Sit gladnom ne vjeruje.
Mozda se dugorocne posljedice na organizam pokazu tek kasnije.
I oni koji su prebolovali relativno lako, mozda tek kasnije skontaju da im je korona u nasljedje ostavila neke zdravstvene probleme koji i nisu bas bezazleni, osteceno srce, pluca, itd......
Ne treba pretjerivati, ali ne treba se ponasati ni totalno bezbrizno.
Ti totalno bezbrizni i neodgovorni su prvi koji mogu lako zarazati i druge i sebe.
Maska u zatvorenoj prostoriji i razmak od 2m bi trebao da se postuje.
Ali ljudi ko ljudi, mnogi ne fermaju.
Ja ne ulazim u prodavaonice koje ne kontrolisu i ne postuju to pravilo.
Neki dan je muz kupio neku sitnicu u jednom shopu (to su oni mali privatni shopovi sto prodaju sve i svasta) od igle do lokomotive sto bi se reklo.
Ja zabranila odlazak u taj shop, jer je gad u vrhuncu korone kad su bile nestasice dezinfekcijskih proizvoda prodavao najobicniji sapun po cijeni skoro 30 puta vecoj od normalne.
Tad sam rekla zapamtiti ga i nikad ne pazariti tu, ni u normalno vrijeme.
Pustiti ga da propadne jer se tako bahato i pohlepno ponasa prema stalnim lokalnim kupcima.
I ako se i ostali lokalci isto ponesaju ima da propadne.
Izgleda da ga je karma stigla, rekao mom muzu na kasi - jesi se pretrgo i kupio nesto sto je jeftino.
I muz ljut na komentar.
Rekoh - nek ti je suknuo kad si pogazio principe.
A njemu ocigledno vise ne ide kao prije, dok ostali mali lokalni shopovi imaju poboljsan biznis.
Ljudima lakse skoknuti do lokalne prodavnicice, manja guzva i osjecas se sigurnije jer upuste jedno ili dvoje, zavisno od velicine.
Znaci ljudi su zapamtili i sad ga bojkotuju.