Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Moraću se raspitati, ili tako nešto ili plin...
A stan je topal, srednji... Možda bi mogli i konvektori
Ja imam srednji stan.
U sredini sprata a i horizontalno.
Grijem ga na plin. I to samo na peć.
Raspored je takav da peć stoji u hodniku i grije sve sobe.
Smjesno mi je reći koliko se to isplati, a u pola ljeta upalis sebi ako ima potrebe.
Doduše izolacija je dobra, al nema šanse da bi ovo ikad mjenjala.
Moraću se raspitati, ili tako nešto ili plin...
A stan je topal, srednji... Možda bi mogli i konvektori
Ja imam srednji stan.
Smjesno mi je reći koliko se to isplati, a u pola ljeta upalis sebi ako ima potrebe.
Vidiš, i to bi moglo funkcionisati... Bez razvođenja grijanja, mijenjanja bojlera i sl...
A o kakvoj se peći radi? Mislim, je li glomazna i to?
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Nisam isla na tehnicki
Jer mi mehanicar zaboravio promijenit štop svjetlo
A morala u kupovinu i vukla vrecice, ruke mi otpale
I sad dodem kuci otvorim pivu a ona nije hladna
I jos te kremsnite sad pravit
Bolje im je da ispadnu savrsene
Ja imam srednji stan.
Vidiš, i to bi moglo funkcionisati... Bez razvođenja grijanja, mijenjanja bojlera i sl...
A o kakvoj se peći radi? Mislim, je li glomazna i to?
Ma nije, imas te peći po jačini kao TEA peć, kod mene je mislim sedmica.
Čuste su, nisu uopšte ni ružne.
Liči na onaj kao kamin.
Nemam sad sliku.
izdaje stari jedan stan i oko tih cuda se uvijek ja peglam. treba sad da useli jedna turkinja, predobra ocm i doso ja kuci ranije da uzmem kljuceve od stana kad kaze stari neka ja cu, ima lafo nesta posla usput. jbt dan kako ofirno, nema lik razumijevanja sekundu
ElTriconi wrote: 10 Jun 2020, 17:45
Sve zavisi kolko ces kucu grijat, neko voli na tries stepeni da hoda u sorcu i potkosulji zimi a neko na dvaes stepeni.
Svaki stepen vise skupo kosta
Ako bi htjela 30, trebala bi jos jednom toliko bar.
Dok napravimo novu izolaciju i sljedeče godine menjamo prozore - ubacimo nove, nadam se da ce bit bolje.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
Duminjo wrote: 10 Jun 2020, 16:24Zabrana ulaska u Njemačku za građane koji nisu iz EU-a do 31. augusta
Vlada FBiH zadužila Finansijsku policiju da izvještaj o Aluminiju proslijedi tužilaštvu
Počeo sastanak Izetbegovića i Čovića o održavanju izbora u Mostaru. Sastanku prisustvuju visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, ambasador SAD-a Eric Nelson, ambasador Velike Britanije Matthew Field, ambasadorica OSCE-a Kathleen Kavalec te drugi.
Ministarstvo trgovine FBiH primilo zahtjeve za povećanje cijene goriva
31-og augusta
Nista ne znam, procitah ovo prije nego me bacilo.. Oj ako Bude ovo vako..
zaustavi me policija (ja pjesak)
ispred mene sa rotacijom dodje
izlazi stariji policajac i kaze licnu
reko ok evo licna
gdje radis i nastavlja ne radis jel
rekoh to vas ne bi trebalo zanimati i radim za vasu informaciju
kaze reci jer mi to trebamo zapisati
rekoh gdje da vidim taj formular kaze ne mozes vidjeti
rekoh dajte mi ime
-ne mogu ti dati ime al ti mogu reci
ok kazem mu ja gdje radim i sada provjeravaju oni preko motorole i mladji u tome govori provjeravamo jer je bila pljacka kladionice tu i pita gdje si bio prije sat vremena
rekoh u kuci evo ta ulica
i izlazi stariji kaze sta imas u torbi
rekoh nemam torbu nego je jakna oko pasa i imam mobitel i kljuceve uz ovaj novcanik
i ja se zagledao u ono ime kaze sto buljis
rekoh da vidim i utvrdim s kim razogvaram gospodine
kaze to etbe ne zanima jer ne treba ti
treba mi jer je moja duznost da to provjerim kako radite jer kroz moj porez vi ste placeni
u medju vremenu na motoroli govori ovaj negativno
i nastavim ja zanima me jer s vama upravlja politika a vi ne mozete rijesiti slucaj 2 ubijena policajca
on kao se nesto naljuti ono u smislu nemoj tako govoriti o njima pusti da ostali rade svoj posao tebe to ne zanima
kaze nemoj tako vise pricati doce ti glave
a tako rekoh to mi policajac govori umjesto da me stiti?
i odose s autom nisu nista vise rekli
nervira me sto na osnovu izgleda odmah misle neki klosar ili sl i sto se stariji ponasa kao kabadahija dok je mladji fino objasnio zasto su me provjerili
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis