RS - all about
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
Re: RS - all about
Živo me interesuje o kakvim su budalaštinama ovi kokošari naglabali. Ne bilo ti mrsko Behko da zalijepiš link...
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

Živo me interesuje o kakvim su budalaštinama ovi kokošari naglabali. Ne bilo ti mrsko Behko da zalijepiš link...
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2722 times
- Been thanked: 8484 times
https://www.klix.ba/vijesti/bih/narodna ... /200601160Trafalgar Law wrote: 02 Jun 2020, 01:47 Živo me interesuje o kakvim su budalaštinama ovi kokošari naglabali. Ne bilo ti mrsko Behko da zalijepiš link...
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Mater im j.... mitomansku, lažljivu. Eto šta je.Krokodil Behko wrote: 02 Jun 2020, 01:09 Jel može neko da pojmi ovaj zaključak srpske skupštine?
5. Nepojmljiva je konstatacija da je u Drugom svjetskom ratu stradao značajan broj žrtava iz Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina tada nije ni postojala, već samo NDH, a žrtve su bili Srbi, Јevreji, Romi i antifašisti.
Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9722 times
- Been thanked: 11464 times
Trafalgar Law wrote: 02 Jun 2020, 01:47 Živo me interesuje o kakvim su budalaštinama ovi kokošari naglabali. Ne bilo ti mrsko Behko da zalijepiš link...
Uglavnom je cilj bio da spasu ustaše iz ww2 od ove rezolucije, a na način da su insistirali na genocidu nad Srbima, jer znaju da takvo što nije presuđeno i evropski parlament, na koji se rezolucija šalje, ne bi to prihvatio. Kasnije muslimane proglašavaju ustašama, rezoluciju pokušajem revizije, sebe proglašavaju antifašistima, a partizane zločincima. Da, vjerovao ili ne.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/157 ... iznat.html
slobodna-bosna.ba/vijest/157361/brutalne_provokacije_cvijanovic_steta_sto_se_nezavisna_drzava_hrvatska_ne_naziva_pravim_imenom.html
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

Svakako, iskoristili su trenutak kada je NDH 1941.god pod svoju okupaciji obuhvatila teritoriju BIH (karte govore da je tada uistinu bila takva okolnost) , što oni podmuklo pokušavaju da protumače na način, kao što i sada paušalno tumače teritorijalni integritet i njene granice, tj. da Bosna kroz istoriju nije bila država. Što i nije nešto rijetko što možemo gotovo svakodnevno čuti od pro srpskih revizionista, ali da budemo jasni, oni u ovome nisu sami, i nije tajna da postoji grupa inostranih sumnjivih likova, koji bi uskoro trebali pokrenuti i onu reviziju o činjeničnom stanju događaja u Srebrenici. Zašto oni toliko forsiraju sam Jasenovac, jednostavno, da bi kreirali paradoksalnu paralelu da su srbi bili velike žrtve i u Srebrenici. U globalu, oni su još u velikoj dilemi, sa kojim bi brojem tu mogli izaći, jer svaka tvrdnja mora biti potkrepljena jakim dokazima. To nije nešto što bi od njih u posljednjoj agresiji na BIH moglo učiniti žrtvom. NDH je samo plot za nasilno forsiranje nečega za što i oni znaju da ima klimave temelje. Mislim da je vrijeme i da akademska zajednica u BIH krene u odbranu od još jednog bezobraznog pokušaja falsificiranja istorije.Krokodil Behko wrote: 02 Jun 2020, 09:08Trafalgar Law wrote: 02 Jun 2020, 01:47 Živo me interesuje o kakvim su budalaštinama ovi kokošari naglabali. Ne bilo ti mrsko Behko da zalijepiš link...
Uglavnom je cilj bio da spasu ustaše iz ww2 od ove rezolucije, a na način da su insistirali na genocidu nad Srbima, jer znaju da takvo što nije presuđeno i evropski parlament, na koji se rezolucija šalje, ne bi to prihvatio. Kasnije muslimane proglašavaju ustašama, rezoluciju pokušajem revizije, sebe proglašavaju antifašistima, a partizane zločincima. Da, vjerovao ili ne.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/157 ... iznat.html
slobodna-bosna.ba/vijest/157361/brutalne_provokacije_cvijanovic_steta_sto_se_nezavisna_drzava_hrvatska_ne_naziva_pravim_imenom.html
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

PARAZITI IZ RS-a: Manji bh. entitet preživljava isključivo na račun Federacije BiH

FBiH je za RS u ekonomskom smislu ono što je Zapadna Njemačka bila za Istočnu Njemačku, a na sceni je i sličan “princip solidarnosti“ po kojem Federacija na “leđima“ nosi Republiku Srpsku ...
