Krokodil Behko wrote: 30 May 2020, 10:14
rocko wrote: 30 May 2020, 06:25
Behko on ima 80.4 miliona sljedbenika na twitteru, sta mislis koliko njih glasa za njega? A gdje su svi oni koji nemaju twitter?
Ne postoji način, da neko privatnoj kompaniji određuje, šta će ona objaviti a šta neće.
To nema veze ni s demokratijom ni s mozgom.
Baš kao što, bar u nekim američkim državama, vlasnik posjeda ima pravo da rokne provalnika, tako i ovi imaju pravo da banuju Trumpa na svom posjedu.
kad je Clinton dosao na vlast u zatvorima je bilio 1 million ljudi, kad je otisao sa vlasti njegov i Bidenov Crime Bill projekat je doveo do 2 miliona ljudi u zatvorima na kraju Billovog mandata.
Ii?
Šta je tu loše?
Jel unutar ovog drugog miliona, bilo nevino osuđenih?
Ko, šta, koliko i gdje?
Behko ako covjek siri govor mrznje na ovom portal portal moze biti tuzen, pretresen , izuzeti server itd. U Americi to nemoze jer zakon iz 1996 je stitio internet platforme, on je sad oduze to zastitu I sad su pod istim pravilima ko I svi ostali mediji, tako naprimer HBO, Cinemax itd koji su premium kanali mogu imati scene nasilja, seksa, golotinju dok to nije dozvoljeno na onm sto se smatra redovnim kanalima. zato sto se covjek pretplati na premium kanale, dok redovni kanali I dan dansa se mogu gledat preko hdm antenna I na tim kanalima nema psovki, golotinje itd.
Znaci ako oni banuju ili odobre nesto mogu biit tuzen federalnoj komisiji za medije. Pa izvoli banuj ili dopustaj bilo sta da ide.
Da ti objasnim primjerom prije ove EO ako si ti postavio sliku mene npr. sa ljubavnicom na plazi I ja zavrsio razveden ja nisam mogao tuziti twitter, facebook jer su dozvolii tebi da postavis sliku na kojoj sam ja bez mog odobrenja, nije bilo do njih nego do tebe I mene. Danas ako se to desi covjek ih moze tuzit.
Amerika nije demokratija nego Republika.
Mozes ti roknut ali moj savjet ti je da imas ko ja dodatak za rovokopac na traktoru I da sto se kaze u Americi lopataj I jezik za zube.
Masa nevinih provjeri
https://www.innocenceproject.org/ a brojevi su narasli jer je Clinton dobijao pare od prison industry (jer je to industrija , masa privatnih zatvora koje ispostavljaju racun drzavi) i najvece zlo tog zakona je bio 3 strike rule, znaci ako si bio 2 puta osudjen za krivicno djelo sto moze biti voznja u alkoholisanom stanju koja je imala za oslijedicu da si prevrno auto i dvije relativno banalne stvari kao ukrao hrane vrijednosti 500 dollar da zavrsis u zatvoru dozivotno.
Zato su brojevi narasli a kriminalci postali monogo okrutniji jer ako si imao dvije osude ti ides u zatvor dozivotno u sakom slucjau pa bolje ubit potencijalne svjedoke jer i ovako i onako ces umrijet u zatvoru.