BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
kod mene, jedno 2 km od kuće, ima cjela jedna ekipa napravili sebi šator od najlona i tu žive
izgledaju k'o Mongoli , nisu arapi , ima i žena
izgledaju k'o Mongoli , nisu arapi , ima i žena
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ne mogu ulaziti dublje ali trenutno se kretanje Migranata protivi donjetim legitimnim odlukama ,raspavljaja sam prije prilicno o tome sa Chloe malo sam upućena u tu problematiku ,uzgred bila sam nesto kao Migrant u sopstvenoj zemlji ,nije ljudima lako ali ni nama gradjanima dobrih namjera,vjerujte
Ostalo je cutanje.
ma najlakse je tipkati kad nemas doticaja s njima i glumiti greenpeace volontere bez granica i sl
evo koliko sam shvatio chloe i hurija su iz krajine
e zamisli samo kako je njima kad u okolini ima njih 10000 ko zna odakle koja pozadina bjega iz svoje drzave i sl
e zamisli samo kako je njima kad u okolini ima njih 10000 ko zna odakle koja pozadina bjega iz svoje drzave i sl
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9061 times
- Been thanked: 5797 times
U Tuzlu su opet počeli stizati u većim grupama.
The Dark Side Of The Forum...
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Nije, jer smo pobjegli od rata, nismo zapalili pasoše da sakrijemo svoje identitete, da možemo radit' šta želimo, pa se znalo ko smo i šta smo.Nice try wrote: 25 May 2020, 16:27A Njemačka se prema našim izbjeglicama odnosila kao mi prema ovim migrantimaČarobni wrote: 25 May 2020, 13:11
Pa majku mu, kad migrante ne maltretiraju zaštitari, onda ih maltretira policija, samo tlače slabije od sebe.
I mi smo bili migranti, i mi smo po Njemačkoj hodali s mačetama i klali se uokolo.![]()
![]()
Od odnosa, smještaja, mogućnosti, pa nadalje.
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
Mi kao migranti i ovi migranti dva razlicita svijeta. Mi smo bjezali od rata, spasavali zive glave. Ovi ne bjeze od rata.
Da ne bude osudjujem ih. Svako ide trbuhom za kruhom pa neka i ovi idu gdje zele ako im to znaci bolji zivot
Da ne bude osudjujem ih. Svako ide trbuhom za kruhom pa neka i ovi idu gdje zele ako im to znaci bolji zivot
11/11/22
- Čarobni
- Inventar foruma

Chloe se klela kako su migranti u VK zaštićeni k'o polarni medvjedi i da su svi prema njima dobri, ali prođe to vrijeme, policija se opet iživljava na jadnim migrantima, pa i mi smo bili nasilni po Njemačkoj i skandinavskim zemljama i mi smo pljačkali i uništavali tuđe kuće, i mi smo njemačku policiju gađali kamenjem, i mi smo ostavljali iza sebe deponiju gdje god bismo prenoćili.Na internetu je jučer objavljen videosnimak koji prikazuje fizičko nasilje policije nad migrantima u Velikoj Kladuši. Video je navodno nastao u kampu Miral.
Policija se samo iživljava nad slabijima od sebe, kmeeeeeee, šmmmrrrcc.
Vrati se i pročitaj postove od Chloe. Ne vjerujem da bi se složio s njenim mišljenjem.respo wrote: 25 May 2020, 18:50 ma najlakse je tipkati kad nemas doticaja s njima i glumiti greenpeace volontere bez granica i sl
Uostalom, kad već zamišljaš, stavi se malo u poziciju migranata.
Bar velike većine.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Ne znam šta je ko radio. ZaistaČarobni wrote: 25 May 2020, 23:56Nije, jer smo pobjegli od rata, nismo zapalili pasoše da sakrijemo svoje identitete, da možemo radit' šta želimo, pa se znalo ko smo i šta smo.Nice try wrote: 25 May 2020, 16:27
A Njemačka se prema našim izbjeglicama odnosila kao mi prema ovim migrantima![]()
Od odnosa, smještaja, mogućnosti, pa nadalje.![]()
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Da, divan si čovjek, samo želim da tvoj sabur i dobrota što duže potrajurespo wrote: 25 May 2020, 17:10pa poredite vi koji govorite i mi smo bjezali u njemacku pa kako su se odnosili prema nama
upravo zbog toga postupanje sa ovim migrantima se ne moze porediti
cak smo mi i dobri kako bi inace trebali postupati s njima
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2311 times
- Been thanked: 5641 times
eno prekjuce se macetom kasape ahbabi blizu moje mahaleMrH wrote: 26 May 2020, 00:01 Mi kao migranti i ovi migranti dva razlicita svijeta. Mi smo bjezali od rata, spasavali zive glave. Ovi ne bjeze od rata.
Fuck you a friendly note to start the day
da se stavim u poziciju migranataNice try wrote: 26 May 2020, 10:36Vrati se i pročitaj postove od Chloe. Ne vjerujem da bi se složio s njenim mišljenjem.respo wrote: 25 May 2020, 18:50 ma najlakse je tipkati kad nemas doticaja s njima i glumiti greenpeace volontere bez granica i sl
Bar velike većine.
kao prvo nikad ne bi nelegalno prelazio bilo gdje tako da ne bih ni dospio do europe i bosne
ne znam sta je chloe pisala al vjerujem da joj nije svejedno iako ih mozda podrzava
moj sabur i dobrota u vezi ovih migranata je da ih se iste sekunde vrati u maticne zemlje tako da uopste nemam toga vezano za njihNice try wrote: 26 May 2020, 10:39Da, divan si čovjek, samo želim da tvoj sabur i dobrota što duže potrajurespo wrote: 25 May 2020, 17:10
pa poredite vi koji govorite i mi smo bjezali u njemacku pa kako su se odnosili prema nama
upravo zbog toga postupanje sa ovim migrantima se ne moze porediti
cak smo mi i dobri kako bi inace trebali postupati s njima![]()
kad budes imao papire onda dobrodosao kao sto i ti ides u strane drzave
Da, najlakše je tipkati iz udobne fotelje po cijeli bogov danrespo wrote: 26 May 2020, 10:52da se stavim u poziciju migranataNice try wrote: 26 May 2020, 10:36
Vrati se i pročitaj postove od Chloe. Ne vjerujem da bi se složio s njenim mišljenjem.
Bar velike većine.
kao prvo nikad ne bi nelegalno prelazio bilo gdje tako da ne bih ni dospio do europe i bosne
ne znam sta je chloe pisala al vjerujem da joj nije svejedno iako ih mozda podrzava
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Zaustavite sve jer se tuznim okicama iz Alzira i Maroka digo kurac za boljim zivotom. Jos krenuli okolo naokolo da dodju do Evrope. Pola Bosanaca da se na glavu nasadi ne bi mogli skupiti para koliko su ovi u lupali u put preko pola svijeta
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Zamisli ds si ti 96-e rijesio da hoces bolji zivot u EU jer nemas za hljeba. Volsebno stvoris 10 000 maraka i umjesto da ganjas vizu ili na kraju krajeva probas uci u Italiju ti zapucas preko CG i Srbije, Kosova na kojem se ratuje pa zalomis nedje gore na Bugarsku, Rumuniju...
E tako izgleda put jednog Alzirca jal Marokanca
E tako izgleda put jednog Alzirca jal Marokanca
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Čarobni
- Inventar foruma

Nekolicina pripadnika ARBiH, stacionirana kod Travnika je 1992 zapalila svoje pasoše, kako se ne bi doveli u iskušenje da idu vani.
Ovi migranti idu vani bez dokumenata, ali i mi smo nosali mačete po Njemačkoj.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23836 times
Jasta su.Čarobni wrote: 26 May 2020, 13:31Nekolicina pripadnika ARBiH, stacionirana kod Travnika je 1992 zapalila svoje pasoše, kako se ne bi doveli u iskušenje da idu vani.
Vise se raje ispalilo, nego sto je ostalo da ratuje.
Dozvolite da se obratimo
- Čarobni
- Inventar foruma

Licemjerje našeg naroda dostiže nebesa. Kad su zaštitari na Otoci šamarali migranta, svi su se digli s pričom kako smo i mi bili migranti, ali kad se ispostavi da je taj migrant poteg'o nož na zaštitara ili izvuk'o mačetu, pa iskasapio sunarodnjaka, onda se svi licemjeri sakrivaju u mišije rupe, niko neće da kaže da je 92' nos'o mačetu po Njemačkoj, pljačk'o i kasapio narod uokolo.
- Čarobni
- Inventar foruma

Sve super, ali nekolicina ovih pripadnika ARBiH su zapalili svoje pasoše i radne dozvole. Mirso Odobašić prvi, kasnije pogin'o u Bosanskoj Krupi, nevjerovatno, znam.Fuddo wrote: 26 May 2020, 13:33Jasta su.Čarobni wrote: 26 May 2020, 13:31
Nekolicina pripadnika ARBiH, stacionirana kod Travnika je 1992 zapalila svoje pasoše, kako se ne bi doveli u iskušenje da idu vani.
Vise se raje ispalilo, nego sto je ostalo da ratuje.