E vidiš, kad si dodirnula polsovnost.gospođa Brams wrote: 18 Jun 2020, 09:11 A sad je li osjetljivost vrlina ili mana...mislim da je tesko reci, s jedne strane osjetljivi imaju veliku empatiju i tople su osobe, brizni, odani, i zbog toga mogu biti jako dobri prijatelji, partneri, roditelji... a druge strane mislim da je to i mana i to na 2 razlicita nacina
Prvi je sto stetimo samima sebi pretjeranom introspekcijom i emotivnim reakcijama
A drugi, zapravo se nastavlja na prvi, je da je to nesto u danasnjem drustvu nije bas pozeljno, smatra se slaboscu, i moze biti otezavajuca okolnost u zivotu, pogotovo u poslovnom svijetu gdje nema mjesta za empatiju i osjecaje opcenito, ali i u svakodnevnom nosenju s drugim ljudima.
Treba se ipak potruditi razviti tvrdju kozu, za svoje dobro
Radim posao koji itetkako ima puno veze sa socijalno ugroženim kategorijama i veoma bezobraznim bogatašima i firmašima, a ni služba koju vodim nije baš mala, najmlađa sam i imama "vukova" oko sebe.

Meni je juče moj direktor rekao: " Izbij sebi iz glave da mijenjaš sektor, odbijam zahtjev, to je ludost, moju saglasnost nećeš imati, ne pokušavaj mi praviti pritiske, izvanredno obavljaš posao, sviju nas oduševljavaš svojim gardom i zdravim ispoljavanjem istog." Bez lažne skromnosti, on jeste u pravu. Podršku cijele službe imam, a sukobe koje sam imala sa prvim pretpostavljenim riješila sam tako da me danas isti itekako uvažava i poštuje.
Da sam se ponašala kao on ili neki drugi koji su s njim bili u sukobu, malo morgen bi bilo tako, tako da ta osjetljivost ima dobre razlutate ako je znamo ispravno kanalisati, a to učimo, bar sam ja počela početkom rata, kao što sam i davala sve od sebe da se ne pretvorim u ogorčenu i negativnu osobu nakon svih onih loših dešavanja i zbivanja kroz moj život.

Ne volim donositi odluke na prepad i na temelju toga kako se osjecam u odredjenom trenutku.
 Ne volim donositi odluke na prepad i na temelju toga kako se osjecam u odredjenom trenutku.
 to vodi ka depresiji
 to vodi ka depresiji