Bol u leđima

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

toxic
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Bol u leđima

Post by toxic » 12 Jun 2020, 16:03

Majo, sretno i brz oporavak :cvijece
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1687 times
Been thanked: 3229 times

Post by Mutevelija » 12 Jun 2020, 16:14

shark-attack wrote: 12 Jun 2020, 07:21 Ako je moguce, ja bih izbjegao operaciju.
Svaka operacija nosi dozu rizika, nijedan ozbiljan hirurg ne garantuje 100% uspijeh.

Osim toga, nije svejedno, kome cesh "pod noz" nekom iskusnom hirurgu, ili nekom ko se tek uci... (a uvijek treba "materijala' za praksu).

Drugarice jovanka, ako se odlucish (sve je individualno) raspitaj se ko bi te operisao i napravi par torti...pored "koverte"... za svaki slucaj je l'
Eto ja kad kazem svi skacu, de objasni im neke stvari šarče.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

MrH
22 bez glave
22 bez glave
Has thanked: 1690 times
Been thanked: 1391 times

Post by MrH » 12 Jun 2020, 16:15

Ne daj se Jomice :srce
11/11/22

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack » 12 Jun 2020, 16:16

Mutevelija wrote: 12 Jun 2020, 16:14
shark-attack wrote: 12 Jun 2020, 07:21 Ako je moguce, ja bih izbjegao operaciju.
Svaka operacija nosi dozu rizika, nijedan ozbiljan hirurg ne garantuje 100% uspijeh.

Osim toga, nije svejedno, kome cesh "pod noz" nekom iskusnom hirurgu, ili nekom ko se tek uci... (a uvijek treba "materijala' za praksu).

Drugarice jovanka, ako se odlucish (sve je individualno) raspitaj se ko bi te operisao i napravi par torti...pored "koverte"... za svaki slucaj je l'
Eto ja kad kazem svi skacu, de objasni im neke stvari šarče.
ma zagi i spejsica to samo da ti skrenu paznju...zapostavio si ih
KIAORA

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8287 times
Been thanked: 19503 times

Post by Maja » 12 Jun 2020, 16:31

Vidjecemo. Nek mi tu magnetnu urade (trebali su danas pa odgodili za pon) pa vidjeti na cemu sam. Onda s nalazima potraziti jos par misljenja...vec se raspitujemo ko su najveci strucnjaci na ovom polju.
Sta ja znam. Ove med.sestre s neurologije koje nisu strucnjakinje al ipak nesto znaju jbg, kazu sve dok su mi u redu mokraca i stolica postoji sansa da se moze nesto uraditi bez operacije. Kad ne mozes zadrzati ovo dvoje, kad izgubis osjecaj, e tad se MORA operisati.
Javim novosti u ponedjeljak akobogda.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 12 Jun 2020, 16:50

Maja wrote: 05 Jun 2020, 10:23 Uradili su mi jutros rentgen i dok sam sjedila iza vrata cula sam da moja dr i ovaj sto me slikao nesto komentarisu kako su mi cudni kukovi i "ovo je njoj". Al ne treba ih uzimati za ozbiljno jer neki dan nisu skontali da je kod rodjaka pukao prst :123
Uglavnom, sljed.sedm. dolazi specijalista pa ce me pozvati da dodjem da mi on pogleda snimke.
Sto se nalaza tice, leukociti su mi 13, ostalo ok.
Na rentgenu se nista ne vidi. :hm
Citao sam ovo tvoje, treba ti vjezbe, posao ti je izgleda statican, dugo stojis a malo se kreces, atrofiraju ledjni misici i vise ne nose tijelo pa se sva tezina odrazi na kicmi i diskovima. Moras poceti vjezbati, trcanje, gimnastika, a najbolje bi ti bilo u teretanu i poceti raditi power lifting. :cool
Uglavnom jacati donji pojas ledja i trbusnjake.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Jun 2020, 16:54

Magnetna pokaze bolje rezultate :cudi
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 12 Jun 2020, 17:10

Mene su na osnovu rentgena htjeli odma' na sto pod noz ... sreca taj hirurg arap nije dobio produzenje radne dozvole, a ubijedio me mamlaz da nema druge. Sreca pa sam trazio stoijedno misljenje, pa sam tako otisao sefici klinike na Ilidzi, za postoperativnu njegu, i ona mi objasni da operacija cak moze biti idealna ali ostaje rez koji zadeblja i poslije zna praviti vise problema nego da nisi operisao, i rece mi da dok god mogu ikako izbjeci operaciju da je i izbjegavam.
Zatim sam otisao privatno snimio magnet jer je ista prica bila, cekaj tri mjeseca ovo, tri mjeseca rendgen, tri mjeseca magnet ... i odnesem na kosevsku kliniku pravim hirurzima, stela do bola jaka, jedan diler koji im donosi bobe, skupili se citav tim, pogledali i kazu ma jebo ovo, nije za noza, trebas raditi te i te vjezbe i evo opet sam u teretani i radim powerlifting. A bilo je perioda kad nisam mogao koracati bez stapa.

Da budem iskren, najbolji savjet mi je dao moj bivsi trener kad sam mu se pozalio na bolove, pozvao me da pocnem opet trenirati dizanje tegova, kaze samo ti to moze pomoci i bio je u pravu. :ok

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 12 Jun 2020, 17:11

Mutevelija wrote: 12 Jun 2020, 16:54 Magnetna pokaze bolje rezultate :cudi
Magnetna pokaze sve, rendgen pokazuje samo kosti i to grube lomove, detalji i nervi se uopce ne vide.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Jun 2020, 17:17

Mene su istezali, gledam ja logiku ako sam disk sabio treba ga razvuci i tako izlijecim jest da sam platio privatno ali pomoglo je.

Rašpanovao se :D.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 12 Jun 2020, 17:19

Mutevelija wrote: 12 Jun 2020, 17:17 Mene su istezali, gledam ja logiku ako sam disk sabio treba ga razvuci i tako izlijecim jest da sam platio privatno ali pomoglo je.

Citao sam za tu tehniku i vjerujem da pali. Imam namjeru i ja na to rastezanje. :ok

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 382 times

Post by harlekin » 12 Jun 2020, 17:42

bem ti ja tek sad vidjo da nam Maja bolesna,vidjam naslov i ne citam
postove ak nisu moji znaci da i nisu bas nest,tako nisam ni skonto za nju,
a nije fino da me nitko ne obavijesti,ak uzmemo u obzir da sam jedan od stupova
foruma,zila kucavica,korijen,panj nekak najbolje docarava tu velicinu i ulogu moju,
i kao osoba koja bi trebala u njenom odsustvu vodit reda o forumu i ovim bestijama
molim lijepo da me se obavijesti za slicne stvari :kafa
Majo diz gujcu i dolazi vamo il ja to sve podavi ko zecove :kafa

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by shark-attack » 13 Jun 2020, 02:22

Odraz wrote: 12 Jun 2020, 17:10 Mene su na osnovu rentgena htjeli odma' na sto pod noz ... sreca taj hirurg arap nije dobio produzenje radne dozvole, a ubijedio me mamlaz da nema druge. Sreca pa sam trazio stoijedno misljenje, pa sam tako otisao sefici klinike na Ilidzi, za postoperativnu njegu, i ona mi objasni da operacija cak moze biti idealna ali ostaje rez koji zadeblja i poslije zna praviti vise problema nego da nisi operisao, i rece mi da dok god mogu ikako izbjeci operaciju da je i izbjegavam.
Zatim sam otisao privatno snimio magnet jer je ista prica bila, cekaj tri mjeseca ovo, tri mjeseca rendgen, tri mjeseca magnet ... i odnesem na kosevsku kliniku pravim hirurzima, stela do bola jaka, jedan diler koji im donosi bobe, skupili se citav tim, pogledali i kazu ma jebo ovo, nije za noza, trebas raditi te i te vjezbe i evo opet sam u teretani i radim powerlifting. A bilo je perioda kad nisam mogao koracati bez stapa.

Da budem iskren, najbolji savjet mi je dao moj bivsi trener kad sam mu se pozalio na bolove, pozvao me da pocnem opet trenirati dizanje tegova, kaze samo ti to moze pomoci i bio je u pravu. :ok
povreda kicme i dizanje tegova?

necije zdravlje je u pitanju, druze ramo veliki, uozbilji se...
KIAORA

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 13 Jun 2020, 10:55

shark-attack wrote: 13 Jun 2020, 02:22 povreda kicme i dizanje tegova?

Pa ja to radim. :hm
Ne samo ja ... evo znace raja vlasnika slasticarne "Kup" sa Dobrinje - razbio se sa Suzukija Intrudera 1800, polomio sve sta je stigao, rebra, rame, kicmu na dva dijela. Hirurzi mu rekli ako ne pocne sa powerliftingom nikad nece stati na noge. Eno ga ziv dokaz, odes u slasticarnu, ledja mu ko kod Svarcenegera u najboljim danima, svaki dan je u teretani, izgleda ko Terminator na steroidima. Samo prica koliko je taj dan povukao tezine.

Zatim Mesa Ramic, nas najstariji dizac tegova, mislim da mu je sada 75 godina i jos se takmici. On hrama unazad cetrdeset godina od nesrece, i sam kaze da mu je dizanje tegova spasilo zivot.

I mene je bilo strah poceti ali kad sam jednom pregrmio ... :ok

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 13 Jun 2020, 11:01

Maja wrote: 12 Jun 2020, 16:31 Vidjecemo. Nek mi tu magnetnu urade (trebali su danas pa odgodili za pon) pa vidjeti na cemu sam. Onda s nalazima potraziti jos par misljenja...vec se raspitujemo ko su najveci strucnjaci na ovom polju.
Sta ja znam. Ove med.sestre s neurologije koje nisu strucnjakinje al ipak nesto znaju jbg, kazu sve dok su mi u redu mokraca i stolica postoji sansa da se moze nesto uraditi bez operacije. Kad ne mozes zadrzati ovo dvoje, kad izgubis osjecaj, e tad se MORA operisati.
E Majo sad se sjetih, kupi Tens, imas ga u svim vecim apotekama. To je ono sto pusta struju u misice, ako si bila ikad na terapiji nisi to mogla masiti.
Ovo je kucna varijanta:
Image
Image

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by shark-attack » 13 Jun 2020, 11:13

Odraz wrote: 13 Jun 2020, 10:55
shark-attack wrote: 13 Jun 2020, 02:22 povreda kicme i dizanje tegova?

Pa ja to radim. :hm
Ne samo ja ... evo znace raja vlasnika slasticarne "Kup" sa Dobrinje - razbio se sa Suzukija Intrudera 1800, polomio sve sta je stigao, rebra, rame, kicmu na dva dijela. Hirurzi mu rekli ako ne pocne sa powerliftingom nikad nece stati na noge. Eno ga ziv dokaz, odes u slasticarnu, ledja mu ko kod Svarcenegera u najboljim danima, svaki dan je u teretani, izgleda ko Terminator na steroidima. Samo prica koliko je taj dan povukao tezine.

Zatim Mesa Ramic, nas najstariji dizac tegova, mislim da mu je sada 75 godina i jos se takmici. On hrama unazad cetrdeset godina od nesrece, i sam kaze da mu je dizanje tegova spasilo zivot.

I mene je bilo strah poceti ali kad sam jednom pregrmio ... :ok
druze ramo, ti si u Indoneziji upeco pirane, jedva te ubijedih da u Indoneziji nema pirana, je l' bilo tako?

ima drugih tema...da se zezamo....
KIAORA

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 10071 times
Been thanked: 8664 times

Post by Zizi » 13 Jun 2020, 11:44

Maja wrote: 12 Jun 2020, 16:31 Vidjecemo. Nek mi tu magnetnu urade (trebali su danas pa odgodili za pon) pa vidjeti na cemu sam. Onda s nalazima potraziti jos par misljenja...vec se raspitujemo ko su najveci strucnjaci na ovom polju.
Od neurohirurga najbolji je Robert Saftić u Zagrebu. On koristi i neke manje invazivne metode, te je time oporavak nakon operacije lakši i brži.
Čini mi se da su ti bespotrebno radili CT i rentgen, mogli su odmah magnetnu, jer ona bolje pokaže pravo stanje.

Ja sam isprobala i neke nove aparate za dijagnostiku, koji također prikažu pravo stanje i to kompletnog organizma, međutim liječnici konvencionalne medicine kod nas još nekoriste tu dijagnostiku.

Kod mene je u lumbalnom dijelu jedan disk pukao i oštetio nerv. Nakon konsultacija sa šest neurohirurga, tri fizijatra i dva neurologa, nisam otišla na operaciju, ali idem redovno na različite terapije za održavanje stabilnog stanja.

Operacija je zadnja opcija, ako ništa drugo ne pomogne.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 10071 times
Been thanked: 8664 times

Post by Zizi » 13 Jun 2020, 11:46

Odraz wrote: 12 Jun 2020, 17:19
Mutevelija wrote: 12 Jun 2020, 17:17 Mene su istezali, gledam ja logiku ako sam disk sabio treba ga razvuci i tako izlijecim jest da sam platio privatno ali pomoglo je.

Citao sam za tu tehniku i vjerujem da pali. Imam namjeru i ja na to rastezanje. :ok
Poznajem ljude kojima je pomogla, međutim i to zavisi od dijagnoze kakvu ko ima. Meni nisu smjeli raditi.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 14 Jun 2020, 05:39

shark-attack wrote: 13 Jun 2020, 11:13 druze ramo, ti si u Indoneziji upeco pirane, jedva te ubijedih da u Indoneziji nema pirana, je l' bilo tako?

ima drugih tema...da se zezamo....
:valja :valja :valja
... istina ... :cool

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4478 times
Been thanked: 3460 times

Post by Melek » 14 Jun 2020, 08:29

Hej, citam sad o onoj Saneli Prasovic/Gadzo iz SBB-a sto opisa ogromnu bol u ledjima itd, kaze uzrok svega bila borelija (ujed krpelja):

https://www.vecernji.ba/vijesti/sanela- ... aj-1360789

Jesu ti pregledali to?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Post Reply

Return to “Zdravlje”