Legitimno uopšteno, po zakonu zdravog razuma-ubiti onoga ko ugrožava nevine živote i tu sva priča završava, nebitno je li u pitanju Njemačka, BiH, ili SAD. Gdje su takva pravila sputana, policajci ginu, kod nas ih je izginulo nekoliko, slabo ih se ko i sjeća više.MunDzi wrote: 15 Jun 2020, 01:081/1 legitimno i po zakonu u drzavi kauboja.Čarobni wrote: 15 Jun 2020, 01:03
Video je pregledan, ubistvo je 1/1 legitimno, a ti možeš imat' svoje mišljenje.![]()
Pa to i jeste poenta - drzava kauboja nosi sa sobom zakon kauboja.
Nista, nek nastave tako ako im se svidja takvo drustvo.![]()
AMERIKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
- Status: Offline
Re: AMERIKA
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ne bih rekla da znas puno o zakonima i policijskoj praksi u raznoraznim zemljama.Čarobni wrote: 15 Jun 2020, 01:16Legitimno uopšteno, po zakonu zdravog razuma-ubiti onoga ko ugrožava nevine živote i tu sva priča završava, nebitno je li u pitanju Njemačka, BiH, ili SAD. Gdje su takva pravila sputana, policajci ginu, kod nas ih je izginulo nekoliko, slabo ih se ko i sjeća više.MunDzi wrote: 15 Jun 2020, 01:08
1/1 legitimno i po zakonu u drzavi kauboja.![]()
Pa to i jeste poenta - drzava kauboja nosi sa sobom zakon kauboja.
Nista, nek nastave tako ako im se svidja takvo drustvo.![]()
Niti vidim zdrav razum u tvom komentarisanju ovog konkretnog slucaja.
Shvatam da imas vrlo radikalne poglede kad je u pitanju rad policije.
Ti bi to (i ne samo ti, ima puno tvojih istomisljenika) po kratkom postupku, metak u celo i zavrsena prica.
Ja ne dijelim vase misljenje, niti u vasem rezonovanju vidim zdrav razum ili dodir sa realnoscu.
Takva nepotrebna radikalna agresivnost gdje nekoga jednostavno usmrtis umjesto uhapsis nakon sto ga savladas vodi samo ka povecanoj agresivnosti u cijelom drustvu.
Zato Amerika i jeste takva kakva jeste.
Lagani na obaracu.
- Čarobni
- Inventar foruma

Ne bih rek'o da si svarila temu.MunDzi wrote: 15 Jun 2020, 01:32 Ne bih rekla da znas puno o zakonima i policijskoj praksi u raznoraznim zemljama.
Niti vidim zdrav razum u tvom komentarisanju ovog konkretnog slucaja.
Shvatam da imas vrlo radikalne poglede kad je u pitanju rad policije.
Ti bi to (i ne samo ti, ima puno tvojih istomisljenika) po kratkom postupku, metak u celo i zavrsena prica.
Ja ne dijelim vase misljenje, niti u vasem rezonovanju vidim zdrav razum ili dodir sa realnoscu.
Takva nepotrebna radikalna agresivnost gdje nekoga jednostavno usmrtis umjesto uhapsis nakon sto ga savladas vodi samo ka povecanoj agresivnosti u cijelom drustvu.
Zato Amerika i jeste takva kakva jeste.
Lagani na obaracu.
Hapšenje je prioritet, ali pod određenim okolnostima, gdje životi policajaca nisu direktno ugroženi. Kada usmjeriš Tazer prema policijskim službenicima, tada hapšenje više nije prioritet, već očuvanje njihovih života, pri čemu je tvoj nebitan, jer si ga takvim sam načinio, onemogučivši ljudima da te uhapse.
Ovaj više neće doprinositi povećanju agresivnosti, on je riješen slučaj, kratko i efikasno.
- MunDzi
- Svadjalica

To je budalastinja.Čarobni wrote: 15 Jun 2020, 01:38
Ne bih rek'o da si svarila temu.
Hapšenje je prioritet, ali pod određenim okolnostima, gdje životi policajaca nisu direktno ugroženi. Kada usmjeriš Tazer prema policijskim službenicima, tada hapšenje više nije prioritet, već očuvanje njihovih života, pri čemu je tvoj nebitan, jer si ga takvim sam načinio, onemogučivši ljudima da te uhapse.
Postoji nesto sto se zove pretjerano koristenje sile.
Ako je policajac tazerom uspio oboriti covjeka na pod koji kod sebe nema vatreno oruzje, onda policijski zivot nije ugrozen.
Policajac koji u takvom trenutku opali metak sa ciljem da ga ubije je nista drugo nego brutalni manijak i ubica.
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
a sta se ti stalno vracas nazad i provjeravas reakcije na tudje postoveMunDzi wrote: 15 Jun 2020, 00:10 Hani, sta je tebi tacno smijesno.
Smijes se i kad treba i kad ne treba.
U cemu je fazon?
🐽
- Čarobni
- Inventar foruma

Pa nije ga uspio oborit', jesi li gledala snimak?MunDzi wrote: 15 Jun 2020, 01:48
To je budalastinja.
Postoji nesto sto se zove pretjerano koristenje sile.
Ako je policajac tazerom uspio oboriti covjeka na pod koji kod sebe nema vatreno oruzje, onda policijski zivot nije ugrozen.
Policajac koji u takvom trenutku opali metak sa ciljem da ga ubije je nista drugo nego brutalni manijak i ubica.
Pao je nakon primanja smrtonosnog hica.
- MunDzi
- Svadjalica

Ok, nije ga oborio sa Taserom nego metkom.Čarobni wrote: 15 Jun 2020, 02:12
Pa nije ga uspio oborit', jesi li gledala snimak?
Pao je nakon primanja smrtonosnog hica.
Valjda u ledja?
Covjek nije imao vatreno oruzje, samo Taser.
Policajac je imao i vatreno oruzje i Taser.
Nema opravdanja za koristenje pretjerane sile tj vatrenog oruzja jer zivot policajca uopste nije bio ugrozen.
I mozemo se ovako vrtiti u krug.
Ti si za to da se svaki covjek koji se otme hapsenju, bez obzira da li je mentalno bolestan ili zdrav, naduvan ili ne, posjeduje vatreno oruzje ili ne, ugrozava policijski zivot ili ne, usmrti i kraj price.
Ja na te ideje kazem, odlicno za one koji vole kaubojske filmove i kaubojske drzave.
Hvala lijepo, ali meni to nije normalno.
- MunDzi
- Svadjalica

Reakcije na postove govore dovoljno i o stavovima osoba koje ne pisu na temi, ali daju svoje reakcije na tudje postove.
Ako neko lajka neki post, znaci dijeli to misljenje.
Ako ga dislajka, znaci ne dijeli takvo misljenje.
Ako se smije, znaci smijesno mu je sto je neki covjek izgubio zivot jer je bio meta necijeg vatrenog oruzja.
Itd, itd, itd.
To ti je isto kao da je osoba napisala neki komentar samo bez tipkanja i sa samo jednim klikom.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Amerika amerika
zemlja velika
ali metar moga sela
Amerika cela
zemlja velika
ali metar moga sela
Amerika cela
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
Zbilja,"jbo te Palestina" i globalna politika,kakva jbena politika,sjebavaju i unistavaju citav svijet samo da bi oni bili mocni i to teb politika.Mister No wrote: 15 Jun 2020, 00:27Kad su nam spašavali guzice valjali su ti.harlekin wrote: 15 Jun 2020, 00:10 Melem za oci vidjet haos u americi,plamen,puskaranje
Daj boze bar 10% da ih izgine,znam nije ni blizu koliko su oni pobili al bolje ista nego nista![]()
Jebo te Iran i Palestina i globalna politika, sjeti se sta su za tebe uradili pa takva sranja piši.
Najvece zlocine na planeti su radili,u ime interesa prolijevaju krv djece,kak imas srca podrzavat takve?
I odkud ti muda psovat Palestinu??
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
Pa skromne su mi i prilicno fer zelje,kad palis tudje kuce lijepo je da i tvoja planeFuddo wrote: 15 Jun 2020, 01:11Nije to bilan ko na televizoru.harlekin wrote: 15 Jun 2020, 00:10 Melem za oci vidjet haos u americi,plamen,puskaranje
Daj boze bar 10% da ih izgine,znam nije ni blizu koliko su oni pobili al bolje ista nego nista![]()
I pazi sta zelis, ako nas zaplati 10%, mo’s mislit kako ce drugi proc.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
Kao sto ti napisah gledaj u svoje dvorište i sta su za tebe uradili.harlekin wrote: 15 Jun 2020, 07:20Zbilja,"jbo te Palestina" i globalna politika,kakva jbena politika,sjebavaju i unistavaju citav svijet samo da bi oni bili mocni i to teb politika.Mister No wrote: 15 Jun 2020, 00:27
Kad su nam spašavali guzice valjali su ti.
Jebo te Iran i Palestina i globalna politika, sjeti se sta su za tebe uradili pa takva sranja piši.
Najvece zlocine na planeti su radili,u ime interesa prolijevaju krv djece,kak imas srca podrzavat takve?
Zadnji neko ko bi se trebao radovat problemima u SAD-eu smo mi u Bosni i oni na Kosovu..
I dok im Kosovari spomenike dizu na svakom koraku kod nas pun kurac glupana koji se brinu za svjetsku politiku i ugrozene narode.
Da ti nije SAD-ea, ovakvog kakav je, opet bi ti preko Drine tenkovi prešli, i to vrlo brzo.
Brini se za sebe, drugima pomoć ne mozemo.
The Dark Side Of The Forum...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Mister No wrote: 15 Jun 2020, 09:13Kao sto ti napisah gledaj u svoje dvorište i sta su za tebe uradili.harlekin wrote: 15 Jun 2020, 07:20
Zbilja,"jbo te Palestina" i globalna politika,kakva jbena politika,sjebavaju i unistavaju citav svijet samo da bi oni bili mocni i to teb politika.
Zadnji neko ko bi se trebao radovat problemima u SAD-eu smo mi u Bosni i oni na Kosovu..
I dok im Kosovari spomenike dizu na svakom koraku kod nas pun k.... glupana koji se brinu za svjetsku politiku i ugrozene narode.
Da ti nije SAD-ea, ovakvog kakav je, opet bi ti preko Drine tenkovi prešli, i to vrlo brzo.
Zar nije preče, da Palestincima pomognu stotine miliona bogatih Arapa?
Šta im mi možemo pomoći?
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2320 times
- Been thanked: 5738 times
Jasta ce pomoc ta Arapska stoka napacenom naraduKrokodil Behko wrote: 15 Jun 2020, 09:39Mister No wrote: 15 Jun 2020, 09:13
Kao sto ti napisah gledaj u svoje dvorište i sta su za tebe uradili.
I dok im Kosovari spomenike dizu na svakom koraku kod nas pun k.... glupana koji se brinu za svjetsku politiku i ugrozene narode.
Šta im mi možemo pomoći?
Fuck you a friendly note to start the day
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Beni_dvosekundas wrote: 15 Jun 2020, 09:41Jasta ce pomoc ta Arapska stoka napacenom naraduKrokodil Behko wrote: 15 Jun 2020, 09:39
Šta im mi možemo pomoći?
Tako je. Mi trebamo gledati, kako da skupimo pare za PS5 i boli nas q za Arape.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2320 times
- Been thanked: 5738 times
i 8K tvKrokodil Behko wrote: 15 Jun 2020, 09:42
Tako je. Mi trebamo gledati, kako da skupimo pare za PS5 i boli nas q za Arape.
Fuck you a friendly note to start the day
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
Sve sto si zelela to si i imala,
Sve sto si imala to si i zelela.
Dozvolite da se obratimo
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa majka mu stara znam ja da ti puses u istu sa Behkanom ali jel dosta TRI PUTA sto si sugovorniku reko da je "glupan" ?Mister No wrote: 15 Jun 2020, 09:13Kao sto ti napisah gledaj u svoje dvorište i sta su za tebe uradili.harlekin wrote: 15 Jun 2020, 07:20
Zbilja,"jbo te Palestina" i globalna politika,kakva jbena politika,sjebavaju i unistavaju citav svijet samo da bi oni bili mocni i to teb politika.
Velis, mogu ja i pet puta nece mi niko nista
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Inace, hronologija bosnjackih odnosa sa amerikom ide nekako od
- njihovog nagovaranja da trazimo referendum sa Hrvatima, kao kad nas priznaju to je to ne smije nam niko nista
- nakon toga tri godine etnickih ciscenja , embarga itd
Ameri nista ni mukajet. Rat se preselio u Bih i Hrvatska odahnula .
- Oluja i Hr uz aminovanje Amerike vratila i etnicki ocistila Hr teritorije, mi malo mrdnuli i odmah Sad stop ili vas gadjamo!
- hajmo Dejton i ludjacka kosulja od sistema u kojem si potpuno ovisan od Amerike.
Jedino sto su izvodili one kratke i ogranicene nato udare na rs artiljeriju i to je to.
Od onog sto obecase Aliji u pocetku i prije rata , nezavisnoj , samostalnoj , gradjanskoj BiH ...nula .
Tako malo prostudiraj hronlogiju dogadjaja, a ne ti glavni "argument " da je neko glupan i pise sranja.
- njihovog nagovaranja da trazimo referendum sa Hrvatima, kao kad nas priznaju to je to ne smije nam niko nista
- nakon toga tri godine etnickih ciscenja , embarga itd
Ameri nista ni mukajet. Rat se preselio u Bih i Hrvatska odahnula .
- Oluja i Hr uz aminovanje Amerike vratila i etnicki ocistila Hr teritorije, mi malo mrdnuli i odmah Sad stop ili vas gadjamo!
- hajmo Dejton i ludjacka kosulja od sistema u kojem si potpuno ovisan od Amerike.
Jedino sto su izvodili one kratke i ogranicene nato udare na rs artiljeriju i to je to.
Od onog sto obecase Aliji u pocetku i prije rata , nezavisnoj , samostalnoj , gradjanskoj BiH ...nula .
Tako malo prostudiraj hronlogiju dogadjaja, a ne ti glavni "argument " da je neko glupan i pise sranja.