Angela Merkel
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
- Status: Offline
Re: Da li je Merkelka realizirala Hitlerove planove?
Svabe su ponajprije napravili prejaku valutu,imali resurse itd....
Pokrili su svjet sa ondasnjom markom,ne evropu....
Pocetkom 90-tih,mnoge valute su bile na izdisaju upravo zbog marke.
Toliko su ojacali sistem,jednostavno su kupili istocnu njemacku....
Isplaceno je i ulozeno previse.
To je bila jedina prilika,spas, Gorbiju da odlozi kolaps na neko vrjeme.
Njih vise niko i nista nemoze zaustavit,ni ameri,zato ih ne bendaju,to se jasno vidi.
Nama,malim narodu,nije niko kriv,imali smo vrjeme da ucimo,imali smo sansu.
Gurnut nam je nacionalizam,za koji smo se primili,ko grjeh za dusu.
Pokrili su svjet sa ondasnjom markom,ne evropu....
Pocetkom 90-tih,mnoge valute su bile na izdisaju upravo zbog marke.
Toliko su ojacali sistem,jednostavno su kupili istocnu njemacku....
Isplaceno je i ulozeno previse.
To je bila jedina prilika,spas, Gorbiju da odlozi kolaps na neko vrjeme.
Njih vise niko i nista nemoze zaustavit,ni ameri,zato ih ne bendaju,to se jasno vidi.
Nama,malim narodu,nije niko kriv,imali smo vrjeme da ucimo,imali smo sansu.
Gurnut nam je nacionalizam,za koji smo se primili,ko grjeh za dusu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14414 times
- Been thanked: 24235 times
- Status: Online
Evo, recimo, svjez primjer dje je svabo, a dje su ostali.
Svake godine svabo dadne onim tupanima u brazilu milijarde i milijarde...sam’ da ne sjeku onu sumetinu dole po amazonu.
Znaci, u prvom osnovne djeca uce da nam je amazon pluca planete, ako ga sataremo, neS ni disat.
Al boli onog iz favele hargija, on uzme motorku i reze li reze. I onda dodje svabo i kaze mu nemoj bolan, pocrkacemo svi, sto si debil?
Jok, bas ga briga.
I sta ce ljudi, evo ti para, evo ti svega, sam ne diraj hajvanu jedan nedokazni.
Zakljucak se sam namece, svabo misli na sve nas.
Institucija jarane.
Svake godine svabo dadne onim tupanima u brazilu milijarde i milijarde...sam’ da ne sjeku onu sumetinu dole po amazonu.
Znaci, u prvom osnovne djeca uce da nam je amazon pluca planete, ako ga sataremo, neS ni disat.
Al boli onog iz favele hargija, on uzme motorku i reze li reze. I onda dodje svabo i kaze mu nemoj bolan, pocrkacemo svi, sto si debil?
Jok, bas ga briga.
I sta ce ljudi, evo ti para, evo ti svega, sam ne diraj hajvanu jedan nedokazni.
Institucija jarane.
Dozvolite da se obratimo
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4452 times
- Been thanked: 3413 times
Ma nikad se u budale ne treba uzdat. Švabo, ko pametna nacija, treba da izmisli tehničko rješenje, da iz prdeža proizvede kisik, takoreći. Ko se uzda u budalu veća je budala od budale 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Precjenjuje se Njemacka na Balkanu. Debelo precjenjuje
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Kako mislis?
Balkan danas je zadnje mjesto na dunjaluku koje nekog moze ocijeniti. Apsolutno smo nebitni za moderna desavanja, nit nas ko jebe za sta, nit znamo dje cemo.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

Ma ni njemacku u svjetskim okvirima niko ne jebe ni zasta
- Fuddo
- Maliciozni seronja

U rocko, ovo ti je malo nategnuto,
Ustvari, nije malo.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

Samo balkanska sirotinja se lozi na njih.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4452 times
- Been thanked: 3413 times
Ma Njemačka je stvorena radi Balkana 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ne znam rocko,
Oni su ti u G-7.
Tu ti se donose odluke sta i kako.
Sve sto valja po Evropi su oni pokupovali, uvalili kredite svima, i sad polako, natanane razvlace.
Sad da dodje do kakvog belaja, opet ce na biciklima zauzet Pariz preko noci.
Oni su ti u G-7.
Tu ti se donose odluke sta i kako.
Sve sto valja po Evropi su oni pokupovali, uvalili kredite svima, i sad polako, natanane razvlace.
Sad da dodje do kakvog belaja, opet ce na biciklima zauzet Pariz preko noci.
