Nego, eto, izmišlja nove stvari da bi mi dokazao nešto.
Ne znam ni ja sta.
De, jbt, urazum'te se.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Soc samo se sramotiš.Socrates wrote: 12 May 2020, 00:36Dado, urazumi se ti. Postoji ekonomska kategorija "debt-to-GDP ratio". Time se koriste svi svjetski ekonomisti da pokažu i dokazu različite stvari. Zato sam i spomenuo GDP.dadojović wrote: 12 May 2020, 00:31
Soc, urazumi se. Nemoj biti suludo tvrdoglav. BDP ti je jednostavno rečeno zbroj dobara i usluga, preračunatih u novčanu vrijednost.
Na primjer, ako Brazilac Filipe Agusto Santos Hernadez Končita Martinez, potpiše za Everton i dobije 30 milijuna funti, tih 30 milijuna ulazi u BDP. Kakve to veze ima s proračunom? Ili misliš da će spomenuti dati pare Britaniji da vrsti dug?
Uostalom, Britanci su sami kazali da nikako ne mogu vratiti taj dug. Ali eto možda ti bolje znaš od njih.
Ne postoji ekonomska kategorija "debt-to-budget ratio". Osim ako je ti ne izmislis danas.
Eto, čestitam ti unaprijed ako zaživi ovaj tvoj prijedlog među svjetskim ekonomskim stručnjacima.
Ako Britanci ne mogu i neće vratiti neki dug, to je druga stvar. Kakve to veze ima sa priznatim ekonomskim kategorijama i izmišljanju novih?
Sada već malo žešće nebuloze prosipaš. Tvrdiš da je očito da si me iznervirao oko Blajburga?Socrates wrote: 12 May 2020, 02:37 Mah, Dado sve zapetljao sve bez ikakvog razloga.Ja sam gori sto diskutujem sa ljudima bez provjere o čemu govore.
Ovo o čemu on priča nisu nikakve pare koje su Britanci dobili za neki projekt, pa odbili da vrate, nego jedna od procjena koliko bi Velika Britanija trebala da plati ako izađe iz EU prije isteka trenutnih finansijskih obaveza. Ta procjena, oko 37.1 miliona funti, se bazirala na pretpostavci da će UK napustiti EU u martu 2019.
Pošto nisu, i uredno su plaćali svoje obaveze do izlaska, u januaru 2020, procjena se već smanjila na 32.9 milijardi funti.
Pošto su sada u takozvanoj prelaznoj fazi, i dalje plaćaju svoje obaveze, i suma koju ce morati platiti prilikom konacnog razvoda se i dalje smanjuje.
Ovo čisto radi razjasnjavanja, mada je očigledno da je Dado pokrenuo sve ovo ovdje jer sam ga iznervirao na temi o Bleiburgu.![]()
Kontrolisite se, jbg. I ja čitam mnoge stvari koje mi ne odgovaraju.
Sad stvarno potcjenjujes moju inteligenciju. Ko je uopste govorio o tvojoj obitelji?dadojović wrote: 12 May 2020, 03:54Sada već malo žešće nebuloze prosipaš. Tvrdiš da je očito da si me iznervirao oko Blajburga?Socrates wrote: 12 May 2020, 02:37 Mah, Dado sve zapetljao sve bez ikakvog razloga.Ja sam gori sto diskutujem sa ljudima bez provjere o čemu govore.
Ovo o čemu on priča nisu nikakve pare koje su Britanci dobili za neki projekt, pa odbili da vrate, nego jedna od procjena koliko bi Velika Britanija trebala da plati ako izađe iz EU prije isteka trenutnih finansijskih obaveza. Ta procjena, oko 37.1 miliona funti, se bazirala na pretpostavci da će UK napustiti EU u martu 2019.
Pošto nisu, i uredno su plaćali svoje obaveze do izlaska, u januaru 2020, procjena se već smanjila na 32.9 milijardi funti.
Pošto su sada u takozvanoj prelaznoj fazi, i dalje plaćaju svoje obaveze, i suma koju ce morati platiti prilikom konacnog razvoda se i dalje smanjuje.
Ovo čisto radi razjasnjavanja, mada je očigledno da je Dado pokrenuo sve ovo ovdje jer sam ga iznervirao na temi o Bleiburgu.![]()
Kontrolisite se, jbg. I ja čitam mnoge stvari koje mi ne odgovaraju.
Soc de molim te suzdrži se, jer to sada već ide u smjeru gubljenja doticaja sa realnošću.
Ne znam što s time želiš postići ali priča tu je šuplja. Na toj temi nisam ni učestovao, osim onog posta u kojem sam pokušao relaksirati temu, da opet ne zakuhate. I prenošenja vjesti o Milli Jovovich.
I molim te s obzirom da ništa ne znaš ni o meni niti mojoj obitelji, u kontekstu Blajburga i srodnih tema, ne lupetaj.
Soc stvarno si izgubio dotacaj sa stvarnošću. Kako sam te par puta provocirao a jedan post sam napisao. Kako to? Jedan post a par puta sam te provocirao? Kako je to moguće? I post uopće nije bio uvredljiv. Još je na temi. Svi ga mogu pročitati. Dakle, jedan post a par puta sam te uvrijedio. Dalje, ti si Blajburg donjeo na ovu temu. To se isto može pročitati. Evo stoje postovi na temi...Pa vidi se tko je prenjeo temu.Socrates wrote: 12 May 2020, 04:40Sad stvarno potcjenjujes moju inteligenciju. Ko je uopste govorio o tvojoj obitelji?dadojović wrote: 12 May 2020, 03:54
Sada već malo žešće nebuloze prosipaš. Tvrdiš da je očito da si me iznervirao oko Blajburga?
Soc de molim te suzdrži se, jer to sada već ide u smjeru gubljenja doticaja sa realnošću.
Ne znam što s time želiš postići ali priča tu je šuplja. Na toj temi nisam ni učestovao, osim onog posta u kojem sam pokušao relaksirati temu, da opet ne zakuhate. I prenošenja vjesti o Milli Jovovich.
I molim te s obzirom da ništa ne znaš ni o meni niti mojoj obitelji, u kontekstu Blajburga i srodnih tema, ne lupetaj.
Na toj temi si par puta pokušao da me isprovociras. Druge nisi. Jesi li titoista ili nisi, ne znam. Tvoj problem.
Pa si očigledno sve pokušao da preneses na ovu temu, ničim izazvan. Hajd' sto si htio da me ponizis i ismijes, meni svejedno, al' sto si rekao totalnu neistinu oko ovog navodnog britanskog duga je poprilicno neozbiljno i diskvalificira te kao neozbiljnog sagovornika.
Zaobilazi me jer očigledno pokušavaš pametovati, a nisi odmakao dalje od poluinformacija.
Pa provocirao si i na Titovoj temi. Whatever.dadojović wrote: 12 May 2020, 04:51Soc stvarno si izgubio dotacaj sa stvarnošću. Kako sam te par puta provocirao a jedan post sam napisao. Kako to? Jedan post a par puta sam te provocirao? Kako je to moguće? I post uopće nije bio uvredljiv. Još je na temi. Svi ga mogu pročitati. Dakle, jedan post a par puta sam te uvrijedio. Dalje, ti si Blajburg donjeo na ovu temu. Ti se isto može pročitati. Evo stoje postovi..Pa vidi se tko je prenjeo temu.Socrates wrote: 12 May 2020, 04:40
Sad stvarno potcjenjujes moju inteligenciju. Ko je uopste govorio o tvojoj obitelji?
Na toj temi si par puta pokušao da me isprovociras. Druge nisi. Jesi li titoista ili nisi, ne znam. Tvoj problem.
Pa si očigledno sve pokušao da preneses na ovu temu, ničim izazvan. Hajd' sto si htio da me ponizis i ismijes, meni svejedno, al' sto si rekao totalnu neistinu oko ovog navodnog britanskog duga je poprilicno neozbiljno i diskvalificira te kao neozbiljnog sagovornika.
Zaobilazi me jer očigledno pokušavaš pametovati, a nisi odmakao dalje od poluinformacija.
S za britanski dug? Za izmislio njihov dug,? Ti si ozbiljan?
Ovo za obitelj ću ti na pp
Soc, na titovoj temi isto nisam učestvovao. Uopće. Opet gubiš doticaj sa stvarnošću.Socrates wrote: 12 May 2020, 04:59Pa provocirao si i na Titovoj temi. Whatever.dadojović wrote: 12 May 2020, 04:51
Soc stvarno si izgubio dotacaj sa stvarnošću. Kako sam te par puta provocirao a jedan post sam napisao. Kako to? Jedan post a par puta sam te provocirao? Kako je to moguće? I post uopće nije bio uvredljiv. Još je na temi. Svi ga mogu pročitati. Dakle, jedan post a par puta sam te uvrijedio. Dalje, ti si Blajburg donjeo na ovu temu. Ti se isto može pročitati. Evo stoje postovi..Pa vidi se tko je prenjeo temu.
S za britanski dug? Za izmislio njihov dug,? Ti si ozbiljan?
Ovo za obitelj ću ti na pp
UK ne može imati dug prema EU sve dok uredno plaća svoje obaveze, a to će sigurno raditi do kraja ove godine. Sta će biti poslije je stvar daljnjih dogovora.
Po toj logici, i Hrvatska i sve druge clanice imaju dug prema EU. Dakle, totalni nonsense. Financijska obaveza nije dug. Postaje dug ako se ne plati na vrijeme.
Očigledno vam nisu dobro preveli sta Britanci kazu. Ne može nešto biti dug, ako nisi dobio ni penija nego si obavezan da plaćaš. Recimo, alimentacija za dijete u novembru ove godine, nije dug nego je obaveza. Britanci dosad nisu propustili nijednom da plate svoju obavezu. Dakle, još ne duguju ništa.dadojović wrote: 12 May 2020, 05:03Soc, na titovoj temi isto nisam učestvovao. Uopće. Opet gubiš doticaj sa stvarnošću.Socrates wrote: 12 May 2020, 04:59
Pa provocirao si i na Titovoj temi. Whatever.
UK ne može imati dug prema EU sve dok uredno plaća svoje obaveze, a to će sigurno raditi do kraja ove godine. Sta će biti poslije je stvar daljnjih dogovora.
Po toj logici, i Hrvatska i sve druge clanice imaju dug prema EU. Dakle, totalni nonsense. Financijska obaveza nije dug. Postaje dug ako se ne plati na vrijeme.
Soc, Britanci tvrde da je dug a ti kažeš da nije. Halo, Soc.
Ovo je za temu Brexit.Socrates wrote: 12 May 2020, 05:11Očigledno vam nisu dobro preveli sta Britanci kazu. Ne može nešto biti dug, ako nisi dobio ni penija nego si obavezan da plaćaš. Recimo, alimentacija za dijete u novembru ove godine, nije dug nego je obaveza. Britanci dosad nisu propustili nijednom da plate svoju obavezu. Dakle, još ne duguju ništa.dadojović wrote: 12 May 2020, 05:03
Soc, na titovoj temi isto nisam učestvovao. Uopće. Opet gubiš doticaj sa stvarnošću.
Soc, Britanci tvrde da je dug a ti kažeš da nije. Halo, Soc.![]()
Hajde, eto, postiraj sta Britanci kažu. Svako ko zna išta o financijama zna da oni ne bi rekli da je to dug. Na dugove idu kamate, jbg. Na obaveze ne idu. Osnovna logika.