Fuddo ovo ce trajat jedno 24-36 mjeseci , pa nije narod na robiji da sjedi u celiji . Idu na ko ziv ko mrtav.Fuddo wrote: 06 May 2020, 17:53 Joj katastrofe,
Ovi redneci skroz pobudalili.
Sve otvaraju, a mrtvih sve vise.
Njujork se oporavlja, oni kravari odlucili da se potruju.
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 217 times
- Been thanked: 148 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Joj u insomnie opisa - nekakva arapcina. 
Moze se naslutiti njegova ljubav prema arapima.

- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 217 times
- Been thanked: 148 times
Svako ima pravo na svoje misljenje , ko zna kakvih je on vidio po 'vrancuskoj.Mukelefa wrote: 06 May 2020, 20:52 Joj u insomnie opisa - nekakva arapcina.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa ja. Nisu naglasili u tekstu ali lik ima dvoje djece, nezaposlen, gospodja radi i zadnji put u avgustu putovi u Maroko. Nema ko drugi bitiMukelefa wrote: 06 May 2020, 20:52 Joj u insomnie opisa - nekakva arapcina.
Nego gospodin je pored covida imo dvije hronicne bolesti. Dijabetes i ne upamti dal astmu il tako nesto. Dobar je. Dva dana kisika i hajde kuci. Sad tek nemaju pojma ko je nulti u Fr. Ovaj je u bolnicu doso 27 decembra nakon sto je haman heftu bio bolestan i tek kad je poceo iskasljavati krv. Kaze da mu je djete imalo “gripu” sedmicu prije njega. Tako da je to moglo stici u Evropu jos i u novembru. Kad uzmes da su ovi ispitivali 14 sacuvanih uzoraka od 2-27 og i da su nasli dva pozitivna hladno je moguce da je bas novembar u pitanju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Pa ko je tebi kriv sto nemas zenu koja radi a ti da budes nezaposlen. Mozda bi tad bio balija, ovako si haman gospodin cojk.insomnia wrote: 06 May 2020, 21:05Pa ja. Nisu naglasili u tekstu ali lik ima dvoje djece, nezaposlen, gospodja radi i zadnji put u avgustu putovi u Maroko. Nema ko drugi bitiMukelefa wrote: 06 May 2020, 20:52 Joj u insomnie opisa - nekakva arapcina.
Nego gospodin je pored covida imo dvije hronicne bolesti. Dijabetes i ne upamti dal astmu il tako nesto. Dobar je. Dva dana kisika i hajde kuci. Sad tek nemaju pojma ko je nulti u Fr. Ovaj je u bolnicu doso 27 decembra nakon sto je haman heftu bio bolestan i tek kad je poceo iskasljavati krv. Kaze da mu je djete imalo “gripu” sedmicu prije njega. Tako da je to moglo stici u Evropu jos i u novembru. Kad uzmes da su ovi ispitivali 14 sacuvanih uzoraka od 2-27 og i da su nasli dva pozitivna hladno je moguce da je bas novembar u pitanju
Ja sam jos davno tvrdila da su je mnogi prelezali jos u oktobru/novembru a da nisu ni svjesni.
Cak mislim da sam i ja jedna od tih.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Oj pazi sad. Kazu da je vise vojnika iz fracuske ekipe koji su ucestvovali na vojnoj olimpijadi u Wuhanu koja je bila u oktobru po povratku u Francusku imalo simptome gripe 

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Krili su to Kinezi i duže nego mislimo.
Zato i mislim da sve ovo nije bio prvi val.
Zato i mislim da sve ovo nije bio prvi val.
. . . . . . . . .
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9630 times
- Been thanked: 11373 times
Ma, oni imaju razne viruse i s vremena na vrijeme, strateški puste poneki, da se raširi svijetom.
Tako slično je bilo kod nas u januaru i početkom februara. Toliko je bilo bolesne djece da ih je u školi po odjeljenjima ostajalo samo nekoliko. Puni domovi zdravlja, a dijagnoze slične. Odrasli, djeca, sve redom.insomnia wrote: 06 May 2020, 16:35 A pazi ovo. Francuzi nasli lika koji je prelezo koronu jos u decembru.
27 decembra pacjent se javio u jednu francusku bolnicu. Iskasljavao je krv, imao glavobolju i temperaturu. Dijete mu je par dana ranije imalo gripu. Snimak pluca je pokazao ostecenja na oba plucna krila. Bioloski nalaz da je u pitanju nesto viralno. U tom trenutku su mislili da se radi o gripu ali daljni testovi nisu pokazali nista. Zbog otezanog disanja smjesten je na intenzivnu, ukljucen mu je kisik i terapija. Nakon dva dana stanje mu se popravilo i otpusten je kuci
E sad bolnica je sacuvala njegov uzorak i nekom od ekipe je u aprilu palo na pamet da ga analizira na covid. Test je bio pozitivan
Bolnica je sacuvala 14 uzoraka pacjenata iz tog perioda i kod jos dvojice je potvrdjen covid. Da bi se izbjegle greske radjeni su dupli testovi sa razlicitim tehnicarima.
Fora je sto je lik nekaka arapcina koji ni ne radi niti putuje. Zadnji put je izlazio iz Fr u avgustu i nemaju pojma kako se zarazio. Jedini trag je mozda zena koja radi u ribarnici u supermarketu pored nekakih kineza i koja je mozda to prenjela djeci i njemu
Tada je i moja kćerka pokupila virus od školske kolegice. Sedmicu dana je stalno jako kašljala, povremeno se gušila da smo je morali voditi na prozor. Temperatura, velika slabost i bol u grudima i grlu.
Kasnije se tek malo više počelo pričati o koronavirusu i kad sam prvi put djeci čitala naglas simptome, curica je odmah rekla, pa mama, tako je isto i kod mene bilo...
Samo mi nije bilo jasno kako se niko drugi od nas u kući nije zarazio. A očekivala sam jer svaki virus i slično, sve tri prebole. Stalno su zajedno i to je neminovno.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2589 times
- Been thanked: 4494 times
Re: Neoženjeni muškarci
OTVARAJU SE KAFIĆI?????
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
vazno je da si lijep i zdrav

ovdje piju kafe u to-go cups i sjednu urestoransku bastu sa socijalnom distancom

i ja sam se pozeljela druziti vani, sad ce kafenisanje vani , a vani sjediti je prihvatljivo

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Sad ću čitav dan razmisljati sta znaci "vani sjediti je prihvatljivo".
. . . . . . . . .
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Ma i ja pijem te kafe za otojc po parkinzima, parkovima, brdima..Venera wrote: 07 May 2020, 21:04vazno je da si lijep i zdravgreeneyes wrote: 07 May 2020, 20:52
Sucur Allahu pa je bar kod nekog sve pet
Evo devera se, malo sam razocarat sto se kafici otvaraju tek 28. i taakoo![]()
ovdje piju kafe u to-go cups i sjednu urestoransku bastu sa socijalnom distancom![]()
i ja sam se pozeljela druziti vani, sad ce kafenisanje vani , a vani sjediti je prihvatljivo![]()
![]()

Samo sabura
-
- Seksologinja
suprotno od sjedenja u zatvorenom prostoru , plus ovdje svako pusi , em korona jos hara , a od maske ne mozes normlano disati ( ni vani, ni u zatvorenom porsotru)Socrates wrote: 07 May 2020, 21:11 Sad ću čitav dan razmisljati sta znaci "vani sjediti je prihvatljivo".

eh pa vani mozesileglano disati bez maske sa preporucljivom distancom

-
- Seksologinja
razumijem te, sad cemo ko krdo bikova da se zatrcimo van u zivotgreeneyes wrote: 07 May 2020, 21:11Ma i ja pijem te kafe za otojc po parkinzima, parkovima, brdima..Venera wrote: 07 May 2020, 21:04
vazno je da si lijep i zdrav![]()
ovdje piju kafe u to-go cups i sjednu urestoransku bastu sa socijalnom distancom![]()
i ja sam se pozeljela druziti vani, sad ce kafenisanje vani , a vani sjediti je prihvatljivo![]()
![]()
Ali fali mi sve ostalo
![]()

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3900 times
- Been thanked: 2933 times
40. dana konobara vidio nisam ...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ovdje se dosta kafića neće nikad više ni otvoriti, kako izgleda... Nametnuta su takva pravila i propisi, da jednostavno financijski nije isplativo.
Habibti, ya nour el - ain... 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3900 times
- Been thanked: 2933 times
svugdje ista spika ....
...p...mater ....
pogotovu ovde,gdje je tog socijalnog zivota bilo najmanje....
...p...mater ....
pogotovu ovde,gdje je tog socijalnog zivota bilo najmanje....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce