Angela Merkel

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times
Status: Offline

Re: Da li je Merkelka realizirala Hitlerove planove?

Post by Pasaga »

Svabe su ponajprije napravili prejaku valutu,imali resurse itd....
Pokrili su svjet sa ondasnjom markom,ne evropu....
Pocetkom 90-tih,mnoge valute su bile na izdisaju upravo zbog marke.
Toliko su ojacali sistem,jednostavno su kupili istocnu njemacku....
Isplaceno je i ulozeno previse.
To je bila jedina prilika,spas, Gorbiju da odlozi kolaps na neko vrjeme.
Njih vise niko i nista nemoze zaustavit,ni ameri,zato ih ne bendaju,to se jasno vidi.
Nama,malim narodu,nije niko kriv,imali smo vrjeme da ucimo,imali smo sansu.
Gurnut nam je nacionalizam,za koji smo se primili,ko grjeh za dusu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14414 times
Been thanked: 24235 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Evo, recimo, svjez primjer dje je svabo, a dje su ostali.
Svake godine svabo dadne onim tupanima u brazilu milijarde i milijarde...sam’ da ne sjeku onu sumetinu dole po amazonu.
Znaci, u prvom osnovne djeca uce da nam je amazon pluca planete, ako ga sataremo, neS ni disat.
Al boli onog iz favele hargija, on uzme motorku i reze li reze. I onda dodje svabo i kaze mu nemoj bolan, pocrkacemo svi, sto si debil?
Jok, bas ga briga.
I sta ce ljudi, evo ti para, evo ti svega, sam ne diraj hajvanu jedan nedokazni.
Zakljucak se sam namece, svabo misli na sve nas.
Institucija jarane.
Dozvolite da se obratimo
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4452 times
Been thanked: 3413 times

Post by Melek »

Ma nikad se u budale ne treba uzdat. Švabo, ko pametna nacija, treba da izmisli tehničko rješenje, da iz prdeža proizvede kisik, takoreći. Ko se uzda u budalu veća je budala od budale :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Precjenjuje se Njemacka na Balkanu. Debelo precjenjuje
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 11 May 2020, 17:45 Precjenjuje se Njemacka na Balkanu. Debelo precjenjuje
Kako mislis?
Balkan danas je zadnje mjesto na dunjaluku koje nekog moze ocijeniti. Apsolutno smo nebitni za moderna desavanja, nit nas ko jebe za sta, nit znamo dje cemo.
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Ma ni njemacku u svjetskim okvirima niko ne jebe ni zasta
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 11 May 2020, 17:50 Ma ni njemacku u svjetskim okvirima niko ne jebe ni zasta
U rocko, ovo ti je malo nategnuto,
Ustvari, nije malo.
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Samo balkanska sirotinja se lozi na njih.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4452 times
Been thanked: 3413 times

Post by Melek »

Ma Njemačka je stvorena radi Balkana :oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Ne znam rocko,
Oni su ti u G-7.
Tu ti se donose odluke sta i kako.
Sve sto valja po Evropi su oni pokupovali, uvalili kredite svima, i sad polako, natanane razvlace.

Sad da dodje do kakvog belaja, opet ce na biciklima zauzet Pariz preko noci. :oo
Dozvolite da se obratimo
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Pricajte vi sta hocete, ali svabo je

red, rad i disciplina.

Ja te osobine cijenim.

Jest da su dosadni,
jedu samo kupus i kobasice,
i
nemaju smisao za humor.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11863 times

Post by Krokodil Behko »

Izdigli su se i to davno, iznad nivoa plemena. U principu, Hitler ih je htio vratiti nazad, na tu filozofiju.
Ovako, zakon se donese i važi za sve i sve se radi, kako bi se taj zakon ispoštovao - kompletno društvo.

Već kod nas, mi smo na plemenskom nivou. kad se donese zakon, sve se radi kako bi se on izbjegavao - kompletno društvo. Kriminalci, političlari, privatnici, pa čak i razni zločinci. Npr, uhvate nekog s punim gepekom droge i murija mu odmah u startu progleda donekle, jer je on kum nekom njihovom kolegi, sljedeći dio mu se oprosti na sudu, jer je otac troje djece, dobije dvije godine, a odsluži jednu, jer je bio borac, ili je sin nekog borca, itd. Ovo su sve osobine nekog plemena.
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal »

Krokodil Behko wrote: 11 May 2020, 19:19 Izdigli su se i to davno, iznad nivoa plemena. U principu, Hitler ih je htio vratiti nazad, na tu filozofiju.
Ovako, zakon se donese i važi za sve i sve se radi, kako bi se taj zakon ispoštovao - kompletno društvo.

Već kod nas, mi smo na plemenskom nivou. kad se donese zakon, sve se radi kako bi se on izbjegavao - kompletno društvo. Kriminalci, političlari, privatnici, pa čak i razni zločinci. Npr, uhvate nekog s punim gepekom droge i murija mu odmah u startu progleda donekle, jer je on kum nekom njihovom kolegi, sljedeći dio mu se oprosti na sudu, jer je otac troje djece, dobije dvije godine, a odsluži jednu, jer je bio borac, ili je sin nekog borca, itd. Ovo su sve osobine nekog plemena.
Nije tačno. Pa Nijemci su čak i za Konačno rješenje izrađivali zakone do u tančine, mjereći jevrejsku i arijevsku krv u kap, al' sve da bude po zakonu.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11863 times

Post by Krokodil Behko »

arzuhal wrote: 11 May 2020, 19:21
Krokodil Behko wrote: 11 May 2020, 19:19 Izdigli su se i to davno, iznad nivoa plemena. U principu, Hitler ih je htio vratiti nazad, na tu filozofiju.

Nije tačno. Pa Nijemci su čak i za Konačno rješenje izrađivali zakone do u tančine, mjereći jevrejsku i arijevsku krv u kap, al' sve da bude po zakonu.

Ma nisi ti mene ni razumio.
Prva i treća rečenica su misaona cjelina.
Kad to sastaviš, shvatićeš da poenta nema nikakve veze s Hitlerom.
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Ova teza najbolje je prikazana u onom sjajnom Litvakovom filmu: Noć generala.
Nacističkog časnika koji je ubio "ženu sumnjivog morala", napokon uhićuje policajac. Policajac ga uhićuje u trenutku, kada se treći rajh raspada, Rusi su već u Berlinu i siluju Njemice, gomila mrtvih na sve strane...
Časnik, suočen s policajcem pita ga: - Pobili smo milione Židova, a ti me hoćeš uhititi zbog ubojstva jedne žene?
Policajac, s izrazom iznenađenja na licu, odgovara: - Pa Židove smo ubili po zakonu...
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8768 times

Post by Duminjo »

Fuddo wrote: 11 May 2020, 17:25 Evo, recimo, svjez primjer dje je svabo, a dje su ostali.
Svake godine svabo dadne onim tupanima u brazilu milijarde i milijarde...sam’ da ne sjeku onu sumetinu dole po amazonu.
Znaci, u prvom osnovne djeca uce da nam je amazon pluca planete, ako ga sataremo, neS ni disat.
Al boli onog iz favele hargija, on uzme motorku i reze li reze. I onda dodje svabo i kaze mu nemoj bolan, pocrkacemo svi, sto si debil?
Jok, bas ga briga.
I sta ce ljudi, evo ti para, evo ti svega, sam ne diraj hajvanu jedan nedokazni.
Institucija jarane.
Nema škrtice ko svabe na daleko i da voli marku ko švabo.
Prvo Skonto kako ce uzeti pa onda dao :valja
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Duminjo wrote: 11 May 2020, 20:47
Fuddo wrote: 11 May 2020, 17:25 Evo, recimo, svjez primjer dje je svabo, a dje su ostali.
Jok, bas ga briga.
Institucija jarane.
Jbg, mogli su i oni ko mi,
uSe NaSe poDase
hOrlo goRlo ljuljaj neljuljaj
Al dje bi ja i ti onda otisli radit?
:oo
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8768 times

Post by Duminjo »

Fuddo wrote: 11 May 2020, 20:58
Duminjo wrote: 11 May 2020, 20:47

Jbg, mogli su i oni ko mi,
uSe NaSe poDase
hOrlo goRlo ljuljaj neljuljaj
Al dje bi ja i ti onda otisli radit?
:oo
Eno tuzlak opiso. Obostrana korist :valja

Jedan od vecih problema njemacke je demografija. Nema omladine a iz godine u godinu sve manje radjaju..
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

dadojović wrote: 11 May 2020, 19:40

Nacističkog časnika koji je ubio "ženu sumnjivog morala", napokon uhićuje policajac. Policajac ga uhićuje u trenutku, kada se treći rajh raspada, Rusi su već u Berlinu i siluju Njemice, gomila mrtvih na sve strane...
Časnik, suočen s policajcem pita ga: - Pobili smo milione Židova, a ti me hoćeš uhititi zbog ubojstva jedne žene?
Policajac, s izrazom iznenađenja na licu, odgovara: - Pa Židove smo ubili po zakonu...
pa to rade i kod nas, napišu zakon po kojem mogu da zavrnu na tenderu i onda kažu "držimo se zakona" .
nema tu ništa nadljudskog i poštenog ni u njihovoj disciplini, jednostavno su dugo u istoriji imali jaku dominaciju vojske u društvu pa se to
prenijelo na mentalitet , pogotovo sjever gdje je hladnije i ljudi zbog klime mogu da rade više.
to što vi pišete i što je inače neka legenda o Švabi je čista mistifikacija nečega što je objašnjivo istorijskim spletom okolnosti pa i geografskom
pozicijom. Pa otac komunističke ideologije je Njemac, a komunistička partija je bila najjača u Njemačkoj , te je baš ta vojska ugušila i izvezla
u Rusiju da se riješi istočnog fronta. Hitler se je dugo borio po ulicama sa radničkom partijom i vjerovatno ne bi ni došao na vlast da nije poguran
kao alternativa komunistima.
Nisu oni nikad doživjeli potpunu katarzu pa eto skontali nakon što su vidjeli svoje zločine , da su svi ljudi jednaki , nego su skontali da to nije baš
prihvatljiv način vođenja politike u 21 vijeku...a i dalje smatraju sebe superiornim i boljim od drugih , te da imaju neko pravo zbog toga da
mlate komšijske države , to im je i dalje u glavi.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

carobnjak N wrote: 11 May 2020, 21:23
dadojović wrote: 11 May 2020, 19:40
pa to rade i kod nas, napišu zakon po kojem mogu da zavrnu na tenderu i onda kažu "držimo se zakona" .
nema tu ništa nadljudskog i poštenog ni u njihovoj disciplini, jednostavno su dugo u istoriji imali jaku dominaciju vojske u društvu pa se to
prenijelo na mentalitet , pogotovo sjever gdje je hladnije i ljudi zbog klime mogu da rade više.
to što vi pišete i što je inače neka legenda o Švabi je čista mistifikacija nečega što je objašnjivo istorijskim spletom okolnosti pa i geografskom
pozicijom. Pa otac komunističke ideologije je Njemac, a komunistička partija je bila najjača u Njemačkoj , te je baš ta vojska ugušila i izvezla
u Rusiju da se riješi istočnog fronta. Hitler se je dugo borio po ulicama sa radničkom partijom i vjerovatno ne bi ni došao na vlast da nije poguran
kao alternativa komunistima.
Nisu oni nikad doživjeli potpunu katarzu pa eto skontali nakon što su vidjeli svoje zločine , da su svi ljudi jednaki , nego su skontali da to nije baš
prihvatljiv način vođenja politike u 21 vijeku...a i dalje smatraju sebe superiornim i boljim od drugih , te da imaju neko pravo zbog toga da
mlate komšijske države , to im je i dalje u glavi.
Nije isto zakonom prikriti, na primjer, privatizaciju društvene imovine i ozakoniti, pa čak i normirati ubijanje ljudi.
Za ovo ostalo što si napisao...s nečim se slažem s nečim ne.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Post Reply

Return to “Svijet”