Ti onda ne znaš engleski.
But, at a price...
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Ja bih ogovorila ali si zabranio.Mirelam wrote: 11 May 2020, 21:03 I hajde da cujemo ko su ti sto su pod imenom, kako ono "Pocasni Blalburski Vod", jel tako nekako, organizovali ovaj pomen, misu, sta li je vec?
Znam.
De bolan ne zamuljavaj stvari.Fuddo wrote: 11 May 2020, 21:12Znam.
Tu se ne radi o ultimatimu, to je dogovor i fino pise da su svi zakljucili kako se jedino titovi partizani bore protiv svaba i da ih treba podrzati.
Ti ne znas engleski.
Sad su neke stvari jasnije.
Go back to school.
Pa mozda su bjezali i iz Sarajeva, sta znam? Mislim, je li to razlog mise u Sarajevu?Duminjo wrote: 11 May 2020, 21:04Sarajevo oslobodjeno od nacista 6 aprila. Sremski front, odakle je pocela kolona prema bleiburgu, 12 aprila.. Stradanje ustasa u sarajevu, u ovom periodu, je skoro nebitno..Mirelam wrote: 11 May 2020, 20:49
Pa ne vidjoh da iko odgovori. Na to sam mislio na samom pocetku kada sam spominjao kukavicije jaje.
E sada mozda to drugo pitanjce da probam artikulisati. NDH-zija nije bila bas drzava ali popis vojske je morala imati. Kao sto je imala uredbe i naredbe o svim tim lijepim zakoncicima koje je provodila. Koliko je tih stradalnika, nevinih, zlocinaca koji su iz Sarajeva?
Klikno sam na link i procitao, lijepo je sve nacrtano.Socrates wrote: 11 May 2020, 21:17De bolan ne zamuljavaj stvari.Fuddo wrote: 11 May 2020, 21:12
Znam.
Tu se ne radi o ultimatimu, to je dogovor i fino pise da su svi zakljucili kako se jedino titovi partizani bore protiv svaba i da ih treba podrzati.
Ti ne znas engleski.
Sad su neke stvari jasnije.
Go back to school.
"Pomoci ću vam da porazite Hitlera jedino ako..."
Šta je to nego ultimatum? Meni se čini da ti ne znaš sta je ultimatum.
Na stranu to što ne znaš istoriju, jer Churchill ne podržava Titov dolazak na vlast još dugo nakon ovoga. Zato je Tito i morao potpisivati čak dva dogovora sa Subasicem.
Razlog je Vinko Puljic. Puljic je vec prije protokolom predvidjen da predvodi misu u Blajburgu. Medjutim zbog situacije sa putovanjima i blokadama doveli su brdo MuhameduMirelam wrote: 11 May 2020, 21:19Pa mozda su bjezali i iz Sarajeva, sta znam? Mislim, je li to razlog mise u Sarajevu?Duminjo wrote: 11 May 2020, 21:04
Sarajevo oslobodjeno od nacista 6 aprila. Sremski front, odakle je pocela kolona prema bleiburgu, 12 aprila.. Stradanje ustasa u sarajevu, u ovom periodu, je skoro nebitno..
Sto ja imam osjecaj da ti pokusavas na hinjaka predstaviti Sarajevo kao dokazani ustaski grad?Mirelam wrote: 11 May 2020, 21:19Pa mozda su bjezali i iz Sarajeva, sta znam? Mislim, je li to razlog mise u Sarajevu?Duminjo wrote: 11 May 2020, 21:04
Sarajevo oslobodjeno od nacista 6 aprila. Sremski front, odakle je pocela kolona prema bleiburgu, 12 aprila.. Stradanje ustasa u sarajevu, u ovom periodu, je skoro nebitno..
Pa navedoh ovo jer mislim da nije. Sumnjam da iko misli kako je Sarajevo pravo mjesto. Bas bih volio vidjeti nekoga ko misli da jeste i da obrazlozi zasto..Mirelam wrote: 11 May 2020, 21:19Pa mozda su bjezali i iz Sarajeva, sta znam? Mislim, je li to razlog mise u Sarajevu?Duminjo wrote: 11 May 2020, 21:04
Da...barem po riječima onog što je bio kod Senada sa Fincijem.arzuhal wrote: 11 May 2020, 21:22 Jel fakat stav Crkve da se misa održi za SVE pobijene u Bleiburgu, a ne nevine žrtve?
E to je već drugi par vojničkih čizama.carobnjak N wrote: 11 May 2020, 21:26Da...barem po riječima onog što je bio kod Senada sa Fincijem.arzuhal wrote: 11 May 2020, 21:22 Jel fakat stav Crkve da se misa održi za SVE pobijene u Bleiburgu, a ne nevine žrtve?
"mi nećemo nikog izdvajati po imenu, misa je za sve stradale"
Ovo je novi momenat,carobnjak N wrote: 11 May 2020, 21:26Da...barem po riječima onog što je bio kod Senada sa Fincijem.arzuhal wrote: 11 May 2020, 21:22 Jel fakat stav Crkve da se misa održi za SVE pobijene u Bleiburgu, a ne nevine žrtve?
"mi nećemo nikog izdvajati po imenu, misa je za sve stradale"
Interesantna izjava.Fuddo wrote: 11 May 2020, 21:23
Sto ja imam osjecaj da ti pokusavas na hinjaka predstaviti Sarajevo kao dokazani ustaski grad?
Hm
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests