Nisam vala na to ni pomislila:Odraz wrote: 23 Jun 2020, 14:18Mislis ono kad se pocnu pitati kako li je sa drugim probati pa se otmu kontroli?Chloe wrote: 23 Jun 2020, 13:14
Jesi li razgovarao sa žena koje su u brakove ušle nevine? Muškarcima koji su oženili nevine djevojke?
Saslušao njihove priče, mišljenja, iskustva - danas nakon npr. nekoliko godina braka?![]()
Kako prepoznati nevine djevojke?
Moderators: spacebound, Duminjo
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3490 times
- Status: Offline
Re: Kako prepoznati nevine djevojke?
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2992 times
- Been thanked: 24753 times
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
uvijek je kulutroloski da se pocasti zenskim tijelomDorian wrote: 23 Jun 2020, 14:17
Sve je to kulturološki.
Abrahamskim religijama, narodima kojima su abrahamske religije osnov kulture himen i nevinost su izuzetno bitni. Možda i nekim drugim. Ostalima nisu.
Bio je nedavno dokumentarac o Aboridžinima. Aboridžini su, ako neko ne zna, najstariji nepromjenjeni narod na planeti. Kakvi su bili prije 100.000 godina takvi su bili sve donedavno, dok su se svi ostali puno ranije miješali. E, sad, da pojednostavim dokumentarac i skratim, Australija je ogromna a taj narod u periodu o kojem dokumentarac priča nije živio u velikim grupama, nego u mnogo malih grupa, a grupe su se sastojale od 2 do 20 članova, nisu bile veće. I tokom stotina i hiljada godina logično se pojavio problem potomstva između krvnh srodnika, nije bilo drugih članova grupe osim srodnika. I da ne bi nestali, instiktivno, kada bi jedna grupa srela drugu grupu, muškarci i žene ne da su pristajali da se slobodno seksaju sa pripadnicima druge grupe nego je to bilo maltene obavezno. Traženje "druge krvi" je bilo važno koliko i traženje hrane i vode. Da to nisu tako radili, pojedine grupe bi polako odumirale i nestali bi kao narod davno prije nego što je "civilizacija" nastala.
Takkvm narodu, njegovoj tradiciji, moralu i religiji koju je takav narod stvorio himen i nevinost imaju potpuno drugo značenje od naroda i religija koji su se razvijali u uslovima u kojima biološki opstanak nije bio u pitanju pa su su mogli posvetiti razmišljanju o posjedu, a moralna čistoća, nevinost ženskih članova u takvim uslovima postaje vrijedna imovina koja se može skupo prodati. Nevinu kćer ćeš lakše udati za bogataša iz druge porodice nego neku koja je odradila cijelo selo. Pa je pater familias dobro pazio da mu se kćeri ne kurvaju, jer ih tada ne bi mogao dobro prodati i povećati imovinu, ugled itd familije koju vodi tom prodajom. Ups, ne prodajom, udajom, zaboravih da koristim politički korektne eufemizme...
Ili priče istraživača i kolonizatora koji su došli do polinezijeskih ostrva pa im kraljevi sela nudili kćeri za seks dobrodošlice. Polinežani su imali potpuno drugi odnos prema seksu, nevinosti itd nego evropski kolonizatori.
Tako da su te sve stvari kulutrološki uslovljene, a to znači da su stvar dogovora a ne prirodne zakonitosti.
Ukratko, sve je to u glavi.
ABrahamske religije su svojim konceptom grijeha puno toga upropastile. Da nije institucija grijeha, raja i pakla, svijet bi danas bio puno drugačije, usuđujem se reći ljepše mjesto.
Da li imas primjera u kojim se musko tijelo tako pocasti kao znesko tijelo ?
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3025 times
- Been thanked: 5346 times
Ne kontam šta si postigao sa ovim?
Jer sam i rekla, upravu si, ali ovako je bilo za mene a ovako je bilo tehnički.
Last edited by Nora Ibsenova on 23 Jun 2020, 14:31, edited 1 time in total.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

I šta je tu laž?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Blago kuci koju forumasice zaobidju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
Rekla si da si silovana prvi put.
A ne znam Venera, stari Grci su se častili i muškim i ženskim tijelima podjednako, njima je ljepota bila bitna sve ostalo manje, pa da njih pitaš?
- Chloe
- Žena za sva vremena

