Vaše mane i vrline

Predstavite se

Moderator: Krokodil Behko

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times
Status: Offline

Re: Vaše mane i vrline

Post by Chloe »

ina wrote: 17 Jun 2020, 23:53
greeneyes wrote: 17 Jun 2020, 22:45 Osjetljivost je slaba tacka
Nije baš da se osjetljivi raspadaju na samu nečiju rijec ili dodir. Oni samo osjacaju sve jače i dublje. I ako to nisu u stanju kontrolirati (a najčešće nisu) druga strana pridobije utisak suzovite iritantnosti.
Toliko o međuljudskoj toleranciji i razmjevanju ... :hihi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

To je topla ljudska osobina ... :kafa
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Chloe wrote: 18 Jun 2020, 07:42
Topla je, tj vrlina je sve dok ne dobije ono "pre"
Samo sabura
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

greeneyes wrote: 18 Jun 2020, 07:45
Chloe wrote: 18 Jun 2020, 07:42

Ne, nego je problem kad se neko sa takvom osobinom nađe među onima koji imaju nedostatak iste ... :kafa

MAda, glumaca je malo više, ili da kažem nemaju hrabrosti pokazati se, radije će odglumiti da ih ništa ne dotiče a zapravo imaju tu osobinu.

Na forumu ih znam nekolicinu ... :ok nakon određenih situacija se daju osjetiti promjene kroz postove i pisanja. :kafa
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Chloe wrote: 18 Jun 2020, 07:50
greeneyes wrote: 18 Jun 2020, 07:45

Ne, nego je problem kad se neko sa takvom osobinom nađe među onima koji imaju nedostatak iste ... :kafa

MAda, glumaca je malo više, ili da kažem nemaju hrabrosti pokazati se, radije će odglumiti da ih ništa ne dotiče a zapravo imaju tu osobinu.

Na forumu ih znam nekolicinu ... :ok nakon određenih situacija se daju osjetiti promjene kroz postove i pisanja. :kafa
I nedostatak i prevelika kolicina ne valjaju. Zato trebate biti kao ja-mjera :ćitire

Pa ljudi se mozda na taj nacin stite, sta's

Ugl, ko sto Cupe rece ne volem te preosjetljive osobe. Mozes misliti on mi je jeko ovoo, pogleao me bez iskri u ocima smrrc aaa ooj Boozee
Samo sabura
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

greeneyes wrote: 18 Jun 2020, 07:53
Chloe wrote: 18 Jun 2020, 07:50

I nedostatak i prevelika kolicina ne valjaju. Zato trebate biti kao ja-mjera :ćitire

Ugl, ko sto Cupe rece ne volem te preosjetljive osobe. Mozes misliti on mi je jeko ovoo, pogleao me bez iskri u ocima smrrc aaa ooj Boozee

:D. :D. ... Nije to baš tako. :) Osim ako imaš posla sa dječicom.
Mene sudite a ne znate me. U reali među mojima koji me znaju od rođenja
bi bili ismijani nakon vaših razno raznih analiza mene. :)
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Ma tu je to negdje, ali haj, sve je dobro dok ih insan ne mora plaho trpiti :jupi
Samo sabura
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

greeneyes wrote: 18 Jun 2020, 08:00 Ma tu je to negdje, ali haj, sve je dobro dok ih insan ne mora plaho trpiti :jupi
Na gubitku si ... :p :D. :D.

Osjetljivi ljudi ti neće zabiti nož u leđa, nemilosrdno se odnositi prema tebi, namjerno povrijediti, biti beszosjećajni na tebe, tvoje emocije i probleme, neće te zgaziti i nastaviti dalje ... :ples
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Chloe wrote: 18 Jun 2020, 08:05
greeneyes wrote: 18 Jun 2020, 08:00 Ma tu je to negdje, ali haj, sve je dobro dok ih insan ne mora plaho trpiti :jupi
Na gubitku si ... :p :D. :D.

Osjetljivi ljudi ti neće zabiti nož u leđa, nemilosrdno se odnositi prema tebi, namjerno povrijediti, biti beszosjećajni na tebe, tvoje emocije i probleme, neće te zgaziti i nastaviti dalje ... :ples
Ma imam ja takvih osoba u svojoj blizini. Evo starija sestra npr., gleda neku seriju i cim je nesto tuzno place, vidi nakog didu u gradu da ono izgleda tuzno-place. Ali eto, s druge strane nije od onih osoba koje kukaju i zapomazu pa mi je to podnosljivo
Samo sabura
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Mislim da brkate razmazene i hipersenzibilne (preosjetljive) osobe.
Razmazene ce cmizdriti za svaku sitnicu i smarati vas time sto ste ih nehotice uvrijedili...hipersenzibilne osobe su uglavnom duboko empaticne i introspektivne i sve sto prozivljavaju ce prozivjeti vecinom unutra, u sebi, i nece vas puno zamarati svojim osjecajima da vas ne bi opteretili. Najveci su uteg i problem samima sebi, a u odnosima s drugima su suosjecajne i spremne slusati i pomoci.
somehow I manage
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14025 times
Been thanked: 23267 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Sta mu majke ti dodje, introspektivan?
Maxo, jesi li ti introspektivan?
Dozvolite da se obratimo
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Introspekcija (engl. introspection, od lat. introspicere: gledati u što, promatrati), u psihologiji, samoopažanje, tj. opažanje vlastitih psihičkih procesa.

Nije bilo tako tesko
somehow I manage
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22197 times
Been thanked: 20287 times
Status: Online

Post by Masamune »

Ljudi greskom osjetljivost percipiraju kao slabost jer je nasa mahala iskompleksirana.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 10 times

Post by Čupava »

Chloe wrote: 18 Jun 2020, 07:57
greeneyes wrote: 18 Jun 2020, 07:53

:D. :D. ... Nije to baš tako. :) Osim ako imaš posla sa dječicom.
Mene sudite a ne znate me. U reali među mojima koji me znaju od rođenja
Ko te sudi, i analizira ?

Gdje smo te spomenuli?
.
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Hipersenzibilni ljudi su stvarno najmanji problem drustva :D. (za njihove patnje i probleme ionako uglavnom nitko ne zna :ha )
Za razliku od svakojakih sociopata, osoba lisenih empatije, bezkurpuloznih, spremnih gaziti po lesevima da dodu do cilja, manipulatora, bezobraznika itd.
Ti su pak cesto u drustvu percipirani kao "snazni" "ambiciozni" "znaju sto zele" ili, moj favorit, "nemaju dlake na jeziku" :ooo
somehow I manage
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

U reali među mojima koji me znaju od rođenja
U mom zivotu samo najblizi ljudi znaju da sam hipersenzibilna osoba.
S ostalima nikad ne dijelim taj dio sebe, cak ni neki dugogodisnji poznanici nemaju pojma ni 1% od toga sta se u meni dogada u emotivnom smislu.
Mislim da u 99% slucajeva kad me netko povrijedio taj netko nije imao pojma :D.
Jednostavno ne volim nikog opterecivati i sve drzim u sebi ili podijelim samo s odabranim ljudima.
Za vrijeme moje najgore depresije nitko nije znao dok im nisam rekla, govorim o ljudima s kojima sam zivjela i dijelila svakodnevnicu. Toliko o tome koliko smo teret za druge.
Nemam nekontrolirane ispade emocija u javnosti, ne placem ako me netko krivo pogleda, ne raspadam se na svaku ruznu rijec, nosim se sa zivotnim problemima kao i svatko drugi samo sto intenzivnije prozivljavam emocije i to uglavnom predstavlja problem iskljucivo meni :ooo
somehow I manage
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

gospođa Brams wrote: 18 Jun 2020, 08:59
U reali među mojima koji me znaju od rođenja
U mom zivotu samo najblizi ljudi znaju da sam hipersenzibilna osoba.
S ostalima nikad ne dijelim taj dio sebe, cak ni neki dugogodisnji poznanici nemaju pojma ni 1% od toga sta se u meni dogada u emotivnom smislu.
Mislim da u 99% slucajeva kad me netko povrijedio taj netko nije imao pojma :D.
Jednostavno ne volim nikog opterecivati i sve drzim u sebi ili podijelim samo s odabranim ljudima.
Za vrijeme moje najgore depresije nitko nije znao dok im nisam rekla, govorim o ljudima s kojima sam zivjela i dijelila svakodnevnicu. Toliko o tome koliko smo teret za druge.
Nemam nekontrolirane ispade emocija u javnosti, ne placem ako me netko krivo pogleda, ne raspadam se na svaku ruznu rijec, nosim se sa zivotnim problemima kao i svatko drugi samo sto intenzivnije prozivljavam emocije i to uglavnom predstavlja problem iskljucivo meni :ooo
I to ćeš promijeniti s godinama ili ćeš se slomiti, pa ćeš podijeliti neke stvari sa onima bliskima i do kojih ti je stalo. Bože daj da nisam u pravu.

A kod tebe se itekako može prepoznati ta osjetljivost kroz postove, odnos prema drugima i izražavanje mišljenja. Ko zna čitati. ;)
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

A sad je li osjetljivost vrlina ili mana...mislim da je tesko reci, s jedne strane osjetljivi imaju veliku empatiju i tople su osobe, brizni, odani, i zbog toga mogu biti jako dobri prijatelji, partneri, roditelji... a druge strane mislim da je to i mana i to na 2 razlicita nacina
Prvi je sto stetimo samima sebi pretjeranom introspekcijom i emotivnim reakcijama
A drugi, zapravo se nastavlja na prvi, je da je to nesto u danasnjem drustvu nije bas pozeljno, smatra se slaboscu, i moze biti otezavajuca okolnost u zivotu, pogotovo u poslovnom svijetu gdje nema mjesta za empatiju i osjecaje opcenito, ali i u svakodnevnom nosenju s drugim ljudima.
Treba se ipak potruditi razviti tvrdju kozu, za svoje dobro
somehow I manage
Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom »

Meni je ta osjetljivost uvijek asocirala na osobe koje se previše vode emocijama, ne možeš im ništa negativno reći vezano za njih jer burno reagiraju. Ne mislim da su loše osobe, ali su zbog toga što se više vode emocijama nego razmumom podložnije su manipulacijama. Dobre mete za narcise i kojekakve psihopate koji će ih samo sjebati u životu.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

almir90 wrote: 18 Jun 2020, 09:19 Meni je ta osjetljivost uvijek asocirala na osobe koje se previše vode emocijama, ne možeš im ništa negativno reći vezano za njih jer burno reagiraju. Ne mislim da su loše osobe, ali su zbog toga što se više vode emocijama nego razmumom podložnije su manipulacijama. Dobre mete za narcise i kojekakve psihopate koji će ih samo sjebati u životu.
To stoji, ali nije sve crno - bijelo. Bog je dao osjetljivim osobama jaku intuiciju da osjete iskrene i neiskrene ljude, ili dobre i zle.
Post Reply

Return to “Upoznaj forumase da bi ih volio”