti samo četnik, pogotovo je to ako me vrijeđa i tvrdi da nisam vidio ono što jesam.

Sad fino vratite se kulturnom načinu diskutovanja.
Prvi problematičan komentar i tema će biti zaključana.
Ja nisam reako da je JNA bila goloruka, jos sam napisao da su granatirali i upadali na podrucije Albanije , ali ti tako isto kazem da sam ja bio pod vatrom osim ako nije neki zastavnik izaso iz kasarne pa da u onom vaktu nas ubijedi da to pucaju Albanci.

ja sam ti reako mozda si vidjeo seljake u jelecima i caksirama ali 1970 da oni to pokazu Behki iz Tesnja kao sto ti napisa osim ako si Boro iz Tulumara onda mozda jesu ali Behrudinu nisu . I utom vaktu nije se smjelo pricat o svacemo da te ne cuje UDBA a da neko skupi muda da se slika u po sela u cetnickoj uniromi, jamiban te seprtlje. Do duse u tvom se kraju prica ekavicom, ko zna mozda im nisi rekao da si Behrudin? Bila jedna sa mnom na fakultet sve se predstavljala ko Nada kad ono Senada.
Mada caksire i jelec su bile ta uniforma.
Last edited by rocko on 06 May 2020, 10:22, edited 1 time in total.

rima
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by rima » 05 May 2020, 21:17

Ljude treba pustiti pa neka ako hoće budu nacionalno neopredijeljeni građani Jugoslavije. Neka taj čovjek bude Bosanac, Hercegovac. Vani vas i ne zovu drugačije nego imenom Bosanac, pa bio to Musliman, Srbin ili Hrvat.
Josip Broz TITO

Pape
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pape » 05 May 2020, 21:18

Krokodil Behko wrote: 05 May 2020, 20:49 I još nešto, ovaj ti, Pape.
To što mi imputiraš neke druge, koji mi ne pašu, ja bih do sada, onako kako si rekao, pritisnuo par puljki i gotovo.

Na ovoj temi, ne slažem se nikako s Mirelamom, Havanom, Salkom, Edom, Tuzlakom, Mukelefom do pola, itds.. Ali nešto se ne sjećam da sam ikog od njih i pomenuo.

Razlog:
Oni ne trolaju i pišu smisleno.

Ok, jesam malo grublji bio prema Edi, ali ko ne bi, nakon onakvog upisa, o anđeoskoj JNA.

Nisu oni problem, nego ti.
Čovjek se polomio pišući sam na vas deset, a ti mu još zaskačeš na vrat, sa svojim besmislenim komentarima.
Imas pravo na svoju percepciju mojih postova, ali nemas pravo da tvrdis da je ispravna. Koji je osnov da ti budes sudija?
Tebi se moji komentari mozda cine besmisleni, ali ima i onih drugih koji to drugacije posmatraju, tj. odobravaju.

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law » 05 May 2020, 21:28

Epilog kao na klixovoj temi Sirija, Bukvalno. :D.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 05 May 2020, 21:29

hilbert wrote: 05 May 2020, 20:45 Hvala mu za sve sto nismo zasluzili. Nikada vise necemo imati sto su on i ljudi s njegovom vizijom ostvarili. Mozda za nekih 200-300 godina. Trebalo je sopstvenom snagom osloboditi domovinu, pa onda pretvoriti razrusenu, siromasnu agrarnu zemlju u modernu industrijsku silu. Nekih cetrdesetak godina je bilo premalo da jugoslavensko drustvo postane dovoljno zrelo da bi moglo opstati i poslije Tita. Jugoslavija, onako opustosena, je iz vrelog presla u hladni rat. Opet je bravar uspio izvuci najvise u datim okolnostima i mogucnostima.

Trebalo je u ratu prvo mobilizirati mase i pridobiti ih za antifasisticku borbu. Tito i komunisti su mudro iskoristili stanje u kojem su se nasli Srbi u BiH i Hrvatskoj, narocito tamo gdje su bili najvise izlozeni ustaskom nozu. Trebalo ih je pridobiti za partizane i sprijeciti da cetnici profitiraju od uzasa koji je zadesio srpski narod. Svaki pocetak je mukotrpan i trebalo je malo vremena dok su cetnici pokazali svoje pravo, koljacko i kolaboratorsko lice. Partizanski pokret se gradio velikim strpljenjem i mudroscu politickih komesara i cinjenica je da su na pocetku isti cinili najvise Srbi. Ne sjecam se nesto da su muslimani masovno letili u partizane. Cak su do kraja ostali marginalna pojava pa im se to nije nikada prigovaralo.

Tko nije okrvavio ruke i tko je ispostovao ultimatum, taj je zasluzio amnestiranje. Obracuni sa cetnicima koji su zloupotrijebili i tu posljednu sansu su se nastavili i poslije rata. Smijesni su im ovi "visoki standardi" forumske gospode koja u slucaju Tita i SFRJ trazi svaku dlaku u jajetu. Titov put je bio ispravan i to se najbolje vidi danas.
Dosta istine.
Ali ima i detalja s kojima se ja ne bih slozila.

Mit je da je u partizanima bilo najvise Srba. Jeste, ako se racunaju i cetnici.

Istina je da muslimani nisu masovno letili u partizane.
Iskustvo ih naucilo da ako se sami ne organizuju u odbrani svog sela, nema vojske koja ce ih odbraniti od cetnickih pokolja.
Trebalo je vremena da partizani dozive povjerenje muslimanskog zivlja.
Medjutim, to povjerenje je i izigrano sa amnestiranjem i onih cetnika koji jesu evidentno okrvavili ruke.

Sve u svemu, Titov put jeste ispravan kao ideja.
Obrusio se u praksi.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2650 times
Been thanked: 8154 times

Post by Duminjo » 05 May 2020, 21:29

Trafalgar Law wrote: 05 May 2020, 21:28 Epilog kao na klixovoj temi Sirija, Bukvalno. :D.
Otkljuca je a nisam kafu smitio. Sad moram brzinski 😂

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8799 times
Been thanked: 5557 times

Post by Mister No » 05 May 2020, 21:31

IMG-cf133f79fe11c9024fa68278431c1c12-V.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The Dark Side Of The Forum...

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Trafalgar Law » 05 May 2020, 21:33

Duminjo wrote: 05 May 2020, 21:29
Trafalgar Law wrote: 05 May 2020, 21:28 Epilog kao na klixovoj temi Sirija, Bukvalno. :D.
Otkljuca je a nisam kafu smitio. Sad moram brzinski 😂
Moj upis jučer je polarizirao političke prilike foruma. Sada se kajem dok pijmem kafu. Definitivno ću Broza ljubomorno čuvati duboko u mome srcu. :D.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 05 May 2020, 21:35

Ne znam više sta da vas upitam. :D.

Jel' negdje uspio socijalizam na silu i komunistička utopija? :valja
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 05 May 2020, 21:37

Jel' se primilo i'dje?

Osim na Kubi, gdje kad mrdnes malo iz Havane ljudi nemaju poštenih gaća.
. . . . . . . . .

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2911 times

Post by Pasaga » 05 May 2020, 21:37

Socrates wrote: 05 May 2020, 21:35 Ne znam više sta da vas upitam. :D.

jest ...
kod Muslimana,Bosnjaka ....
jedini koji su vjerovali slijepo
istinski clanovi i sljedbenici te ublehe ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 599 times
Been thanked: 894 times

Post by tuzlak1212 » 05 May 2020, 21:38

Krokodil Behko wrote: 05 May 2020, 19:43
Ok, malo si se isplako. Jel ti sad lakše?
Nemam ti šta drugo reći. Nemam običaj mlatiti praznu slamu.

Zanima me:

1. Šta je loše
2. Šta trebamo raditi
3. Ko treba raditi
4. itd..
Odgovori na ova pitanja su svaku noc na Dnevniku, te univerzitetske nepoliticke ljude niko ne slusa jer treba iscekivati sta ce Novalic izvalit da mu se mozemo smijati.

Losi su pravosudni i obrazovni sistemi i ustavni poredak za pocetak bilo kojeg daljeg dijaloga.
O promjeni ustava ne vrijedi pricati uopste... Treba cistiti svoje dvoriste pa necu ni o RS pricati, ja bi potegao neku gradjansku incijativu da se zabrani rad u sudstvu i tuzilastvu svima koji su ikad bili ili jesu u neko politickoj stranci. Moze se boriti za veci uvid gradjana u sistem i bazu drzavnih institucija. Zatim izmjene zakona da svaki politicar na koji padne neki argument o zloupotrebi polozaja i kojem (s gore navedenim novim paketom pravnika) u prvom rocistu ne dodje do osloboadjanja optuzbe, bude odmah suspendovan do kraja svih rocista. Ukino bi centralizovanje novca u Sarajevo po pitanju poreza i po pitanju drzavnih firmi uopste, ja sam za to da gdje se pare zaradjuju treba tu i da ostanu. Ja hocu da moj porez ide i ostane u TK i hocu da moj doprinos nezaposlenim se investira ovdje mom komsiji. S time bi se povecao potencijal ekonomskog razvijanja na svim dijelovima drzave. Dakle ovo mi se sve tice Federacije ili cak mog kantona iskljucivo.
Iskopirao bi model amerikanaca ludih i zabranio bi kockanje po citavoj drzavi osim jedan grad u FBiH i jedan grad u RS.

Ovo je neki moj start izmjena, u mojoj masti, djecije price od kojih bi stvari bile jebeno teske i svi bi pocinili suicid :oo
Last edited by tuzlak1212 on 05 May 2020, 21:39, edited 1 time in total.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 05 May 2020, 21:39

Pasaga wrote: 05 May 2020, 21:37
Socrates wrote: 05 May 2020, 21:35 Ne znam više sta da vas upitam. :D.

jest ...
To znači da Tito nije bio ni vizionar. :ccc
. . . . . . . . .

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 05 May 2020, 21:40

Socrates wrote: 05 May 2020, 21:37 Jel' se primilo i'dje?

Osim na Kubi, gdje kad mrdnes malo iz Havane ljudi nemaju poštenih gaća.
E al zato na klupi spavaju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2911 times

Post by Pasaga » 05 May 2020, 21:40

Socrates wrote: 05 May 2020, 21:39
Pasaga wrote: 05 May 2020, 21:37

jest ...
To znači da Tito nije bio ni vizionar. :ccc
jbga sad ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 05 May 2020, 21:46

Mukelefa wrote: 05 May 2020, 21:29
hilbert wrote: 05 May 2020, 20:45 Hvala mu za sve sto nismo zasluzili. Nikada vise necemo imati sto su on i ljudi s njegovom vizijom ostvarili. Mozda za nekih 200-300 godina. Trebalo je sopstvenom snagom osloboditi domovinu, pa onda pretvoriti razrusenu, siromasnu agrarnu zemlju u modernu industrijsku silu. Nekih cetrdesetak godina je bilo premalo da jugoslavensko drustvo postane dovoljno zrelo da bi moglo opstati i poslije Tita. Jugoslavija, onako opustosena, je iz vrelog presla u hladni rat. Opet je bravar uspio izvuci najvise u datim okolnostima i mogucnostima.

Trebalo je u ratu prvo mobilizirati mase i pridobiti ih za antifasisticku borbu. Tito i komunisti su mudro iskoristili stanje u kojem su se nasli Srbi u BiH i Hrvatskoj, narocito tamo gdje su bili najvise izlozeni ustaskom nozu. Trebalo ih je pridobiti za partizane i sprijeciti da cetnici profitiraju od uzasa koji je zadesio srpski narod. Svaki pocetak je mukotrpan i trebalo je malo vremena dok su cetnici pokazali svoje pravo, koljacko i kolaboratorsko lice. Partizanski pokret se gradio velikim strpljenjem i mudroscu politickih komesara i cinjenica je da su na pocetku isti cinili najvise Srbi. Ne sjecam se nesto da su muslimani masovno letili u partizane. Cak su do kraja ostali marginalna pojava pa im se to nije nikada prigovaralo.

Tko nije okrvavio ruke i tko je ispostovao ultimatum, taj je zasluzio amnestiranje. Obracuni sa cetnicima koji su zloupotrijebili i tu posljednu sansu su se nastavili i poslije rata. Smijesni su im ovi "visoki standardi" forumske gospode koja u slucaju Tita i SFRJ trazi svaku dlaku u jajetu. Titov put je bio ispravan i to se najbolje vidi danas.
Dosta istine.
Ali ima i detalja s kojima se ja ne bih slozila.

Mit je da je u partizanima bilo najvise Srba. Jeste, ako se racunaju i cetnici.

Istina je da muslimani nisu masovno letili u partizane.
Iskustvo ih naucilo da ako se sami ne organizuju u odbrani svog sela, nema vojske koja ce ih odbraniti od cetnickih pokolja.
Trebalo je vremena da partizani dozive povjerenje muslimanskog zivlja.
Medjutim, to povjerenje je i izigrano sa amnestiranjem i onih cetnika koji jesu evidentno okrvavili ruke.

Sve u svemu, Titov put jeste ispravan kao ideja.
Obrusio se u praksi.
Ma pusti provokatora,
Koristi svaku priliku da ga kao sukne,
Eto Hrvati su listom pohrlili u partizane,
NDH je bila minorna pojava,
Zloceste balijice nisu isle u partizane,
‘rabri ljubani i ivice bi vec ‘41 slomili adolfa
Al nedadose im mujice
Bla bla bla...

O modernoj industrijskoj sili mi je jos smijesnije raspravljati.
Ovo isto branko kockica.
Dozvolite da se obratimo

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Trafalgar Law » 05 May 2020, 21:48

Ljudi će se svakako vratiti pod određenu vrstu diktature. Mosca i nije baš toliko bio u krivu kada je rekao da ne može zamisliti društvo bez hijerarhijske nadređenosi i podređenosti.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 05 May 2020, 21:52

Trafalgar Law wrote: 05 May 2020, 21:48 Ljudi će se svakako vratiti pod određenu vrstu diktature. Mosca i nije baš toliko bio u krivu kada je rekao da ne može zamisliti društvo bez hijerarhijske nadređenosi i podređenosti.
Kome se vraca u diktature, eno mu koreja, putin, ajatolah...siroko mu polje.
Spustit zeljeznu zavjesu, i nek svak sebi probere.
Ja cu im metnit po dva gulasa i cipicips kad krenu, nek im se nadje u putu.
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”