Dozvolite da se obratimo
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Pricajte vi sta hocete, ali svabo je
red, rad i disciplina.
Ja te osobine cijenim.
Jest da su dosadni,
jedu samo kupus i kobasice,
i
nemaju smisao za humor.
red, rad i disciplina.
Ja te osobine cijenim.
Jest da su dosadni,
jedu samo kupus i kobasice,
i
nemaju smisao za humor.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9982 times
- Been thanked: 11863 times
Izdigli su se i to davno, iznad nivoa plemena. U principu, Hitler ih je htio vratiti nazad, na tu filozofiju.
Ovako, zakon se donese i važi za sve i sve se radi, kako bi se taj zakon ispoštovao - kompletno društvo.
Već kod nas, mi smo na plemenskom nivou. kad se donese zakon, sve se radi kako bi se on izbjegavao - kompletno društvo. Kriminalci, političlari, privatnici, pa čak i razni zločinci. Npr, uhvate nekog s punim gepekom droge i murija mu odmah u startu progleda donekle, jer je on kum nekom njihovom kolegi, sljedeći dio mu se oprosti na sudu, jer je otac troje djece, dobije dvije godine, a odsluži jednu, jer je bio borac, ili je sin nekog borca, itd. Ovo su sve osobine nekog plemena.
Ovako, zakon se donese i važi za sve i sve se radi, kako bi se taj zakon ispoštovao - kompletno društvo.
Već kod nas, mi smo na plemenskom nivou. kad se donese zakon, sve se radi kako bi se on izbjegavao - kompletno društvo. Kriminalci, političlari, privatnici, pa čak i razni zločinci. Npr, uhvate nekog s punim gepekom droge i murija mu odmah u startu progleda donekle, jer je on kum nekom njihovom kolegi, sljedeći dio mu se oprosti na sudu, jer je otac troje djece, dobije dvije godine, a odsluži jednu, jer je bio borac, ili je sin nekog borca, itd. Ovo su sve osobine nekog plemena.
- arzuhal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 1143 times
Nije tačno. Pa Nijemci su čak i za Konačno rješenje izrađivali zakone do u tančine, mjereći jevrejsku i arijevsku krv u kap, al' sve da bude po zakonu.Krokodil Behko wrote: 11 May 2020, 19:19 Izdigli su se i to davno, iznad nivoa plemena. U principu, Hitler ih je htio vratiti nazad, na tu filozofiju.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9982 times
- Been thanked: 11863 times
arzuhal wrote: 11 May 2020, 19:21Nije tačno. Pa Nijemci su čak i za Konačno rješenje izrađivali zakone do u tančine, mjereći jevrejsku i arijevsku krv u kap, al' sve da bude po zakonu.Krokodil Behko wrote: 11 May 2020, 19:19 Izdigli su se i to davno, iznad nivoa plemena. U principu, Hitler ih je htio vratiti nazad, na tu filozofiju.
Ma nisi ti mene ni razumio.
Prva i treća rečenica su misaona cjelina.
Kad to sastaviš, shvatićeš da poenta nema nikakve veze s Hitlerom.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Ova teza najbolje je prikazana u onom sjajnom Litvakovom filmu: Noć generala.arzuhal wrote: 11 May 2020, 19:21Nije tačno. Pa Nijemci su čak i za Konačno rješenje izrađivali zakone do u tančine, mjereći jevrejsku i arijevsku krv u kap, al' sve da bude po zakonu.Krokodil Behko wrote: 11 May 2020, 19:19 Izdigli su se i to davno, iznad nivoa plemena. U principu, Hitler ih je htio vratiti nazad, na tu filozofiju.
Nacističkog časnika koji je ubio "ženu sumnjivog morala", napokon uhićuje policajac. Policajac ga uhićuje u trenutku, kada se treći rajh raspada, Rusi su već u Berlinu i siluju Njemice, gomila mrtvih na sve strane...
Časnik, suočen s policajcem pita ga: - Pobili smo milione Židova, a ti me hoćeš uhititi zbog ubojstva jedne žene?
Policajac, s izrazom iznenađenja na licu, odgovara: - Pa Židove smo ubili po zakonu...
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8768 times
Nema škrtice ko svabe na daleko i da voli marku ko švabo.Fuddo wrote: 11 May 2020, 17:25 Evo, recimo, svjez primjer dje je svabo, a dje su ostali.
Jok, bas ga briga.
Institucija jarane.
Prvo Skonto kako ce uzeti pa onda dao
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Jbg, mogli su i oni ko mi,Duminjo wrote: 11 May 2020, 20:47Nema škrtice ko svabe na daleko i da voli marku ko švabo.Fuddo wrote: 11 May 2020, 17:25 Evo, recimo, svjez primjer dje je svabo, a dje su ostali.
