Angela Merkel

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Da li je Merkelka realizirala Hitlerove planove?

Post by Socrates »

Pa jbt ubjedjuje me u nešto o čemu nema blage veze. :valja

Nego, eto, izmišlja nove stvari da bi mi dokazao nešto.

Ne znam ni ja sta.

De, jbt, urazum'te se.
. . . . . . . . .
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Socrates wrote: 12 May 2020, 00:36
dadojović wrote: 12 May 2020, 00:31
Soc, urazumi se. Nemoj biti suludo tvrdoglav. BDP ti je jednostavno rečeno zbroj dobara i usluga, preračunatih u novčanu vrijednost.
Na primjer, ako Brazilac Filipe Agusto Santos Hernadez Končita Martinez, potpiše za Everton i dobije 30 milijuna funti, tih 30 milijuna ulazi u BDP. Kakve to veze ima s proračunom? Ili misliš da će spomenuti dati pare Britaniji da vrsti dug?
Uostalom, Britanci su sami kazali da nikako ne mogu vratiti taj dug. Ali eto možda ti bolje znaš od njih.
Dado, urazumi se ti. Postoji ekonomska kategorija "debt-to-GDP ratio". Time se koriste svi svjetski ekonomisti da pokažu i dokazu različite stvari. Zato sam i spomenuo GDP.

Ne postoji ekonomska kategorija "debt-to-budget ratio". Osim ako je ti ne izmislis danas.

Eto, čestitam ti unaprijed ako zaživi ovaj tvoj prijedlog među svjetskim ekonomskim stručnjacima.

Ako Britanci ne mogu i neće vratiti neki dug, to je druga stvar. Kakve to veze ima sa priznatim ekonomskim kategorijama i izmišljanju novih?
Soc samo se sramotiš.
EU ovako funkcionira: dobiješ keš za fond/ projekt/ kurac/palac, a ako ne realiziraš projekt vrsćaš keš. Keš, Soc, stvarne, fizičke, tiskane pare... Toliko si tvrdoglav da je to čudo. U u BDP ulazi, kao što sam ti rekao i privatni kapital. Britanci su moćni zbog privatnog kapitala, a taj kapital nije uvijek ni u britanskom vlasništvu, već je u rukama stranaca. Neće oni vraćati britanski dug.
Ali kako smo duboko u off-u, nema smisla da dalje raspravljamo.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 662 times
Been thanked: 1024 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 »

Dobra je UK s parama, jes da ce je korona malo ujebat al dobra je... Nakon Njemacke UK je slj. najbogatija i privredno najmocnija drzava Evrope. Izasli su iz EU jer nemaju toliko ekstremnu potrebu za olaksanim izvozom koliko placaju cijenu te usluge... Sve je stvar matematike, brojevi rijetko lazu

Mislim da prava u UN-u sve manje imaju na tezini jer sve se vrti oko igranja Amera sa Rusima i Kinezima, UK i Francuzi tu samo mogu ici na stranu Amera jer se Evropa boji Rusa, i tako umisliti da su "player"
Al realnost je da Rusi vojno vladaju strahom po pitanju Evrope i EU tu trenutno ni sa UK nema pretjerane snage

Njemacka je sposobna za godinu postati svjetska vojna sila, to se ne moze osporiti, za godinu dana mogu prepasti svijet mozda cak i vise nego u ww2 jer tada oni nisu qrcu valjali pa sve ono uradise i izumise. Zamisli sada sa ovolikom ekononskom, industrijskom i akademskon moci
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pa onda to i nije dug, moj prijatelju.

Nego, jednostavno, zavrnuli su EU za pare.

Kakve to veze ima i sa britanskim budžetom? Dobili pare, slagali, nisu vratili.

Vi meni govorite o tvrdoglavosti, a niste ništa bolji. Niti se znate precizno izražavati.
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Kako će Njemačka postati svjetska vojna sila bez nuklearnog naoružanja?

A to im se neće dozvoliti da razviju. Ako već nemaju i u zakonu da ga ne misle razvijati.
. . . . . . . . .
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

nemacka je u tajnosti razvila nuklearno naoruzanje. opsirnije o tome imate na facebook profilu mirela nokti farmasi i teorije zavjere
🐽
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Mislim, reakcija Rusa na sam spomen razvijanja nuklearnog naoruzanja u Njemačkoj bi bila takva da bi spalili Evropu.
. . . . . . . . .
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Kakvo ba nuklearno naoruzanje.

Sad je u modi virusno naoruzanje.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Mah, Dado sve zapetljao sve bez ikakvog razloga. :cudi Ja sam gori sto diskutujem sa ljudima bez provjere o čemu govore.

Ovo o čemu on priča nisu nikakve pare koje su Britanci dobili za neki projekt, pa odbili da vrate, nego jedna od procjena koliko bi Velika Britanija trebala da plati ako izađe iz EU prije isteka trenutnih finansijskih obaveza. Ta procjena, oko 37.1 miliona funti, se bazirala na pretpostavci da će UK napustiti EU u martu 2019.

Pošto nisu, i uredno su plaćali svoje obaveze do izlaska, u januaru 2020, procjena se već smanjila na 32.9 milijardi funti.

Pošto su sada u takozvanoj prelaznoj fazi, i dalje plaćaju svoje obaveze, i suma koju ce morati platiti prilikom konacnog razvoda se i dalje smanjuje.

Ovo čisto radi razjasnjavanja, mada je očigledno da je Dado pokrenuo sve ovo ovdje jer sam ga iznervirao na temi o Bleiburgu. :dole

Kontrolisite se, jbg. I ja čitam mnoge stvari koje mi ne odgovaraju.
. . . . . . . . .
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by dadojović »

Socrates wrote: 12 May 2020, 02:37 Mah, Dado sve zapetljao sve bez ikakvog razloga. :cudi Ja sam gori sto diskutujem sa ljudima bez provjere o čemu govore.

Ovo o čemu on priča nisu nikakve pare koje su Britanci dobili za neki projekt, pa odbili da vrate, nego jedna od procjena koliko bi Velika Britanija trebala da plati ako izađe iz EU prije isteka trenutnih finansijskih obaveza. Ta procjena, oko 37.1 miliona funti, se bazirala na pretpostavci da će UK napustiti EU u martu 2019.

Pošto nisu, i uredno su plaćali svoje obaveze do izlaska, u januaru 2020, procjena se već smanjila na 32.9 milijardi funti.

Pošto su sada u takozvanoj prelaznoj fazi, i dalje plaćaju svoje obaveze, i suma koju ce morati platiti prilikom konacnog razvoda se i dalje smanjuje.

Ovo čisto radi razjasnjavanja, mada je očigledno da je Dado pokrenuo sve ovo ovdje jer sam ga iznervirao na temi o Bleiburgu. :dole

Sada već malo žešće nebuloze prosipaš. Tvrdiš da je očito da si me iznervirao oko Blajburga?
Soc de molim te suzdrži se, jer to sada već ide u smjeru gubljenja doticaja sa realnošću.
Ne znam što s time želiš postići ali priča tu je šuplja. Na toj temi nisam ni učestovao, osim onog posta u kojem sam pokušao relaksirati temu, da opet ne zakuhate. I prenošenja vjesti o Milli Jovovich.
I molim te s obzirom da ništa ne znaš ni o meni niti mojoj obitelji, u kontekstu Blajburga i srodnih tema, ne lupetaj.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Nije ... nismo zauzeli Rusiju. :123
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

dadojović wrote: 12 May 2020, 03:54
Socrates wrote: 12 May 2020, 02:37 Mah, Dado sve zapetljao sve bez ikakvog razloga. :cudi Ja sam gori sto diskutujem sa ljudima bez provjere o čemu govore.

Sada već malo žešće nebuloze prosipaš. Tvrdiš da je očito da si me iznervirao oko Blajburga?
Soc de molim te suzdrži se, jer to sada već ide u smjeru gubljenja doticaja sa realnošću.
Ne znam što s time želiš postići ali priča tu je šuplja. Na toj temi nisam ni učestovao, osim onog posta u kojem sam pokušao relaksirati temu, da opet ne zakuhate. I prenošenja vjesti o Milli Jovovich.
I molim te s obzirom da ništa ne znaš ni o meni niti mojoj obitelji, u kontekstu Blajburga i srodnih tema, ne lupetaj.
Sad stvarno potcjenjujes moju inteligenciju. Ko je uopste govorio o tvojoj obitelji?

Na toj temi si par puta pokušao da me isprovociras. Druge nisi. Jesi li titoista ili nisi, ne znam. Tvoj problem.

Pa si očigledno sve pokušao da preneses na ovu temu, ničim izazvan. Hajd' sto si htio da me ponizis i ismijes, meni svejedno, al' sto si rekao totalnu neistinu oko ovog navodnog britanskog duga je poprilicno neozbiljno i diskvalificira te kao neozbiljnog sagovornika.

Zaobilazi me jer očigledno pokušavaš pametovati, a nisi odmakao dalje od poluinformacija.
. . . . . . . . .
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by dadojović »

Socrates wrote: 12 May 2020, 04:40
dadojović wrote: 12 May 2020, 03:54
Sad stvarno potcjenjujes moju inteligenciju. Ko je uopste govorio o tvojoj obitelji?

Na toj temi si par puta pokušao da me isprovociras. Druge nisi. Jesi li titoista ili nisi, ne znam. Tvoj problem.

Pa si očigledno sve pokušao da preneses na ovu temu, ničim izazvan. Hajd' sto si htio da me ponizis i ismijes, meni svejedno, al' sto si rekao totalnu neistinu oko ovog navodnog britanskog duga je poprilicno neozbiljno i diskvalificira te kao neozbiljnog sagovornika.

Zaobilazi me jer očigledno pokušavaš pametovati, a nisi odmakao dalje od poluinformacija.
Soc stvarno si izgubio dotacaj sa stvarnošću. Kako sam te par puta provocirao a jedan post sam napisao. Kako to? Jedan post a par puta sam te provocirao? Kako je to moguće? I post uopće nije bio uvredljiv. Još je na temi. Svi ga mogu pročitati. Dakle, jedan post a par puta sam te uvrijedio. Dalje, ti si Blajburg donjeo na ovu temu. To se isto može pročitati. Evo stoje postovi na temi...Pa vidi se tko je prenjeo temu.
A za britanski dug? Ja izmislio njihov dug,? Ti si ozbiljan?
Ovo za obitelj ću ti na pp
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

dadojović wrote: 12 May 2020, 04:51
Socrates wrote: 12 May 2020, 04:40

Soc stvarno si izgubio dotacaj sa stvarnošću. Kako sam te par puta provocirao a jedan post sam napisao. Kako to? Jedan post a par puta sam te provocirao? Kako je to moguće? I post uopće nije bio uvredljiv. Još je na temi. Svi ga mogu pročitati. Dakle, jedan post a par puta sam te uvrijedio. Dalje, ti si Blajburg donjeo na ovu temu. Ti se isto može pročitati. Evo stoje postovi..Pa vidi se tko je prenjeo temu.
S za britanski dug? Za izmislio njihov dug,? Ti si ozbiljan?
Pa provocirao si i na Titovoj temi. Whatever.

UK ne može imati dug prema EU sve dok uredno plaća svoje obaveze, a to će sigurno raditi do kraja ove godine. Sta će biti poslije je stvar daljnjih dogovora.

Po toj logici, i Hrvatska i sve druge clanice imaju dug prema EU. Dakle, totalni nonsense. Financijska obaveza nije dug. Postaje dug ako se ne plati na vrijeme.
. . . . . . . . .
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by dadojović »

Socrates wrote: 12 May 2020, 04:59
dadojović wrote: 12 May 2020, 04:51
Soc stvarno si izgubio dotacaj sa stvarnošću. Kako sam te par puta provocirao a jedan post sam napisao. Kako to? Jedan post a par puta sam te provocirao? Kako je to moguće? I post uopće nije bio uvredljiv. Još je na temi. Svi ga mogu pročitati. Dakle, jedan post a par puta sam te uvrijedio. Dalje, ti si Blajburg donjeo na ovu temu. Ti se isto može pročitati. Evo stoje postovi..Pa vidi se tko je prenjeo temu.
S za britanski dug? Za izmislio njihov dug,? Ti si ozbiljan?

UK ne može imati dug prema EU sve dok uredno plaća svoje obaveze, a to će sigurno raditi do kraja ove godine. Sta će biti poslije je stvar daljnjih dogovora.

Po toj logici, i Hrvatska i sve druge clanice imaju dug prema EU. Dakle, totalni nonsense. Financijska obaveza nije dug. Postaje dug ako se ne plati na vrijeme.
Soc, na titovoj temi isto nisam učestvovao. Uopće. Opet gubiš doticaj sa stvarnošću.
Soc, Britanci tvrde da je dug a ti kažeš da nije. Halo, Soc.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

dadojović wrote: 12 May 2020, 05:03
Socrates wrote: 12 May 2020, 04:59

Soc, na titovoj temi isto nisam učestvovao. Uopće. Opet gubiš doticaj sa stvarnošću.
Očigledno vam nisu dobro preveli sta Britanci kazu. Ne može nešto biti dug, ako nisi dobio ni penija nego si obavezan da plaćaš. Recimo, alimentacija za dijete u novembru ove godine, nije dug nego je obaveza. Britanci dosad nisu propustili nijednom da plate svoju obavezu. Dakle, još ne duguju ništa. :cudi

Hajde, eto, postiraj sta Britanci kažu. Svako ko zna išta o financijama zna da oni ne bi rekli da je to dug. Na dugove idu kamate, jbg. Na obaveze ne idu. Osnovna logika.
. . . . . . . . .
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by dadojović »

Socrates wrote: 12 May 2020, 05:11
dadojović wrote: 12 May 2020, 05:03
Očigledno vam nisu dobro preveli sta Britanci kazu. Ne može nešto biti dug, ako nisi dobio ni penija nego si obavezan da plaćaš. Recimo, alimentacija za dijete u novembru ove godine, nije dug nego je obaveza. Britanci dosad nisu propustili nijednom da plate svoju obavezu. Dakle, još ne duguju ništa. :cudi

Hajde, eto, postiraj sta Britanci kažu. Svako ko zna išta o financijama zna da oni ne bi rekli da je to dug. Na dugove idu kamate, jbg. Na obaveze ne idu. Osnovna logika.
Ovo je za temu Brexit.
Da više ne idemo u off.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9848 times
Been thanked: 16597 times

Post by spacebound »

Ma svabe su :srce
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Je li kasno da se sad predamo? :(
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Jeste, realizirala je. Tačnije, u tom procesu, merkelova nije ništa do pijun u rukama moćnih privrednika, al et.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Svijet”