Jesam, ima pored toga još bitnih stavki.Chloe wrote: 23 Jun 2020, 13:14Jesi li razgovarao sa žena koje su u brakove ušle nevine? Muškarcima koji su oženili nevine djevojke?
Saslušao njihove priče, mišljenja, iskustva - danas nakon npr. nekoliko godina braka?
Kako prepoznati nevine djevojke?
Moderators: spacebound, Duminjo
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
- Status: Offline
Re: Kako prepoznati nevine djevojke?
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
nelogicno himen je u rleigijama, himen je tema raznih kultura i tradicijaalmir90 wrote: 23 Jun 2020, 13:25Čarobni wrote: 23 Jun 2020, 13:05 Da ne stvaramo predrasude, nevina djevojka može biti vještica u poređenju s nekom iskusnom, baš kao što vrijedi i obratno.
Almir će možda odbit' djevojku koja mu u mnogočemu odgovara, ali ta kompatibilnost nikada neće biti potpuna ako je njemu ključan taj kriterij nevinosti kojeg ona ne zadovoljava.
Ali, nemojmo se zavaravat', mi ostali nismo drugačiji uopšte, mi ćemo odbit' neku divnu osobu, čija nam faca ne odgovara ili je niža od nas 5-6cm, bez kose, debela, mršava...
Svi mi imamo neke svoje kriterije koji nisu ništa više, a možda čak i manje, objašnjivi od kriterija nevinosti.
Npr. među ženama je veoma čest kriterij visine, neće biti s nekim ko je niži od nje, pa taman da je sve ostalo savršeno. Nevinost se do neke mjere i može povezati sa načinom života, ali manjak visine od 4-5cm... teško-tehnički gledano, puno gori kriterij.
To je suština svega, neko nekoga odbije radi horoskopskog znaka. I ja nigdje nisam napisao da ću odbiti ako sve ostalo paše, iako se to o meni stalno tvrdi; ali nevina će imati prednost. Ja nikada nisam rekao da je to najvažnije, niti da neću sutra završiti sa ženom koja nije nevina. Postoje određene stvari preko kojih ne bih mogao preći, nevinost je garancija takvih ponašanja, i tako joj dajem prednost.
gdje je tema lica ili visine religjski analizirana i kritikovana
i to sve analiziranje zena
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Ko se ne ismijava?respo wrote: 23 Jun 2020, 13:10
ako je postojanje himena nevinost onda si ti nevinost izgubila sa prvim zeljela to ili ne
al to je nebitno
zasto je vazno biti prvi?
zasto se ne ismijava neko ko je kupio auto od 5-og vlasnika?
- Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 297 times
- Been thanked: 564 times
Tako je Fatime,kad sam ja svoju Zenu prvi put videoChloe wrote: 23 Jun 2020, 13:14Jesi li razgovarao sa žena koje su u brakove ušle nevine? Muškarcima koji su oženili nevine djevojke?
Saslušao njihove priče, mišljenja, iskustva - danas nakon npr. nekoliko godina braka?
one plave glancane oci,duga plava kosa i zgodno
tjelo,onda se u meni preokreno neki salter i nista
drugo nisam htjeo nego samo nju.
Mene nije nimalo zanimalo i interesovalo dali je
bila nevine ili ne.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3490 times
ne petljaj Krajišniku ...Remzudin wrote: 23 Jun 2020, 13:32Tako je Fatime,kad sam ja svoju Zenu prvi put videoChloe wrote: 23 Jun 2020, 13:14
Jesi li razgovarao sa žena koje su u brakove ušle nevine? Muškarcima koji su oženili nevine djevojke?
one plave glancane oci,duga plava kosa i zgodno
tjelo,onda se u meni preokreno neki salter i nista
drugo nisam htjeo nego samo nju.
Mene nije nimalo zanimalo i interesovalo dali je
bila nevine ili ne.
Da spadaš u mlađe generacije povjerovala bih ti, ali stare
nema to veze jesi li ti kriv ili nisi sex se dogodio i ako je to uslov gubljenja nevinosti ti si nevinost izgubilaNora Ibsenova wrote: 23 Jun 2020, 13:22Pa ako imaš sex protiv svoje volje da li si ti kriv što se taj seks dogodio? Govorim o krivici na taj način.respo wrote: 23 Jun 2020, 13:19
meni je usopte glupost to nazivati nevinoscu
nisi imala sex znaci nisi kriva? nisi kriva za sta?
jel sex nesto krivo?
sta ako volis decka izgubis nevinost i zelis s njim do kraja zivota i on pogine u svojoj 19-oj a ti isto ostanes sama u 19-oj
je li ta djevojka treba ostati sama citav zivot?
je li ona kriva sto je izgubila nekoga s kim je zelila biti citav zivot i da joj bude jedini?
meni je glupa ta prica o nevinosti generalno
Normalno da niko ne treba ostat sam čitav život zbog nečeg što mu se u prošlosti dogodilo, šta god to bilo.
