Bol u leđima
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1687 times
- Been thanked: 3229 times
- Status: Offline
Re: Bol u leđima
Eto ja kad kazem svi skacu, de objasni im neke stvari šarče.shark-attack wrote: 12 Jun 2020, 07:21 Ako je moguce, ja bih izbjegao operaciju.
Svaka operacija nosi dozu rizika, nijedan ozbiljan hirurg ne garantuje 100% uspijeh.
Osim toga, nije svejedno, kome cesh "pod noz" nekom iskusnom hirurgu, ili nekom ko se tek uci... (a uvijek treba "materijala' za praksu).
Drugarice jovanka, ako se odlucish (sve je individualno) raspitaj se ko bi te operisao i napravi par torti...pored "koverte"... za svaki slucaj je l'
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
ma zagi i spejsica to samo da ti skrenu paznju...zapostavio si ihMutevelija wrote: 12 Jun 2020, 16:14Eto ja kad kazem svi skacu, de objasni im neke stvari šarče.shark-attack wrote: 12 Jun 2020, 07:21 Ako je moguce, ja bih izbjegao operaciju.
Svaka operacija nosi dozu rizika, nijedan ozbiljan hirurg ne garantuje 100% uspijeh.
Osim toga, nije svejedno, kome cesh "pod noz" nekom iskusnom hirurgu, ili nekom ko se tek uci... (a uvijek treba "materijala' za praksu).
Drugarice jovanka, ako se odlucish (sve je individualno) raspitaj se ko bi te operisao i napravi par torti...pored "koverte"... za svaki slucaj je l'
KIAORA
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8287 times
- Been thanked: 19503 times
Vidjecemo. Nek mi tu magnetnu urade (trebali su danas pa odgodili za pon) pa vidjeti na cemu sam. Onda s nalazima potraziti jos par misljenja...vec se raspitujemo ko su najveci strucnjaci na ovom polju.
Sta ja znam. Ove med.sestre s neurologije koje nisu strucnjakinje al ipak nesto znaju jbg, kazu sve dok su mi u redu mokraca i stolica postoji sansa da se moze nesto uraditi bez operacije. Kad ne mozes zadrzati ovo dvoje, kad izgubis osjecaj, e tad se MORA operisati.
Javim novosti u ponedjeljak akobogda.
Sta ja znam. Ove med.sestre s neurologije koje nisu strucnjakinje al ipak nesto znaju jbg, kazu sve dok su mi u redu mokraca i stolica postoji sansa da se moze nesto uraditi bez operacije. Kad ne mozes zadrzati ovo dvoje, kad izgubis osjecaj, e tad se MORA operisati.
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Na rentgenu se nista ne vidi.Maja wrote: 05 Jun 2020, 10:23 Uradili su mi jutros rentgen i dok sam sjedila iza vrata cula sam da moja dr i ovaj sto me slikao nesto komentarisu kako su mi cudni kukovi i "ovo je njoj". Al ne treba ih uzimati za ozbiljno jer neki dan nisu skontali da je kod rodjaka pukao prst
Uglavnom, sljed.sedm. dolazi specijalista pa ce me pozvati da dodjem da mi on pogleda snimke.
Sto se nalaza tice, leukociti su mi 13, ostalo ok.
Citao sam ovo tvoje, treba ti vjezbe, posao ti je izgleda statican, dugo stojis a malo se kreces, atrofiraju ledjni misici i vise ne nose tijelo pa se sva tezina odrazi na kicmi i diskovima. Moras poceti vjezbati, trcanje, gimnastika, a najbolje bi ti bilo u teretanu i poceti raditi power lifting.
Uglavnom jacati donji pojas ledja i trbusnjake.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Magnetna pokaze bolje rezultate 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Odraz
- Inventar foruma

Mene su na osnovu rentgena htjeli odma' na sto pod noz ... sreca taj hirurg arap nije dobio produzenje radne dozvole, a ubijedio me mamlaz da nema druge. Sreca pa sam trazio stoijedno misljenje, pa sam tako otisao sefici klinike na Ilidzi, za postoperativnu njegu, i ona mi objasni da operacija cak moze biti idealna ali ostaje rez koji zadeblja i poslije zna praviti vise problema nego da nisi operisao, i rece mi da dok god mogu ikako izbjeci operaciju da je i izbjegavam.
Zatim sam otisao privatno snimio magnet jer je ista prica bila, cekaj tri mjeseca ovo, tri mjeseca rendgen, tri mjeseca magnet ... i odnesem na kosevsku kliniku pravim hirurzima, stela do bola jaka, jedan diler koji im donosi bobe, skupili se citav tim, pogledali i kazu ma jebo ovo, nije za noza, trebas raditi te i te vjezbe i evo opet sam u teretani i radim powerlifting. A bilo je perioda kad nisam mogao koracati bez stapa.
Da budem iskren, najbolji savjet mi je dao moj bivsi trener kad sam mu se pozalio na bolove, pozvao me da pocnem opet trenirati dizanje tegova, kaze samo ti to moze pomoci i bio je u pravu.
Zatim sam otisao privatno snimio magnet jer je ista prica bila, cekaj tri mjeseca ovo, tri mjeseca rendgen, tri mjeseca magnet ... i odnesem na kosevsku kliniku pravim hirurzima, stela do bola jaka, jedan diler koji im donosi bobe, skupili se citav tim, pogledali i kazu ma jebo ovo, nije za noza, trebas raditi te i te vjezbe i evo opet sam u teretani i radim powerlifting. A bilo je perioda kad nisam mogao koracati bez stapa.
Da budem iskren, najbolji savjet mi je dao moj bivsi trener kad sam mu se pozalio na bolove, pozvao me da pocnem opet trenirati dizanje tegova, kaze samo ti to moze pomoci i bio je u pravu.
- Odraz
- Inventar foruma

Magnetna pokaze sve, rendgen pokazuje samo kosti i to grube lomove, detalji i nervi se uopce ne vide.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Mene su istezali, gledam ja logiku ako sam disk sabio treba ga razvuci i tako izlijecim jest da sam platio privatno ali pomoglo je.
Rašpanovao se
Rašpanovao se
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Odraz
- Inventar foruma

Citao sam za tu tehniku i vjerujem da pali. Imam namjeru i ja na to rastezanje.Mutevelija wrote: 12 Jun 2020, 17:17 Mene su istezali, gledam ja logiku ako sam disk sabio treba ga razvuci i tako izlijecim jest da sam platio privatno ali pomoglo je.
Rašpanovao se![]()
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 382 times
bem ti ja tek sad vidjo da nam Maja bolesna,vidjam naslov i ne citam
postove ak nisu moji znaci da i nisu bas nest,tako nisam ni skonto za nju,
a nije fino da me nitko ne obavijesti,ak uzmemo u obzir da sam jedan od stupova
foruma,zila kucavica,korijen,panj nekak najbolje docarava tu velicinu i ulogu moju,
i kao osoba koja bi trebala u njenom odsustvu vodit reda o forumu i ovim bestijama
molim lijepo da me se obavijesti za slicne stvari
Majo diz gujcu i dolazi vamo il ja to sve podavi ko zecove
postove ak nisu moji znaci da i nisu bas nest,tako nisam ni skonto za nju,
a nije fino da me nitko ne obavijesti,ak uzmemo u obzir da sam jedan od stupova
foruma,zila kucavica,korijen,panj nekak najbolje docarava tu velicinu i ulogu moju,
i kao osoba koja bi trebala u njenom odsustvu vodit reda o forumu i ovim bestijama
molim lijepo da me se obavijesti za slicne stvari
Majo diz gujcu i dolazi vamo il ja to sve podavi ko zecove
- shark-attack
- Inventar foruma

povreda kicme i dizanje tegova?Odraz wrote: 12 Jun 2020, 17:10 Mene su na osnovu rentgena htjeli odma' na sto pod noz ... sreca taj hirurg arap nije dobio produzenje radne dozvole, a ubijedio me mamlaz da nema druge. Sreca pa sam trazio stoijedno misljenje, pa sam tako otisao sefici klinike na Ilidzi, za postoperativnu njegu, i ona mi objasni da operacija cak moze biti idealna ali ostaje rez koji zadeblja i poslije zna praviti vise problema nego da nisi operisao, i rece mi da dok god mogu ikako izbjeci operaciju da je i izbjegavam.
Da budem iskren, najbolji savjet mi je dao moj bivsi trener kad sam mu se pozalio na bolove, pozvao me da pocnem opet trenirati dizanje tegova, kaze samo ti to moze pomoci i bio je u pravu.![]()
necije zdravlje je u pitanju, druze ramo veliki, uozbilji se...
KIAORA
- Odraz
- Inventar foruma

Pa ja to radim.shark-attack wrote: 13 Jun 2020, 02:22 povreda kicme i dizanje tegova?
necije zdravlje je u pitanju, druze ramo veliki, uozbilji se...
Ne samo ja ... evo znace raja vlasnika slasticarne "Kup" sa Dobrinje - razbio se sa Suzukija Intrudera 1800, polomio sve sta je stigao, rebra, rame, kicmu na dva dijela. Hirurzi mu rekli ako ne pocne sa powerliftingom nikad nece stati na noge. Eno ga ziv dokaz, odes u slasticarnu, ledja mu ko kod Svarcenegera u najboljim danima, svaki dan je u teretani, izgleda ko Terminator na steroidima. Samo prica koliko je taj dan povukao tezine.
Zatim Mesa Ramic, nas najstariji dizac tegova, mislim da mu je sada 75 godina i jos se takmici. On hrama unazad cetrdeset godina od nesrece, i sam kaze da mu je dizanje tegova spasilo zivot.
I mene je bilo strah poceti ali kad sam jednom pregrmio ...
- Odraz
- Inventar foruma

E Majo sad se sjetih, kupi Tens, imas ga u svim vecim apotekama. To je ono sto pusta struju u misice, ako si bila ikad na terapiji nisi to mogla masiti.Maja wrote: 12 Jun 2020, 16:31 Vidjecemo. Nek mi tu magnetnu urade (trebali su danas pa odgodili za pon) pa vidjeti na cemu sam. Onda s nalazima potraziti jos par misljenja...vec se raspitujemo ko su najveci strucnjaci na ovom polju.
Ovo je kucna varijanta:

- shark-attack
- Inventar foruma

druze ramo, ti si u Indoneziji upeco pirane, jedva te ubijedih da u Indoneziji nema pirana, je l' bilo tako?Odraz wrote: 13 Jun 2020, 10:55Pa ja to radim.shark-attack wrote: 13 Jun 2020, 02:22 povreda kicme i dizanje tegova?
necije zdravlje je u pitanju, druze ramo veliki, uozbilji se...![]()
Ne samo ja ... evo znace raja vlasnika slasticarne "Kup" sa Dobrinje - razbio se sa Suzukija Intrudera 1800, polomio sve sta je stigao, rebra, rame, kicmu na dva dijela. Hirurzi mu rekli ako ne pocne sa powerliftingom nikad nece stati na noge. Eno ga ziv dokaz, odes u slasticarnu, ledja mu ko kod Svarcenegera u najboljim danima, svaki dan je u teretani, izgleda ko Terminator na steroidima. Samo prica koliko je taj dan povukao tezine.
Zatim Mesa Ramic, nas najstariji dizac tegova, mislim da mu je sada 75 godina i jos se takmici. On hrama unazad cetrdeset godina od nesrece, i sam kaze da mu je dizanje tegova spasilo zivot.
I mene je bilo strah poceti ali kad sam jednom pregrmio ...![]()
ima drugih tema...da se zezamo....
KIAORA
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 10071 times
- Been thanked: 8664 times
Od neurohirurga najbolji je Robert Saftić u Zagrebu. On koristi i neke manje invazivne metode, te je time oporavak nakon operacije lakši i brži.Maja wrote: 12 Jun 2020, 16:31 Vidjecemo. Nek mi tu magnetnu urade (trebali su danas pa odgodili za pon) pa vidjeti na cemu sam. Onda s nalazima potraziti jos par misljenja...vec se raspitujemo ko su najveci strucnjaci na ovom polju.
Čini mi se da su ti bespotrebno radili CT i rentgen, mogli su odmah magnetnu, jer ona bolje pokaže pravo stanje.
Ja sam isprobala i neke nove aparate za dijagnostiku, koji također prikažu pravo stanje i to kompletnog organizma, međutim liječnici konvencionalne medicine kod nas još nekoriste tu dijagnostiku.
Kod mene je u lumbalnom dijelu jedan disk pukao i oštetio nerv. Nakon konsultacija sa šest neurohirurga, tri fizijatra i dva neurologa, nisam otišla na operaciju, ali idem redovno na različite terapije za održavanje stabilnog stanja.
Operacija je zadnja opcija, ako ništa drugo ne pomogne.
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 10071 times
- Been thanked: 8664 times
Poznajem ljude kojima je pomogla, međutim i to zavisi od dijagnoze kakvu ko ima. Meni nisu smjeli raditi.Odraz wrote: 12 Jun 2020, 17:19Citao sam za tu tehniku i vjerujem da pali. Imam namjeru i ja na to rastezanje.Mutevelija wrote: 12 Jun 2020, 17:17 Mene su istezali, gledam ja logiku ako sam disk sabio treba ga razvuci i tako izlijecim jest da sam platio privatno ali pomoglo je.
Rašpanovao se![]()
![]()
- Odraz
- Inventar foruma

shark-attack wrote: 13 Jun 2020, 11:13 druze ramo, ti si u Indoneziji upeco pirane, jedva te ubijedih da u Indoneziji nema pirana, je l' bilo tako?
ima drugih tema...da se zezamo....
... istina ...
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4478 times
- Been thanked: 3460 times
Hej, citam sad o onoj Saneli Prasovic/Gadzo iz SBB-a sto opisa ogromnu bol u ledjima itd, kaze uzrok svega bila borelija (ujed krpelja):Maja wrote: 12 Jun 2020, 16:31 Vidjecemo. Nek mi tu magnetnu urade (trebali su danas pa odgodili za pon) pa vidjeti na cemu sam. Onda s nalazima potraziti jos par misljenja...vec se raspitujemo ko su najveci strucnjaci na ovom polju.
https://www.vecernji.ba/vijesti/sanela- ... aj-1360789
Jesu ti pregledali to?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.