Mirelam wrote: 08 May 2020, 19:55
Niko ni Mesu nije spomenu pa ga ti spominjes. Budi dosljedan. Razlikujemo se ideoloski, obrazovno, nacionalno, iskustveno, na svim poljima vjerovatno. Nacinalni naboj ja ne mogu da shvatim, jer sam jedinka, sam sa sobom i onima oko mene, ne pristajem da me se stavi nigdje, jer sam svoj. Ne dozoljavam ni da vece mudonje od tebe mi podcitavaju nesto sto nema veze sa zdravom pamecu, a nije ti prvi put. Ne zelim da ovo ode u privatnu prepisku i prepirku, ali ti stvari postavljas apriori i ti ko mene nesto ispitujes o zlocinima koje su horde napravile.
Apropo stavljene tacke, ja mislim da nije i da je moj neko tamo ukaburen, ja bih ga otkopao i premjestio. To je licni stav, a misljenje je ko guzica, svako ga ima.
E vidiš i njega je neko pomenuo prije mene, a to je bio Mister No.
Nisu li ovo već dva pokušaja podmetanja, s tvoje strane? Istina?
Što se tiče razlika, među nama, možda mi nećeš vjerovati, ali ja sam liberal. Nemam pojma kome ti dopuštaš da te gazi, a ko ne, ali sigurno ne dopuštam da me vrijeme pregazi, pa da tu ko kakav matori prdonja i jugo-guzičar tlapim o Titu i strašim sve mlađe oko sebe.
Takođe, nikad nisam dozvolio ni kukavičluku, da me svlada, pa da samog sebe proglašavam kurčevitim kosmopolitom, koji ne želi imati nikakve veze s ovim plemenima, itd, itd, itd..
Pojma nemam, o kakvim nacionalnim nabojima pričaš.
ja ti samo, kao stručnjak za drvnu industriju, velim da prestaneš s tom čeličnom četkom srtrugati po bošnjačkom pragu, jer se više nema šta strugati. SDA i jeste na vlasti, zbog takvih postupaka. Samo kažu: Vidi, traže nam dlaku u jajetu, dok Vučić oštri kame" i pobjeda im je zagarantovana.
Završavam s rečenicom sa one teme: Od Tita do Alije i nazad. Izvoli, rasporedi se i izaberi šilte.