Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Iskra wrote: 15 May 2020, 14:22
Ima tu malo psihologije, kosa je za ženu ukras, šišanjem se zene "odriču svog "atributa" , to doprinosi imaginarnom osjećaju samosvjenosti, temeljenom na fizičkom izgledu, pa samim tim dobijaju na sigurnosti. Mislim.da se ne mjenja stav muškaraca prema takvim ženama nego njihov vlastiti prema sebi samoj pa.mjenja svoj pogled na sebe i na svoju privlačnost. Doživljava se jacom, ljepšim, sigurnijom, pa tako djeluje i suprotnom spolu.
Potpisujem
Kosa jeste bitan atribut, i uveliko doprinosi ljepšem izgledu, ali..., ne znam, nekako ne bih cijenila samu sebe kada bih odluke o svom izgledu donosila vodeći se time koliko ću nekome biti lijepa/privlačna...
Pa ne mislim ja da se zene susamu na kratku frizuru iz tog razloga, da budu privlačnije, ja sam samo navela razlog tvrdnje da misle da su muskima privlačnije radi toga, a nisu, samima sebi jesu pa se to projicira vlastitim intencijim prema okolini tj. Muškarcima.
Potpisujem
Kosa jeste bitan atribut, i uveliko doprinosi ljepšem izgledu, ali..., ne znam, nekako ne bih cijenila samu sebe kada bih odluke o svom izgledu donosila vodeći se time koliko ću nekome biti lijepa/privlačna...
Pa ne mislim ja da se zene susamu na kratku frizuru iz tog razloga, da budu privlačnije, ja sam samo navela razlog tvrdnje da misle da su muskima privlačnije radi toga, a nisu, samima sebi jesu pa se to projicira vlastitim intencijim prema okolini tj. Muškarcima.
Tako sam i shvatila, i slažem se, možda se nisam najbolje izrazila...
Ispala sam iz forme, što se tiče pisanja na forumu, ne zamjeri
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Iskra wrote: 15 May 2020, 14:22
Ima tu malo psihologije, kosa je za ženu ukras, šišanjem se zene "odriču svog "atributa" , to doprinosi imaginarnom osjećaju samosvjenosti, temeljenom na fizičkom izgledu, pa samim tim dobijaju na sigurnosti. Mislim.da se ne mjenja stav muškaraca prema takvim ženama nego njihov vlastiti prema sebi samoj pa.mjenja svoj pogled na sebe i na svoju privlačnost. Doživljava se jacom, ljepšim, sigurnijom, pa tako djeluje i suprotnom spolu.
Potpisujem
... sebicna si ....
uskog pogleda.... mmmmm ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Tako sam i shvatila, i slažem se, možda se nisam najbolje izrazila...
Ispala sam iz forme, što se tiče pisanja na forumu, ne zamjeri
MunDzi wrote: 15 May 2020, 14:38
Fudo najrealniji.
Zene gledaju na kosu da same sebi budu lijepe.
A oni gledaju u sise i guzice.
Tctctc
Pa sta je ovom narodu,
Ne smijes vise nekom rec ja ti fine frizure, bas si lepa i fino ti cuci...odmah ti vicu staaa jeee staaa mi u siisee gledas...
Kakav je vakat doso, zamisli.
ina wrote: 15 May 2020, 14:41
Vecina muskih voli.. dugu kosu. Bujne grudi. Dobru straznjicu..
I da se svirka kako oni hoce.
Ma neeeeeeee.
Bitna im je dusa i njen ten.
Vjerujem da i to jeste. Ali u drugom zamahu.
Mi zene smo inace osjecajnije. Dato nam je da budemo i majke. Fizicka privlacnost kod muskarca cesto nadjaca, sto nije vecinom slucaj kod zena.
arzuhal wrote: 15 May 2020, 12:57
Za razliku od mene, ti grijesis jer generaliziras. Ja sam rekao "neka", ti govoris o pokrivenim zenama. Time grijesis, nisu sve napadno nasminkane, a nisu sve privlacne ili privlacnije cak i kada jesu vise nasminkane.
One koje sam ja vidjala sve su imale prenapadno nasminkane oci.
Sigurno da generalizujem, jer se vodim onim sto sam vidjala, a ne onim sto nisam vidjala.
A sto se tice privlacnosti, privlacnost je bazirana na sklopu raznoraznih fizivkih atributa a boga mi i psihickih.
S ovim postom si me nagovorila da stavim selfi
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
One koje sam ja vidjala sve su imale prenapadno nasminkane oci.
Sigurno da generalizujem, jer se vodim onim sto sam vidjala, a ne onim sto nisam vidjala.
A sto se tice privlacnosti, privlacnost je bazirana na sklopu raznoraznih fizivkih atributa a boga mi i psihickih.
S ovim postom si me nagovorila da stavim selfi
Zasto mislis da moras meni ili bilo kome drugom ista dokazivati??
Ja se lijepo slozih gore s Azruhalom da generalizujem jer sam ja vidjala jako nasminkane.
I vidjela sam ti selfi.
Lijepa si zenska.
Nisam mogla lajkati jer tipkam sa telefona, a ne mogu reakcije zbog nekog razloga kad sam na telefonu.
Zasto mislis da moras meni ili bilo kome drugom ista dokazivati??
Ja se lijepo slozih gore s Azruhalom da generalizujem jer sam ja vidjala jako nasminkane.
I vidjela sam ti selfi.
Lijepa si zenska.
Nisam mogla lajkati jer tipkam sa telefona, a ne mogu reakcije zbog nekog razloga kad sam na telefonu.
Ma niko ne mora ništa, izgleda da mi danas ne ide tipkanje, pogrešno sam se izrazila, ne zamjeri...