Kakvu poruku nam salju muškarci i svojim oblacenjem

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Kakvu poruku nam salju muškarci i svojim oblacenjem

Post by respo » 11 Jun 2020, 01:45

Dorian wrote: 11 Jun 2020, 00:50 A satovi? Naočale? Torbice i novčanici? itd.
ma ko to kupuje naocale skupe? satove da ne pricam torbe i novcanike
i oni koji to ovdje kupuju su uglavnom dobili "status" poslije rata skorojevici sve
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 01:47

Zizi505 wrote: 11 Jun 2020, 01:02
Fufe wrote: 11 Jun 2020, 00:59
Ih, da znaš mene, bosance bi u zlato okivala :ooo
Otkad ti prestade biti bosanac :ooo

Kod nas i nije neka dobra ponuda odjeće, pa im to može biti i opravdanje.
osim ponude muskarac za razliku od zenske ima daleko manje mogucnosti kombinovanja stvari
dole hlace sve na isti "kalup" jedino mozes birati trenerka hlace sorc/bermude i to je otprilike to gore vec malo veci izbor al eto

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 01:48

Fufe wrote: 11 Jun 2020, 01:07
Zizi505 wrote: 11 Jun 2020, 01:02 Otkad ti prestade biti bosanac
De idi spavaj :roll
Bosanac je geografska odrednica. Dakle, ljudi koji žive u bih.
Zizi505 wrote: 11 Jun 2020, 01:02 Kod nas i nije neka dobra ponuda odjeće, pa im to može biti i opravdanje.
I opet, ko hoće i ima ukusa, on nađe. Kad god sam u bosni vidim momke koji se prelijepo oblače.
bosanac je i nacionalna odrednica

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 01:49

Mutevelija wrote: 11 Jun 2020, 01:10 Ja sam Bošnjak nemoj da bi me ko nazvao Bosancom unaprijed da se zna :kafa
Bosanac je onaj kukuruz. :oo
a koji bosnjak od 93-e ili onaj stariji?

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 11 Jun 2020, 01:50

respo wrote: 11 Jun 2020, 01:47
Zizi505 wrote: 11 Jun 2020, 01:02

Otkad ti prestade biti bosanac :ooo

Kod nas i nije neka dobra ponuda odjeće, pa im to može biti i opravdanje.
osim ponude muskarac za razliku od zenske ima daleko manje mogucnosti kombinovanja stvari
dole hlace sve na isti "kalup" jedino mozes birati trenerka hlace sorc/bermude i to je otprilike to gore vec malo veci izbor al eto
Ma, možeš ti obući i sarong, samo te je strah.

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 01:51

Dorian wrote: 11 Jun 2020, 01:24
Mutevelija wrote: 11 Jun 2020, 01:21

Geografski sam Panonac Panonija :oo
Narodnosno si Bošnjak, nacionalno si Bosanac i Hercegovac. To jeste, pripadaš Bošnjačkom narodu ali Bosanskohercegovačkoj naciji. Narod i nacija nisu isto.
ma bosnjak je isto bosanac ako gledas stari naziv samo promijenjeno vremenom a sada bosnjak ne znaci ni narod nego vjersko opredjeljenje nabijem im ga do grkljana

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 01:52

Dorian wrote: 11 Jun 2020, 01:50
respo wrote: 11 Jun 2020, 01:47

Ma, možeš ti obući i sarong, samo te je strah.
ja sam oblacio suknju samo govorim generalno da muskarac nema toliko izbora kao zensko

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 11 Jun 2020, 01:53

Što jes, jes.

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 01:57

evo uzmi trenerku sorc bermude pa ne mozes bas otici u restoran tako a kamoli suknje ili neke tamo kimono itd

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 11 Jun 2020, 02:07

Pa, sa jedne strane, vlasnik restorana ima pravo da odredi atmosferu restorana, a oblačenje gostiju je njen sastavni dio.