Jok, bas ga briga.
Institucija jarane.
Prvo Skonto kako ce uzeti pa onda dao![]()
uSe NaSe poDase
hOrlo goRlo ljuljaj neljuljaj
Al dje bi ja i ti onda otisli radit?
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8768 times
Eno tuzlak opiso. Obostrana korist
Jedan od vecih problema njemacke je demografija. Nema omladine a iz godine u godinu sve manje radjaju..
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
pa to rade i kod nas, napišu zakon po kojem mogu da zavrnu na tenderu i onda kažu "držimo se zakona" .dadojović wrote: 11 May 2020, 19:40Ova teza najbolje je prikazana u onom sjajnom Litvakovom filmu: Noć generala.arzuhal wrote: 11 May 2020, 19:21
Nije tačno. Pa Nijemci su čak i za Konačno rješenje izrađivali zakone do u tančine, mjereći jevrejsku i arijevsku krv u kap, al' sve da bude po zakonu.
Nacističkog časnika koji je ubio "ženu sumnjivog morala", napokon uhićuje policajac. Policajac ga uhićuje u trenutku, kada se treći rajh raspada, Rusi su već u Berlinu i siluju Njemice, gomila mrtvih na sve strane...
Časnik, suočen s policajcem pita ga: - Pobili smo milione Židova, a ti me hoćeš uhititi zbog ubojstva jedne žene?
Policajac, s izrazom iznenađenja na licu, odgovara: - Pa Židove smo ubili po zakonu...
nema tu ništa nadljudskog i poštenog ni u njihovoj disciplini, jednostavno su dugo u istoriji imali jaku dominaciju vojske u društvu pa se to
prenijelo na mentalitet , pogotovo sjever gdje je hladnije i ljudi zbog klime mogu da rade više.
to što vi pišete i što je inače neka legenda o Švabi je čista mistifikacija nečega što je objašnjivo istorijskim spletom okolnosti pa i geografskom
pozicijom. Pa otac komunističke ideologije je Njemac, a komunistička partija je bila najjača u Njemačkoj , te je baš ta vojska ugušila i izvezla
u Rusiju da se riješi istočnog fronta. Hitler se je dugo borio po ulicama sa radničkom partijom i vjerovatno ne bi ni došao na vlast da nije poguran
kao alternativa komunistima.
Nisu oni nikad doživjeli potpunu katarzu pa eto skontali nakon što su vidjeli svoje zločine , da su svi ljudi jednaki , nego su skontali da to nije baš
prihvatljiv način vođenja politike u 21 vijeku...a i dalje smatraju sebe superiornim i boljim od drugih , te da imaju neko pravo zbog toga da
mlate komšijske države , to im je i dalje u glavi.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Nije isto zakonom prikriti, na primjer, privatizaciju društvene imovine i ozakoniti, pa čak i normirati ubijanje ljudi.carobnjak N wrote: 11 May 2020, 21:23pa to rade i kod nas, napišu zakon po kojem mogu da zavrnu na tenderu i onda kažu "držimo se zakona" .dadojović wrote: 11 May 2020, 19:40
Ova teza najbolje je prikazana u onom sjajnom Litvakovom filmu: Noć generala.
nema tu ništa nadljudskog i poštenog ni u njihovoj disciplini, jednostavno su dugo u istoriji imali jaku dominaciju vojske u društvu pa se to
prenijelo na mentalitet , pogotovo sjever gdje je hladnije i ljudi zbog klime mogu da rade više.
to što vi pišete i što je inače neka legenda o Švabi je čista mistifikacija nečega što je objašnjivo istorijskim spletom okolnosti pa i geografskom
pozicijom. Pa otac komunističke ideologije je Njemac, a komunistička partija je bila najjača u Njemačkoj , te je baš ta vojska ugušila i izvezla
u Rusiju da se riješi istočnog fronta. Hitler se je dugo borio po ulicama sa radničkom partijom i vjerovatno ne bi ni došao na vlast da nije poguran
kao alternativa komunistima.
Nisu oni nikad doživjeli potpunu katarzu pa eto skontali nakon što su vidjeli svoje zločine , da su svi ljudi jednaki , nego su skontali da to nije baš
prihvatljiv način vođenja politike u 21 vijeku...a i dalje smatraju sebe superiornim i boljim od drugih , te da imaju neko pravo zbog toga da
mlate komšijske države , to im je i dalje u glavi.
Za ovo ostalo što si napisao...s nečim se slažem s nečim ne.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM