Muškarci pitaju žene odgovaraju ...

Predstavite se

Moderator: Krokodil Behko

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Muškarci pitaju žene odgovaraju ...

Post by lejlamo » 26 May 2020, 12:03

sad mi je još nejasniji motiv odlaska prostitutkama. :D. nije ova tema za mene :o

a ovi stariji nigdje nisu prispjeli.... :123

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 26 May 2020, 12:05

lejlamo wrote: 26 May 2020, 12:03 sad mi je još nejasniji motiv odlaska prostitutkama. :D. nije ova tema za mene :o
:valja
Pa odeš ko u muzej tj da pogledaš eksponate.
Vodio sam i žene.
Svi mi se morete obratit

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 26 May 2020, 12:06

eto, almire, to je jedan od primjera dehumanizacije.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10321 times
Been thanked: 17620 times

Post by spacebound » 26 May 2020, 12:55

Ne gledam ih nikako. Ne zanima me kako neko dodje do seksa, dok je sve na dobrovoljnoj bazi.
Ako je zena sama izabrala da tako zaradjuje za hljeb sto bi meni smetale njene musterije i sta bih mogla imati protiv njih?
Najiskrenije, zaboli me :oo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 26 May 2020, 13:34

ma duminjo pito za lične stavove, ja iznijela svoj stav i obrazložila. nije mi okej, iznijela objašnjenje zašto mi nije okej. a, to šta je kome relevantno, čime se vodi u životu, s kojeg aspekta posmatra......

meni je najintimniji vid komuinikacije tjelesna komunikacija.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 993 times
Been thanked: 1502 times

Post by tuzlak1212 » 26 May 2020, 13:36

Zasto je sex je obaveza ali imati ljepsu polovinu je stvar izbora. Otkud ovakav raspored? Problem je kako ja vidim u ovoj temi ono sto dovodi do tog pitanja 'dal da platim kurvu il da bacim kedera komsijinoj zeni'.

Danas je ljudima mrsko osvajati zenu, tesko im izdrzat 40 godina loseg braka i sl. Prevelik je pritisak na ljubavne veze nametnut od iskvarene kulture pocevsi od silnih filmova i serija. Previse se ocekuju nerealne stvari u vezama, premalo je spremnosti za pozrtvovanost, lakse je nekog poslat u pm jer danasnji sistem drustva je napravio od pojedinaca previse neovisne ljude i niko nece da trpi tudja sranja, a opet se hoce jebat kad god erekcija zaskakilja gornji mozak.

Pa je lakse platit nego se toliko mucit protiv samog sebe i patit se u vezi gdje se oboje dave od muke sto ne znaju postavit zajednicki cilj i hodati ka njemu.

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 26 May 2020, 13:41

lejlamo wrote: 26 May 2020, 13:27
Dorian wrote: 26 May 2020, 13:22
Može prijaviti. Oblik odnosa se dogovori. Ako je na primjer dogovoren samo oralni, a klijent bez dozvole izvrši drugi oblik, može ga prijaviti za silovanje.

Meni je to isto kao pitanje da li žena može muža prijaviti za silovanje u braku. Valjda se ulaskom u brak dozvola za seks podrazumijeva? Ako se ne podrazumijeva, ako se za svaki čin seksa i/ili se oblik izvedbe moraju oboje sporazumjeti, onda to još i više vrijedi za poslovni odnos u kojem se tačno definisana usluga kupuje po cjenovniku.

Prostitutke nisu ropkinje da im svako može raditi šta hoće. To je posao u kojem one prodaju uslugu po cjenovniku i imaju puno pravo da neke usluge ne žele da prodaju.
p'da. rekoh, poso ko i svaki drugi, ta ima veze, ha ja.
U principu i jeste.

Imaš ti poslova kao što je rad u tajnim službama koji ponekada podrazumijeva i da moraš bez presude ili ratnog stanja itd, u suštini nelegalno ubiti nekoga zbog interesa države, pa u tom činu mu ponekada ubiju i djecu, ili kolege, prolaznike ao se izvršava na javnom mjestu itd. U tom slučaju prostitucija i nije toliko nemoralan posao i više liči rudarenju, dakle još jednoj profesiji u kojoj je glavni proizvod kojeg taj radnik prodaje tijelo. Ili modna industrija, pogotovo manekenstvo i posao modela u kojem je tijelo osnovni izvor zarade.

Ne misli svako da je seks pitanje morala, ili barem ne misle da je bitno pitanje morala. Zašto ti ljudi ne bi imali pravo da rade šta hoće, da koriste svoje tijelo kako hoće, pa i kao izvor zarade? Kome je to nemoralno, neće se tim baviti. I u čemu je problem?

E, da, oni koji bi pitali "A šta da ti se kćer, sestra, majka bave prostitucijom da li b iisto razmišljao" to je pitanje iz očaja jer svako ima svoj stav. U nekim porodicama bi kćerku il isina kaznili zato što neće da bude pravnica ili doktorica nego hoće da bude automehaničraka ili manekenka, muzičarka itd. Dobro, ovo muzičarka moglo bi proići da je klasična muzika u pitanju, to je moralna vrsta muzike. Ko god to pita, nema nikakav argument.

Onaj ko smatra da je to nešto prljavo, sa jedne strane se tim neće baviti, sa druge neće koristiti usluge te industrije. Ali, kako mu ili joj to što on ili ona smatraju da je prljavo daje pravo da osuđuje one koji žele da time zarađuju ili da koriste te usluge?

Naravno, trgovina ljudima i ostale kriminalne aktivnosti su kriinal, to treba sprečiti i kažnjavati tako da to bude odmah jasno.

Nego, šta ćemo sa drugm oblicima prostitucije? Od onih u smislu da se seksa sa nadređenima itd ne direktno zbog zarade nego zbog zadržavanja posla ili napredovanja, do netjelesne prostitucije u kojem "žrtva" dozvoljava razne oblike šikaniranja i maltretiranja, uskraćivanja radnih prava (prekid odmora na primjer) itd da bi zadržala posao.

Tako da seksualna, tjelesna, prostitucija i ne mora nužno biti najgori i najnemoralniji oblik prostitucije.
Last edited by Dorian on 26 May 2020, 13:46, edited 1 time in total.

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 26 May 2020, 13:43

lejlamo wrote: 26 May 2020, 13:34 meni je najintimniji vid komuinikacije tjelesna komunikacija.
svima bi valjda trebala bit :cudi

madaj i upadanje u inbox
poprilicno intimno ono jel
sorry btw :rumenko

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 26 May 2020, 13:44

samo mi nije jasno zašto se odmah prelazi na ono.....ma šuti dobro je to, da vidiš šta sve ima na svijetu...

pa nigdje veze. nema potrbe ništa peorediti i time ko biva umanjivati značaj, štetu, vatevr, ovog prvog.

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 26 May 2020, 13:51

Dorian wrote: 26 May 2020, 13:41

Onaj ko smatra da je to nešto prljavo, sa jedne strane se tim neće baviti, sa druge neće koristiti usluge te industrije. Ali, kako mu ili joj to što on ili ona smatraju da je prljavo daje pravo da osuđuje one koji žele da time zarađuju ili da koriste te usluge?

osuđujem jer su prosto činjenice da se osoba prostituisanjem, kako sam već rekla, depersonalizira i dehumanizira. nije mi to okej. bez obzira na dobrovoljnost.
i okej, ja neću postati konzument, ali neću ni na taj ni na bilo koji drugi način podupirati takav odnos prema osobi....

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 26 May 2020, 13:52

lejla de bogati smanji malo na temi
ovoj, neam ti vise slobodnih lajkova :ooo
:rumenko
sabi ja napiso jedan od metar i po al
neam sta rec, uzimas mi rjec(i) izusta.
i slavu doduse :o al nea veze halalosum :oo
:hihi

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2904 times
Been thanked: 9136 times

Post by Duminjo » 26 May 2020, 13:54

almir90 wrote: 26 May 2020, 13:25
Duminjo wrote: 26 May 2020, 13:05
Kad pustis doticnog da vodi glavu riječ, zaskakaces svaku drugu, neces birati. On se digne i hoce svoje. Jel to bivša cura, kolegica, komšije Halida žena.. On hoce svoje brt a zaboli ga za posljedice.
A kad uključis mozak, gledaces malo gdje ga prikopčat. Malo ces nekad razmislit hoces li neku zenu ili komšiju povrijediti ili neciju brak rasturiti :ooo
Jbga nije to valjda da se samo zauzete vole seksati, ove slobodne ništa? Ti imaš svoje mišljenje i odluku, i što se mene tiče ti treba da radiš ono što ti hoćeš. Znam da si ovo davno zapitkivao i na Klixu.
Najbolja opcija je da se, bez obaveza, samo slobodni sexaju a znamo svi da to nije bas tako.

Ne raspitujem se ja nista za sebe niti trazim od nekoga savjet. Pitah fino zene za misljenje, tj trazio sam neke konkretne razloge zasto se muskarci, koji posjecuju javne kuce, gledaju kao smrdljiv sir..
Zanima me zasto se takav muškarac "ponizava" ili osudjuje dok se onaj neki drugi, koji pojebe pola mahale, što slobodnih sto udatih, diže u nebesa ili u najmanju ruku mu se kaze bravo brate..
Meni je to, po nekom mom razmisljanju, malo naopako.

Jesam vjerovatno i tamo piso o ovome jer imam osjećaj da na ovaj sport jos uvijek gledamo kao na tabu.. Uh gdje ces to, boga ti poljubim 🙈😂 šuti..
Što se mene licno tice, ako bih morao birati izmedju necije zene i prostitutke, uvijek bih izabro prostitutku.

Zašto ljudi/zene prodaju svoja tijela, uopste nije tema 😂

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 26 May 2020, 13:58

lejlamo wrote: 26 May 2020, 13:44 samo mi nije jasno zašto se odmah prelazi na ono.....ma šuti dobro je to, da vidiš šta sve ima na svijetu...
A zašto ne?

Kao što rekoh, ko smatra prostituciju prljavom, skloni se od nje.

Ali, ima ih i koji to ne misle.

Čemu onda potreba da ju se izdvaja kao prljavu? To izdvajanje iz mase ostalih aktivnosti koje su takođe moralno upitne je interesantno.

Meni je nemoralnije dati čovjeku posao i platu, zavesti ga da se prevari i pomisli da ima sigurnost za svoju porodicu, uđe u kredite da porodici obezbijedi krov nad glavom a onda mu dati otkaz i njega i porodicu mu napraviti beskućnicima. Prostitutka barem kaže daću ti da mi uradiš to i to za toliko. I čist račun, niko nikoga ne vara i ne zavodi obećanjima.

I to često izdvajanje prostitucije i drugih seksualnih "devijantnosti" govori da seks najvažniji za čovjeka, važniji od bilo čega drugog.

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 26 May 2020, 14:02

meni nije jasno ni otkud ta dilema koji je postupak bolji, ovaj koji vara ženu sa drugom udatom ženom (ili je pak slobodnjak ali upražnjava seks s komšijskim zauzetim ženama) ili ovaj koji za tjelesna zadovoljstva plaća prostitutkama ...pa wtf.

i jedan i drugi zlatni. ta fali.
Last edited by lejlamo on 26 May 2020, 14:02, edited 1 time in total.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 26 May 2020, 14:02

Dorian wrote: 26 May 2020, 13:58
lejlamo wrote: 26 May 2020, 13:44 samo mi nije jasno zašto se odmah prelazi na ono.....ma šuti dobro je to, da vidiš šta sve ima na svijetu...
A zašto ne?

Kao što rekoh, ko smatra prostituciju prljavom, skloni se od nje.

Ali, ima ih i koji to ne misle.

Čemu onda potreba da ju se izdvaja kao prljavu? To izdvajanje iz mase ostalih aktivnosti koje su takođe moralno upitne je interesantno.

Meni je nemoralnije dati čovjeku posao i platu, zavesti ga da se prevari i pomisli da ima sigurnost za svoju porodicu, uđe u kredite da porodici obezbijedi krov nad glavom a onda mu dati otkaz i njega i porodicu mu napraviti beskućnicima. Prostitutka barem kaže daću ti da mi uradiš to i to za toliko. I čist račun, niko nikoga ne vara i ne zavodi obećanjima.

I to često izdvajanje prostitucije i drugih seksualnih "devijantnosti" govori da seks najvažniji za čovjeka, važniji od bilo čega drugog.
Pa rekla ti je brt.. Tjelesni Kontakt, intima.. Za nju je nesto posebno. Nema cijene. Sta si navalio? 😂

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 26 May 2020, 14:03

Dorian wrote: 26 May 2020, 13:58
A zašto ne?

cato cto je ....gjupo :rumenko

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 26 May 2020, 14:04

lejlamo wrote: 26 May 2020, 14:02 meni nije jasno ni otkud ta dilema koji je postupak bolji, ovaj koji vara ženu sa drugom udatom ženom (ili je pak slobodnjak ali upražnjava seks s komšijskim zauzetim ženama) ili ovaj koji za tjelesna zadovoljstva plaća prostitutkama ...pa wtf.

Pa nije ni meni jasno.. Zasto je bolji neko ko nanosi štetu i laže od postena covjeka :cudi

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 26 May 2020, 14:05

lejlamo wrote: 26 May 2020, 13:51
Dorian wrote: 26 May 2020, 13:41

osuđujem jer su prosto činjenice da se osoba prostituisanjem, kako sam već rekla, depersonalizira i dehumanizira. nije mi to okej. bez obzira na dobrovoljnost.
i okej, ja neću postati konzument, ali neću ni na taj ni na bilo koji drugi način podupirati takav odnos prema osobi....
OK, sve je to uredu, poštujem ja takav pristup.

Imaš ti poslova, recimo u novinarstvu, u kojima su uposlenici takođe dehumanizirani, rade u novini koja podržava nekoga za koga oni misle da je loš ili napadaju nekoga za koga misle da je dobar, i oni moraju pisati članke kakve im traže urednici, ili su tehničko osoblje koji se sa člancima ne slažu ali pripremaju da budu objavljeni. Jer valja djecu hraniti. Ili policajci koji lično misle da su demonstranti u pravu i najradije bi se pridružili demostrantima, ali ih nadređeni pripreme da te demnstrante tuku.

I naravo vojnici kojima se prija rata neprijatelj mora u njihovim očima dehumanizirati da bi ih lakše ubijali.

Ima masa poslova u kojima se ljudi dehumaniziraju, zašto se prostitucija najčešće posebno izdvaja?

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom » 26 May 2020, 14:06

Duminjo wrote: 26 May 2020, 13:54
Najbolja opcija je da se, bez obaveza, samo slobodni sexaju a znamo svi da to nije bas tako.

Ne raspitujem se ja nista za sebe niti trazim od nekoga savjet. Pitah fino zene za misljenje, tj trazio sam neke konkretne razloge zasto se muskarci, koji posjecuju javne kuce, gledaju kao smrdljiv sir..
Zanima me zasto se takav muškarac "ponizava" ili osudjuje dok se onaj neki drugi, koji pojebe pola mahale, što slobodnih sto udatih, diže u nebesa ili u najmanju ruku mu se kaze bravo brate..
Meni je to, po nekom mom razmisljanju, malo naopako.

Jesam vjerovatno i tamo piso o ovome jer imam osjećaj da na ovaj sport jos uvijek gledamo kao na tabu.. Uh gdje ces to, boga ti poljubim 🙈😂 šuti..
Što se mene licno tice, ako bih morao birati izmedju necije zene i prostitutke, uvijek bih izabro prostitutku.

Zašto ljudi/zene prodaju svoja tijela, uopste nije tema 😂
Ako hoćeš samo seks bez obaveza, onda moraš tražiti neku koja hoće isto.

Ovo što spominješ jebače kojima se ne zamjera, imaš ti eto takvih tipova koji imaju nešto zbog čega se žene liijepe za njima, oni kakvi jesu nemaju kriterije i ganjaju svaku koja im da malo povoda. To su takvi tipovi, i realno gledajući manjina su među nama. S druge strane tip koji mora platiti jer ga nijedna neće šalje upravo takvu poruku o sebi, da je nepoželjan i da mora platiti za seks, ili raditi svašta nešto za neku ne bi li spavala sa njim.

Šta ti iz muške perspektive misliš o tome da se koriste takve usluge i zašto te brine mišljenje drugih, pogotovo žena?

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 26 May 2020, 14:06

Duminjo wrote: 26 May 2020, 14:04
lejlamo wrote: 26 May 2020, 14:02 meni nije jasno ni otkud ta dilema koji je postupak bolji, ovaj koji vara ženu sa drugom udatom ženom (ili je pak slobodnjak ali upražnjava seks s komšijskim zauzetim ženama) ili ovaj koji za tjelesna zadovoljstva plaća prostitutkama ...pa wtf.

Pa nije ni meni jasno.. Zasto je bolji neko ko nanosi štetu i laže od postena covjeka :cudi

a vala i tema .....sve pošten na poštenog udrio. :D.

Post Reply

Return to “Upoznaj forumase da bi ih volio”