Kako se mirite posle svadje?
Moderator: spacebound
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2919 times
- Been thanked: 24193 times
- Status: Online
Re: Kako se mirite posle svadje?
Ja se ne znam svadjat.Sav sam nekakav iz krajnosti u krajnost.Il nikako il svakako.U nekim stvarima mi je to dobro a nekad i nije.Nikad se nisam posvadjo sa zenom.I bolje joj je,to sam joj i reko davno,sa mnom se svadjati nemoj.Moremo se malo popickarat a nesta vise zaboravi.Nit ces se mirit,nit svadjat.Allahimanet safija.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
- Status: Offline
I ja isto ne mogu opisati osjećaj, uglavnom prema toj osobi ništa ne osjećam, nemam ni mrvu poštenja i više ne postoji ni mogućnost da ikada to ispravi. Meni su znali govoriti da možda pretjerujem što tako uradim, ja sam stajao iza svojih stavova po tom pitanju. Neke osobe jednostavno moramo izbaciti iz života jer nisu dobri za nas, čak iako smo iste krvi.Digla_da_kreci wrote: 18 May 2020, 13:13
Ovako i ja. Stvarno mogu trpiti i trpiti, pa govoriti i pokusavati iznova i iznova, i sve ikad, ali onda samo jednom dodje ta neka praznina, hladnoca, valjda se toliko istrosim na pokusaje da se spasi neki odnos da na koncu vise sve umre u meni.
I odem. ilitiga prekrizim, sto ti rece.
Poslije toga me osoba moze kumiti i pokusavati koliko hoce, u meni vise nikakve reakcije nema.![]()
Nevjerovatan je taj osjecaj.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5281 times
- Been thanked: 7496 times
Nice try wrote: 18 May 2020, 08:15 Ma ja to zovem raspravom gdje samo ja roncam![]()
Kakva svađa. Mislim da nikad nismo imali pravu svađu.
U 15/20 god zajednickog zivota..
Svijest ima sidrište.
- HAVANA
- Penzioner

Pa recimo da ne pricamo danima,nikad mi se to nije desilo.Ha,hu,is,mrs...Sta cemo jest,gdje cemo,hos ti salate sto bi zagorka rekla...
- HAVANA
- Penzioner

Jesam je jednom gadjo daljinskim,bezeze ga sjebo.Ja ga moro kupit. 
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 480 times
- Been thanked: 1468 times
A čija si ti taka ....Digla_da_kreci wrote: 18 May 2020, 13:13Ovako i ja. Stvarno mogu trpiti i trpiti, pa govoriti i pokusavati iznova i iznova, i sve ikad, ali onda samo jednom dodje ta neka praznina, hladnoca, valjda se toliko istrosim na pokusaje da se spasi neki odnos da na koncu vise sve umre u meni.almir90 wrote: 18 May 2020, 12:05 ali jesam osoba kada nekoga prekrižim to je obično za sva vremena, nije bitno o kome se radi.
I odem. ilitiga prekrizim, sto ti rece.
Poslije toga me osoba moze kumiti i pokusavati koliko hoce, u meni vise nikakve reakcije nema.![]()
Nevjerovatan je taj osjecaj.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- ina
- Mjesečarka

Mene nekad brzo prodje, nekad ne. Znam se zamagarciti i sutjeti dugo.. (A njemu to jos gore nego da roncaram
Svijest ima sidrište.
- Digla_da_kreci
- Aktivni forumaš

- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 480 times
- Been thanked: 1468 times
vaka, naka
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- HAVANA
- Penzioner

Ih,moja kad ne bi pricala znao bi da je gotovo.Razvod odma.ina wrote: 18 May 2020, 13:48Sta bi da si pogodio zenu..
![]()
Mene nekad brzo prodje, nekad ne. Znam se zamagarciti i sutjeti dugo.. (A njemu to jos gore nego da roncaram) ali do nepricanja jos nije doslo.
- ina
- Mjesečarka

Ma u biti komunikacija izmedju parova kljucan je temelj u svemu. Ali ponekad je bolje pustiti da se vode smire pa onda porazgovarati kako treba.
Svijest ima sidrište.
- HAVANA
- Penzioner

Jao a piso sam to,jednom je ona meni samar opalila u sred samoposluge.
Kad je tad nisam ubio necu nikad.Utekla mi izmedju polica,vidila oci.
Imam obicaj ruzan da kad nesto smisljam,racunam,dumam...grizem usne i obraze.Pa ko kreten zavrnem usta i mezim.A nju to nervira ima 25 godina.
I zado se ja u posluzi,kad me opali,braco mila,ko frajer frajera
A sve trci i vice ja to za tvoje dobro... 

- ina
- Mjesečarka

Havani se svasta izdesavalo ali opet ne zna sta je prava svadja.. A cudna li insana
Cekam Nice. Da vidim kako se ona nije pravo svadjala..

Cekam Nice. Da vidim kako se ona nije pravo svadjala..
Svijest ima sidrište.
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
E moj ti...HAVANA wrote: 18 May 2020, 14:00 Jao a piso sam to,jednom je ona meni samar opalila u sred samoposluge.Kad je tad nisam ubio necu nikad.Utekla mi izmedju polica,vidila oci.
Imam obicaj ruzan da kad nesto smisljam,racunam,dumam...grizem usne i obraze.Pa ko kreten zavrnem usta i mezim.A nju to nervira ima 25 godina.
I zado se ja u posluzi,kad me opali,braco mila,ko frajer frajera
A sve trci i vice ja to za tvoje dobro...
![]()
- HAVANA
- Penzioner

-
medvjed23
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 1073 times
- Been thanked: 963 times
ni ja se, u pravilu, ne svađam.. ako mogu uljudnim razgovorom rješavati neslaganja, super.. ako ne, svak na svoju stranu..
too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
Ja kad se zakačim sa svojom ona dolazi klečući i kaže... izlazi ispod tog kreveta p*** ti materina
- HAVANA
- Penzioner

Tako i muha rasku maltretira,jadna i ledja klececi sjebala.TAFKAP wrote: 18 May 2020, 16:49 Ja kad se zakačim sa svojom ona dolazi klečući i kaže... izlazi ispod tog kreveta p*** ti materina
- Digla_da_kreci
- Aktivni forumaš

Pod svadju mi spada sukob ljudi i za sobom vuce negativne konotacije, dok sukob misljenja nije nuzno zlo i za cilj bi trebalo imati rjesavanje problema.
Dakle, svadje u kojima se povisuje ton ili da se nadvikujemo medjusobno pa niko nikog i ne cuje, gdje se ima grc u utrobi, ili se osjecam anksiozno, ne bih mogla da tolerisem i zavrsila bih odnos cim prije. Takve veze dugorocno su toksicne i lose po mentalno zdravlje. Vrijedjanje i agresiju da i ne spominjem, to mi je onak' naucna fantastika u vezi.
S druge strane, svadja kao pokazatelj konstruktivne rasprave - sto bih ja nazvala obicnim razgovorom a ne svadjom - gdje nesto ne stima i sa krajnim ishodom pozitivnim za vezu, je dobra stvar i znak da se radi i gradi odnos. Ovdje je jako bitno da stvari ne izmaknu kontroli, a i momenat gdje se vidi zrelost oba partnera, te koliko su stalozeni pri izlaganju i kako hendlaju tok razgovora do konacnog rjesenja povoljnog za oboje.
Ignorisanje i guranje stvari pod tepih, ili kad jedna strana se trudi a druga ne; mislim da je sve to lose za vezu i dovodi do nezadovoljstva, odakle proizilaze i daljnji problemi gdje u konacnici partneri bivaju nesretni.
Dakle, svadje u kojima se povisuje ton ili da se nadvikujemo medjusobno pa niko nikog i ne cuje, gdje se ima grc u utrobi, ili se osjecam anksiozno, ne bih mogla da tolerisem i zavrsila bih odnos cim prije. Takve veze dugorocno su toksicne i lose po mentalno zdravlje. Vrijedjanje i agresiju da i ne spominjem, to mi je onak' naucna fantastika u vezi.
S druge strane, svadja kao pokazatelj konstruktivne rasprave - sto bih ja nazvala obicnim razgovorom a ne svadjom - gdje nesto ne stima i sa krajnim ishodom pozitivnim za vezu, je dobra stvar i znak da se radi i gradi odnos. Ovdje je jako bitno da stvari ne izmaknu kontroli, a i momenat gdje se vidi zrelost oba partnera, te koliko su stalozeni pri izlaganju i kako hendlaju tok razgovora do konacnog rjesenja povoljnog za oboje.
Ignorisanje i guranje stvari pod tepih, ili kad jedna strana se trudi a druga ne; mislim da je sve to lose za vezu i dovodi do nezadovoljstva, odakle proizilaze i daljnji problemi gdje u konacnici partneri bivaju nesretni.
U opasnosti sam, da ponovim post od ddk 
Habibti i ja isto nekad planemo, ali ma koliko se činilo na prvu, drugoj strani bezveze, ili premalo važno, ili nešto slično... Uvijek je bitno.
Dok je to primjedba, u svrhu poboljšanja, ispravljanje odnosa, uvijek ima smisla.
Čovjek htio ili ne, ne primjeti uvijek sve što drugoga tisti... Pogotovo nas dvoje moramo dosta raditi na odnosu iz poznatih razloga, nedostajanje je ogromno. Srećom trenutno
Pa se onda u sukobu mišljenja, najbolje zamisliti, preispitati, pa hladne glave još jednom to proći. Često pomogne sasvim jednostavno pitanje... Zašto je volim?
I to vrijedi za oboje, skloniti nekad ego, postaviti bitno ispred, u jednom trenutku reci dosta razmjeni tvrdoglavosti
I dokle god ima tih "popravki" odlično je za odnos, učiš o sebi, o partneru... Naravno, svakodnevne svadje to više nisu, to je već nešto drugo, kao i parovi koji tvrde da se nisu nikad posvađali... Tu netko opako trpi onda...
Ja završim sa... Ja te volim, a ti to nosi kako znaš
(naravno, kad smo se dotakli i raspravili problem)
Habibti i ja isto nekad planemo, ali ma koliko se činilo na prvu, drugoj strani bezveze, ili premalo važno, ili nešto slično... Uvijek je bitno.
Dok je to primjedba, u svrhu poboljšanja, ispravljanje odnosa, uvijek ima smisla.
Čovjek htio ili ne, ne primjeti uvijek sve što drugoga tisti... Pogotovo nas dvoje moramo dosta raditi na odnosu iz poznatih razloga, nedostajanje je ogromno. Srećom trenutno
Pa se onda u sukobu mišljenja, najbolje zamisliti, preispitati, pa hladne glave još jednom to proći. Često pomogne sasvim jednostavno pitanje... Zašto je volim?
I to vrijedi za oboje, skloniti nekad ego, postaviti bitno ispred, u jednom trenutku reci dosta razmjeni tvrdoglavosti
I dokle god ima tih "popravki" odlično je za odnos, učiš o sebi, o partneru... Naravno, svakodnevne svadje to više nisu, to je već nešto drugo, kao i parovi koji tvrde da se nisu nikad posvađali... Tu netko opako trpi onda...
Ja završim sa... Ja te volim, a ti to nosi kako znaš
Habibti, ya nour el - ain...