Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Neoženjeni muškarci

Post by storm »

Pasaga wrote: 08 May 2020, 07:13 svugdje ista spika ....
...p...mater ....

pogotovu ovde,gdje je tog socijalnog zivota bilo najmanje....
Pa evo primjer, baš mi frend neki dan priča... Ima u najmu lokal, sa troškovima cca 3000€ najam... I to je oke, prolazi ako je normalno stanje, dobra lokacija.
Ali ograničilo mu samo na terasu, prepolovili broj stolova, na dva sata mora doći služba za dezinfekciju sanitarija i prostora, iza svakog gosta dezinfekcija stola... Samo iz jednog kućanstva mogu sjediti zajedno, itd, itd...
Kaže nema teorije da prodje ikako, bolje vratiti lokal...
A da... Niti će mu oprostiti ta dva najma, mjeseca, kad je drzao zatvoreno.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2277 times
Been thanked: 5478 times

Post by Beni »

storm wrote: 08 May 2020, 07:20
...p...mater ....

Pa evo primjer, baš mi frend neki dan priča... Ima u najmu lokal, sa troškovima cca 3000€ najam... I to je oke, prolazi ako je normalno stanje, dobra lokacija.
Ali ograničilo mu samo na terasu, prepolovili broj stolova, na dva sata mora doći služba za dezinfekciju sanitarija i prostora, iza svakog gosta dezinfekcija stola... Samo iz jednog kućanstva mogu sjediti zajedno, itd, itd...
Piva 2Go i rijesen problem :oo
Fuck you a friendly note to start the day
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Re: Korona virus

Post by Nice try »

Mnoge ruske provincijske bolnice su stare i slabo opremljene, zbog čega su postale žarišta infekcije. Broj zaraženih i umrlih medicinara se povećava.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mnog ... /200508009

Nije mi jasno kako se desi da u jednom trenu neka zemlja šalje pomoć po svijetu, a u drugom trenu njeni medicinari rade bez osnovne opreme?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2807 times
Been thanked: 23216 times

Post by HAVANA »

...p...mater ....

Ma divno.Moj ima lokal u najam, a samo najam 8000km.Rata kredita 7500km za uredjenje tog lokala i neku robu itd...45 radnika.Beli i dizajnera ima na plati,menadzere...Sve skupa 45 zaposlenih.E zamisli sta je morao pazara dnevno praviti.Sve je to islo,ujutro kafe,studenti,ambasade,komsiluk...Dorucak ima svedski sto...Rucak moze svakako i poslovne varijante.Navece svirke i kapacitet do 300 mjesta.Sve je to moralo raditi da bi sve to funkcionisalo.I islo je to odlicno,zna frajer posao.Sta god je drzao radilo je.I sta sad? Haj otvori ikako majcin sine.Svirke cao,jutarnje i dnevne varijante slabije,skuplje poslovanje,manje gostiju...Sve da svede na 20 radnika toliki lokal nema sanse da napravi dovoljno para.Dosta njih ce zatvoriti,ako ne sad onda vremenom.Ako potraje ovo.Neki nece ni otvarati.I isto snadje i onog u berlinu,ovog u sarajevu,onog u antwerpenu...Tako je ovo sve nestvarno,da stane sve i svuda,nevjerovatno.Ne znas ko ga je vise popusio.Ovi moji sa kamionima,sto mi voze robu,povjesace se stare mi.Po 30 kamiona,sililo ih,moras imati,ispostovati...Sad ugovora nema a od 30 otprilike 10 otplacenih a 20 na rati lizinga.Od 30 radi mozda 10.Sve drugo stalo.I stoji.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

Nice try wrote: 07 May 2020, 14:52
insomnia wrote: 06 May 2020, 16:35 A pazi ovo. Francuzi nasli lika koji je prelezo koronu jos u decembru.
27 decembra pacjent se javio u jednu francusku bolnicu. Iskasljavao je krv, imao glavobolju i temperaturu. Dijete mu je par dana ranije imalo gripu. Snimak pluca je pokazao ostecenja na oba plucna krila. Bioloski nalaz da je u pitanju nesto viralno. U tom trenutku su mislili da se radi o gripu ali daljni testovi nisu pokazali nista. Zbog otezanog disanja smjesten je na intenzivnu, ukljucen mu je kisik i terapija. Nakon dva dana stanje mu se popravilo i otpusten je kuci
E sad bolnica je sacuvala njegov uzorak i nekom od ekipe je u aprilu palo na pamet da ga analizira na covid. Test je bio pozitivan
Bolnica je sacuvala 14 uzoraka pacjenata iz tog perioda i kod jos dvojice je potvrdjen covid. Da bi se izbjegle greske radjeni su dupli testovi sa razlicitim tehnicarima.
Fora je sto je lik nekaka arapcina koji ni ne radi niti putuje. Zadnji put je izlazio iz Fr u avgustu i nemaju pojma kako se zarazio. Jedini trag je mozda zena koja radi u ribarnici u supermarketu pored nekakih kineza i koja je mozda to prenjela djeci i njemu
Tako slično je bilo kod nas u januaru i početkom februara. Toliko je bilo bolesne djece da ih je u školi po odjeljenjima ostajalo samo nekoliko. Puni domovi zdravlja, a dijagnoze slične. Odrasli, djeca, sve redom.
Tada je i moja kćerka pokupila virus od školske kolegice. Sedmicu dana je stalno jako kašljala, povremeno se gušila da smo je morali voditi na prozor. Temperatura, velika slabost i bol u grudima i grlu.
Kasnije se tek malo više počelo pričati o koronavirusu i kad sam prvi put djeci čitala naglas simptome, curica je odmah rekla, pa mama, tako je isto i kod mene bilo...
Samo mi nije bilo jasno kako se niko drugi od nas u kući nije zarazio. A očekivala sam jer svaki virus i slično, sve tri prebole. Stalno su zajedno i to je neminovno.
moja prijalejica je u martu prebolovala coronu u kuci, a suprug i sin nisu imali ni simptome :jutarnja

ne, ne moraju svi prebolovati, i svaka osoba ce ragirati u skladu sa vlastitim zdravljem i razinom imuniteta :ok
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Kvadrat bašte u centru grada košta 40 KM... :plavi
Na 100m2 mozes otprilike staviti 9 stolova da sve ispostujes a to zadovoljstvo kosta 4000km mjesecno samo za bastu.Dodaj jos ostale mjere i troskove dezinfekcije,pribora...tek onda radnike i kiriju prostora...Pa ne moze da heroin sluzis. :lupa
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3772 times
Been thanked: 6929 times

Post by Matan »

HAVANA wrote: 08 May 2020, 09:01 Kvadrat bašte u centru grada košta 40 KM... :plavi
Na 100m2 mozes otprilike staviti 9 stolova da sve ispostujes a to zadovoljstvo kosta 4000km mjesecno samo za bastu.Dodaj jos ostale mjere i troskove dezinfekcije,pribora...tek onda radnike i kiriju prostora...Pa ne moze da heroin sluzis. :lupa
Samo koka spasava..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9681 times
Been thanked: 11423 times

Post by Krokodil Behko »

Venera wrote: 07 May 2020, 21:04
greeneyes wrote: 07 May 2020, 20:52

Sucur Allahu pa je bar kod nekog sve pet :jupi

Evo devera se, malo sam razocarat sto se kafici otvaraju tek 28. i taakoo
vazno je da si lijep i zdrav :ljub

ovdje piju kafe u to-go cups i sjednu urestoransku bastu sa socijalnom distancom :p

i ja sam se pozeljela druziti vani, sad ce kafenisanje vani , a vani sjediti je prihvatljivo :pusa :ok

I ovdje je tako. Jučer je bila prva coffe to go. Ljudi hodaju s kafama, po gradu. Poželilo :hihi

Venera wrote: 07 May 2020, 21:22
Socrates wrote: 07 May 2020, 21:11 Sad ću čitav dan razmisljati sta znaci "vani sjediti je prihvatljivo".
suprotno od sjedenja u zatvorenom prostoru , plus ovdje svako pusi , em korona jos hara , a od maske ne mozes normlano disati ( ni vani, ni u zatvorenom porsotru) :valja
eh pa vani mozesileglano disati bez maske sa preporucljivom distancom :hihi

Ne zna on ništa o pušenju unutra, njega je Trudeu vaspito.
Unutra se smije pušiti samo vutra :oo

HAVANA wrote: 08 May 2020, 09:01 Kvadrat bašte u centru grada košta 40 KM... :plavi

Kukaš bezveze, umjesto da budeš entuzijasta.
Ja sam se jučer dobrovoljno ponudio svojoj omiljenoj konobarici, da nosam kanister deterdženta za njom.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9681 times
Been thanked: 11423 times

Post by Krokodil Behko »

U Banjaluci red za hranu, stigao šleper iz Sarajeva: 'Ruke im zadrhte kada kroz prozorčić dobiju komadić mesa...'

Socijalno-ugroženi građani Banjaluke, penzioneri, u dugom redu danas stoje ispred javne kuhinje “Obrok ljubavi” u Obilićevu, čekajući besplatan obrok.

Udruženje “Mozaik prijateljstva” svakodnevno pravi i dijeli hranu sugrađanima, a danas je u toku podjela donacije iz Sarajeva, šleper hrane koju je uputila organizacija Pomozi.ba.

Iz “Mozaika” napominju da se mnogi od ovih ljudi, ne sjećaju kada su zadnji put probali komad pečenog mesa.

– Oni se ne pitaju odakle dolazi to meso, ko ga je donirao, kakav je taj “neko” već im ruke zadrhte kada kroz prozorčić dobiju komadić mesa koje im je odavno postalo misaona imenica. Kada vidite izbliza taj prizor onda sve naše kritike, osude, rasprave i samopravednosti padaju u vodu.

https://www.facebook.com/watch/?t=1&v=270318600669453

– Nekome je san da prije smrti još bar jednom proba komad pečene jagnjetine ili prasetine. Mnogi to ne mogu da razumiju ali mi u “Mozaiku” razumijemo itekako – poručili su iz ove organizacije.

Napominju da su im važne sve donacije, da ne gledaju ko je ko i od koga dolazi pomoć, već je najbitnije da ljudi odu kući sitog stomaka.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3907 times
Been thanked: 2942 times

Post by Pasaga »

Kukaš bezveze, umjesto da budeš entuzijasta.
Ja sam se jučer dobrovoljno ponudio svojoj omiljenoj konobarici, da nosam kanister deterdženta za njom.

:888 :888
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Nice try wrote: 08 May 2020, 08:24 Mnoge ruske provincijske bolnice su stare i slabo opremljene, zbog čega su postale žarišta infekcije. Broj zaraženih i umrlih medicinara se povećava.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mnog ... /200508009

Nije mi jasno kako se desi da u jednom trenu neka zemlja šalje pomoć po svijetu, a u drugom trenu njeni medicinari rade bez osnovne opreme?
Standardno rusko pokazivanje sile i lazne velicine
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1430 times

Post by edo_79 »

Venera wrote: 07 May 2020, 21:22
Socrates wrote: 07 May 2020, 21:11 Sad ću čitav dan razmisljati sta znaci "vani sjediti je prihvatljivo".
suprotno od sjedenja u zatvorenom prostoru , plus ovdje svako pusi , em korona jos hara , a od maske ne mozes normlano disati ( ni vani, ni u zatvorenom porsotru) :valja
eh pa vani mozesileglano disati bez maske sa preporucljivom distancom :hihi
A ti? Jel i ti smokaš :pusi
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law »

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

nice, mi smo ovo def imali i prebolovali :D.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Beni_dvosekundas wrote: 08 May 2020, 07:51

Piva 2Go i rijesen problem :oo
Image
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice try »

Skin wrote: 08 May 2020, 16:34 nice, mi smo ovo def imali i prebolovali :D.
Misliš :hm
Možda smo već pregurali par valova :DD
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5049 times
Been thanked: 6996 times

Post by ina »

Lombardia opet u "skripcu"..

E pa stvarno...
Svijest ima sidrište.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

I brac u Hr. 22 zarazena u 24H. ‘oce da ih ture u karanten
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice try »

ina wrote: 08 May 2020, 16:38 Lombardia opet u "skripcu"..

E pa stvarno...
Povećava se broj novooboljelih ili?

Balada o Bohoreti
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5049 times
Been thanked: 6996 times

Post by ina »

Nice try wrote: 08 May 2020, 16:40
ina wrote: 08 May 2020, 16:38 Lombardia opet u "skripcu"..

E pa stvarno...
Povećava se broj novooboljelih ili?
Ocekivalo se. I logicno je. Ali ako se nastavi ovim ritmom morat' ce ponovo lockdown.
Nadam se drugacijem izhodu.
Svijest ima sidrište.
Post Reply

Return to “Zdravlje”