vila wrote: 27 May 2020, 12:48
Pa mozda ocekuje da se napise da prostitucija (legalna ili ilegalna) nije nesto sto bi trebali podrzavati kao konzumenti
Jer koliko god mi pricali o slobodnim izboru ,cinjenica je da je 80 posto te prostitucije mracno i tuzno da tuznije ne moze biti
Pa cak i kad je svijestan i neprisilan izbor ostavlja dugotrajne posljedice
Meni osobno se gade osobe koje placaju za seks...al bas gade
Zamisli....izvadis lovu i sa stavom "boli me k.to joj je posao"
Fuj
Pa se pitas tko bi tu trebao nositi epitet " kurve"
I meni je odbojno.
Prije nego dalje napišem, hoću da ti kažem da ćeš shvatiti kao seksizam, ali to mi nije namjera.
Ja razumijem zašto postoji ova industrija jer razumijem razlike u seksualnosti između spolova. Koliko god tebi ovo smetalo, istina je da je nama muškarcima teže doći do seksa nego vama ženama. I tek kada se to shvati, može se razumjeti postojanje prostitucije. Već napisah, to je biološka potreba koju mnogi žele zadovoljiti jer ih ometa u funkcionisanju kada su u celibatu. Naravno, to ne važi za sve, ali ima ih koji ne funkcionišu dobro bez seksa. Tebi kao ženi kada hoćeš nije problem doći do istog, dovoljno je da nepoznatom ili poznatom muškarcu ponudiš da hoćeš, šanse su minimalne, tj. nikakve da će te isti odbiti. S druge strane muškarac kada poznatoj ili nepoznatoj ženi kaže bi li samo spavala sa njim, vjerovatno bi dobio šamar. I ovo objašnjava postojanje ove industrije. Postoje muškarci koje ne ide u životu, ne mogu da ostvare vezu sa nekom i odluče da idu kod prostitutki; drugi možda neće da gube vrijeme i odlazak prostitutki je sve što im treba; trećima ide u životu sa ženama, ali hoće da probaju nešto novo i ovo im je jedina opcija.
Ja jesam protiv, ali razumijem postojanje.