Pa to je i moja mahana, zato i pitam.
Tako je i meni receno sto direktno, sto izmedju redova.

Moderator: Krokodil Behko
Pa to je i moja mahana, zato i pitam.
U forumskom smislu a i u zivotu u takvim ispadima najviše važi "pametniji popušta", pri gubljenju kontrole iz tog pametnjakovića izadju sve bljuvotine koje uveliko govore o njemu, a ne o tebi. Treba zrelosti i samokontrole za to...almir90 wrote: 16 Jun 2020, 14:20Nekada će te neko na takav način analizirati samo da bi te povukao nazad jer se osjeća inferiorno. To je češće nego što će ti neko reći jer ti zapravo misli dobro. Najbolje i jeste biti sposoban sam sebe analizirati, pozitivno i negativno.Yenna wrote: 16 Jun 2020, 14:13 Pogotovo ovi "što sve znaju" i "svakoga znaju bolje nego on sam sebe"...![]()
Tacno, ali prvo treba napraviti filter i uvidjeti ko ti stvarno zeli dobro. To je jos veci nivo analize. Logicno roditelji se podrazumijevaju (vjerovatno i ovdje ima nekih ekstrema).almir90 wrote: 16 Jun 2020, 14:20Nekada će te neko na takav način analizirati samo da bi te povukao nazad jer se osjeća inferiorno. To je češće nego što će ti neko reći jer ti zapravo misli dobro. Najbolje i jeste biti sposoban sam sebe analizirati, pozitivno i negativno.Yenna wrote: 16 Jun 2020, 14:13 Pogotovo ovi "što sve znaju" i "svakoga znaju bolje nego on sam sebe"...![]()
Ma odbro u reali dođemo u situaciji da nas pogrešno "shvate" ili "dožive", neke situacije ili riječi ili rečenice ili geste ne budu shvaćene onako kako smo mi željeli, osjećali, tako da nije čudno kad se na forumima stvara pogrešna slika.almir90 wrote: 16 Jun 2020, 14:20Nekada će te neko na takav način analizirati samo da bi te povukao nazad jer se osjeća inferiorno. To je češće nego što će ti neko reći jer ti zapravo misli dobro. Najbolje i jeste biti sposoban sam sebe analizirati, pozitivno i negativno.Yenna wrote: 16 Jun 2020, 14:13 Pogotovo ovi "što sve znaju" i "svakoga znaju bolje nego on sam sebe"...![]()
Nisam ni mislio na to, normalna je stvar da nešto kažemo zbog čega budemo pogrešno shvaćeni. Ja sam mislio na one situacije kada to neko radi namjerno jer se osjeća inferiorno, i žele druge povući nazad na svoj nivo, ili ispod njih.Chloe wrote: 16 Jun 2020, 14:29Ma odbro u reali dođemo u situaciji da nas pogrešno "shvate" ili "dožive", neke situacije ili riječi ili rečenice ili geste ne budu shvaćene onako kako smo mi željeli, osjećali, tako da nije čudno kad se na forumima stvara pogrešna slika.almir90 wrote: 16 Jun 2020, 14:20
Nekada će te neko na takav način analizirati samo da bi te povukao nazad jer se osjeća inferiorno. To je češće nego što će ti neko reći jer ti zapravo misli dobro. Najbolje i jeste biti sposoban sam sebe analizirati, pozitivno i negativno.
Ono je najbolje kad si svjestan sebe, i svojih vrlina i mana, al' deeee samo smo ljudi ....![]()
Primjera radi, ti imaš viši stepen obrazovanja od mene. I ja ako sam ljubomoran na tebe, naći ću vazda nekih razloga da kažem da si ti pogriješila što si t studirala, da je zapravo moj izbor pametniji što nisam studirao. To bi bilo da se ja osjećam inferiorno, te pokušavam da te povučem na svoj nivo, i da se osjećam superiornije. Ne moraš ti to prihvatiti, ali da smo duže u tome, taj otrov bi se prenio na tebe, i imalo bi lošeg uticaja.
Pa eto recimo da je prvi da sebe analiziras, kao i svoje postupke. Drugi bi bio da uspijes prepoznati analize drugih tebe i tvojih postupaka, ali od onih ljudi koji ti zele dobro. Da bi to mogla raditi ne trebas biti iskljuciva. Iskljucivost je jedna od najgorih osobina u medjuljudskim odnosima.
Nista gore nego kad ljudi umisle da su nekom bitni i da se sve vrti oko njih
To zvuci malo ozbiljno.Socrates wrote: 16 Jun 2020, 14:52 Ja još krvnicki tragam za jednom jedinom osobom koja mi je zeljela zlo u posljednjih 20-ak godina.
Zadnji bio neki papak pred kraj osnovne kojeg sam namlatio jer mi je dirao prijateljicu.
Ta zatvorenost je i kod mene mana, prema bliznjima, tesko mi je s njima pricati o bilo cemu, a kamol i o nekim teskim temamaMala_Mu wrote: 16 Jun 2020, 14:24 Ovako na prvu.. preosjetljivost, zatvorenost tj nemogucnost pricanja o osjecajima i problemima i sa bliznjima, neodlucnost kad su upitanju neke sitnije odluke kamol krupnije, stidljivost nekada i nesigurnost.. dostaA znam biti i zlopamtilo..
![]()
Dobro je, ja sam bio finMala_Mu wrote: 16 Jun 2020, 14:24 Ovako na prvu.. preosjetljivost, zatvorenost tj nemogucnost pricanja o osjecajima i problemima i sa bliznjima, neodlucnost kad su upitanju neke sitnije odluke kamol krupnije, stidljivost nekada i nesigurnost.. dostaA znam biti i zlopamtilo..
![]()