Ima i toga Dorian.Dorian wrote: 12 Jun 2020, 17:52Nije slučajno kazna zatvora i pogotovo samice teža nego i smrtna. Dugotrajan boravak na jednom mjestu i svakodnevni kontakt skoro isključivo sa istom ljudima ubija psihu.shark-attack wrote: 12 Jun 2020, 15:20
U uredjenim zemljama to je zakonski regulisano. Ako moj uposlenik odluci da radi fiksno radno vrijeme od 9-5, u 5 "zaklopi" laptop iskljuci kompi /telefon, ja ga ne smijem nazvati. Smijem, ali ako me prijavi...nadr'ljo sam.
U slucaju da radi prekovremeno (po zelji) duzan sam da mu isplatim ili dam slobodne dane.
Sve troshkove shto spominjesh prijavish, el energija/grijanje/telefon/internet/cishcenje prostorije,kupovina radnog namjeshtaja, kupovina teh. aparata, ikroz taksu ti se vrati ukljucujuci i novac za dorucak ,rucak... ima tog, malo vishe se prijavi nego stvarno.
Ako ti nemash sredjenu situaciju u kuci/porodici normalno da ti je laskhen "pobjeci" u kancelariju
Ne zamjeri, ali nisi upucen kako to funkcionishe
Zadovoljan uposlenik, dobar uposlenik , neradniku i neznalici nikad ugoditi
Dok radim gledam ženu, poslije posla gledam ženu, kada legnem gledam ženu. I tako svaki dan. Godinama. Daj da vidim i prozborim i sa nekim drugim.
Dobro je sve dok je rad od kuce opcija, a ne pod moranjem.
Ja sam svojevremeno radila 3 dana na poslu, a 2 dana od kuce.
Sad mi odgovara neka druga kombinacija.
Lijepo je kad covjek ima izbor, onda moze sebi nariktati tacno onako kako najbolje godi njegovom porodicnom i socijalnom zivotu, a da i posao ne ispasta.
Shark je u pravu kad kaze da je zadovoljan radnik produktivan radnik.
Svi beneficiraju iz takvog aranzmana.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)