Nisu, nisu, ali kontam Hamdo pravi neke posebneMutevelija wrote: 01 Jun 2020, 14:48Ma bjezi reko nisu toliko retardirani da ne znaju to napraviti, meni djed pravio rahmetli ko igracku igro se sa njima.

Moderator: Krokodil Behko
Nisu, nisu, ali kontam Hamdo pravi neke posebneMutevelija wrote: 01 Jun 2020, 14:48Ma bjezi reko nisu toliko retardirani da ne znaju to napraviti, meni djed pravio rahmetli ko igracku igro se sa njima.
Danko wrote: 02 Jun 2020, 11:48 Hm.... Imaju neke jače firme u BiH po pitanju drvne industrije? Da rade komplet obradu od trupca do završne obrade. Ovako nešto bi im se moglo ponuditi, vjerujem da bi im bilo zanimljivo.
Prošle godine mislim da smo imali projekt baš u Gračanici na kojem nisam bio ja, bio je kolega (Andrija), a s njim su išli i par drugih kolega po potrebi, ja nisam. Vi'š kak je svijet mal, haha.damir5 wrote: 02 Jun 2020, 13:01 Ima takvih firmi u BiH. Jesi li ti bio u Gračanici prošle godine, upoznao sam jednog iz tvoje firme, ne sjecam se kako se zvao?
Ovakve stvari jako sporo dolaze na naše područje, ali takve stvari su svakako budućnost industrije. E sad, vjerojatno mudro zboriš, kod nas je to stvar daleke budućnostiKrokodil Behko wrote: 02 Jun 2020, 18:02Neće to biti kod nas zadugo, ali naši brentisti znaju to procijeniti i bez lasera.Danko wrote: 02 Jun 2020, 11:48 Hm.... Imaju neke jače firme u BiH po pitanju drvne industrije? Da rade komplet obradu od trupca do završne obrade. Ovako nešto bi im se moglo ponuditi, vjerujem da bi im bilo zanimljivo.
da, jedan momak (vjerovatno taj) nam je demonstrirao sta ste/su radili, koje su mogucnosti a ostali su radili u polju, spajali, podesavali,...Danko wrote: 03 Jun 2020, 09:51Prošle godine mislim da smo imali projekt baš u Gračanici na kojem nisam bio ja, bio je kolega (Andrija), a s njim su išli i par drugih kolega po potrebi, ja nisam. Vi'š kak je svijet mal, haha.damir5 wrote: 02 Jun 2020, 13:01 Ima takvih firmi u BiH. Jesi li ti bio u Gračanici prošle godine, upoznao sam jednog iz tvoje firme, ne sjecam se kako se zvao?
Ovakve stvari jako sporo dolaze na naše područje, ali takve stvari su svakako budućnost industrije. E sad, vjerojatno mudro zboriš, kod nas je to stvar daleke budućnostiKrokodil Behko wrote: 02 Jun 2020, 18:02
Neće to biti kod nas zadugo, ali naši brentisti znaju to procijeniti i bez lasera.![]()
Jep, to će onda biti on.damir5 wrote: 03 Jun 2020, 10:33da, jedan momak (vjerovatno taj) nam je demonstrirao sta ste/su radili, koje su mogucnosti a ostali su radili u polju, spajali, podesavali,...Danko wrote: 03 Jun 2020, 09:51
Prošle godine mislim da smo imali projekt baš u Gračanici na kojem nisam bio ja, bio je kolega (Andrija), a s njim su išli i par drugih kolega po potrebi, ja nisam. Vi'š kak je svijet mal, haha.
Ovakve stvari jako sporo dolaze na naše područje, ali takve stvari su svakako budućnost industrije. E sad, vjerojatno mudro zboriš, kod nas je to stvar daleke budućnosti![]()
nismo mi korisnici usluge, to je firma u susjedstvu, bili smo samo u posjeti, čisto da se upoznamo i tako.
Danko wrote: 03 Jun 2020, 09:51Prošle godine mislim da smo imali projekt baš u Gračanici na kojem nisam bio ja, bio je kolega (Andrija), a s njim su išli i par drugih kolega po potrebi, ja nisam. Vi'š kak je svijet mal, haha.damir5 wrote: 02 Jun 2020, 13:01 Ima takvih firmi u BiH. Jesi li ti bio u Gračanici prošle godine, upoznao sam jednog iz tvoje firme, ne sjecam se kako se zvao?
Ovakve stvari jako sporo dolaze na naše područje, ali takve stvari su svakako budućnost industrije. E sad, vjerojatno mudro zboriš, kod nas je to stvar daleke budućnostiKrokodil Behko wrote: 02 Jun 2020, 18:02
Neće to biti kod nas zadugo, ali naši brentisti znaju to procijeniti i bez lasera.![]()
Aha, aha, sada je jasnije.damir5 wrote: 03 Jun 2020, 16:51 nismo mi korisnici usluge, to je firma u susjedstvu, bili smo samo u posjeti, čisto da se upoznamo i tako.
Ključ je u "ako se radi ekonomično". Ne rade svi, ali mogu se složiti da većina radi, jer većina "otpada" se može iskoristiti za druge stvari, pa je zapravo manja potražnja za modernizacijom. Uštede svakako ima. Ali, općenito 3D senzori / kamere i takve pametne stvari su nešto što je budućnost za industriju koje praktički da ni nema na našem području. Odnedavno je tvrtka zastupnik za LMI koji je u tome u svijetu možda i najjači igrač...Krokodil Behko wrote: 03 Jun 2020, 18:12Ne vidim kako tu može biti neke uštede, ako se radi ekonomično. Kompanija za koju sam radio, sigurno ne baca ništa, osim onoga što bi se bacilo i iza lasera: okorci, loš dio trupca, itd.
Pozabavite se sa detektovanjem metala u trupcima. Kod nas je obavezno radio detektor i motorna pila spremna, jer su nam sve šume gelerisane. To je veći problem trenutno.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests