Nisam ja nigdje reko da se ne radi o ubistvu velikog broja neduznih.
Ako je to bio folklor, onda je i za Milosevica sve bio folklor.. Nema presude, jel..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Nisam ja nigdje reko da se ne radi o ubistvu velikog broja neduznih.
Pa ne znam kakve veze ima Milosevic. Zašto si ga spomenuo u ovom kontekstu? Nije osuđen pa nije ni kriv, jel' to u pitanju?Duminjo wrote: 13 May 2020, 15:34Nisam ja nigdje reko da se ne radi o ubistvu velikog broja neduznih.Socrates wrote: 13 May 2020, 15:31
De bolan kakve to veze ima? Miloševića ne bi ubili ni da su ga osudili. Ovdje se radi o hladnokrvnom ubistvu nekoliko desetina hiljada ljudi, žena i djece.
De se malo presaberite.
Ako je to bio folklor, onda je i za Milosevica sve bio folklor.. Nema presude, jel..
Ja sam to par puta napisao, al džaba.Laser wrote: 13 May 2020, 14:56Neka katolici obave misu za koga god hoće. Neka se mole za koga im se ćefne, ako hoće neka se mole i za ustaške koljače. Meni nimalo ne smeta.Duminjo wrote: 13 May 2020, 14:43 Jos je neozbiljnije drzati misu za SVE skupa.. A o mjestu gdje ce se misa odrzati, da ne pricamo.. Kakve veze ima Sarajevo Sa istima![]()
Sarajevo nije organizator mise nego je to katolička crkva.
Ne može niko zabraniti.. Al moze se valjda jasno reci zasto je neko protiv toga ili ne.Mister No wrote: 13 May 2020, 15:57Ja sam to par puta napisao, al džaba.Laser wrote: 13 May 2020, 14:56
Neka katolici obave misu za koga god hoće. Neka se mole za koga im se ćefne, ako hoće neka se mole i za ustaške koljače. Meni nimalo ne smeta.
Sarajevo nije organizator mise nego je to katolička crkva.
Ko moze zabraniti odrzavanje mise, i odakle ljudima uopće pravo da i po misle na to?
Pa nisu rekli da će u Begovoj dzamiji se krstit.
Imaš pravo.Duminjo wrote: 13 May 2020, 16:02Ne može niko zabraniti.. Al moze se valjda jasno reci zasto je neko protiv toga ili ne.Mister No wrote: 13 May 2020, 15:57
Ja sam to par puta napisao, al džaba.
Ko moze zabraniti odrzavanje mise, i odakle ljudima uopće pravo da i po misle na to?
Pa nisu rekli da će u Begovoj dzamiji se krstit.
Imam pravo da se ne slazem sa Odrzavanjem te mise. Mislim da nije uredu i to je to..
a kakve veze ima misa sa Bleiburgom ?Mister No wrote: 13 May 2020, 15:57
Kako nema?Duminjo wrote: 13 May 2020, 14:43 Jos je neozbiljnije drzati misu za SVE skupa.. A o mjestu gdje ce se misa odrzati, da ne pricamo.. Kakve veze ima Sarajevo Sa istima![]()
ne, Bleiburg nije iskljucivo problem Katolicke Crkve
Tacnije bosanske katolicke crkve jer se misa odrzava u katolickoj crkvi koja je u BiH.
mislis filijala .....
Odraz wrote: 13 May 2020, 13:38 Pa neka ga istraze i evidentiraju pa onda saberu sve konfesije na zajednicku molitvu svim nevino stradalim u svim ratovima.
Ona je Bosanska tamam ko i Foča
Zasto se kočoperite na odrzavanje mise poginulim?
o pa nisma znala da voliko simpatiziras ustastvo, oh wowMister No wrote: 13 May 2020, 18:28Zasto se kočoperite na odrzavanje mise poginulim?
Sta tu tebe (vas) toliko direktno pogađa?
Uzjebali se muslimani oko mise. Kao fašistima misa.
Svi su, ali skoro svi muslimani-Bosnjaci bili u domobranima, legiji ili SS - u tj. fašistima kako vi ih globalno nazivate.
Bili su u vojsci koja ih je čuvala od četnika i partizana tj. koja ih je čuvala od Srba. I tad je Drina krvava tekla i klali se muslimani na ćuprijama. U koju su vojsku po tebi trebali ići?
Vjerovao ili ne, procentualno je više muslimana bilo u četnicima nego u partizanima (tamo u onim dijelovima oko C. Gore).
Jure Francetić je spasio mnoge muslimanske glave, posebno uz Drinu, nije Tito.
Ne simpatiziram uopće samo iznosim činjenice.Venera wrote: 13 May 2020, 18:46o pa nisma znala da voliko simpatiziras ustastvo, oh wowMister No wrote: 13 May 2020, 18:28
Zasto se kočoperite na odrzavanje mise poginulim?
Sta tu tebe (vas) toliko direktno pogađa?
Uzjebali se muslimani oko mise. Kao fašistima misa.
Svi su, ali skoro svi muslimani-Bosnjaci bili u domobranima, legiji ili SS - u tj. fašistima kako vi ih globalno nazivate.
Bili su u vojsci koja ih je čuvala od četnika i partizana tj. koja ih je čuvala od Srba. I tad je Drina krvava tekla i klali se muslimani na ćuprijama. U koju su vojsku po tebi trebali ići?
Vjerovao ili ne, procentualno je više muslimana bilo u četnicima nego u partizanima (tamo u onim dijelovima oko C. Gore).
Jure Francetić je spasio mnoge muslimanske glave, posebno uz Drinu, nije Tito.![]()
austrijska crkva je zabranila HR KC dolazak u Bleiburg, jer istoj nije smetalo dolazenje folklornih ustasa na komemoraciju i misu
znaci, HR KC je indirektno podrzala ustaski folklor ( nije im prvi put)![]()
sta su ti muslimani krivi![]()
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 3 guests