Nora Ibsenova wrote: 23 Jun 2020, 14:28Ne kontam šta si postigao sa ovim?
Jer sam i rekla, upravu si, ali ovako je bilo za mene a ovako je bilo tehnički.![]()
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Kao što i jesam. I rekla sam to zato što nisam jedina, i želeći dočarati situaciju u kojoj odsustvo himena (kao kod mene tada, ne mora da govori ništa o osobi)
Ali moj prvi put je za mene onaj koji sam ja odabrala, a to je momak o kojem sam pisala. Jer sam JA birala to, nije mi niko nametnuo.
Izvini što i tad, kad sam se tek pojavila na kliksu, nisam odabrala da prva intimna stvar koju ću napisat na forumu bude silovanje
- arzuhal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 1144 times
Rekla je da prvi put imala seks protiv svoje volje, da je silovana.
U postu kojeg si naveo kao tobožnji dokaz, prvi seks kojeg je imala dobrovoljno stavila je čak pod navodnike, čime aludira da hronološki nije prvi, ali jeste kojeg je željela.
Ako se pokaže da nije lagala ništa, hoćeš li joj se makar izviniti zbog kopanja i seciranja?
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
da, ali tad je povijesno , u njihovo vrijeme seksulanost drugacije tretirana i shavcena od danasnje, u kojoj zivisDorian wrote: 23 Jun 2020, 14:33 A ne znam Venera, stari Grci su se častili i muškim i ženskim tijelima podjednako, njima je ljepota bila bitna sve ostalo manje, pa da njih pitaš?
kod njih su se seksali po socijalnom rangu, odnso sluge i vlasnika ili vladara
Grci su se castili u hooseksulanom seksu , kao primjer cascenja mladog muskog tijela
gdje je bilo primjera u kojem je jos muskracevo tijelo poklonjeno ( osim u dugom period robovlasnistva)
nema, jednsotvno nema
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

E ti znaš šta radi neko ko je silovan.almir90 wrote: 23 Jun 2020, 14:36 Neko ko je silovan ne ide se seksati sa strancima. Al' eto ima naivnih koji puše tu priču, pričaj je njima. Zaobilazi me bogati.
Razlika između tih događaja je inače 5 godina
Opet se pokazuje potreba preciznog definisanja pojmova u diskusijama.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Nora, hajd' me poslušaj molim te.Nora Ibsenova wrote: 23 Jun 2020, 14:34Kao što i jesam. I rekla sam to zato što nisam jedina, i želeći dočarati situaciju u kojoj odsustvo himena (kao kod mene tada, ne mora da govori ništa o osobi)
Ali moj prvi put je za mene onaj koji sam ja odabrala, a to je momak o kojem sam pisala. Jer sam JA birala to, nije mi niko nametnuo.
Izvini što i tad, kad sam se tek pojavila na kliksu, nisam odabrala da prva intimna stvar koju ću napisat na forumu bude silovanje![]()
Furaj svoje, pusti Almira ili bilo koga druga ( pa bila to i ja ) neka misle šta hoće.
Ljudi vjeruju u ono što žele.
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Almire, a i ostali, ne prenosite postove s Klixa na ovaj forum.
I završite s raspravom.
I završite s raspravom.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
I koji je onda zaključak? Da važnost nevinosti nije kultuorloško pitanje nego biološko?Venera wrote: 23 Jun 2020, 14:37da, ali tad je povijesno , u njihovo vrijeme seksulanost drugacije tretirana i shavcena od danasnje, u kojoj zivisDorian wrote: 23 Jun 2020, 14:33 A ne znam Venera, stari Grci su se častili i muškim i ženskim tijelima podjednako, njima je ljepota bila bitna sve ostalo manje, pa da njih pitaš?
kod njih su se seksali po socijalnom rangu, odnso sluge i vlasnika ili vladara
Grci su se castili u hooseksulanom seksu , kao primjer cascenja mladog muskog tijela
gdje je bilo primjera u kojem je jos muskracevo tijelo poklonjeno ( osim u dugom period robovlasnistva)
nema, jednsotvno nema![]()
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Chloe wrote: 23 Jun 2020, 14:40Nora, hajd' me poslušaj molim te.Nora Ibsenova wrote: 23 Jun 2020, 14:34
Kao što i jesam. I rekla sam to zato što nisam jedina, i želeći dočarati situaciju u kojoj odsustvo himena (kao kod mene tada, ne mora da govori ništa o osobi)
Izvini što i tad, kad sam se tek pojavila na kliksu, nisam odabrala da prva intimna stvar koju ću napisat na forumu bude silovanje![]()
![]()
Furaj svoje, pusti Almira ili bilo koga druga ( pa bila to i ja ) neka misle šta hoće.
Ljudi vjeruju u ono što žele.
Haj vako ću