Biti umjetnik
Moderator: Krokodil Behko
Re: ZAGREB: Umjetnički performans, žena stajala sat vremena gola na krovu džamije
Kao što piše, hommage Gotovcu. A on je prije 50 godina hodap Zagrbom gol.
Ali kako su komentari krenuli i kako je naslov vijesti sročen, interesantno je to što je skandal uvijek kada je čovjek gol u ili blizu vjerskog objekta. Baš me interesuje kada bi pitali samog boga, da li bi on rekao daje vrijeđanje njega to što je njegova kreacija upravo onakva kakvu ju je on kreirao u onome šta bi trebao biti njegov hram. Naime, bog je čovjeka stvorio golog kako mi se čini.
Ali kako su komentari krenuli i kako je naslov vijesti sročen, interesantno je to što je skandal uvijek kada je čovjek gol u ili blizu vjerskog objekta. Baš me interesuje kada bi pitali samog boga, da li bi on rekao daje vrijeđanje njega to što je njegova kreacija upravo onakva kakvu ju je on kreirao u onome šta bi trebao biti njegov hram. Naime, bog je čovjeka stvorio golog kako mi se čini.
Re: ZAGREB: Umjetnički performans, žena stajala sat vremena gola na krovu džamije
Ali ne možeš da ne komentarišeš.
- Salko
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Status: Offline
Doriane
što si to na lijevu usto...
što si to na lijevu usto...
"ignorance is bliss"
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Nina Kamenjarin, evo zasto je to uradila :

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14495 times
- Been thanked: 24524 times
Pa je, sasvim je normalna pojava da se skines go, nadjikas hargiju i prohodas malo okolo.Dorian wrote: 26 Jun 2020, 14:59 Kao što piše, hommage Gotovcu. A on je prije 50 godina hodap Zagrbom gol.
Sta, nista strasno.
Pa i eva kad je dosla imala kupusov list na mufu i anakondu oko sisa. Nemoj zajebavat.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Sta evo zasto?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ni "umjetnici" vise nisu u stanju biti originalni.
- Bego
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 265 times
- Been thanked: 1812 times
Sad će to tebi Venera objasniti.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Zena objasnila.
Sad je sve jasno.
Hvala Briga.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2944 times
- Been thanked: 24356 times
Kako ba nisi skonto?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pozivamo vas na performans Nine Kamenjarin Straža na Rajni koji će se održati 25. lipnja s početkom u 15 sati na Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma.
Doajen hrvatskog performansa, neponovljivi Tomislav Gotovac, 1994. održao je performans Straža na Rajni, integralni dio projekta Paranoia View Art. Radnja performansa krajnje je jednostavna: Gotovac, gol, mirno je stajao na vrhu zgrade HDLU-u licem okrenut prema istoku. Njegovo tijelo je u klasičnom stavu kontraposta, čvrsto oslonjeno na kupolu zgrade, ali istovremeno spremno za pokret.
Kao i u brojnim drugim radovima, Gotovac osnovnu ideju za ovaj performans pronalazi u filmu po kojem i nosi naziv. Prema Gotovcu, umjetnost paranoidnog pogleda je izrazito individualno tumačenje globalne povijesti i suvremenih događanja s pretpostavljenim (mračnim) razvojem događaja u budućnosti.
I kao da je znao ili bar točno predvidio da će 26 godina kasnije utvrda Europa ponovno podizati čvrste granice od opasnosti koja, čini se, svugdje vreba. Milosti nema. I u godini kada Vijećem upravo te iste utvrde EU predsjeda Hrvatska, imigrantska politika domaćina očituje se u sili i nemilosti prema svima drugačijima od njih samih. Svakoga smo dana zasuti novim informacijama o nemilosrdnom ponašanju vlasti, mučenju, batinama i policijskim brutalnostima prema imigrantima koji se usude doći na njezin prag. Iako prividno napredno društvo 21. stoljeća, svakoga se dana zateže remen demokratskih (i ljudskih) prava.
U hommage Tomu, 26 godina kasnije, granice čuva žena - Nina Kamenjarin, pognute glave, bez čvrstog uporišta kontraposta, bez želje za pokret. Autorica propituje: "Što su zapravo granice i imamo li mi tu moć spustiti ili podignuti granice, imamo, međutim na kojoj granici svijesti?". I dok Nina čuva Rajnu, simboličku EU, mjesto gdje se čuva civilizacija od barbarske horde, postavlja se pitanje odakle zapravo vreba opasnost, trebamo li se ipak čuvati svojih?
---
Performans je dio projekta "Budućnost političkog performansa", kojim Domino obilježava hrvatsko predsjedanje Vijećem EU, a koji provodi u partnerstvu s Institutom Tomislav Gotovac u okrilju programa “Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”
Doajen hrvatskog performansa, neponovljivi Tomislav Gotovac, 1994. održao je performans Straža na Rajni, integralni dio projekta Paranoia View Art. Radnja performansa krajnje je jednostavna: Gotovac, gol, mirno je stajao na vrhu zgrade HDLU-u licem okrenut prema istoku. Njegovo tijelo je u klasičnom stavu kontraposta, čvrsto oslonjeno na kupolu zgrade, ali istovremeno spremno za pokret.
Kao i u brojnim drugim radovima, Gotovac osnovnu ideju za ovaj performans pronalazi u filmu po kojem i nosi naziv. Prema Gotovcu, umjetnost paranoidnog pogleda je izrazito individualno tumačenje globalne povijesti i suvremenih događanja s pretpostavljenim (mračnim) razvojem događaja u budućnosti.
I kao da je znao ili bar točno predvidio da će 26 godina kasnije utvrda Europa ponovno podizati čvrste granice od opasnosti koja, čini se, svugdje vreba. Milosti nema. I u godini kada Vijećem upravo te iste utvrde EU predsjeda Hrvatska, imigrantska politika domaćina očituje se u sili i nemilosti prema svima drugačijima od njih samih. Svakoga smo dana zasuti novim informacijama o nemilosrdnom ponašanju vlasti, mučenju, batinama i policijskim brutalnostima prema imigrantima koji se usude doći na njezin prag. Iako prividno napredno društvo 21. stoljeća, svakoga se dana zateže remen demokratskih (i ljudskih) prava.
U hommage Tomu, 26 godina kasnije, granice čuva žena - Nina Kamenjarin, pognute glave, bez čvrstog uporišta kontraposta, bez želje za pokret. Autorica propituje: "Što su zapravo granice i imamo li mi tu moć spustiti ili podignuti granice, imamo, međutim na kojoj granici svijesti?". I dok Nina čuva Rajnu, simboličku EU, mjesto gdje se čuva civilizacija od barbarske horde, postavlja se pitanje odakle zapravo vreba opasnost, trebamo li se ipak čuvati svojih?
---
Performans je dio projekta "Budućnost političkog performansa", kojim Domino obilježava hrvatsko predsjedanje Vijećem EU, a koji provodi u partnerstvu s Institutom Tomislav Gotovac u okrilju programa “Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Nije. Eva je list stavila tek nakon sto je pojela jabuku. Do tada su i ona i Adam bili goli, onakvi kakve ih je bog stvorio. Obukli su se tek nakon što nisu slušali boga, radili suprotno njegovoj naredbi da ne diraju jabuke.Fuddo wrote: 26 Jun 2020, 15:03Pa je, sasvim je normalna pojava da se skines go, nadjikas hargiju i prohodas malo okolo.Dorian wrote: 26 Jun 2020, 14:59 Kao što piše, hommage Gotovcu. A on je prije 50 godina hodap Zagrbom gol.
Sta, nista strasno.
Pa i eva kad je dosla imala kupusov list na mufu i anakondu oko sisa. Nemoj zajebavat.
- Salko
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
joj yenno
ne kaže se to tako
već
Siguran sam da potiče iz stolarske porodice
"ignorance is bliss"
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Hajmo sad svi,Dorian wrote: 26 Jun 2020, 15:06 Meni je ovo veći skandal::
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ruzne-s ... /200626065
I can’t breathe!!!
Dozvolite da se obratimo
Svi mi samo se kalemimo na ono šta su velikani prije nas radili.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
sto je fosna
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- Heisenberg
- Na probnom