Umjesto rada na kreiranju boljeg ambijenta za ekonomski rast, rad i život građana, vlasti u manjem bh. entitetu RS prethodne su godine potrošile na priče o referendumima, blokadama EU i NATO puta, slabljenju državnih institucija i najavama otcjepljenja od BiH, pišu Vijesti.ba.
U isto vrijeme vlasti u Federaciji BiH u zadnjih pet godina, predvođene reformskom Vladom Fadila Novalića radile su na ekonomskom rastu, pa je aktuelni ekonomski zaostatak RS-a u odnosu na Federaciju danas takav da bi SNSD-ova vlast sebi potpisala “smrtnu“ presudu eventualnim pokušajem otcjepljenja od BiH ili destrukcijom njenih institucija. Neke od tih državnih institucija, SNSD Milorada Dodika bi u periodu ispred nas mogao grčevito braniti.
Jedna takva je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO BiH). U prilog ranijoj tvrdnji najbolje govore podaci o uplatama i raspodjeli sredstava sa Jedinstvenog računa UIO. Radi se o potpuno nepravedoj raspodjeli sredstava od indirektnih poreza.
Samo u prošloj, 2019. godini na Jedinstveni račun UIO u prošloj godini je uplaćeno skoro 8 milijardi KM (7.986.568.486,00 KM). Od toga:
- uplata Federacije BiH je iznosila preko 6 milijardi KM (6.071.060.812,00 KM);
- uplata RS iznosila je oko milijardu i 700 miliona KM (1.771.467.747,00 KM)
- te Distrikt Brčko oko 144 miliona KM.
S druge strene, u raspodjeli po krajnjoj potrošnji:
- Federaciji BiH je vraćeno 3,4 milijarde KM (3.462.988.161,00KM),
- RS-u je vraćeno 1,7 milijardi KM (1.734.727. 496,00 KM),
- te Brčkom 191 milion i 310 hiljada KM.
Podaci o uplatama i raspodjeli sredstava sa računa UIO nam govore da:
- Federacije BiH u uplati ima učešće od 76 posto,
- RS samo 22 posto
- i Brčko Distrikt 2 posto.
Kada je raspodjela u pitanju FBiH po aktuelnom, također nepravednom koeficijentu, pripada 64,31 posto, RS 32,14 posto i Brčkom 3,55 posto, iz čega se vidi da Federacija BiH ima za 11,76 posto manju stopu za raspodjelu, dok RS ima veću i to za 9,92 posto, te Brčko također veću za 1,55 posto.
Prvedeno na jezik novca, Federacije BiH je na račun UIO u 2019. godini uplatila 2,6 milijardi KM više nego što joj je vraćeno raspodjelom, a RS tek 36 miliona KM više nego joj je vraćeno raspodjelom.
Ovo najbolje dokazuje tezu da je FBiH za RS u ekonomskom smislu ono što je Zapadna Njemačka bila za Istočnu Njemačku, a na sceni je i sličan (iako zakonom nije definisan) “princip solidarnosti“ po kojem Federacija BiH praktično na “leđima“ nosi Republiku Srpsku. Nepravednom raspodjelom samo u prošloj godini se iz Federacije BiH u RS "prelilo" između 750 i 780 miliona KM. Dodaju li se tome ranije godine, govorimo o milijardama KM za koje je Federacija BiH oštećena zbog raspodjele u korist RS, pišu Vijesti.ba.
Ovo je i najkonkretniji dokaz da je FBIH postala ekonomski pokretač cijele BiH. Danas Federacija BiH od svojih upata u suštini finansira ne samo sebe već i državu, Brčko Ditrikt i sve povrate poreza. Hoće li i kada doći do izmjene sistema uplate i raspodjele javnih prihoda na način da svaki nivo u BiH dobije onoliko sredstava koliko realno uplaćuje, tek treba vidjeti.
