E onda cu i ja isprobati
Ja ne volin zelatinu bas al ajde
Smanjit cu kolicinu zelatine
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
E onda cu i ja isprobati

Tako je. Pet kašika hladne vode, malo sačekati, pa onda zagrijavati.Iskra wrote: 13 May 2020, 09:53 Ja ga potopila u vodu pa ga onda zagrijavala...tako pisalo na kesici.
Ma joj, bezze kolač.
Ma jok. Za kolač ne moraš biti majstor niti imati diplomu. Samo prati recept.
Hvala...nisam.tako radila, ja ga zagrijala pa.dodala.u smjesu, direktno. Ali meni je ovo svakako prvi put da sam.se upustila u rad s zelatinom. Misliš da recept nije kompletan? Ma.jeste, samo što.postoje te valjda male cake koje se iskusnim kuharima ne moraju pisati.Fufe wrote: 13 May 2020, 10:03Tako je. Pet kašika hladne vode, malo sačekati, pa onda zagrijavati.Iskra wrote: 13 May 2020, 09:53 Ja ga potopila u vodu pa ga onda zagrijavala...tako pisalo na kesici.
Tajna je u tome da u želatin dodaš malo one smjese,jednu kutljaču, pa opet malo sačekaš i to dodaš u smjesu.
Onda moraš čekati da se počne želirati, pa tek onda miješaš u kalup.
Ako ne sačekaš, samo će se izmiješati i dobit ćeš jednu cjelinu.
Ma joj, bezze kolač.
Bliže pudingu nego kolaču
Rekao sam kako se recept može popraviti da liči na nešto.
Problem nastaje ako ne dobiješ potpuni recept.

Sjecam se da si stavljao slike torti na spratove, i svadbene cini mi se, pa pomislih da se time bavis.Fufe wrote: 13 May 2020, 10:03Tako je. Pet kašika hladne vode, malo sačekati, pa onda zagrijavati.Iskra wrote: 13 May 2020, 09:53 Ja ga potopila u vodu pa ga onda zagrijavala...tako pisalo na kesici.
Tajna je u tome da u želatin dodaš malo one smjese,jednu kutljaču, pa opet malo sačekaš i to dodaš u smjesu.
Onda moraš čekati da se počne želirati, pa tek onda miješaš u kalup.
Ako ne sačekaš, samo će se izmiješati i dobit ćeš jednu cjelinu.
Ma joj, bezze kolač.
Bliže pudingu nego kolaču
Rekao sam kako se recept može popraviti da liči na nešto.
Problem nastaje ako ne dobiješ potpuni recept.

To je to. Male cake koje odluče.Iskra wrote: 13 May 2020, 10:07 Ali meni je ovo svakako prvi put da sam.se upustila u rad s zelatinom. Misliš da recept nije kompletan? Ma.jeste, samo što.postoje te valjda male cake koje se iskusnim kuharima ne moraju pisati.
To je najvažnije
Daj da vidimo azrine kreacije. Nemam fejsbuk.

Ima i stranicu na webu a i yt kanal BreaD kuhinja.Fufe wrote: 13 May 2020, 11:21
To je najvažnije
Ja ne volim one margarince. Margarin osjetim u mrvici kolača.
Sve ostalo je top. Organizam voli slatko. Još ako ima putera koji pojačava ukus, kolač mora biti dobar.Daj da vidimo azrine kreacije. Nemam fejsbuk.

To ti kazem. Ovo je umjestnost, nije to samo stvar kulinarskog umijeca.
Fufe wrote: 13 May 2020, 11:39 De, vrlo je jednostavno. Pratite recept. Kad naiđete na mlijeko, izbacite ga i umjesto njega stavite šlag.
Što se mene tiče, moglo bi se poraditi na receptu.
Možda ići na tri kore, a u samu smjesu izlomiti malo crne čokolade sa barem 80% kakaa.
Onda sve fino preliti crnom ili bijelom čokoladom, odozgo ukrasiti i dobili bismo neku finu optiku i malo kontrasta u ukusu.
Treba eksperimentisati. Jbg, ili ćeš pogoditi, ili će završiti u kanti![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ajd ti probaj opet sa slagom pa nam javiFufe wrote: 13 May 2020, 11:52
Raja ne zna koliko je vremena i umijeća potrebno za ovu dekoraciju.
Bezbroj detalja koji uzmu sate i sate vremena.
Prati recept. To je najlakše. Jedino mjesto mlijeka koristi šlag i biće wow![]()

Znam, zamisli ti samo dok je one konce i dugmad napravila, koliko posvecenisti tome treba.Fufe wrote: 13 May 2020, 11:52
Raja ne zna koliko je vremena i umijeća potrebno za ovu dekoraciju.
Bezbroj detalja koji uzmu sate i sate vremena.
Prati recept. To je najlakše. Jedino mjesto mlijeka koristi šlag i biće wow![]()

E, moja ti vilo, da znaš kakva su čuda potrebna da mene natjeraš u kuhinju, ne bi napisala to što si napisala
Odlična. Prelijepo složeno.

Vala, da ih ima i 200 miliona ja bih pojela 2, ne komadica vec velika komadaFufe wrote: 13 May 2020, 12:05E, moja ti vilo, da znaš kakva su čuda potrebna da mene natjeraš u kuhinju, ne bi napisala to što si napisala
Jedino ovako kad bude neki izazov za nešto novo tj nešto što se nikad nije radilo, onda ok.
Odlična. Prelijepo složeno.
Čokoladna ne može biti da nije ukusna.
Ono što mi se ne sviđa kod vas hanuma jeste ta nesigurnost i previše samokritike.
Što se mene tiče, to što si napravila je vrh.
Ukusno složeno.
Jedina mana je to što se radi o kalorijskoj bombi koja na 100 grama ima 100 miliona kalorija
Al haj, jedan komadić neće naškoditi.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests