Radi bolan.
Al nisam skontala.
Moderator: VIP

Radi bolan.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Hej taman posla kad ono

Idi u objekt i reci nemate vi pojma i plati tu carinu za skuplji paketrespo wrote: 17 Jun 2020, 16:46 Ne kontam nasu carinu
Zadrzali mi paket koji kosta 89 dolara a pustili paket koji kosta 250
I oko ovoga prave problem a ovaj drugi nisu ni pogledali niti naplatili carinu

Da nisu tvoji paketi rekao bih da je neko na taj drugi zakačio cvajurespo wrote: 17 Jun 2020, 16:46 Ne kontam nasu carinu
I oko ovoga prave problem a ovaj drugi nisu ni pogledali niti naplatili carinu
No person shall be held to answer for a capital, or otherwise infamous crime, unless on a presentment or indictment of a Grand Jury, except in cases arising in the land or naval forces, or in the Militia, when in actual service in time of War or public danger; nor shall any person be subject for the same offence to be twice put in jeopardy of life or limb; nor shall be compelled in any criminal case to be a witness against himself, nor be deprived of life, liberty, or property, without due process of law; nor shall private property be taken for public use, without just compensation.

Šta to piše u tom tekstu?Socrates wrote: 17 Jun 2020, 17:08 Peti Amandman
No person shall be held to answer for a capital, or otherwise infamous crime, unless on a presentment or indictment of a Grand Jury, except in cases arising in the land or naval forces, or in the Militia, when in actual service in time of War or public danger; nor shall any person be subject for the same offence to be twice put in jeopardy of life or limb; nor shall be compelled in any criminal case to be a witness against himself, nor be deprived of life, liberty, or property, without due process of law; nor shall private property be taken for public use, without just compensation.
ma nije problem platiti carinu ako je vec obracunajuElTriconi wrote: 17 Jun 2020, 16:56Idi u objekt i reci nemate vi pojma i plati tu carinu za skuplji paketrespo wrote: 17 Jun 2020, 16:46 Ne kontam nasu carinu
I oko ovoga prave problem a ovaj drugi nisu ni pogledali niti naplatili carinu![]()
ne razumijem se ni ja al ovo je cista logikaMarlboroGold wrote: 17 Jun 2020, 17:03Da nisu tvoji paketi rekao bih da je neko na taj drugi zakačio cvajurespo wrote: 17 Jun 2020, 16:46 Ne kontam nasu carinu
I oko ovoga prave problem a ovaj drugi nisu ni pogledali niti naplatili carinu![]()
Ni meni to nema logike mada se toliko ne razumijem u carine i na načine postupanja.

Tačno nema logike jbt... hajd ako se neko razumije u vezi carina neka ovo objasni.respo wrote: 17 Jun 2020, 17:32ne razumijem se ni ja al ovo je cista logikaMarlboroGold wrote: 17 Jun 2020, 17:03
Da nisu tvoji paketi rekao bih da je neko na taj drugi zakačio cvaju![]()
Ni meni to nema logike mada se toliko ne razumijem u carine i na načine postupanja.
skuplji od 250 pustis i nista na njega ne platis osim onih dadzbina sto idu a ovaj jeftiniji traze ti da dostavis narudjbu (tako napisala ova iz dhl-a) i potvrdu o placanju i ima jos izjava da popunis da te dhl zastupa u slucaju carinjenja al dobro to je vec njihova navlakusa i toga sam svjestan
ako dobro znam limit je 300 maraka za carinu
znaci pustis paket od 250 ajmo reci 500 maraka (znam da je dolar oko 1.7 al lakse je ovako u primjeru) i nista ne trazis da plati
a zadrzavas neki koji je 90 sto je recimo 180 dolara cak i sa 25 dolara shipinga to izadje uz ovu racunicu 230 maraka