Pobratime, živ ti ja, nemo mi gledanja u kristalnu kuglu.Dorian wrote: 07 Jun 2020, 20:46 I ne bila kada je 99,99 % stanovništva bjelačko evropsko. Da imamo jedno 30 % nebijelaca, bilo bi drugačije.
Nabijem ja te šbbkbbb teorije.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Pobratime, živ ti ja, nemo mi gledanja u kristalnu kuglu.Dorian wrote: 07 Jun 2020, 20:46 I ne bila kada je 99,99 % stanovništva bjelačko evropsko. Da imamo jedno 30 % nebijelaca, bilo bi drugačije.
Naravno da nismo. Desetljećima žive uz nas i ne sjećam se da je ikada zabilježen neki ozbiljniji incident.
svaka drzava u svijetu ime svoje rak rane -izme
Nisu to teorije.
Tebi je diskriminacija samo šaketanje?Fufe wrote: 08 Jun 2020, 10:00Naravno da nismo. Desetljećima žive uz nas i ne sjećam se da je ikada zabilježen neki ozbiljniji incident.
Pa jbt, dva najpopularnija insana u državi iako čak nisu ni državljani iste, jesu sinan i šaban, inače romi.![]()
Jesu. Čim pričaš o budućnosti, ne može biti ništa do teorija za koju ne postoji nijedan jedini dokaz.
Ne vidim ono što ne postoji.Dorian wrote: 08 Jun 2020, 10:26 Vidiš kako se odnosimo prema Romima, kako zovemo Jevreje, kakvi smo prema svemu šta je drugačije od mase i shvatiš da je kod nas rasizam živ i zdrav, hvala na pitanju.
Imam ja. Ne jednog no dvojicu.Dori wrote: 08 Jun 2020, 09:37Upravo to.....Koliko nas moze reci da imamo prijatelja Roma?
Kod nas u skoli bilo par, isli onako. Reda radi. I uvijek ih stavljali u zadnje klupe...
Ja sam imao Karavlahinje ali one se ne broje one su Rumunke porijeklomDori wrote: 08 Jun 2020, 09:37Upravo to.....Koliko nas moze reci da imamo prijatelja Roma?
Kod nas u skoli bilo par, isli onako. Reda radi. I uvijek ih stavljali u zadnje klupe...
Ma naravno, ima izuzetaka. Ali vecina nas gleda sa predrasudama prema njima. Druzenje, brakovi, sve....
I jos imaju dobar biznis sa željezom.Fufe wrote: 08 Jun 2020, 10:00Naravno da nismo. Desetljećima žive uz nas i ne sjećam se da je ikada zabilježen neki ozbiljniji incident.
Pa jbt, dva najpopularnija insana u državi iako čak nisu ni državljani iste, jesu sinan i šaban, inače romi.![]()
Crne vlahinje
Ne samo to. Moras imati makar jedno LGBT dijete u porodiciMutevelija wrote: 08 Jun 2020, 13:29 Po nekim aršinima rasista si ako ne želiš da imaš brak sa crnkinjom ili da ti se djeca miješaju sa crncima.
Kakve veze ima seksualna orijentacija s rasom?insomnia wrote: 08 Jun 2020, 14:06Ne samo to. Moras imati makar jedno LGBT dijete u porodiciMutevelija wrote: 08 Jun 2020, 13:29 Po nekim aršinima rasista si ako ne želiš da imaš brak sa crnkinjom ili da ti se djeca miješaju sa crncima.