Zbog ovih stvari trebate zgrabiti mlađeg frajera

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Zelena
Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Re: Pravi razlog zašto stariji muškarci vole mlađe žene a mladje zene vise vole starije muskarce?

Post by Zelena » 27 Jun 2020, 10:43

Julia-Klara wrote: 27 Jun 2020, 10:39
Zelena wrote: 27 Jun 2020, 10:35 Nisam nešto isključiva po pitanju razlike u godinama al mi nije baš jasno sta žena zrelih godina, ocvala već može vidjeti u puno mladjem muškarcu koji je daleko od njene zrelosti? "Što je mene prošlo tebe je snaslo".
Samozavaravanje, traženje već odmakle mladosti, adrenalina il energije koju možda ta mladost nosi. Ne znam. Može svašta biti.
Ne kazem da nema takvih zena, ali zar nije moguce da se ja zlajubim i budem u vezi sa nekim ko je 10-15 godina mladji?
I ne, ne radi se o fizickoj privlacnosti, nego o emocijama.
Vjerujem da ima i ovdje zena koje su u vezama/brakovima za starijim ali i mladjim muskarcima, i jedino sto je bitno da to sve skupa dobro funkcionise.

Sto se "zrelosti i iskustva" tice - nije svako na jednakom nivou :cudi I to je jedna jako individualna stvar.
Da ne spominjem sve predrasude kojima smo (svi) okovani.

Život je nepredvidljiv, sve može da se desi. Puno toga zavisi i od toga sta tebe ispunjava, sta želiš, igraš li na duge pruge ili živiš day by day. Žene su i tak i tak zrelije od muškaraca, pa kad na to dodas 10-15 godina, ne vidim tu neki sklad.
Privilegija života je da budeš svoj

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8813 times
Been thanked: 5575 times

Re: Pravi razlog zašto stariji muškarci vole mlađe žene a mladje zene vise vole starije muskarce?

Post by Mister No » 27 Jun 2020, 10:44

vrhbosnica wrote: 27 Jun 2020, 10:36
Mister No wrote: 27 Jun 2020, 10:32

I migala si mu okicama.
ja? migala? never! :hihi
mora da mi je nes upalo u oko... :ooo
Objasni Grinu.
Klecaju mu koljena a tebe mušica uznemirila.
The Dark Side Of The Forum...

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica » 27 Jun 2020, 10:45

Zelena wrote: 27 Jun 2020, 10:39
vrhbosnica wrote: 27 Jun 2020, 10:37

sex bona, sex...
mog jednog druga ganjala jedna, 40ak joj bilo, frisko razvedena.... on se nije mnogo opirao :valja

A to, pa moze moze :kita
Al do kad ? Dok on ne poželi sta mlado i fino zategnuto.
paaa trajalo je to, ne sjecam se sad koliko bas..
al kako on kaze - bolje mu bilo sa njom, nego sa ovim nasih godina.. kao ona zrela stasala, ima svoj zivot. kad je sa njim onda je sa njim, inace ga ne pegla i ganja, ne smara ljubomorom i patetikom, i ne salje glupe poruke svakih 3minute... citiram :oo
i slobodnija u sexu, zna sta hoce ..i tak
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Post by Julia-Klara » 27 Jun 2020, 10:49

Zelena wrote: 27 Jun 2020, 10:43

Ne kazem da nema takvih zena, ali zar nije moguce da se ja zlajubim i budem u vezi sa nekim ko je 10-15 godina mladji?
Vjerujem da ima i ovdje zena koje su u vezama/brakovima za starijim ali i mladjim muskarcima, i jedino sto je bitno da to sve skupa dobro funkcionise.

Sto se "zrelosti i iskustva" tice - nije svako na jednakom nivou :cudi I to je jedna jako individualna stvar.

Život je nepredvidljiv, sve može da se desi. Puno toga zavisi i od toga sta tebe ispunjava, sta želiš, igraš li na duge pruge ili živiš day by day. Žene su i tak i tak zrelije od muškaraca, pa kad na to dodas 10-15 godina, ne vidim tu neki sklad.
Predrasuda i mit :) Da, zene BRZE sazrijevaju u pubertetu od muskaraca, ali se nakon istog sve izbalansira.
U svom okruzenju imam prijateljica, poznanica, koje su u vezama i brakovima sa puno mladjim ali i starijim muskarcima - i sve to funkcionira jako dobro.
Moja najbolja prijateljica je u braku sa 13 godina mladjim muskarcem koji je zreliji i odgovorniji od prvog moza koji je bio dvije godine stariji od nje.

Zato kazem, sve je individualno, i ne mozemo bas vjerovati u svaku ublehu koja je tu radi ko zna kojeg razloga, pogotovo na nasim prostorima.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9101 times
Been thanked: 9845 times
Status: Online

Post by Koraci_u_noci » 27 Jun 2020, 10:53

Ko ti kaze to da mladje mora biti sladje
Pobjeci sad od svega zelim

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by lejlamo » 27 Jun 2020, 10:53

odbacivanjem strogih rodnih uloga ljudi postaju posebni pojedinci, sa različitim očekivanjima od ljubavi i veza, što i jeste prirodno...

međutim, mentalitet sredine još uvijek uspostavlja pravila i kriterije šta je društveno prihvatljivo, a šta ne...koliko će ko podelći društvenom pritisku je individualno..

u potrazi za srodnom dušom najmanje je važno koliko ta duša ima godina..
međutim, ako se traži tijelo, onda godina rođenja može biti bitna...

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9101 times
Been thanked: 9845 times
Status: Online

Post by Koraci_u_noci » 27 Jun 2020, 11:01

Mislim da treba govoriti iz vlastitog iskustva, sve drugo je rekla kazala
Pobjeci sad od svega zelim

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Post by Julia-Klara » 27 Jun 2020, 11:12

Evo, iz mog vlastitog iskustva - godine su prije bile kocnica za zapocinjanje neceg novog, znaci, te "kocnice" prouzrokovane tradicijom i okolinom su otezavale zblizavanje. Mladji muskarac me nije "privukao" iz razloga sto je mladji, nego sto je bio na istim "talasnim", zanimljiv, pametan, kulturan, na nacin koji volim. Da je bio 20 godina stariji bilo bi isto :cudi Godine nemaju nista s tim, nego samo karakter.

Dokle god budemo pustali da nam BROJ bude razlog "propustanja" osobe koja nam moze biti cijeli svijet, s kojom rastemo i razvijamo se kao osobe, koja nam pomaze da "dodirnemo zvijezde" (i obrnuto - mi pomazemo njima) i ne zasluzujemo nego imati zivot, uz po godinama "primjerenog partnera" za okolinu - ne onakav kakvim ga zelimo.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 27 Jun 2020, 11:19

Zelena wrote: 27 Jun 2020, 10:35 Nisam nešto isključiva po pitanju razlike u godinama al mi nije baš jasno sta žena zrelih godina, ocvala već može vidjeti u puno mladjem muškarcu koji je daleko od njene zrelosti? "Što je mene prošlo tebe je snaslo".
Samozavaravanje, traženje već odmakle mladosti, adrenalina il energije koju možda ta mladost nosi. Ne znam. Može svašta biti.

ja sam mladji 10-15 godina 😊
🐽

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 27 Jun 2020, 11:21

“Bolje jedno vruce pivo nego cetiri hladna
Bolje stara baba nego dijeva mlada”
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Zelena
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zelena » 27 Jun 2020, 11:22

Julia-Klara wrote: 27 Jun 2020, 11:12 Evo, iz mog vlastitog iskustva - godine su prije bile kocnica za zapocinjanje neceg novog, znaci, te "kocnice" prouzrokovane tradicijom i okolinom su otezavale zblizavanje. Mladji muskarac me nije "privukao" iz razloga sto je mladji, nego sto je bio na istim "talasnim", zanimljiv, pametan, kulturan, na nacin koji volim. Da je bio 20 godina stariji bilo bi isto :cudi Godine nemaju nista s tim, nego samo karakter.

Dokle god budemo pustali da nam BROJ bude razlog "propustanja" osobe koja nam moze biti cijeli svijet, s kojom rastemo i razvijamo se kao osobe, koja nam pomaze da "dodirnemo zvijezde" (i obrnuto - mi pomazemo njima) i ne zasluzujemo nego imati zivot, uz po godinama "primjerenog partnera" za okolinu - ne onakav kakvim ga zelimo.

Generalno ti je ovaj stav ok, ali ljudi koji se nadju u vezi s mladjim/starijim jako rijetko uspiju na duže. :cudi
Privilegija života je da budeš svoj

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2531 times
Been thanked: 4379 times

Post by Nora Ibsenova » 27 Jun 2020, 11:23

:D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Endzi95
Na probnom
Na probnom

Post by Endzi95 » 27 Jun 2020, 11:37

:rol Ta će babe, bizi goni

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 27 Jun 2020, 11:39

Endzi95 wrote: 27 Jun 2020, 11:37 :rol Ta će babe, bizi goni
sa sačmaricama pih
"ignorance is bliss"

Endzi95
Na probnom
Na probnom

Post by Endzi95 » 27 Jun 2020, 11:45

Sam serete bezveze , svako voli mlado jel, ako moze nac , ko ne moze eto mu babe. Sad se ko svi slažu da je pravilo da pravila nema a do juce ste masakrirali i minirali ova dva tri para ovde što su u takoj vezi. Jebemu, đe vam je memorija nestala

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 27 Jun 2020, 11:48

Endzi95 wrote: 27 Jun 2020, 11:45 Sam serete bezveze , svako voli mlado jel, ako moze nac , ko ne moze eto mu babe. Sad se ko svi slažu da je pravilo da pravila nema a do juce ste masakrirali i minirali ova dva tri para ovde što su u takoj vezi. Jebemu, đe vam je memorija nestala
kolektivno short term memory na forumu je upitno
:mmm
"ignorance is bliss"

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by lejlamo » 27 Jun 2020, 11:49

Zelena wrote: 27 Jun 2020, 11:22

Generalno ti je ovaj stav ok, ali ljudi koji se nadju u vezi s mladjim/starijim jako rijetko uspiju na duže. :cudi

kad se već spominje generalno, statistički gledano, godine partnera ne igraju nikakvu ulogu u razlozima za razvod.
Last edited by lejlamo on 27 Jun 2020, 11:51, edited 1 time in total.

Endzi95
Na probnom
Na probnom

Post by Endzi95 » 27 Jun 2020, 11:50

Salko_dvominutaš wrote: 27 Jun 2020, 11:48
Endzi95 wrote: 27 Jun 2020, 11:45 Sam serete bezveze , svako voli mlado jel, ako moze nac , ko ne moze eto mu babe. Sad se ko svi slažu da je pravilo da pravila nema a do juce ste masakrirali i minirali ova dva tri para ovde što su u takoj vezi. Jebemu, đe vam je memorija nestala
kolektivno short term memory na forumu je upitno
:mmm

Sestro, brt zar i kod tebe :place

ĐeS ti

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom » 27 Jun 2020, 11:56

Na mene su se neke kugarke zalijećale, al' mislim da su samo htjele moje tijelo.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 600 times
Been thanked: 898 times

Post by tuzlak1212 » 27 Jun 2020, 12:14

almir90 wrote: 27 Jun 2020, 11:56 Na mene su se neke kugarke zalijećale, al' mislim da su samo htjele moje tijelo.
Ja mrzim kad mi opkole kucu pa moram zvat policiju zbog takvih :(

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”