Razlike izmedju muškaraca i žena - urodjene?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Status: Offline

Re: Žene pri kupovini novog vozila paze na sigurnost i cijenu, muškarci se vode emocijama

Post by Salko » 28 May 2020, 13:37

HAVANA wrote: 28 May 2020, 13:31
Maja wrote: 11 Feb 2020, 10:46 Image

Kada je riječ o kupovini novog automobila, muškarci i žene su dva različita svijeta. Zbog navike i iskustva tokom vožnje, žene su ravnodušne prema nekim četverotočkašima za kojima muškarci uzdišu.

Prodavač autodijelova iz Pennsylvanije, CJ Pony Parts, proveo je istraživanje o navikama i potrebama koje vozači oba spola pokazuju tokom vožnje automobila. Rezultati govore da su muškarci prilikom kupovine automobila dvostruko neodlučniji.

Žene prilikom izbora novog vozila obraćaju pažnju na izdržljivost, pouzdanost, sigurnost i cijenu, dok muškarci gledaju interijer, vanjski izgled, tehnologiju i dimenzije automobila.

Ženama je važnija praktičnost, za razliku od muškaraca koji se prilikom kupovine vode emocijama i maštanjima. Ovaj podatak nije u skladu sa stereotipom koji sugeriše da su žene emotivnije od muškaraca.

Internet stranica za prodaju automobila Cars.com pronašla je još neke specifičnosti prema kojima se razlikuju muškarci i žene.

Žene često pretražuju automobile koji se odlikuju manjom potrošnjom i praktičnim dimenzijama, a muškarci žele moćni kamionet ili sportske modele poput Mustanga. Dame se ne obaziru mnogo na dodatnu opremu kao što je premium audio paket, koji može biti presudan prilikom donošenja odluke o kupovini kod muškaraca, piše Chicago Tribune.

Otprilike 33 posto dama odluku o kupovini donose tek poslije probne vožnje, za razliku od muškaraca kojima je probna vožnja najvažniji čimbenik odlučivanja u 29 posto slučajeva.

Istraživanje stranice iSeeCars.com govori da boja auta igra mnogo važniju ulogu ako ga kupuje dama. Među glavnim favoritima kod oba spola su bijela, crna, siva i metalik vozila. Žene se češće odlučuju za tirkizne nijanse, a među favoritima su zlatni i plavi automobili. Izbjegavaju žutu, narandžastu i crvenu.

"Posljednjih godina muškarci češće biraju svjetlucave boje koje se nalaze na popularnim trkaćim modelima jer su sportska vozila popularnija kod 'jačeg spola'. Tirkizni i zlatni modeli su draži ženama koje zbog svakodnevnih potreba češće biraju karavane i terence", objašnjava glasnogovornica portala iSeeCars.com Julie Blackley.

Tokom sajma automobila u Chicagu održana je rasprava pod nazivom "Šta je pokreće". Glavna tema bile su preferencije dama prilikom kupovine vozila.

"Žene imaju značajan utjecaj na kupovinu automobila širom svijeta", kaže osnivačica Ženskog vodiča za automobile Scotty Reiss. 

SUV modeli su danas omiljeni među damama. Više ih vole od limuzina jer su podignuti. To im pruža lakši ulazak i izlazak iz vozila, lako ubacivanje stvari u gepek, vožnju djece i kućnih ljubimaca.

"Riječ je o vozilima koje odlikuje bolja preglednost, udobnija su i imaju veći gepek", objašnjava Reiss i dodaje da pogon na sva četiri točka olakšava vožnju u zemljama gdje klima utječe na loše vremenske prilike.

"Žene i dalje nisu oduševljene automobilima. Priče o vozilima uvijek su ispunjene detaljima o mehanici, performansama, adrenalinu, a to ih baš ne uzbuđuje", objašnjava Reiss i dodaje da su žene sa 60 posto udjela u ukupnom broju prodanih vozila pokretačka snaga potražnje za automobilima.

Urednica portala Cars.com Jennifer Newman kaže da žene prilikom kupovine pokazuju oprezan i analitički pristup, za razliku od muškaraca koji su pod jakim emocijama.

"Od žena se može mnogo naučiti kada je kupovina vozila u pitanju. U salon biste trebali ući otvorenih očiju. Ako se ne osvrnete oko sebe, postoji rizik da ćete propustiti sjajne modele s korisnim funkcijama", objašnjava Newman.

N.N.
25 godina prodajem automobile i nista ovo nije tacno. :lud :plavi
Kad dodje sa zenom ja samo u nju gledam.I u dezen sjedista,boju,ima li navigacija,usb,isofix...
Sto moze zensko utvrdit pazar to je cudo jedno.Ako joj klikne.Al i razjebat,da je zlatan... :plavi
i ja
...
"ignorance is bliss"

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2681 times
Been thanked: 22447 times

Re: Razlike izmedju muškaraca i žena - urodjene?

Post by HAVANA » 28 May 2020, 13:39

Roman napisat... :haha Juce sam jedan udo.Ja i ona se nasli a muz ko popisan. :haha Svu sam ja dugmad pritisno,panoramu otvorio,navigaciju upalio,gepek otvorio,pojaco muziku...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 28 May 2020, 13:44

HAVANA wrote: 28 May 2020, 13:39 Roman napisat... :haha Juce sam jedan udo.Ja i ona se nasli a muz ko popisan. :haha Svu sam ja dugmad pritisno,panoramu otvorio,navigaciju upalio,gepek otvorio,pojaco muziku...
al najjače mi je kada dođu u suknjama koje su malo iznad koljena, pa krene sjest u aVto
:mmm

neki dan sam ja imao ažbahu...
sa čovjekom haman sve dogovorio, eto da dođe žena da i ona pogleda...

jaraneeeeeee...

sa njom drž nedaj spusti cijenu, odosmo platiti (subota bila) ja u ponedeljak zovem šta je đe je, veli eto žena nešta....
zove me nakon 10-ak dana eto da mi uplatimo naleglo joj je...
prijatelju neeeemaaaa prodooooooo dok se vi skontate....
"ignorance is bliss"

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2647 times
Been thanked: 8147 times

Post by Duminjo » 28 May 2020, 13:46

HAVANA wrote: 28 May 2020, 13:39 Roman napisat... :haha Juce sam jedan udo.Ja i ona se nasli a muz ko popisan. :haha Svu sam ja dugmad pritisno,panoramu otvorio,navigaciju upalio,gepek otvorio,pojaco muziku...
Znaš, bravo :ooo
Nedavno pricam Sa cimerkom oko toga šta ko.. Kaze ona, mora imat navigaciju, mora biti unutra fin, senzore, hiljadu puljki ovo ono...
A reko Motor? Konji? Tempomat? Kilometraza?

Kaze.. Jebote to 😂😂

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 28 May 2020, 13:50

Il kad dodje sam i proba,pregleda,ode majstoru,spusti cijenu...E kaze jos samo zenu da dovedem.Oooo j.... ti zenu, sta cu sad. :plavi 90% je sansa da ide peglanje ili oko cijene ili oko neceg,imal da nije teget,dje usb,mogli smo i dzipa...Nesta. :ooo E onda kad dodje, pocesljaj se i budi sarmantan.Najbolje pali prica o djeci ako je porodica... :valja

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 28 May 2020, 13:50

Duminjo wrote: 28 May 2020, 13:46
Znaš, bravo :ooo
Nedavno pricam Sa cimerkom oko toga šta ko.. Kaze ona, mora imat navigaciju, mora biti unutra fin, senzore, hiljadu puljki ovo ono...
A reko Motor? Konji? Tempomat? Kilometraza?

Kaze.. Jebote to 😂😂
Ma jebo to,ide i s 3 klipa da je dzip... :plavi

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 28 May 2020, 13:54

HAVANA wrote: 28 May 2020, 13:50 Il kad dodje sam i proba,pregleda,ode majstoru,spusti cijenu...E kaze jos samo zenu da dovedem.Oooo j.... ti zenu, sta cu sad. :plavi 90% je sansa da ide peglanje ili oko cijene ili oko neceg,imal da nije teget,dje usb,mogli smo i dzipa...Nesta. :ooo E onda kad dodje, pocesljaj se i budi sarmantan.Najbolje pali prica o djeci ako je porodica... :valja
ma nisu sve ni takve...
Ima ih koje puste čojku sve one eto budu samo tu

a ima ovih ja ih nazivam ažbahe...
jaraneeee

nemreš ni o porodici djeci itd pričat, nemaš ba dodirnu tačku da možeš nešta....

meni moja jedino ne da da prodam naša kola... vazda nešta zavoli to auto i onda povuci potegni....

Imali mi neku corsu i haj da je prodam dok mogu uzet iole kakve pare za nju... kad sam je prodo ko tragedija kakva u kući da je...
Nije htjela dat ključ ba čojku, ja moro drugi pravit, eno i dan danas nosa ključ kao privjesak :valja
"ignorance is bliss"

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9728 times
Been thanked: 16364 times

Post by spacebound » 28 May 2020, 13:56

HAVANA wrote: 28 May 2020, 13:50 Il kad dodje sam i proba,pregleda,ode majstoru,spusti cijenu...E kaze jos samo zenu da dovedem.Oooo j.... ti zenu, sta cu sad. :plavi 90% je sansa da ide peglanje ili oko cijene ili oko neceg,imal da nije teget,dje usb,mogli smo i dzipa...Nesta. :ooo E onda kad dodje, pocesljaj se i budi sarmantan.Najbolje pali prica o djeci ako je porodica... :valja
A sta se cudite, svi vi imate zene kod kuce, sve znate :ooo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 28 May 2020, 13:57

spacebound wrote: 28 May 2020, 13:56
joj i ti si teška
:valja
"ignorance is bliss"

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 28 May 2020, 13:58

Salko_dvominutaš wrote: 28 May 2020, 13:57

joj i ti si teška
Pa ja. Mora bit boja da ide uz sve, pa vidis radio, pa kakve su presvlake, razgledas sve fino sto se estetike tice.
Hu kers koliko je konja i koji je motor :ooo
I naravno cijena, spustaj cijenu :ljut
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 28 May 2020, 14:00

spacebound wrote: 28 May 2020, 13:58
Salko_dvominutaš wrote: 28 May 2020, 13:57

joj i ti si teška
Pa ja. Mora bit boja da ide uz sve, pa vidis radio, pa kakve su presvlake, razgledas sve fino sto se estetike tice.
pošo sam ti nešta napisat al sam zaboravio

naime prekoputa mene je soliter sa pun klinac spratova ima 19 najmanje (ne broji mi se)..
i žena na vrh zgrade u stanu pere prozore, majkem odoh dolje ispod da je fatam ako ispadne....
"ignorance is bliss"

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 28 May 2020, 14:01

Salko_dvominutaš wrote: 28 May 2020, 14:00
spacebound wrote: 28 May 2020, 13:58

naime prekoputa mene je soliter sa pun klinac spratova ima 19 najmanje (ne broji mi se)..
i žena na vrh zgrade u stanu pere prozore, majkem odoh dolje ispod da je fatam ako ispadne....
Razapni deku :ooo

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 28 May 2020, 14:03

spacebound wrote: 28 May 2020, 14:01
Salko_dvominutaš wrote: 28 May 2020, 14:00

Razapni deku :ooo
ja ovo

a kolko troši to nije bitno

eeeee
"ignorance is bliss"

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 28 May 2020, 14:03

Da su sve ko moja ja bi milioner bio :plavi Kad izadje iz zgrade pita dje cu,u sta cu?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2647 times
Been thanked: 8147 times

Post by Duminjo » 28 May 2020, 14:03

Hajd blizu joj je apoteka 😂

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 28 May 2020, 14:07

HAVANA wrote: 28 May 2020, 14:03

Da su sve ko moja ja bi milioner bio :plavi Kad izadje iz zgrade pita dje cu,u sta cu?
napade mene moja da sam zagrebo auto na braniku, prednjem ono ispod branika uz onaj plastični spojler...

sve pred badžom i svastikom, to dreka huka vika, pa ja polahko nisam pa nisam, na kraju i ja dignem glas.....

helem uspijem dokazat da smo auto sa tim i kupili (imam slike i dan danas)
"ignorance is bliss"

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 28 May 2020, 14:08

Eeee al zato ja jadan ne smijem ni store ni kauc izabrat.Masina za ves mora nakih obrtaja imat ko avion.Plocice zna izabrat cudo jedno,sa 20 metara joj se svide i znam da su najskuplje...

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 28 May 2020, 14:09

HAVANA wrote: 28 May 2020, 14:08 Eeee al zato ja jadan ne smijem ni store ni kauc izabrat.Masina za ves mora nakih obrtaja imat ko avion.Plocice zna izabrat cudo jedno,sa 20 metara joj se svide i znam da su najskuplje...
i kuhinja i kuhinja, tj elementi
"ignorance is bliss"

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 28 May 2020, 14:11

HAVANA wrote: 28 May 2020, 14:08 Eeee al zato ja jadan ne smijem ni store ni kauc izabrat.Masina za ves mora nakih obrtaja imat ko avion.Plocice zna izabrat cudo jedno,sa 20 metara joj se svide i znam da su najskuplje...
Prica mog zivota :ha ...al' nece novcanik da mi izadje u susret :ooo

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 28 May 2020, 14:14

Salko_dvominutaš wrote: 28 May 2020, 14:07
HAVANA wrote: 28 May 2020, 14:03

napade mene moja da sam zagrebo auto na braniku, prednjem ono ispod branika uz onaj plastični spojler...

sve pred badžom i svastikom, to dreka huka vika, pa ja polahko nisam pa nisam, na kraju i ja dignem glas.....

helem uspijem dokazat da smo auto sa tim i kupili (imam slike i dan danas)
Kupio ja ovog countrymana sto vozim i odem sa posla,djeca na razmjeni sami ja i ona...Haj sidji za sat idemo negdje.Pita gdje? reko u split.Sisla ona,ma reko necemo idemo u italiju da probam auto... :haha :sok Jesi ti lud? Elem odemo,dosli u trst u 2 ujutro,stajali u ljubljani,izasli i usli iz auta jedno 10 puta.Nema mjesta u hotelu u trstu i izlazimo,ja se zadrzo s recepcionerom...Eto je skici,ajjjjjj...Sta je bona? Kaze udario ti neko auto,oooo jebo mamu svoju. :zid Izadjem vani,gdje,sta...? :sok Kaze vidi vrata ti udubljena,ne znam ko je... :cudi Ma idi j... se kupio ga tako u sta si do sada gledala :haha

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”