Ja ću zvučati hladno, ali mislim da proces abortusa u slučaju silovanja treba da bude što jednostavniji i bez puno komplikacija. Da li će žena sama odlučivati ili ne, manje je važno. Ja ne znam šta ovi koji se bune očekuju da će biti kada se to dijete rodi? Otac ga neće prihvatiti, čak i kada izađe iz zatvora nakon što odleži kaznu; ili još gori slučaj da je situacija kada se on nikada i ne pronađe. Majka koja zatrudni na takav način, vjerovatno nikada neće moći voljeti to dijete; nisam siguran da bi ovo bilo tako, ali kad se pogleda da je silovanjem zatrudnila, sumnjam da će ikada moći osjećati više ljubavi nego mržnje i prezira prema tom djetetu.
Šanse su vjerovatno veće da će to dijete završiti napušteno, po kojekakvim domovima, a tamo život i nije neka sreća. Vjerovatno bi bio/la maltretirani kad bi ostala djeca saznala kako je začet/a. Dakle, veća je šansa da će tom djetetetu sudbina biti loša nego dobra, i ko zna sa kakvim problemima će završiti, možda je i bolje da se i ne rodi. A možda i griješim, ovo je viđenje situacije iz moje perspektive.
Ovo ponašanje Kolinde mi se nekako i dopada, sigurno zato jer volim arogantne ispade i odbrusivanje, nabijem ja ono sve nešto na finjaka što se mora.
Last edited by
Grom on 19 Jun 2020, 20:28, edited 1 time in total.