Nije srednja Bosna

Moderator: spacebound
Ma kakve to veze sa odgojom ima?
Hajde pokušaj biti konkretnija. Zbog čega ti u vezi ovoga žene neće biti jasne?Zannalee wrote: 28 Jun 2020, 00:23 Ne kontam više ništa
Frajer pokuša, nebitno kojih godina, ti ga otkačiš i šta...on umre? Ne kontam.
Nikad mi žene neće biti jasne.
Pa srednja Bosna je tito kad upoznas ove iz ostalih krajeva, ja sve vicem sebi fudo rodio si se pod sretnom zvijezdom, faliM te Boze pa te Raza izvukla na ovaj svijet.
Nezz sta hoces da kazes, ako mislis da majstori mogu tek tako ucjenjivat to bi se davno desilo... eto ljude tebe cekali da skontaju tu idejuMutevelija wrote: 28 Jun 2020, 00:27Ma ti to hos po zakonu sve sad gledas u tackutuzlak1212 wrote: 28 Jun 2020, 00:24
Ne kontas ti kako svijet funkcionise, sef ti je onaj ko ima klijenta i njemu trebaju odgovorni ljudi koji imaju u glavi svo znanje... Taj odgovoran covjek mora pred zakonom moci staviti potpis na svaki ekser koji se koristi u gradjevini... Taj odgovoran covjek mora imat najvise slobode prilikom toga, najvise rizikuje u slucaju havarije samim tim ce biti najvise placen da bi mogao imati socijalnu slobodu da se posveti poslu sto bolje i na kraju teoretski iznese najkvalitetniji moguci projekat tako da onaj gore sef vlasnik sa klijentima moze sto sigurnije i dugotrajnije profitirati
Tu su majstori samo izvodjaci radova, ne pitaju se nista, ne odgovaraju ni zasta, ne moraju znati nista, zasto bi bili vise cijenjeni? Nema razloga.Kpd nas ima ljudi da grade bbez grajdevinske.
Znaci radi se samo o ogovornosri.
Ali hocu da ti kazem.bez majstora izvodjaca nema posla.
Nema jednostavno nek svi odu u Njemacki izgube s nebitno kako ce inzinjer graditi to me.interesuje.
Kako rijeci u djela.
A opet.majstor moze rijeci u djela.
Ne kaki.Mutevelija wrote: 28 Jun 2020, 00:27A kako si se obuklaMunDzi wrote: 28 Jun 2020, 00:25
Nije to normalno.
Pogotovo ako si djeturina u glavi, a osjetis da te neko ko ti moze biti otac gleda na seksualan nacin.
Pervezno i pedofilicno.![]()
Aha, sve vi mozete bez inzenjera. I kuću od temelja do krova pogodit da uradite.Mutevelija wrote: 28 Jun 2020, 00:17Ma ne kontas sta pricam, treba vise cijeniti ruke I alat nego ruke I olovku, jer nije sve u olovci ali jebat ga kad je sve naopako u svijetu sto ne bi bilo I to.tuzlak1212 wrote: 28 Jun 2020, 00:15
Normalno da je profitirao cim nisi dobio otkaz, al nije profitirao zahvaljujuci tebi jer ti si zamjenjiv a poznanstva i šeme nabavke i prodaje nisu...
Ti ces da radis dok ti ne dosadi, kad ti dosadi mozda ti da povisicu ako si mu bas isplativ da te zadrzi, ako nisi isplativ haj vozdra ima ko ce radit
Haj uradi enki posao privatno bez inzinjera mozes, haj uradi sa inzinjwrom bez majstoradzaba crtati pisati
Kažem ja tebi, zaglavio si samo u svome iskustvu, kao i Zanalee, a niste u stanju da sagledate malo širu sliku.Fuddo wrote: 28 Jun 2020, 00:31Ma kakve to veze sa odgojom ima?
Tebe niko ne trenira s kim ces se prcit u tim godinama.
Svak ti vice, uci sine, pa da upises fakultet, da nesta zavrsis...ko ti ba prica o nekim napaljenim starkeljama?
Pantole nisu tad bile uobicajneMunDzi wrote: 28 Jun 2020, 00:36Ne kaki.
Ako sam bila djeturina u glavi, znaci da se nisam ni mogla oblaciti provokativno.
A svakako nisam tip koji se oblaci provokativno, nikad pa ni dan danas.
Vise tezim ka nekom lezerno elegantnom ili sportskom stilu.
A tada pogotovo.
Farmerice, patike i obicne majice.
Poenta je kad mator muskarac pobudali pa zaslini na mladost.
Ali mladost koja mu ne prilici.
Dakle, perverznjak ili mozda pedofilija.
Mislim da ti ne bi smio pisnuti preda mnom.insomnia wrote: 28 Jun 2020, 00:36 Joj stigle neke zajebane sesnaestogodisnjakinje. Bjezim ja odavde. Kad je sa 16 bila mentalno jaca i stavljala na mjesto ove od 50 mos misliti sta radi danas
De bgt odvadi i ti. Kaki roboti kake picke materine. To vas isprepadaju profesori na fakultetu. Nagledo sam se industrije. Ljudi cije firme prave milione i koji izvoze po citavom svijetu koriste jos pojedine masine koje su im djedovi koristilituzlak1212 wrote: 28 Jun 2020, 00:35Nezz sta hoces da kazes, ako mislis da majstori mogu tek tako ucjenjivat to bi se davno desilo... eto ljude tebe cekali da skontaju tu idejuMutevelija wrote: 28 Jun 2020, 00:27
Ma ti to hos po zakonu sve sad gledas u tackuKpd nas ima ljudi da grade bbez grajdevinske.
Znaci radi se samo o ogovornosri.
Ali hocu da ti kazem.bez majstora izvodjaca nema posla.
Nema jednostavno nek svi odu u Njemacki izgube s nebitno kako ce inzinjer graditi to me.interesuje.
Kako rijeci u djela.
A opet.majstor moze rijeci u djela.![]()
Nema od te price nista, jest ono tuzno sto su male plate svima jbg... imam ja drugaricu gradj. inzinjer ima oko 800 KM platu i jednog jarana takodjer.. ostalo sto znam sa RGGF-a ljudi, a znam ih nekolicinu, i ne rade uopste eno ih na birou pecaju ribu
danas cijenis koliko intelekta mozes u profit pretvorit, majstori tu puse njonju i kako vrijeme odmice sve ce manje postovanja imati
Pa u EU vec imas u kompanijama majstore koji su bachelor degree i koji majstorisu tako sto rade neke mini proracune i tapcu po tabletima a roboti odradjuju stvari
stas ti bolan s majzlom i cekicem, mani me te price ne brukaj se to sto ti branis to odumire