Niste vi mene razumjeli.
Tema je otišla u neki drugi tok.
Moderator: Krokodil Behko
Niste vi mene razumjeli.
Zene iz HR idu na abortus u SLO, to traje vec godinama, sad je jos aktuelnije
Nije bas istina. Evo Marine Le Pen ima skoro pa istu retoriku a morali su se mobilisati na milion strana da je sprijece uzeti drugi krug na predsjednickim izborimastorm wrote: 20 Jun 2020, 08:46Neće.dadojović wrote: 19 Jun 2020, 22:56 Škoro: "Mogu oni mahati kojim bih hoće prstom. Kada dođemo na vlast dobiti će po tim prstima."
Nagađam da će sljedeća izjava biti: "Izvadili su iz konteksta."
On točno cilja na glupi desni korpus glasača, a njima se takva retorika svidja...
Drugo je, što bi u svakoj normalnoj državi, to bio politički autogol, te posljedično kraj neke ozbiljne karijere... No pričamo u kontekstu Balkana, a tu je to vrlina![]()
Nikako, po mom mišljenju. Kolinda je zvučno ime na političkoj sceni HR - nažalost.Nice try wrote: 19 Jun 2020, 20:17Svakako da je sve povezano u ovom slučaju i ne znam kako i razgraničiti ovo što Dado objašnjavajelena... wrote: 19 Jun 2020, 20:07
Uh, naravno da ima mjesta i nesporazumima i nerazumijevanju jer tema je gest jedne javne ličnosti koji se može tumačiti nadugo i naširoko, kao što se može i politički upotrijebiti onako kako glavnim akterima u ovoj gluposti u budućnosti bude odgovaralo.![]()
to uopce ne bi bilo zanimljivo , kome normlanom je do slusanja takvih budala o ozbiljnim temamajelena... wrote: 20 Jun 2020, 10:38Nikako, po mom mišljenju. Kolinda je zvučno ime na političkoj sceni HR - nažalost.Nice try wrote: 19 Jun 2020, 20:17
Svakako da je sve povezano u ovom slučaju i ne znam kako i razgraničiti ovo što Dado objašnjava![]()
Kad Kolinda pokaže srednji prst Škori, izvorna poruka pada u drugi plan kao i činjenica da je i ona žena koja ima pravo na svoje mišljenje, a njene političke ambicije u prvi. Oozbiljne teme kao što je abortus u slučaju silovanja nema ni u naznakama.
A o ženskim pravima da i ne govorim. Kolinda i ženska prava...pa to ime je najjači argument u svijesti svih onih koji bi pomenuta prava ograničavali baš u njenom polju društvenog djelovanja. Čim krene priča o nedovoljnoj zastupljenosti žena u politici - eto je ko kec iz rukava...![]()
Bilo bi zanimljivo čuti i vidjeti sučeljavanje Kolinde i Škore u nekoj tv emisiji - na ovu temu.
Meni - nenormalnoj.Venera wrote: 20 Jun 2020, 10:41to uopce ne bi bilo zanimljivo , kome normlanom je do slusanja takvih budala o ozbiljnim temamajelena... wrote: 20 Jun 2020, 10:38
Nikako, po mom mišljenju. Kolinda je zvučno ime na političkoj sceni HR - nažalost.
Kad Kolinda pokaže srednji prst Škori, izvorna poruka pada u drugi plan kao i činjenica da je i ona žena koja ima pravo na svoje mišljenje, a njene političke ambicije u prvi. Oozbiljne teme kao što je abortus u slučaju silovanja nema ni u naznakama.
A o ženskim pravima da i ne govorim. Kolinda i ženska prava...pa to ime je najjači argument u svijesti svih onih koji bi pomenuta prava ograničavali baš u njenom polju društvenog djelovanja. Čim krene priča o nedovoljnoj zastupljenosti žena u politici - eto je ko kec iz rukava...![]()
Bilo bi zanimljivo čuti i vidjeti sučeljavanje Kolinde i Škore u nekoj tv emisiji - na ovu temu.![]()
![]()
nisi ti nikad u zivotu licno upoznala predjesnika/cu drzavejelena... wrote: 20 Jun 2020, 10:49Meni - nenormalnoj.Venera wrote: 20 Jun 2020, 10:41
to uopce ne bi bilo zanimljivo , kome normlanom je do slusanja takvih budala o ozbiljnim temama![]()
![]()
Jedna od tih budala je do juče bila predsjednica susjedne nam države, obrazovana žena, uspješna i ostvarena...
Trebalo bi da ima mnogo toga za reći u skladu sa svojim bogatim iskustvom u borbi za prava žena.
Pogrešno si napisala ovu prvu rečenicu. Trebala si napisati: ''Ja sam u životu lično upoznala predjesnika/cu drzaveVenera wrote: 20 Jun 2020, 10:59nisi ti nikad u zivotu licno upoznala predjesnika/cu drzavejelena... wrote: 20 Jun 2020, 10:49
Meni - nenormalnoj.
Jedna od tih budala je do juče bila predsjednica susjedne nam države, obrazovana žena, uspješna i ostvarena...
Trebalo bi da ima mnogo toga za reći u skladu sa svojim bogatim iskustvom u borbi za prava žena.![]()
nema naffake od politicara
ona je poptuno nebitna o temi abortusa na politickoj scenisad moze da se uclani u organizaciju za zenske brige i dileme kao svaka gradjanaka HR
![]()
Mirelam wrote: 20 Jun 2020, 12:42 Ma pokusavam da zamislim situaciju neke zene koja je zrtva silovanja, ukljucujuci tu i incestna (kojih nije ni malo) i sada porodica i drustvo radi nekih jebenih svjetonazora savjetuju i uticu na jadnicu kojoj se svijet okrenuo naopacke.![]()
nije bitna, ni ona vaginicca, ni on pisonjajelena... wrote: 20 Jun 2020, 11:16Pogrešno si napisala ovu prvu rečenicu. Trebala si napisati: ''Ja sam u životu lično upoznala predjesnika/cu drzaveVenera wrote: 20 Jun 2020, 10:59
nisi ti nikad u zivotu licno upoznala predjesnika/cu drzave![]()
nema naffake od politicara
ona je poptuno nebitna o temi abortusa na politickoj scenisad moze da se uclani u organizaciju za zenske brige i dileme kao svaka gradjanaka HR
![]()
i vrlo rado ću vam napisati nešto o tome ako budete baš insistirali.''
Kakve nafake...ko traži nafaku od političara?![]()
Naravno da je bitna...eminentni stručnjaci i politički analitičari iz susjedstva pomno analiziraju njen i samo njen prst
tj. stav...odgovor...štagod...gosn Škori.
Nisu njene ambicije baš tako skromne...puca ona na mnogo više pozicionirana učlanjenja.
Da, samo što aktivizam nekih grupa žena, kao i ovaj Kolindin potez, postaje sve sličniji tim političkim budalama.Venera wrote: 20 Jun 2020, 12:51nije bitna, ni ona vaginicca, ni on pisonjajelena... wrote: 20 Jun 2020, 11:16
Pogrešno si napisala ovu prvu rečenicu. Trebala si napisati: ''Ja sam u životu lično upoznala predjesnika/cu drzave
Naravno da je bitna...eminentni stručnjaci i politički analitičari iz susjedstva pomno analiziraju njen i samo njen prst
Nisu njene ambicije baš tako skromne...puca ona na mnogo više pozicionirana učlanjenja.![]()
bitan je rad zena u HRkoje se suprostavljaju takvim politickim budalama![]()
pa to upravo desilo, srednji prst rekacije zene gradnaclenice , koja je putem fb pokrenula lavinu reakcija drugih zena
Kolinda i Škoro su itekako bitni onima koji kreiraju javno mnijenje u državi u kojoj žive - u ovom slučaju Hrvatskoj.Venera wrote: 20 Jun 2020, 12:51nije bitna, ni ona vaginicca, ni on pisonjajelena... wrote: 20 Jun 2020, 11:16
Pogrešno si napisala ovu prvu rečenicu. Trebala si napisati: ''Ja sam u životu lično upoznala predjesnika/cu drzave
Nisu njene ambicije baš tako skromne...puca ona na mnogo više pozicionirana učlanjenja.![]()
ne razumijem, zasto su ti oni toliko vazni, jer nisu kljucni fkator, prijelominca hrvatskog pogleda na maternicujelena... wrote: 20 Jun 2020, 13:40Kolinda i Škoro su itekako bitni onima koji kreiraju javno mnijenje u državi u kojoj žive - u ovom slučaju Hrvatskoj.Venera wrote: 20 Jun 2020, 12:51
nije bitna, ni ona vaginicca, ni on pisonja![]()
Rad žena koje se suprotstavljaju političkim budalama?Uopšteno i neodređeno.
Koji konkretno rad i kojih poimence žena?
Ne meni, nego onima koji kreiraju javno mnijenje - medijima i to nacionalnom/javnom servisu...kako li se već zove i raznoraznim portalima...Venera wrote: 20 Jun 2020, 13:43ne razumijem, zasto su ti oni toliko vazni, jer nisu kljucni fkator, prijelominca hrvatskog pogleda na maternicujelena... wrote: 20 Jun 2020, 13:40
Kolinda i Škoro su itekako bitni onima koji kreiraju javno mnijenje u državi u kojoj žive - u ovom slučaju Hrvatskoj.
Rad žena koje se suprotstavljaju političkim budalama?Uopšteno i neodređeno.
Koji konkretno rad i kojih poimence žena?![]()
imas niz organizacija u HR koje se bore sa politickim bbudalama![]()
jeste, jer nisam dugo citala o desavanjima u HR u vezi sukoba zena sa budalamajelena... wrote: 20 Jun 2020, 13:51Ne meni, nego onima koji kreiraju javno mnijenje - medijima i to nacionalnom/javnom servisu...kako li se već zove i raznoraznim portalima...Venera wrote: 20 Jun 2020, 13:43
ne razumijem, zasto su ti oni toliko vazni, jer nisu kljucni fkator, prijelominca hrvatskog pogleda na maternicu![]()
imas niz organizacija u HR koje se bore sa politickim bbudalama![]()
Jel to problem navesti, iz glave, naziv ili ime neke organizacije čiji rad je bitan ili ime nekoga ko ti je bitan u kontekstu priče o ženskim pravima i borbi sa pomenutim budalama?
Users browsing this forum: Krokodil Behko and 7 guests