Zizi505 wrote: 17 Jun 2020, 21:34
Može li recept, mnogo mi se sviđa.
Moze, naravno.

Ja to sve od oka napravim pa ako budes trebala tacne mjere, potrazit cu neki fini recept.
Ja to pravim kad imam "starog" kruha za potrosit. Danas sam iz skrinje uzela toast i koristila njega za smjesu i super je bilo.
Kruh rukom iskomadas na komadice, kockice.. dodas svjezi persun naseckan, 1 jaje i luk (koji si prethodno tenstala malo da zarumeni), ja koristim onaj iz Lidla, crispy style. Strasno fin ukus da. Dodas sol, papar - moze i vegeta i onda zalijes toplim mlijekom. Nemoj odma puno mlijeka, tek toliko da mozes rukom lijepo oblikovat smjesu. Ako ne bude dovoljno, jos uvijek mozes dodat. Ako previse zalijes, dodas krusne mrve ili malo brasna.
Onda mozes na dva nacina, da napravis ovako kao ja, oblikujes i ispeces u rerni, ili da prokuhas u vreloj vodi. Mozes i okruglice pravit.

(dodat cu slike s neta jer su moje vec na kompu).
Neki kad praze luk dodaju sitno seckanu slaninu, ali ja to ne mogu. Ne volim. Mozes mozda suVog mesa, tek toliko da zamirUse dok se ispece.

A i bez je jako fino. Za bolji ukus.. komadice kruha dodaj pred kraj tenstanja luka da se i komadici malo popeku.

Vidjela sam i da su u smjesu dodavali sparoge pa vjerovatno moze jos sta sto je brzo peceno/kuhano.
Kad kuhas mozes ih uvit i u prozirnu foliju, ako imas osjecaj da nisu dovoljno kompaktni, da se ne raspadnu. Al ne vjerujem da se to tebi moze desit.
Nadam se da sam objasnila dovoljno dobro. Ako nisam, rado cu napisat jos.
Evo, nasla sam mjere:
https://www.coolinarika.com/recept/788198/
Mozda ima i pod "knedle od kruha".

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“