Duminjo wrote: 10 Jun 2020, 23:50
Onako. Ja sam inace ovih dana nervozan. Jos mi ovo etiketiranje dodje ko kec na desetku
duminjo nije daleko mute sa ovim opisom
nismo bas mi merhametli i sve to kao sto se zelimo prikazati
ja sam takodjer upoznao dosta da kazem domacih koji su podli vole podmetnut nogu i sl
naravno nismo svi isti al da ih ima ima mozda i vise od prosjeka jer jednostavno to nam je u krvi valjda kompleks neki
jbt pa pogledaj nam drzave i sve ce ti se reci posebno politicare
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
Duminjo wrote: 10 Jun 2020, 23:50
Onako. Ja sam inace ovih dana nervozan. Jos mi ovo etiketiranje dodje ko kec na desetku
ja sam takodjer upoznao dosta da kazem domacih koji su podli vole podmetnut nogu i sl
naravno nismo svi isti al da ih ima ima mozda i vise od prosjeka jer jednostavno to nam je u krvi valjda kompleks neki
Nasi ljudi u bosni i vani uopste nisu isti ljudi.
ma daj ba
ustvari nisu mozda su i gori nego sto su ovdje bili
mislim na ove lose ovdje jer tek tada dodju do nekih para vide malo svijeta pa misle da su svijet osvojili
ma daj ba
mislim na ove lose ovdje jer tek tada dodju do nekih para vide malo svijeta pa misle da su svijet osvojili
Ja rekoh da nisu isti. Ni za jedne ne rekoh da su loši.
ma daj ba
pa ja kazem ne moras ti reci
ako sam upoznao havanu muhu ne znam jos npr 20 forumasa koji su super koji nisu pokvareni zavidni i sl sigurno znam bar 3 koji su takvi
nije bas sve tako crno i bijelo niti mozes po sebi ravnati sve
ti si sretan ako sve koje znas su super ljudi nisu pokvareni itd
ja mogu reci da sam imao srece pa su me zaobilazili takvi tj izbjegavao sam ih al sam ih opet upoznavao dok je mute vjerovatno upoznao vise takvih nego obicno jbg nisu mu cvale ruze kad je upoznavao ljude
pa ja kazem ne moras ti reci
ako sam upoznao havanu muhu ne znam jos npr 20 forumasa koji su super koji nisu pokvareni zavidni i sl sigurno znam bar 3 koji su takvi
nije bas sve tako crno i bijelo niti mozes po sebi ravnati sve
ti si sretan ako sve koje znas su super ljudi nisu pokvareni itd
ja mogu reci da sam imao srece pa su me zaobilazili takvi tj izbjegavao sam ih al sam ih opet upoznavao dok je mute vjerovatno upoznao vise takvih nego obicno jbg nisu mu cvale ruze kad je upoznavao ljude
Svuda ima svega. Najgori stvar je, na osnovu jednog malog primjera, oznaciti sve druge ljude i vrijedjati ih. Pojma nemati ni ko su ni sta su..
Inace smo i majstori za sve, sveznalice. Mi sve znamo.. Sta ce on meni pricat, ja znam. Tu smo prvaci
Ja sam u protekla tri mjeseca bio svjedokom umiranja jednog starog čovjeka, pokušaja njegovih bližnjih da mu pomognu i odnosu ljekara prema njemu. Umro je prošle sedmice.
Ako je suditi po ljekarima, mi ovdje smo stoka.
Od desetak ljekara sa kojima se pokušavalo nešto uraditii iz dva doma zdravlja, hitnom pomoći, Opštom bolnicom, KCUS-om i privatnim ljekarima, samo jedan ljekar u jednom domu zdravlja se zaista potrudio na nešto uradi. A to nije bio ljekar koji mu je bio nadležni ljekar koiji ga vodi u njegovom domu zdravlja. Ta osoba, njegov ljekar, žena, je još i najgora bila, najmanje je uradila. Svi ostali su se ponašali od u najboljem slučaju po obrascu nije to moj posao, neka to neko drugi uradi do eksplicitnog odgovora "Neću pa me prijavljujte kome hoćete".
Ako su ljudi koji su kofol odabrali da se bave humanim zanimanjem u kojem pomažu ljudima takvi neljudi, takva stoka, kakvi su tek ostali.
Ima dobrih ljudi. Ima i loših. Donedavno sam mislio da je malo stvarno loših, dobrih nešto više, a onih ostalih, recimo nezaintersovanih, najviše. Sada više ne mislim tako. Imao sam i dobra i loša iskustva sa ljekarima u prošlosti, ali posljednjih 10-ak godina su postajala sve gora. Da bi sada postala očajna.
Nema nam spasa propasti nećemo.
Tako Duminjo, ljuti se ti koliko hoćeš, ali barem mi ovdje smo loši i svakim danom sve gori.
P. S. Ako nam se razboli neko stariji u porodici, treba odmah svoditi račune i spremati mu sahranu. Ljekari mu neće pomoći. Dobićemo odgovor "Stariji ljudi su za naš zdravstveni sistem trošak". Znam sigurno. Jer sam svojim ušima slušao da to govore.
Ko može da bježi odavde neka pod hitno to uradi. Ova država je sranje. A državu čine ljudi.