Bilo bi zanimljivo vidjeti ša bi se desilo kada bi Federacija zatražila da se nadležnosti države u slučaju UIO vrate na entitete. Pitanje je koliko će stranke iz FBiH trpjeti ovakvu situaciju i ko će povući prvi potez.
(SB)
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
Re: PARAZITI IZ RS-a: Manji bh. entitet preživljava isključivo na račun Federacije BiH
Ja sam prije 3-4 godina po Klixu pisao da bi se financijski sistem trebao razdvojiti po entitetima, pa nek svako sam sebe financira. Dodik koliko zagovara podjelu, svo ovo vrijeme nije nikada spomenuo ovo pitanje, mada me ne čudi.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Re: PARAZITI IZ RS-a: Manji bh. entitet preživljava isključivo na račun Federacije BiH
Nije to baš tako kako nam predstavlja vrli autor ovog teksta.
Prihodi i rashodi su glavni pokazatelj održivosti.
Postoji drugi, bezbolni način na koji se može urušiti taj manji entitet.
Prihodi i rashodi su glavni pokazatelj održivosti.
Postoji drugi, bezbolni način na koji se može urušiti taj manji entitet.
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9900 times
- Been thanked: 16696 times
Pih, a nama Dodo rek'o da zivimo u boljem dijelu bejha 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2722 times
- Been thanked: 8484 times
Imamo li podatak koliko uplacuju Sarajevo, Zenica i Tuzla a koliko Hercegovina? 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Duminjo wrote: 04 Jun 2020, 11:19 Imamo li podatak koliko uplacuju Sarajevo, Zenica i Tuzla a koliko Hercegovina?![]()
Ima i to negdje, na nekoj temi.
Stvari su nemjereljive.
- arzuhal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 576 times
- Been thanked: 1143 times
Ja na Slobodnoj Bosni čitam samo Senada jer mi se sviđa njegov stil oduvijek. Prema istraživanju provedenim prošle godine o medijima koji šire dezinformacije, na prvom mjestu ubjedljivo je RTRS, pa bruka srpskih medija, a i Bljesak, npr. a Slobodna Bosna jedan je od medija iz balijskih 23% koji ponajviše voli smaslat...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8894 times
- Been thanked: 5651 times
S. B. nema vise nikakve veze sa Senadom.
On je istupio iz te price jos davno.
To je SDA medij.
On je istupio iz te price jos davno.
To je SDA medij.
The Dark Side Of The Forum...
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 576 times
- Been thanked: 1143 times
To, Misteru, znaju i ptiću u jajetu. No ja nisam ni tvrdio da je Senad vlasnik ili urednik sadašnje SB, nego da odem samo da njegov tekst pročitam.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51408 times
- Been thanked: 9128 times
Pusti hercegovinuDuminjo wrote: 04 Jun 2020, 11:19 Imamo li podatak koliko uplacuju Sarajevo, Zenica i Tuzla a koliko Hercegovina?![]()
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4352 times
- Been thanked: 3287 times
Pa nije to nikakva slučajnost.. Ko je bio globalni parazit u bivšoj YU? Heh, malo zemljotres drmne Kopaonik i hajmo doprinos 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
arzuhal wrote: 04 Jun 2020, 15:49 Ja na Slobodnoj Bosni čitam samo Senada jer mi se sviđa njegov stil oduvijek. Prema istraživanju provedenim prošle godine o medijima koji šire dezinformacije, na prvom mjestu ubjedljivo je RTRS, pa bruka srpskih medija, a i Bljesak, npr. a Slobodna Bosna jedan je od medija iz balijskih 23% koji ponajviše voli smaslat...
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
Behko na respiratorima I jede malinu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8894 times
- Been thanked: 5651 times
Policija, vojska, općinski usljo, priučeni učitelji, delegati, sindikalci, SIZ-ovi sve je to bilo rezervisao velikom većinom za srpsku neradničku klasu i nejač.Melek wrote: 04 Jun 2020, 16:58 Pa nije to nikakva slučajnost.. Ko je bio globalni parazit u bivšoj YU? Heh, malo zemljotres drmne Kopaonik i hajmo doprinos![]()
The Dark Side Of The Forum...