Osim naravno ako ne želi da bude sam, to je drugo.
ne znam uopste zasto se pominje krivica za nevinost
krivica za silovanje je druga prica
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3044 times
- Been thanked: 5374 times
Mislim da se ne kontamorespo wrote: 23 Jun 2020, 13:47nema to veze jesi li ti kriv ili nisi sex se dogodio i ako je to uslov gubljenja nevinosti ti si nevinost izgubilaNora Ibsenova wrote: 23 Jun 2020, 13:22
Pa ako imaš sex protiv svoje volje da li si ti kriv što se taj seks dogodio? Govorim o krivici na taj način.
Normalno da niko ne treba ostat sam čitav život zbog nečeg što mu se u prošlosti dogodilo, šta god to bilo.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
sesti vlasnik se ne ismijava na taj nacin
joj vidi ga ti si sesti vlasnik
znam ja sta ti hoces da kazes al tehnicki ti si izgubila nevinost bila to tvoja volja ili silomNora Ibsenova wrote: 23 Jun 2020, 13:48Mislim da se ne kontamorespo wrote: 23 Jun 2020, 13:47
nema to veze jesi li ti kriv ili nisi sex se dogodio i ako je to uslov gubljenja nevinosti ti si nevinost izgubila
krivica za silovanje je druga prica![]()
a ono sto ja govorim je zasto je uopste ta nevinost vazna?
sta je muska nevinost sunecenje? prvi put imao sexualni odnos?
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
respo wrote: 23 Jun 2020, 13:47nema to veze jesi li ti kriv ili nisi sex se dogodio i ako je to uslov gubljenja nevinosti ti si nevinost izgubilaNora Ibsenova wrote: 23 Jun 2020, 13:22
Pa ako imaš sex protiv svoje volje da li si ti kriv što se taj seks dogodio? Govorim o krivici na taj način.
Po pitanju žene koja izgubi nevinost činom zinaluka, Ebu Hanife se izdvojio od ostalih učenjaka došavši sa stavom da je žena koja učini zinaluk po Šerijatu u statusu djevice (nevine) ako se ispune dva šarta: 1- da je samo jednom učinila zinaluk, i 2- da nad njom nije izvršena šerijatska kazna za zinaluk, tj. bičevanje.
Učenjaci imaju podijeljeno mišljenje u sljedeća dva slučaja gubljenja nevinosti:
Prvi – ako žena izgubi nevinost u spolnom odnosu u jednom od tri stanja:
1- u spolnom odnosu na koji bude prisiljena (tj. silovana),
Da li je djevojka u ovim slučajevima u statusu nevine (djevice) ili u statusu žene koja je izgubila nevinost učenjaci imaju dva općepoznata stava:
Prvi stav: djevojka kojoj pukne djevičanska opna (himen) mimo spolnog odnosa kao posljedica ozljede, skakanja, stavljanja prsta, jakog hajza i slično, ona je djevica (nevina) u stvarnosti a i po Šerijatu ima status djevice.
Ovo je sav džumhura učenjaka, tj. stav hanefijskog, malikijskog i habelijskog mezheba, kao i odabrani stav šafijskog mezheba.
Svoj stav argumentiraju time da ona u suštini nije spolno općila te pucanje himena nije posljedica spavanja i spolnog odnosa sa muškarcem.
Drugi stav: da je ona žena koja je izgubila nevinost te ni u stvarnosti ni u Šerijatu nije djevica.
Ovo je drugi stav unutar šafijskog mezheba, i na ovom stavu su Ebu Jusuf i Muhammed ibn Hasan Eš-Šejbani od hanefija.
Njihov argument je činjenica da je ona u stvarnosti izgubila nevinost pucanjem djevičanske opne.
Ispravno je, a Allah zna najbolje, ono na čemu je džumhur učenjaka, tj. da djevojka čija djevičanska opna pukne iz nekog od gore spomenutih razloga mimo spolnog odnosa, da je ona u statusu djevice i nevine žene. Jer u suštini ono što čini djevojku nevinom i djevicom je imanje ili nemanje spolnog odnosa sa muškarcem a ne pucanje himena (i izlazak krvi) koji je samo jedan od znakova djevičanstva.
Last edited by Venera on 23 Jun 2020, 13:54, edited 1 time in total.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2904 times
- Been thanked: 9136 times
I jestel je prepoznali?
Jel ikad iko Skonto i reko "eno ono je nevina"?
Jel ikad iko Skonto i reko "eno ono je nevina"?
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2996 times
- Been thanked: 24808 times
Treba njih obiljezit, nek trake neke nosaju, il nesta...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2415 times
- Been thanked: 6118 times
Nista dok ne gurnes 2 prstaDuminjo wrote: 23 Jun 2020, 14:00 I jestel je prepoznali?
Jel ikad iko Skonto i reko "eno ono je nevina"?![]()
Fuck you a friendly note to start the day
- Duminjo
- Urednik foruma

- Duminjo
- Urednik foruma

Primijeni Nick "majstor za himen"Beni_dvosekundas wrote: 23 Jun 2020, 14:07Nista dok ne gurnes 2 prstaDuminjo wrote: 23 Jun 2020, 14:00 I jestel je prepoznali?
Jel ikad iko Skonto i reko "eno ono je nevina"?![]()
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2415 times
- Been thanked: 6118 times
Fuck you a friendly note to start the day
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Ne bih rekao da je postojanje himena kriterij nevinosti. Ima ih zilavih pa to nece da pukne, to opce takmicenje ko ce ga probit a on se ne da, a ima i Karabegova klinika, kazu sad se moze i rajsfeslus u njega usit' pa po potrebi ...respo wrote: 23 Jun 2020, 13:10ako je postojanje himena nevinost onda si ti nevinost izgubila sa prvim zeljela to ili neNora Ibsenova wrote: 23 Jun 2020, 13:01
Koji dio lažem.
Ne mogu imat dva profila, mogu imat jedan banovani i jedan aktivni. Što znači da onaj banovani nemam više.
Nemaš šta kopat, tako je, a upravo ti rekoh i zašto je to tako.
Tehnički, moja nevinost prestaje onog momenta kada sam imala prvi sex, koji nije bio dobrovoljan.
Tad sam izgubila himen, Al ne svoju nevinost, jer ja to nisam ni željela.
Nevinost sam izgubila sa momkom kojeg sam ja odabrala i onda kad sam i ja to željela.
E sad, može bit da to nije psihički dobar način da gledaš na stvari, može biti da nije apsolutna istina kada se stvari gledaju realno, ali za mene je tako.
al to je nebitno
Sve je to kulturološki.respo wrote: 23 Jun 2020, 13:10
ako je postojanje himena nevinost onda si ti nevinost izgubila sa prvim zeljela to ili ne
al to je nebitno
Abrahamskim religijama, narodima kojima su abrahamske religije osnov kulture himen i nevinost su izuzetno bitni. Možda i nekim drugim. Ostalima nisu.
Bio je nedavno dokumentarac o Aboridžinima. Aboridžini su, ako neko ne zna, najstariji nepromjenjeni narod na planeti. Kakvi su bili prije 100.000 godina takvi su bili sve donedavno, dok su se svi ostali puno ranije miješali. E, sad, da pojednostavim dokumentarac i skratim, Australija je ogromna a taj narod u periodu o kojem dokumentarac priča nije živio u velikim grupama, nego u mnogo malih grupa, a grupe su se sastojale od 2 do 20 članova, nisu bile veće. I tokom stotina i hiljada godina logično se pojavio problem potomstva između krvnh srodnika, nije bilo drugih članova grupe osim srodnika. I da ne bi nestali, instiktivno, kada bi jedna grupa srela drugu grupu, muškarci i žene ne da su pristajali da se slobodno seksaju sa pripadnicima druge grupe nego je to bilo maltene obavezno. Traženje "druge krvi" je bilo važno koliko i traženje hrane i vode. Da to nisu tako radili, pojedine grupe bi polako odumirale i nestali bi kao narod davno prije nego što je "civilizacija" nastala.
Takkvm narodu, njegovoj tradiciji, moralu i religiji koju je takav narod stvorio himen i nevinost imaju potpuno drugo značenje od naroda i religija koji su se razvijali u uslovima u kojima biološki opstanak nije bio u pitanju pa su su mogli posvetiti razmišljanju o posjedu, a moralna čistoća, nevinost ženskih članova u takvim uslovima postaje vrijedna imovina koja se može skupo prodati. Nevinu kćer ćeš lakše udati za bogataša iz druge porodice nego neku koja je odradila cijelo selo. Pa je pater familias dobro pazio da mu se kćeri ne kurvaju, jer ih tada ne bi mogao dobro prodati i povećati imovinu, ugled itd familije koju vodi tom prodajom. Ups, ne prodajom, udajom, zaboravih da koristim politički korektne eufemizme...
Ili priče istraživača i kolonizatora koji su došli do polinezijeskih ostrva pa im kraljevi sela nudili kćeri za seks dobrodošlice. Polinežani su imali potpuno drugi odnos prema seksu, nevinosti itd nego evropski kolonizatori.
Tako da su te sve stvari kulutrološki uslovljene, a to znači da su stvar dogovora a ne prirodne zakonitosti.
Ukratko, sve je to u glavi.
ABrahamske religije su svojim konceptom grijeha puno toga upropastile. Da nije institucija grijeha, raja i pakla, svijet bi danas bio puno drugačije, usuđujem se reći ljepše mjesto.
Last edited by Dorian on 23 Jun 2020, 14:22, edited 1 time in total.
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Mislis ono kad se pocnu pitati kako li je sa drugim probati pa se otmu kontroli?Chloe wrote: 23 Jun 2020, 13:14Jesi li razgovarao sa žena koje su u brakove ušle nevine? Muškarcima koji su oženili nevine djevojke?
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Cuj Aboridzini. Daleko su dogurali doduse. Stvarno bi se mogli na njih ugledati
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman