Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
Re: Korona virus
Svašta se nešto nakupilo.
Nema šanse više da će se postići ona disciplina kao u martu i aprilu, a i ne treba.
Ako kažu da je dovoljna distanca i zabrana većih skupova, onda se jedino može insistirati na tome.
Sve zavisi od svakog pojedinca.
Nema šanse više da će se postići ona disciplina kao u martu i aprilu, a i ne treba.
Ako kažu da je dovoljna distanca i zabrana većih skupova, onda se jedino može insistirati na tome.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Nije ni dijaspora nevina
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4349 times
- Been thanked: 3286 times
- Status: Offline
Ja prosto ne vjerujem kako se lako čitav dunjaluk navukao na ovu koronarnu ublehu. Mislim, mnoge ojače gripe du protutnjale od proklete kine na ovamo (svinjska, ptičja i neznamtikoja) ali je na ovoj svijet totalno zabenetan. Pravo dobar fazon. Ono nije da ne treba rasturiti kinu i kruh kineski na proste mrvice ali opet ne kontam.
Last edited by Melek on 12 Jun 2020, 12:37, edited 1 time in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Kod nas dozvoljeno Amerima da ulaze ako imaju blizu rodbinu u Kanadi, pod određenim uslovima.
. . . . . . . . .
Već?
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9236 times
- Been thanked: 9981 times
Poenta je u tome sto nema lijeka ni vakcine i zbog toga sto je taj virus prilicno zarazan tj. relativno brzo se siri. Na veliki broj zarazenih bi bio i veliki broj sa jacim simptomima i bolnice ih ne bi mogle primiti, tako da bi veliki broj ljudi kako sa koronom tako i sa drugim bolestima, cak i vise ovi sa sa drugim oboljenjima, ostao medicinski nezbrinut i bio zivotno ugrozen. Mjere su, dakle, bile potrebne ne zbog jacine simptoma ni zbog procentualno velike smrtnosti nego da se zastite stari i bolesni jer im se ne bi mogla pruziti neophodna medicinska usluga.Melek wrote: 12 Jun 2020, 12:36 Ja prosto ne vjerujem kako se lako čitav dunjaluk navukao na ovu koronarnu ublehu. Mislim, mnoge ojače gripe du protutnjale od proklete kine na ovamo (svinjska, ptičja i neznamtikoja) ali je na ovoj svijet totalno zabenetan. Pravo dobar fazon. Ono nije da ne treba rasturiti kinu i kruh kineski na proste mrvice ali opet ne kontam.
Problem je kod nas sto su medicinski radnici totalno zanemarili svoju duznost i zakletvu pa nisu lijecili druga oboljenja iako su zbog mjera imali tu mogucnost, nego su otkazivali preglede, snimanja, operacije, hemoterapije i sl., pa ce posljedica biti i kad korona nestane jer su ljudi izgubili povjerenje u zdravstvo i sistem.
Pobjeci sad od svega zelim
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Kazu Crna Gora proglasila kraj Pandemije a zaražen im student
,bitan im je profit od Turizma kao i Hrvatima
Ostalo je cutanje.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2283 times
- Been thanked: 5505 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Fuck you a friendly note to start the day
Mora se od nečeg živjeti.Hurija wrote: 12 Jun 2020, 13:16 Kazu Crna Gora proglasila kraj Pandemije a zaražen im student,bitan im je profit od Turizma kao i Hrvatima
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9697 times
- Been thanked: 11434 times
- Status: Online
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Da su slučajno rekli, 18-20 h treba provoditi vani, što manje da se provodi vrijeme u zatvorenim prostorijama, opet svijet se ne bi pridržavao discipline.. Čast izuzetcima.Nice try wrote: 12 Jun 2020, 12:32 Svašta se nešto nakupilo.
Penzioneri se baš pridrzavaju, i potpuno ih razumijem..jer već su u životnoj dobi, gdje su baš na sve osjetljivi.
.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Bgm kod nas se raja pridrzava poprilicno a cupava?
Barem sto se maski tice.
Barem sto se maski tice.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14000 times
- Been thanked: 23216 times
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Naravno.insomnia wrote: 12 Jun 2020, 19:53 Bgm kod nas se raja pridrzava poprilicno a cupava?
Barem sto se maski tice.
I bolje što se pridržava..
.
- insomnia
- Rđav kurac

Danas slusam na vijestima kaze nema znakova povratka epidemije. Jos sasvim malo nesto ljudi u bolnicama. Obratice nam se gosn president u nedelju.
Samo su skolu komoletno usrali. Moja isla citavu sedmicu osim srijede. Sad ide samo jedan dan. Previse djece krenulo
Samo su skolu komoletno usrali. Moja isla citavu sedmicu osim srijede. Sad ide samo jedan dan. Previse djece krenulo
- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Ne znam ali mislim da se ljudi nigdje bolje ne predrzavaju i postuju mjere kao ovdje kod nas.
Sve je pusto,ulice mirne nigdje nikoga sve trgovine su jos uvijek zatvorene.Samoposluge sto rade strogo distaniranje,nekih par restorana su se otvorili samo za take away food.
Ali svakim danom sve vise i vise cujem zarazeni.
Ali bolnice prazne,to jedino sto nas najvise zbunuje,imala sam tu priliku na zalost da se licno uvjerim da doista nesto nije uredu.
Da ovdje i to kako neka prevara vlada
Sve je pusto,ulice mirne nigdje nikoga sve trgovine su jos uvijek zatvorene.Samoposluge sto rade strogo distaniranje,nekih par restorana su se otvorili samo za take away food.
Ali svakim danom sve vise i vise cujem zarazeni.
Ali bolnice prazne,to jedino sto nas najvise zbunuje,imala sam tu priliku na zalost da se licno uvjerim da doista nesto nije uredu.
Da ovdje i to kako neka prevara vlada
Last edited by Lanci on 12 Jun 2020, 22:23, edited 1 time in total.
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- insomnia
- Rđav kurac

Dje to?
- insomnia
- Rđav kurac

j... ti to. Sve prevara, picke materine u obdanistu dje ide sestrina mala vaspitacica zarazena. Danas testirali 20-oro djece