Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 215 times
- Been thanked: 147 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Konzerve se peru prije otvaranja osim onih sto imaju onu plocicu da povuces i otvoris, limenke se ne peru osim ako ono kupujes jednu pivu na benziskoj , siguran sam da niko od nas nije u toj grupi. povrce , voce i ruke se peru mada kad slusam ta uputsvat smjesno mi , jer ja zivio u uvjerenju da naucis da peres ruke negdje oko 3 godine zivota, ispade odraslim ljudima to trebas objasnit .
Ja se istusiram presvucem i kad dodjem kuci operem ruke i lice, radna obuca ostaje na poslu a obuca u kojoj hodam ostane u garazi i sa i bez covid-19 ,
i ne nosam masku van posla, to je vec dugo u zajednici a i pun mi je maske po poslu jos da nosam to van posla, sta ce biti biti ce .
Ja se istusiram presvucem i kad dodjem kuci operem ruke i lice, radna obuca ostaje na poslu a obuca u kojoj hodam ostane u garazi i sa i bez covid-19 ,
i ne nosam masku van posla, to je vec dugo u zajednici a i pun mi je maske po poslu jos da nosam to van posla, sta ce biti biti ce .
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 215 times
- Been thanked: 147 times
U realnosti samo 50% od broja ljudi u radnom odnosu radi tako da bi se moglo reci da je stopa nezaposlenosti 50%Socrates wrote: 11 May 2020, 00:03 Nezaposlenost u Americi 20%.
Predviđaju da će broj žrtava u avgustu biti blizu 140 000.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Pazim na higijenu kao i inace, nesto cesce perem ruke i lice i kad sam izvan kuce ruke cesto dezinficiram. Cistim prostor u kojem zivim normalno kao i inace, osim sto dezinficiram tu i tamo neke povrsine koje se cesce diraju tipa kvake ili laptop.
Mislim da je nezdravo i nepotrebno sterilizirati sve oko sebe.
Kad donesem stvari iz ducana pustim ih da odstoje. Moram priznat da mi nije nikad palo na pamet prat konzerve i slicno...nije da ih lizem, istresem iz njih i bacim u smece.
Mislim da je najvaznije pazit na higijenu ruku i ne dirati lice. Nije da ce virus skocit s cipele ili konzerve.
Mislim da je nezdravo i nepotrebno sterilizirati sve oko sebe.
Kad donesem stvari iz ducana pustim ih da odstoje. Moram priznat da mi nije nikad palo na pamet prat konzerve i slicno...nije da ih lizem, istresem iz njih i bacim u smece.
Mislim da je najvaznije pazit na higijenu ruku i ne dirati lice. Nije da ce virus skocit s cipele ili konzerve.
somehow I manage
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9824 times
- Been thanked: 16566 times
- Status: Online
U Republici Srpskoj počinju raditi kafići, vrtići, frizerski saloni...
U Republici Srpskoj kao rezultat popuštanja mjera uz poštivanje svih preporuka od danas počinju raditi ugostiteljski objekti, vrtići, frizerski saloni, privatne stomatološke ordinacije, javni prijevoz na područnim i republičkim linijama.
RTRS piše da će ugostiteljski objekti građanima biti na usluzi od 07:00 do 19:00 sati. Osim navedenih djelatnosti od danas rade i fitness centri i teretane na otvorenom, kao i objekti s igrama na sreću.
Rad je u ovom entitetu i dalje zabranjen hotelima, hostelima, kinima, pozorištima i dječijim igraonicama.
Uskoro s radom počinju kafići i restorani u FBiH, tržni centri će posljednji otvoriti vrata
Jučer je također iz Federalnog kriznog štaba najavljeno da bi se u Federaciji BiH moglo uskoro prijeći na novu fazu popuštanja mjera koja također podrazumijeva otvaranje ugostiteljskih objekata, ali prvobitno bašti, a od 14. maja bi trebali početi raditi vrtići i gradski prijevoz, kao i privatne stomatološke ordinacije.
U Republici Srpskoj kao rezultat popuštanja mjera uz poštivanje svih preporuka od danas počinju raditi ugostiteljski objekti, vrtići, frizerski saloni, privatne stomatološke ordinacije, javni prijevoz na područnim i republičkim linijama.
RTRS piše da će ugostiteljski objekti građanima biti na usluzi od 07:00 do 19:00 sati. Osim navedenih djelatnosti od danas rade i fitness centri i teretane na otvorenom, kao i objekti s igrama na sreću.
Rad je u ovom entitetu i dalje zabranjen hotelima, hostelima, kinima, pozorištima i dječijim igraonicama.
Uskoro s radom počinju kafići i restorani u FBiH, tržni centri će posljednji otvoriti vrata
Jučer je također iz Federalnog kriznog štaba najavljeno da bi se u Federaciji BiH moglo uskoro prijeći na novu fazu popuštanja mjera koja također podrazumijeva otvaranje ugostiteljskih objekata, ali prvobitno bašti, a od 14. maja bi trebali početi raditi vrtići i gradski prijevoz, kao i privatne stomatološke ordinacije.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9621 times
- Been thanked: 11361 times
Slaba nada.ina wrote: 10 May 2020, 14:41I onda kad se sve pozatvara u plac kako ode ekonomija.Nice try wrote: 10 May 2020, 13:17 Stručnjaci i upućeni od početka tvrde da za vakcinu treba jedan period. Ne ide to za par mjeseci kako ponekad najavljuju.
A ovo u vezi novih slučajeva u Njemačkoj, nekako se i očekuje malo veći broj oboljelih čim se ljudi opuste, mjere ublaže i slično. Treba pratiti situaciju. Nadam se da neće biti gore.
Naravno da virus neće samo tako nestati, niti imamo vakcinu, lijek, bilo što efikasno...osim zdravog razuma i naše volje da poštujemo distancu i sve ostalo što je preporučeno.
Od nedavno, na primjer kod nas, a vjerujem da je tako i svuda, samo iskaču videa, slike i slični dokazi druženja, zabava više ljudi u ovakvoj pandemiji...ne znam, stičem utisak da broj oboljelih i nije tako veliki, kako se neodgovorno ponašamo.
Vec "sutra" bismo mogli jesti mrvice, kao sto je servirano dobrom dijelu nenapredne porcije svijeta.
Ko zna. Mozda se jednom i opametimo.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 647 times
- Been thanked: 1005 times
Put ka UKC Tuzla je nemoguc jutros bio
Jako lose su ovo organizovali, masovno testiranje krece

Jako lose su ovo organizovali, masovno testiranje krece
A šta su organizovali?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 647 times
- Been thanked: 1005 times
Jedna kategorija radnika ima obavezno testiranje, i divljinu napravise umjesto neki raspored, ovo ono...

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9621 times
- Been thanked: 11361 times
Svecka objavila da im je pristup bio pogrešan.
Cilj je bio zaštita starijih, a od oko 3200 mrtvih, preko 90% su stariji
Cilj je bio zaštita starijih, a od oko 3200 mrtvih, preko 90% su stariji
Aha. Ma, ne čudi me. Mi i organizacijatuzlak1212 wrote: 11 May 2020, 09:00Jedna kategorija radnika ima obavezno testiranje, i divljinu napravise umjesto neki raspored, ovo ono...![]()
![]()

Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9824 times
- Been thanked: 16566 times
- Status: Online
I ti svasta pitasKrokodil Behko wrote: 11 May 2020, 08:33 Pa zar nas nisu optužili, prije svega pet dana, zbog popuštanja mjera?

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Narode, znate li kakva je sada situacija u Hrvatskoj? Tj kakva su pravila za strance koji dodju u HR npr avionom. Jel idu u karantin ili ne?
- MunDzi
- Svadjalica
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
https://www.zagreb-airport.hr/en/passen ... update/634Mukelefa wrote: 11 May 2020, 15:29 Narode, znate li kakva je sada situacija u Hrvatskoj? Tj kakva su pravila za strance koji dodju u HR npr avionom. Jel idu u karantin ili ne?

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Ne idu u karantenu ali imaju neki uvjeti pod kojima se moze uci u hrMukelefa wrote: 11 May 2020, 15:29 Narode, znate li kakva je sada situacija u Hrvatskoj? Tj kakva su pravila za strance koji dodju u HR npr avionom. Jel idu u karantin ili ne?
Meni mrsko sve citati ...procitala sam samo obo sto mene zanima

Uglavnom...mozes poslati mail sa detaljnijim pitanjima
Pa ti oni odgovore koji su uvjeti
uzg.covid@mup.hr
- MunDzi
- Svadjalica
Hvala objema. 
Sad moram sve ovo procitati. Ideja je bila da vi procitate i da mi ukratko ispricate.
Kud cu, sta cu, imam bukiran Jadran u junu. Ili traziti neke pare nazad ili cekat do zadnje sedmice pa izvisiti? Hajde budi pametan.

Sad moram sve ovo procitati. Ideja je bila da vi procitate i da mi ukratko ispricate.

Kud cu, sta cu, imam bukiran Jadran u junu. Ili traziti neke pare nazad ili cekat do zadnje sedmice pa izvisiti? Hajde budi pametan.

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13931 times
- Been thanked: 22956 times
Realno,Mukelefa wrote: 11 May 2020, 16:56 Hvala objema.
Kud cu, sta cu, imam bukiran Jadran u junu. Ili traziti neke pare nazad ili cekat do zadnje sedmice pa izvisiti? Hajde budi pametan.![]()
Ako ukljucis sve trenutne parametre i prognoze,
Glede Jadrana, ti si vec izvisila.
Halali Huso materi.
Dozvolite da se obratimo
- MunDzi
- Svadjalica
Pa vidim i ja.Fuddo wrote: 11 May 2020, 16:59Realno,Mukelefa wrote: 11 May 2020, 16:56 Hvala objema.
Kud cu, sta cu, imam bukiran Jadran u junu. Ili traziti neke pare nazad ili cekat do zadnje sedmice pa izvisiti? Hajde budi pametan.![]()
Ako ukljucis sve trenutne parametre i prognoze,
Glede Jadrana, ti si vec izvisila.
Halali Huso materi.
Ovaj link sto je Venera dala ide ovako.
Kaze: COVID 19 - Update.
Pazi sad updata, kaze
"we highly recommend that you contact the airline you are traveling with for any information"
Pa ti onda da link sa brojevima svih airline kompanija.
Obratis se onoj s kojom kao treba da putujes.
Oni ti kazu da nemaju pojma sta ce biti u junu.
Logicno.
Dalje, kaze
"Furthermore, you can find a link to the guidelines published by the Croatian Institute of Public Health at the below link:"
Odes sav sretan kontajuci znace oni,
otvoris taj link, kad tamo PRC.
Update napisan 9. marta.

Spominju se zemlje kategorije 1 i kategorije 2 kao da covida19 nema u ostalim zemljama, nego samo ono malo pobrojanih koje su bile aktuelne pocetkom marta.
I sad ja treba da nagadjam ima li ili nema karantina za ostale zemlje?

I to im je update.

Ma ovo je sve ebo lud zbunjenog.
A i ja budala, umjesto da odmah ukljucim mozak i shvatim da nema nista od putovanja,
ja se kao nesto nadam.
Odoh sve ponistiti i traziti pare nazad.
Ako sta izvucem izvucem.
Ako ne, nece biti prvi put da sam se zahebala.
Umjesto da svi lijepo napisu na svojim web stranicama,
Dragi ljudi,
Mi kao i vi nemamo pojma sta se desava.
Radite onako kako vam se cefne,
mi se samo pretvaramo da znamo sta radimo.
Ajmeeeeeeeeeeeeeee, koliku sam ponjavu natipkala.
Nije dovoljno duga,
odoh natipkat jos.
Kupicu bazencic na napuhavanje.
Nek ima vode makar do listova.

Suncobran imam.
Lezaljku imam.
Japanke imam.
Kupaci imam.
Palmu nemam. Kupicu.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13931 times
- Been thanked: 22956 times
Trazi pare nazad, ili ako nemaju para i ne zele da vrate, sto je sasvim moguca opcija, probaj ih zajebat da ti sve pomjere i bukiraju za 2036 godinu, kad ovo sve stane.
I dje si se nadigla po ovom kijametu, pobogu

I dje si se nadigla po ovom kijametu, pobogu
Dozvolite da se obratimo