Roditeljstvo: za i protiv
Moderator: spacebound
- arzuhal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 1143 times
- Status: Offline
Re: Roditeljstvo: za i protiv
Nemoj k'o da išta kaže protiv žena ljudotina, one su mila majka prema djeci kakve su pande...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Pravo na roditeljstvo donosi i roditeljsku odgovornost.
Privilegija života je da budeš svoj
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5259 times
- Been thanked: 7453 times
Ja ja ja ja. I samo ja ja i samo moje. Ja ovako ja onako, kad mogu ja mogu svi u mom zlatu plivati.
Ali klinko.. realnost nekih okolina pokazuje svoje ja. I ako se to ja u širem smislu ne obradi i ne poboljša (uključujući i mene zlatnu/og) zna se u čemu ce društvo cjelokupno plivati...pa cemo tako svi zajedno razvijati samo mišiće.. koji ce nam uopste mozak i bilo kakav napredak.
Ali klinko.. realnost nekih okolina pokazuje svoje ja. I ako se to ja u širem smislu ne obradi i ne poboljša (uključujući i mene zlatnu/og) zna se u čemu ce društvo cjelokupno plivati...pa cemo tako svi zajedno razvijati samo mišiće.. koji ce nam uopste mozak i bilo kakav napredak.
Svijest ima sidrište.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 4064 times
- Status: Online
Ma šaltao ba kanale pa slučajno naletih na neku reprizu reprize o toj megazvijezdi, osviještivačici, o toj posjednici znanja mudraca sa planina, pa mi naumpade moj jaran Ibn Haldun, vamo jedan, ne znaš ga tiarzuhal wrote: 25 Jun 2020, 09:54Nije zar da gledaš Oprah?Laser wrote: 25 Jun 2020, 09:39 Neki dan na TV vidim gdje Oprah objašnjava žeama kako će složit stvari u ormaru.
Kad je pojasnila tu doboku nauku, prolomio se aplauz.
Bojim se da neko svjesno i planirano pravi od ljudi debile. Da bi lakše njima upravljao.
Dok objašnjava zašto su tipični city dwellersi smotani ko sajle, kaže taj moj jaran vako:
"Uzrok tome je to što se sjedilačko stanovništvo (city dwellers – što bi rekla moja rahmetli nana) prepustilo mirovanju i udobnosti i utonulo u blagostanje i raskoš. Oni su stvar odbrane svojih imetaka, i sebe samih, povjerili svom namjesniku i vladaru koji njima upravlja te vojsci koja se stara o njihovoj zaštiti. Oni se osjećaju sigurnim iza zidina koje ih okružuju i utvrda koje ih zaštićuju, pa ih ne uzbunjuju nekakvi povici niti im išta remeti njihov mir. Zato su oni nehajni i spokojni, te su odbacili oružje. Živeći tako generacijama, nesposobnost je postala njihovom karakternom crtom."
A onda se dokačio nas provincijalaca pa nas baš ono opleo:
"Seljaci, pak, zbog svoje izdvojenosti iz društvene zajednice, usamljenog života u zabitima, svoje udaljenosti od vojske, odvojenosti od zidina i kapija, sami se brinu o svojoj odbrani: ne povjeravaju je drugima niti se pri tom pouzdavaju u druge. Zato oni stalno nose oružje, osmatraju na sve strane oko puteva, suzdržavaju se spavanja, osim na smjenu, kada su u skupini, na sedlima i samarima, pažljivo osluškuju tihe šumove ili krikove, usamljuju se u zabiti i pustinji pouzdavajući se u vlastitu snagu. Snaga je postala njihovom karakternom crtom, a hrabrost njihovom naravi za kojom posegnu kada ih neko pozove, ili ih uzbuni neki povik."
Ukratko, tipični city dweller ne zna ni promijenit pelene djetetu dok mu Oprah ne objasni kako se to radi. Sa druge strane, provincijalci to znaju jer su skontali tu iznimno kompliciranu radnju osmatrajući svoje majke.
Ako treba, oni čak znaju i napravit pelene.
Klanjam džematile po parkovima.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
da, ali nece reci zeni sto da radi i odluci, a na temi msurkaci su odlucili da zena nema pravo, bili bi spremi napraviti takav zakon
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Nisi.
Kvotala sam Veneru jer mislim da niko nikoga ne napada, a svi smo odrasli i sposobni braniti svoj stav.
A ti si mene kvotala da mi kažeš da treba širiti svijest, gledati dalje od sebe.
Moja je svijest sasvim dovoljno proširena da sam potpuno svjesna šta mogu kao pojedinac, kao član nekog tima i slično.
Također, znam šta ne mogu i šta nikad neću uspjeti.
Ako išta mrzim to je prazna priča.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Ne zezajVenera wrote: 25 Jun 2020, 10:23da, ali nece reci zeni sto da radi i odluci, a na temi msurkaci su odlucili da zena nema pravo, bili bi spremi napraviti takav zakonNice try wrote: 25 Jun 2020, 09:38
Gledaj, niko ne galami. Tu smo, svako piše svoje mišljenje, ali čitajući postove jučer, njene i njenih istomišljenika, ne mogu vala razdragano da lajkam.
To je tako.![]()
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Cekaj dok se uciteljice dosjeteNice try wrote: 25 Jun 2020, 09:42Nije spominjala licence?Laser wrote: 25 Jun 2020, 09:39 Neki dan na TV vidim gdje Oprah objašnjava žeama kako će složit stvari u ormaru.
Kad je pojasnila tu doboku nauku, prolomio se aplauz.
Bojim se da neko svjesno i planirano pravi od ljudi debile. Da bi lakše njima upravljao.
Uh, još je dobro![]()
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- ina
- Mjesečarka

Nice try wrote: 25 Jun 2020, 11:42Nisi.
Kvotala sam Veneru jer mislim da niko nikoga ne napada, a svi smo odrasli i sposobni braniti svoj stav.
A ti si mene kvotala da mi kažeš da treba širiti svijest, gledati dalje od sebe.
Moja je svijest sasvim dovoljno proširena da sam potpuno svjesna šta mogu kao pojedinac, kao član nekog tima i slično.
Također, znam šta ne mogu i šta nikad neću uspjeti.
Ako išta mrzim to je prazna priča.
Za širenje svijesti mislim generalno. Ne isključujem ni sebe. Ne mislim da sam savršena niti u bilo kakvom životnom polju. Svi se mi preispitujemo i želimo najbolje vlastitoj djeci
Ali nisu djeca samo naša djeca.
To za prazne priče ću ti ovaj put prešutjeti.
Svijest ima sidrište.
- ina
- Mjesečarka

Do 2,7 miliona djece koja žive u ustanovi.
a 90% njih ima porodice, a velika većina se nalazi u institucijama iz više razloga
Podatci nisi iz ove god. Što bi moglo znaciti i da su brojke i veće.
I do nepotrebe širenja generalne svijesti?
a 90% njih ima porodice, a velika većina se nalazi u institucijama iz više razloga
Podatci nisi iz ove god. Što bi moglo znaciti i da su brojke i veće.
I do nepotrebe širenja generalne svijesti?
Svijest ima sidrište.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
Bezveze ste izvrnuli cijelu stvar
Sve je pocelo od izjave da roditeljstvo ne bude biolosko pravo nego privilegij, da se licencira, kao sto se licencira i voznja automobila
Znavci, nije nitko otisao u krajnost pa to izmislio nego je bilo napisano tocno to i oko toga je krenula rasprava
U meduvremenu se to razvodnilo s licence na "edukaciju", i sad se one koji su govorili da im je licenciranje roditeljstva suludo proziva "a vi ste protiv EDUKACIJE????"
Naravno da nitko nije protiv edukacije
Ali izmedu ideje da ti drzava odreduje smijes li uopce imati dijete licencom, i da ti pomogne da dobrovoljno steknes i poboljsas svoje kompetencije kao roditelj je razlika nebo i zemlja
Ja osobno mislim da nekoga tko je u stanju napustit svoje dijete u tome nece sprijecit nikakav tecaj
Sve je pocelo od izjave da roditeljstvo ne bude biolosko pravo nego privilegij, da se licencira, kao sto se licencira i voznja automobila
Znavci, nije nitko otisao u krajnost pa to izmislio nego je bilo napisano tocno to i oko toga je krenula rasprava
U meduvremenu se to razvodnilo s licence na "edukaciju", i sad se one koji su govorili da im je licenciranje roditeljstva suludo proziva "a vi ste protiv EDUKACIJE????"
Naravno da nitko nije protiv edukacije
Ali izmedu ideje da ti drzava odreduje smijes li uopce imati dijete licencom, i da ti pomogne da dobrovoljno steknes i poboljsas svoje kompetencije kao roditelj je razlika nebo i zemlja
Ja osobno mislim da nekoga tko je u stanju napustit svoje dijete u tome nece sprijecit nikakav tecaj
somehow I manage
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Eto, sve brams rekla.
Ko se protivi ikakvoj edukaciji, programima, or whatever?
Ne znam uopste o čemu više razgovaramo.
Ko se protivi ikakvoj edukaciji, programima, or whatever?
Ne znam uopste o čemu više razgovaramo.
. . . . . . . . .
- ina
- Mjesečarka

Sprdnje oko programa jeste bilo.
I jeste se uhvatili tog termina licence od svega ostalog što je žena rekla.
Nego baš me zanima kako biste vi pokušali umanjiti gore navedene brojke. Tiču se svih nas. Kojim sistemskim koracima i društvenim pokretima?
Izostavite priču individualne kućne edukacije.
Tu svi na neki način pokušavamo uraditi što bolje možemo.

I jeste se uhvatili tog termina licence od svega ostalog što je žena rekla.
Nego baš me zanima kako biste vi pokušali umanjiti gore navedene brojke. Tiču se svih nas. Kojim sistemskim koracima i društvenim pokretima?
Tu svi na neki način pokušavamo uraditi što bolje možemo.
Svijest ima sidrište.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Aaa, jok. Ne nasjedamo na pokušaj devalviranja i eliminisanja tradicionalnih medoda naukovanja.ina wrote: 25 Jun 2020, 13:19
Otvorimo um za sve opcije.
Klanjam džematile po parkovima.
- ina
- Mjesečarka

Kakvih pokušaja devalviranja i eliminisanja tradicionalnih metoda naukovanja..
Tradicionalne metode mogu biti od pomoći ali ako povezane uz neke druge (jer po brojkama vidimo da nisu dovoljne) misliš da se ne može doći do validne promjene i generalnog (mogućeg) stanja djecijeg svijeta?
Tradicionalne metode mogu biti od pomoći ali ako povezane uz neke druge (jer po brojkama vidimo da nisu dovoljne) misliš da se ne može doći do validne promjene i generalnog (mogućeg) stanja djecijeg svijeta?
Svijest ima sidrište.
- ina
- Mjesečarka

I neću dalje. Odoh tražiti oblake za srcastu temu.
A hoću pročitati ako se još neko oglasi uvezi gore navedenih pitanja.
A hoću pročitati ako se još neko oglasi uvezi gore navedenih pitanja.
Svijest ima sidrište.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2783 times
- Been thanked: 8734 times
Tebi je zivot borba ogorcene zene protiv muškaraca. Osvetiti se gadovima pa neka gori hala.
I dobra vam je Logika. Nema niko pravo roditeljima oduzeti da imaju djecu Al zato jedan roditelj ima pravo odluciti za dijete i svjesno ga uskratiti za drugog roditelja.
Tako se ne ophodi prema vlastitoj djeci vec se zadovoljava samo vlastita guzica i to na štetu djeteta
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times