almir90 wrote: 22 Jun 2020, 19:05
Nice try wrote: 22 Jun 2020, 18:57
Bolan, da se opustiš. Ovo je neobavezno, bezveze trabunjamo
Ne mislim da je samo on kriv. Pisala sam ranije, nisi možda čitao iz početka.
Samo smatram da je ona, i pored laži, zrelija i razboritija od njega.
Evo, neću uzimati u obzir zaljubljenost.
Ma nisam se ja unervozio, već smo krenuli ozbiljno i nema potrebe da tek tako skrenemo na zezanciju. Zezat ćemo se kad zaključimo ovo.
Poenta svega je da je to krenulo na laži i trajalo dugo. Ja sam za to da se osobe nalaze sa sličnim pogledima na mnoge važne stvari u životu. Sekusalnost jest jedna od važnijih stvari, i ako će nekome smetati ženina prošlost (i obratno,) to je za oboje dobro da se ne upuštaju ni u šta ozbiljno i da raščiste to na početku. Ako meni nešto smeta, ima sigurno negdje neko bolji koji neće imati problema sa time, što znači automatski da je on za nju bolji od mene.
Nema se šta zaključiti.
Nema jednog krivca, nema pobjeđenog, nema pobjednika.
U ovakvim relacijama ljubavi, želja, laži, ... svako ima svoj dio krivice.
Većina ovaj slučaj posmatra kao njegova želja-njena laž, pa idemo ko je veći krivac, ko je koga prevario.
Zanemarujete osjećaje, kojih je sigurno bilo i sve ono što se dešavalo između njih za vrijeme veze i poslije, u braku.
Dakle, kad sve to uzmem u obzir, mislim da nema potrebe da se diže frka oko toga, mislim on nema potrebe da sada glumi povrijeđenog.
Ali, svako ima svoje.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti