ja kad sam banju radio, zovno sam čovjeka iz penzije da mi uradi to kako valja, ja bio irget... a jesmo i prokopali do vertikale ja sam mislio da ćemo komšiji sići u banjustorm wrote: 19 May 2020, 14:51Još kad uradi 90° ruku bi mu slomioSalko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 14:43
ma ide jedna vertikala cijev za sve stanove i odvod iz svakog stana pod uglom ulazi u tu cijev i najčešće se dešava da na tom spoju ako nije kako treba odrađeno, lije...
Pogotovo ako je od vc-a, pa sve odlivne vode prelaze, mašina za suđe, kupanje, pranje toaleta, vc šolja (i toalet papir)...
Ako već imaš situaciju... Ide 45...pa 45...
Samo jeftinije je jedan komad ubaciti...
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Salko
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Pa napravi obavijest...Umihana wrote: 19 May 2020, 14:53Ma nema sanse da komplet mijenjamo, nikada se ostali stanari ne bi slozili...storm wrote: 19 May 2020, 14:48
Kad vertikale dotraju (pogotovo stare olovne) jedino je isplativo da se komplet mijenja, pa poslije svako sebi dalje razvede kad i kako može.
Isto je haos tu oko toga... Još je jako teško uraditi kvalitetno prelaz kcm plastika /olovo...
Svima žao, a kad se razlije, može se i duplo platiti![]()
Ja sam rekla da sve sto ja mogu uciniti, učestvovati, ne bježim od toga, jer meni pravi najveći problem...
Ironično, komšija ispod mene renovira stan...
Nadam se samo da neće i njemu procuriti, bojim se da bi to puklo po meni![]()
Ako ništa mi smo u zgradi svi složni, dosta nas je mlađih pa se haman za sve dogovorimo...
"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
i da
trebate se vi tu dogovriti svi na toj vertikali da se očisti odvod u svakom stanu....
trebate se vi tu dogovriti svi na toj vertikali da se očisti odvod u svakom stanu....
"ignorance is bliss"
Kod nas su svi nezainteresovani, neslozni... I dok njima konkretno ne poplavi, tesko da ce vrata otvoriti...Salko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 14:55Pa napravi obavijest...Umihana wrote: 19 May 2020, 14:53
Ma nema sanse da komplet mijenjamo, nikada se ostali stanari ne bi slozili...
Ja sam rekla da sve sto ja mogu uciniti, učestvovati, ne bježim od toga, jer meni pravi najveći problem...
Ako ništa mi smo u zgradi svi složni, dosta nas je mlađih pa se haman za sve dogovorimo...
Sad razmisljam, bojim se da meni sa sajlom ne pogura otpad?! Nedaj Boze...
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Ako je tako, osigurajte stan, sa opcijom da obuhvaća i razliv vode na štetu drugih.Umihana wrote: 19 May 2020, 14:53Ma nema sanse da komplet mijenjamo, nikada se ostali stanari ne bi slozili...storm wrote: 19 May 2020, 14:48
Kad vertikale dotraju (pogotovo stare olovne) jedino je isplativo da se komplet mijenja, pa poslije svako sebi dalje razvede kad i kako može.
Isto je haos tu oko toga... Još je jako teško uraditi kvalitetno prelaz kcm plastika /olovo...
Svima žao, a kad se razlije, može se i duplo platiti![]()
Mada opet se vrlo lako ustanovi, gdje se razliva...
Kamera sve pokaže, da ne idem u detalje.
Ali znam kakva je situacija, često takve stvari saniramo, nekad cijela zgrada u liniji strada zbog jednog neprilagođenog na gradski život...
Habibti, ya nour el - ain... 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
samo jedan primjer, komšija sa četvrog se žalio da mu prokišnjava sa krova... svi smo učestvovali u sanaciji...Umihana wrote: 19 May 2020, 14:58Kod nas su svi nezainteresovani, neslozni... I dok njima konkretno ne poplavi, tesko da ce vrata otvoriti...Salko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 14:55
Pa napravi obavijest...
al kada imaš ljude...
Ja napravio viber grupu i haman se tu sve dogovaramu a i nema nas 21 stan u zgradi...
"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
samo nikako za interfon da se dogovorimo...
evo sada skupljamo po 4-ti puta, al jok....
"ignorance is bliss"
Mi se jedino oko toga dogovorili odmahSalko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 15:05 samo nikako za interfon da se dogovorimo...
Pa zamisli, u mojoj zgradi došlo vrijeme, da se mijenja kabina lifta, strojnica, instalacije, sve ono...Salko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 15:03samo jedan primjer, komšija sa četvrog se žalio da mu prokišnjava sa krova... svi smo učestvovali u sanaciji...Umihana wrote: 19 May 2020, 14:58
Kod nas su svi nezainteresovani, neslozni... I dok njima konkretno ne poplavi, tesko da ce vrata otvoriti...
al kada imaš ljude...
Ja napravio viber grupu i haman se tu sve dogovaramu a i nema nas 21 stan u zgradi...
Javilo se par njih iz prizemlja i prvog, da oni ne koriste lift, te da ih izuzmemo
Isto sam ja mogao, kad se krov mijenjao... Ih, dok meni sa šestog procuri na drugi
Sve bih ja to delozirao
Ako treba ponuda...Salko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 15:05 samo nikako za interfon da se dogovorimo...
Kud nisam kuću pravila 
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
nemoj allaha ti...storm wrote: 19 May 2020, 15:08Ako treba ponuda...Salko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 15:05 samo nikako za interfon da se dogovorimo...
![]()
sad zadnji puta kad su rekli hoćemo, sam se ispiso na grupi znaš kolko....
Al interesantno da oni koji su najglasniji treba ovo treba ono, vazda koče sa plaćanjem
i to sam rekao
"ignorance is bliss"
- toxic
- Forum [Bot]
- Been thanked: 1 time
E da mi je doziveti jutro da me niko ne probudi slavila bi.
hi svi :toxic
hi svi :toxic
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
Ovdje se uvelo odvajanje svaki mjesec.Salko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 15:11nemoj allaha ti...
Al interesantno da oni koji su najglasniji treba ovo treba ono, vazda koče sa plaćanjem
i to sam rekao
Plaća se po kvadratu, ne znam na pamet... Imaš 80m2 mjesečno ti je cca 30€, kako padaju kvadrati, tako i taj izdatak... E, kad se skupi, mijenja se prema planu... Ove godine interfon i prozori hodnika... Sljedeće ulazna vrata....
Za krov se par godina skupljalo, za lift isto...
Možeš birati i da ne plaćaš to mjesečno, ali kad se nešto mijenja... Krk, eto cifre recimo 750€ izvoli platiti...
Relativno bezbolno to onda ide, većini je neugodno sad 500+ odjednom iskrcati...
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
ma u nas su uveli prošle godine zakonski firmu i plaćaš po kvadraturi stana određeni iznos mjesečno...storm wrote: 19 May 2020, 15:18Ovdje se uvelo odvajanje svaki mjesec.Salko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 15:11
nemoj allaha ti...
i to sam rekao
Plaća se po kvadratu, ne znam na pamet... Imaš 80m2 mjesečno ti je cca 30€, kako padaju kvadrati, tako i taj izdatak... E, kad se skupi, mijenja se prema planu... Ove godine interfon i prozori hodnika... Sljedeće ulazna vrata....
Možeš birati i da ne plaćaš to mjesečno, ali kad se nešto mijenja... Krk, eto cifre recimo 750€ izvoli platiti...
Relativno bezbolno to onda ide, većini je neugodno sad 500+ odjednom iskrcati...
al fali nam love pa da to što prije rješimo
"ignorance is bliss"
E to je to (gotovo, kače vas EU zakoni, polako ali sigurnoSalko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 15:22ma u nas su uveli prošle godine zakonski firmu i plaćaš po kvadraturi stana određeni iznos mjesečno...storm wrote: 19 May 2020, 15:18
Ovdje se uvelo odvajanje svaki mjesec.
![]()
De da ponudu pošaljem, pripaziti ću te
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
trenutna najbolja je cca 1200 ojrastorm wrote: 19 May 2020, 15:25E to je to (gotovo, kače vas EU zakoni, polako ali sigurnoSalko_dvominutaš wrote: 19 May 2020, 15:22
ma u nas su uveli prošle godine zakonski firmu i plaćaš po kvadraturi stana određeni iznos mjesečno...
![]()
)
De da ponudu pošaljem, pripaziti ću te![]()
ako moreš na 900 da te zovemo
"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
i da
kako to kod nas u bosni ide
ako hoš da prođeš na tenderu prebaci 100 ojra na kajmansko otočje, poslat ću ti broj žiro računa

kako to kod nas u bosni ide
ako hoš da prođeš na tenderu prebaci 100 ojra na kajmansko otočje, poslat ću ti broj žiro računa
"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
i da
još jedan uslov
moraš mi od dajđe zaposlit dijete, al ne na ovom poslu

još jedan uslov
moraš mi od dajđe zaposlit dijete, al ne na ovom poslu
"ignorance is bliss"