Sa druge strane, u mjesta koja imaju dress code takav da zabane ulazak onima koji su nisu obučeni kako ta mjesta propisuju, iako su obučeni tak oda nikoga ne vrijeđaju, da smo ljudi kakvi nismo trebali bismo svi bojkotovati takva mjesta. Neka propadnu.

Ali, prije će se desiti da ljudi pohrle u moj bar ako ne može svako ući nego što će me bojkotovati. Jer, ako ne može svako ući, oni koji mogu će se osjećati važnijim, vrjednijim, Ubermenchima itd naspram oslalog prostog puka, plebsa i raje. Tako da...

Šorc, trenerka i bermude su naprosto nepristojna i neprikladna odjeća za restoran ili pozorište. Trenerka nije nepristojna, ali jeste neprikladna za pozorište. Ama za bilo šta osim za sportsku aktivnost.

Iako, meni ne bi smetalo da ljudi i takvi dolaze, i papci imaju pravo na posjetu hramu kulture. Čak i moraju tamo dolaziti, kako bi inače naučili da se u pozorište ne dolazi u bermudama, šorcu ili trenerci.

Sarong pa i dugačka suknja na muškarcu nisu nepristojni. Jesu čudni i neuobičajeni, ali nisu nepristojni. Kratka suknja već jeste.

I na ženi su kratke hlače i suviše kratka suknja, kao i neke vrste majica nepristojna odjeća za restoran ili pozorište.Samo što bih iz svima znanih razloga to ženama, zgodnim ženama, pustio.
Last edited by Dorian on 11 Jun 2020, 02:15, edited 1 time in total.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1671 times
Been thanked: 3168 times

Post by Mutevelija » 11 Jun 2020, 02:13

respo wrote: 11 Jun 2020, 01:51
Dorian wrote: 11 Jun 2020, 01:24

Narodnosno si Bošnjak, nacionalno si Bosanac i Hercegovac. To jeste, pripadaš Bošnjačkom narodu ali Bosanskohercegovačkoj naciji. Narod i nacija nisu isto.
ma bosnjak je isto bosanac ako gledas stari naziv samo promijenjeno vremenom a sada bosnjak ne znaci ni narod nego vjersko opredjeljenje nabijem im ga do grkljana
"A da su u pojmu ,,Bošnjak'' bili obuhvaćeni samo muslimani svjedoči saopćenje Evlije Čelebije iz druge polovine XVII stoljeća, koji kaže za Srebrenicu da su joj stanovnici Bošnjaci, a raja im Srbi i Bugari, kao što će kasnije pisati i Matija Mažuranić: ''U Bosni se krstjani se smiju zvati Bošnjaci. Kad se rekne Bošnjaci, muslimani samo sebe razumiju, a krstjani su samo raja Bošnjaka "
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 02:15

Dorian wrote: 11 Jun 2020, 02:07 Pa, sa jedne strane, vlasnik restorana ima pravo da odredi atmosferu restorana, a oblačenje gostiju je njen sastavni dio.

Sa druge strane, u mjesta koja imaju dress code takav da zabane ulazak onima koji su nisu obučeni kako ta jesta propisuju, iako su obučeni tak oda nikoga ne vrijeđaju, a bez obzira kako su obučeni, da smo ljudi kakvi nismo, trebali bi svi bojkotovati takva mjesta. Neka propadnu.

Ali, prije će se desiti da ljudi pohrle u moj bar ako ne može svako ući nego što će me bojkotovati. Jer, ako ne može svako ući, oni koji mogu će se osjećati važnijim, vrjednijim, Ubermenchima itd naspram oslalogprostog puka, plebsa i raje. Tako da...
ne govorim o tome ko odredjuje i sl nego jednostano to je takva etiketa da ne nebi trebalo u restoran ici u japankama bermudima i havajskom kosuljom
tu ne racunam "restorane" brze hrane mcd i sl
naravno tu sad imaju restorani oni "porodicni" kod nas tipa vapiano koi su kao za sve i tu u biti mozes uci svakakav samo da si cist
ipak generalno u restoran idu obavezno duge hlace nikakvi sorcevi i sl o japankama da ne govorim

cak i klubovi najobicniji uglavnom imaju dress code da ne mozes u bermudama i papucama

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 02:20

Mutevelija wrote: 11 Jun 2020, 02:13
respo wrote: 11 Jun 2020, 01:51

"A da su u pojmu ,,Bošnjak'' bili obuhvaćeni samo muslimani svjedoči saopćenje Evlije Čelebije iz druge polovine XVII stoljeća, koji kaže za Srebrenicu da su joj stanovnici Bošnjaci, a raja im Srbi i Bugari, kao što će kasnije pisati i Matija Mažuranić: ''U Bosni se krstjani se smiju zvati Bošnjaci. Kad se rekne Bošnjaci, muslimani samo sebe razumiju, a krstjani su samo raja Bošnjaka "
pa vidis li gdje je srebrenica geografski naravno da ce im raja biti srbi i bugari kao sto krajisniku je raja hrvat a onome u trebinju crnogorac
i vidis da sam sebe pobijas u istom postu
u bosni se krstjani smiju zvati bosnjacima a ovi prihvataju samo kao pripadnike muslimana kao sto su to uradili 93-e pa sjebali i malo bosanstva medju ostalima u ratu

bosnjak je samo evolucija rijeci bosnjanin a bosanac evolucija bosnjaka kao pripadnika ove zemlje bez obzira na vjeru
kasnije sta se sve desavalo i kako smo dosli do ovoga danas je siroka i duga prica koja nije za ove teme
doduse nije ni ovo gore i ne znam uopste kako ste je se dotakli na temi kakvu poruku nam salju muskarci i svojim oblacenjem

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 11 Jun 2020, 02:21

Matija mazuranic u 19 vijeku pisao dakle prije 1993 godine i Bošnjak je bilo i krstjani su bili raja drugacije vlasi.
U Bosni se Krstjani nesmilu zvati Bošnjaci: kad se reče Bošnjaci: onda Muhamedovci samo sebe razumiu, a Krstjani su samo raja Bošnjačka, a drugčie Vlasi,Bošnjaci i Osmanlie, prem da su Muhamedovci i jedan i drugi, opet se mrze strašno kao prava nebratja. — Воšnjak mrzi na Osmanliu, jerbo kaže, da neima pod nebom gadniega čověka od Osmanlie: a Osmanlia kaže, da su Bošnjaci poturice i da su gori od djaura; zato da jih treba davit i gaziti, nek se boje poturice, i nek znadu, tko jim zapověda. I od tuda dolazi, da se Bošnjaci boje Osmanliah kao i Krstjani od Bošnjakah Turakah.
Last edited by Mutevelija on 11 Jun 2020, 02:22, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 11 Jun 2020, 02:21

respo wrote: 11 Jun 2020, 02:15
Dorian wrote: 11 Jun 2020, 02:07 Pa, sa jedne strane, vlasnik restorana ima pravo da odredi atmosferu restorana, a oblačenje gostiju je njen sastavni dio.

Sa druge strane, u mjesta koja imaju dress code takav da zabane ulazak onima koji su nisu obučeni kako ta jesta propisuju, iako su obučeni tak oda nikoga ne vrijeđaju, a bez obzira kako su obučeni, da smo ljudi kakvi nismo, trebali bi svi bojkotovati takva mjesta. Neka propadnu.

Ali, prije će se desiti da ljudi pohrle u moj bar ako ne može svako ući nego što će me bojkotovati. Jer, ako ne može svako ući, oni koji mogu će se osjećati važnijim, vrjednijim, Ubermenchima itd naspram oslalogprostog puka, plebsa i raje. Tako da...
ne govorim o tome ko odredjuje i sl nego jednostano to je takva etiketa da ne nebi trebalo u restoran ici u japankama bermudima i havajskom kosuljom
naravno tu sad imaju restorani oni "porodicni" kod nas tipa vapiano koi su kao za sve i tu u biti mozes uci svakakav samo da si cist
ipak generalno u restoran idu obavezno duge hlace nikakvi sorcevi i sl o japankama da ne govorim

cak i klubovi najobicniji uglavnom imaju dress code da ne mozes u bermudama i papucama
Znam. Ja se inače užasavam takvih pravila. Tražiti obavezan sako ili kravatu ili slično je preseravanje. Ima vlasnik pravo na to, ali je preseravanje. Ne volim ni ja vidjeti ljude obučene na neki način na nekom mjestu, mislim da je neprikladno, ali hej, ako nije zakonom zabranjeno...

A šta bih ja radio ako bi se u mom kafiću počela skupljati raja u trenerkama itd? Pa, počeo bih puštati eksperimentalni džez i klasiku, operete, strogo zabranio konobarima da puštaju cajke, turbofolk, hip-hop itd, obična espresso kafa bi koštala 3 ili više KM...

I tako bih bez svađe i uskraćivanja prava na slobodu oblačenja rastjerao one koje ne želim.
Last edited by Dorian on 11 Jun 2020, 02:23, edited 1 time in total.

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 02:22

Mutevelija wrote: 11 Jun 2020, 02:21 Matija mazuranic u 19 vijeku pisao dakle prije 1993 godine i Bošnjak je bilo i krstjani su bili raja drugacije vlasi.
U Bosni se Krstjani nesmilu zvati Bošnjaci: kad se reče Bošnjaci: onda Muhamedovci samo sebe razumiu, a Krstjani su samo raja Bošnjačka, a drugčie Vlasi,Bošnjaci i Osmanlie, prem da su Muhamedovci i jedan i drugi, opet se mrze strašno kao prava nebratja. — Воšnjak mrzi na Osmanliu, jerbo kaže, da neima pod nebom gadniega čověka od Osmanlie: a Osmanlia kaže, da su Bošnjaci poturice i da su gori od djaura; zato da jih treba davit i gaziti, nek se boje poturice, i nek znadu, tko jim zapověda. I od tuda dolazi, da se Bošnjaci boje Osmanliah kao i Krstjani od Bošnjakah Turakah.
ajmo ovu temu preseliti na odgovarajucu pa cemo tamo o tome moze?

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 11 Jun 2020, 02:24

Nema sta se raspravljati sve crno na bijelo izneseno.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 02:25

Dorian wrote: 11 Jun 2020, 02:21
respo wrote: 11 Jun 2020, 02:15

Znam. Ja se inače užasavam takvih pravila. Tražiti obavezan sako ili kravatu ili slično je preseravanje. Ima vlasnik pravo na to, ali je preseravanje. Ne volim ni ja vidjeti ljude obučene na neki način na nekom mjestu, mislim da je neprikladno, ali hej, ako nije zakonom zabranjeno...

A šta bih ja radio ako bi se u mom kafiću počela skupljati raja u trenerkama itd? Pa, počeo bih puštati eksperimentalnu džez i klasiku, operete itd i obična espresso kafa bi koštala 3 ili više KM. I tako bih bez svađe i uskraćivanja prava na slobodu oblačenja rastjerao one koje ne želim.
ma ok to su sada sporedne stvari uglavnom svuda u svijetu postoji dress code bilo to u restoranu na poslu itd tako je koliko god mi se slagali ili ne slagali sa tim

pa stikla je negdje sam procitao kao izumljena za muskarce a ne za zene pa stikle samo nose zene sada
hlace izmsljene za muskarca a sada ih podjednako nose zene itd itd

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 11 Jun 2020, 02:26

Mutevelija wrote: 11 Jun 2020, 02:24 Nema sta se raspravljati sve crno na bijelo izneseno.
naravno da se ima sta raspravljati

crno na bijelo je iznio i dabic i smatras li to istinom i da se ne treba raspravljati?

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 11 Jun 2020, 07:34

"Radimo sve vrste gradjevinski radova" fino pise men na odjeci tako da ne mora coek puno kontat kakvu poruku saljem,a i kakvu bi slao kad sam u radnom odijelu 24h dnevno :123

Post Reply

Return to “MODA”