ma ko to kupuje naocale skupe? satove da ne pricam torbe i novcanike
i oni koji to ovdje kupuju su uglavnom dobili "status" poslije rata skorojevici sve
ma ko to kupuje naocale skupe? satove da ne pricam torbe i novcanike
osim ponude muskarac za razliku od zenske ima daleko manje mogucnosti kombinovanja stvari
bosanac je i nacionalna odrednicaFufe wrote: 11 Jun 2020, 01:07De idi spavaj
Bosanac je geografska odrednica. Dakle, ljudi koji žive u bih.I opet, ko hoće i ima ukusa, on nađe. Kad god sam u bosni vidim momke koji se prelijepo oblače.Zizi505 wrote: 11 Jun 2020, 01:02 Kod nas i nije neka dobra ponuda odjeće, pa im to može biti i opravdanje.
a koji bosnjak od 93-e ili onaj stariji?Mutevelija wrote: 11 Jun 2020, 01:10 Ja sam Bošnjak nemoj da bi me ko nazvao Bosancom unaprijed da se zna
Bosanac je onaj kukuruz.![]()
Ma, možeš ti obući i sarong, samo te je strah.respo wrote: 11 Jun 2020, 01:47osim ponude muskarac za razliku od zenske ima daleko manje mogucnosti kombinovanja stvariZizi505 wrote: 11 Jun 2020, 01:02
Otkad ti prestade biti bosanac![]()
Kod nas i nije neka dobra ponuda odjeće, pa im to može biti i opravdanje.
dole hlace sve na isti "kalup" jedino mozes birati trenerka hlace sorc/bermude i to je otprilike to gore vec malo veci izbor al eto
ma bosnjak je isto bosanac ako gledas stari naziv samo promijenjeno vremenom a sada bosnjak ne znaci ni narod nego vjersko opredjeljenje nabijem im ga do grkljanaDorian wrote: 11 Jun 2020, 01:24Narodnosno si Bošnjak, nacionalno si Bosanac i Hercegovac. To jeste, pripadaš Bošnjačkom narodu ali Bosanskohercegovačkoj naciji. Narod i nacija nisu isto.
ja sam oblacio suknju samo govorim generalno da muskarac nema toliko izbora kao zenskoDorian wrote: 11 Jun 2020, 01:50Ma, možeš ti obući i sarong, samo te je strah.respo wrote: 11 Jun 2020, 01:47
osim ponude muskarac za razliku od zenske ima daleko manje mogucnosti kombinovanja stvari
dole hlace sve na isti "kalup" jedino mozes birati trenerka hlace sorc/bermude i to je otprilike to gore vec malo veci izbor al eto

"A da su u pojmu ,,Bošnjak'' bili obuhvaćeni samo muslimani svjedoči saopćenje Evlije Čelebije iz druge polovine XVII stoljeća, koji kaže za Srebrenicu da su joj stanovnici Bošnjaci, a raja im Srbi i Bugari, kao što će kasnije pisati i Matija Mažuranić: ''U Bosni se krstjani se smiju zvati Bošnjaci. Kad se rekne Bošnjaci, muslimani samo sebe razumiju, a krstjani su samo raja Bošnjaka "respo wrote: 11 Jun 2020, 01:51ma bosnjak je isto bosanac ako gledas stari naziv samo promijenjeno vremenom a sada bosnjak ne znaci ni narod nego vjersko opredjeljenje nabijem im ga do grkljanaDorian wrote: 11 Jun 2020, 01:24
Narodnosno si Bošnjak, nacionalno si Bosanac i Hercegovac. To jeste, pripadaš Bošnjačkom narodu ali Bosanskohercegovačkoj naciji. Narod i nacija nisu isto.
ne govorim o tome ko odredjuje i sl nego jednostano to je takva etiketa da ne nebi trebalo u restoran ici u japankama bermudima i havajskom kosuljomDorian wrote: 11 Jun 2020, 02:07 Pa, sa jedne strane, vlasnik restorana ima pravo da odredi atmosferu restorana, a oblačenje gostiju je njen sastavni dio.
Sa druge strane, u mjesta koja imaju dress code takav da zabane ulazak onima koji su nisu obučeni kako ta jesta propisuju, iako su obučeni tak oda nikoga ne vrijeđaju, a bez obzira kako su obučeni, da smo ljudi kakvi nismo, trebali bi svi bojkotovati takva mjesta. Neka propadnu.
Ali, prije će se desiti da ljudi pohrle u moj bar ako ne može svako ući nego što će me bojkotovati. Jer, ako ne može svako ući, oni koji mogu će se osjećati važnijim, vrjednijim, Ubermenchima itd naspram oslalogprostog puka, plebsa i raje. Tako da...
pa vidis li gdje je srebrenica geografski naravno da ce im raja biti srbi i bugari kao sto krajisniku je raja hrvat a onome u trebinju crnogoracMutevelija wrote: 11 Jun 2020, 02:13"A da su u pojmu ,,Bošnjak'' bili obuhvaćeni samo muslimani svjedoči saopćenje Evlije Čelebije iz druge polovine XVII stoljeća, koji kaže za Srebrenicu da su joj stanovnici Bošnjaci, a raja im Srbi i Bugari, kao što će kasnije pisati i Matija Mažuranić: ''U Bosni se krstjani se smiju zvati Bošnjaci. Kad se rekne Bošnjaci, muslimani samo sebe razumiju, a krstjani su samo raja Bošnjaka "respo wrote: 11 Jun 2020, 01:51
ma bosnjak je isto bosanac ako gledas stari naziv samo promijenjeno vremenom a sada bosnjak ne znaci ni narod nego vjersko opredjeljenje nabijem im ga do grkljana

Znam. Ja se inače užasavam takvih pravila. Tražiti obavezan sako ili kravatu ili slično je preseravanje. Ima vlasnik pravo na to, ali je preseravanje. Ne volim ni ja vidjeti ljude obučene na neki način na nekom mjestu, mislim da je neprikladno, ali hej, ako nije zakonom zabranjeno...respo wrote: 11 Jun 2020, 02:15ne govorim o tome ko odredjuje i sl nego jednostano to je takva etiketa da ne nebi trebalo u restoran ici u japankama bermudima i havajskom kosuljomDorian wrote: 11 Jun 2020, 02:07 Pa, sa jedne strane, vlasnik restorana ima pravo da odredi atmosferu restorana, a oblačenje gostiju je njen sastavni dio.
Sa druge strane, u mjesta koja imaju dress code takav da zabane ulazak onima koji su nisu obučeni kako ta jesta propisuju, iako su obučeni tak oda nikoga ne vrijeđaju, a bez obzira kako su obučeni, da smo ljudi kakvi nismo, trebali bi svi bojkotovati takva mjesta. Neka propadnu.
Ali, prije će se desiti da ljudi pohrle u moj bar ako ne može svako ući nego što će me bojkotovati. Jer, ako ne može svako ući, oni koji mogu će se osjećati važnijim, vrjednijim, Ubermenchima itd naspram oslalogprostog puka, plebsa i raje. Tako da...
tu ne racunam "restorane" brze hrane mcd i sl
naravno tu sad imaju restorani oni "porodicni" kod nas tipa vapiano koi su kao za sve i tu u biti mozes uci svakakav samo da si cist
ipak generalno u restoran idu obavezno duge hlace nikakvi sorcevi i sl o japankama da ne govorim
cak i klubovi najobicniji uglavnom imaju dress code da ne mozes u bermudama i papucama
ajmo ovu temu preseliti na odgovarajucu pa cemo tamo o tome moze?Mutevelija wrote: 11 Jun 2020, 02:21 Matija mazuranic u 19 vijeku pisao dakle prije 1993 godine i Bošnjak je bilo i krstjani su bili raja drugacije vlasi.
U Bosni se Krstjani nesmilu zvati Bošnjaci: kad se reče Bošnjaci: onda Muhamedovci samo sebe razumiu, a Krstjani su samo raja Bošnjačka, a drugčie Vlasi,Bošnjaci i Osmanlie, prem da su Muhamedovci i jedan i drugi, opet se mrze strašno kao prava nebratja. — Воšnjak mrzi na Osmanliu, jerbo kaže, da neima pod nebom gadniega čověka od Osmanlie: a Osmanlia kaže, da su Bošnjaci poturice i da su gori od djaura; zato da jih treba davit i gaziti, nek se boje poturice, i nek znadu, tko jim zapověda. I od tuda dolazi, da se Bošnjaci boje Osmanliah kao i Krstjani od Bošnjakah Turakah.

ma ok to su sada sporedne stvari uglavnom svuda u svijetu postoji dress code bilo to u restoranu na poslu itd tako je koliko god mi se slagali ili ne slagali sa timDorian wrote: 11 Jun 2020, 02:21Znam. Ja se inače užasavam takvih pravila. Tražiti obavezan sako ili kravatu ili slično je preseravanje. Ima vlasnik pravo na to, ali je preseravanje. Ne volim ni ja vidjeti ljude obučene na neki način na nekom mjestu, mislim da je neprikladno, ali hej, ako nije zakonom zabranjeno...respo wrote: 11 Jun 2020, 02:15
ne govorim o tome ko odredjuje i sl nego jednostano to je takva etiketa da ne nebi trebalo u restoran ici u japankama bermudima i havajskom kosuljom
tu ne racunam "restorane" brze hrane mcd i sl
naravno tu sad imaju restorani oni "porodicni" kod nas tipa vapiano koi su kao za sve i tu u biti mozes uci svakakav samo da si cist
ipak generalno u restoran idu obavezno duge hlace nikakvi sorcevi i sl o japankama da ne govorim
cak i klubovi najobicniji uglavnom imaju dress code da ne mozes u bermudama i papucama
A šta bih ja radio ako bi se u mom kafiću počela skupljati raja u trenerkama itd? Pa, počeo bih puštati eksperimentalnu džez i klasiku, operete itd i obična espresso kafa bi koštala 3 ili više KM. I tako bih bez svađe i uskraćivanja prava na slobodu oblačenja rastjerao one koje ne želim.
naravno da se ima sta raspravljati

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest