Fcb4ever wrote: 24 Apr 2020, 18:02
Dovoljno je tri milimetra gasa. Kod bmw-a je dobro što možeš nastimati koliko da se digne (

)
pa kad dođe do tog ugla, elektronika preuzme i ne dozvoljava više.
Al sad mi je slika starog na zadnjem točku kako se čuva da ne spadne
Šta je tebi draže, odvrnuti na autoputu, ili kruženje po nekim krivudavim cestama na kojima nema toliko saobraćaja?
Sve. Moj tip motora, ono sto mi lezi su sport tureri. Iz prakticnih razloga. Inace volim sve motore, a najvise volim motat krivine. Volim ja i na pravcu zavrnut u crveno, ne cesto, ponekad da osjetim tu draz kad ti otkucaj srca ostane kilometar iza tebe.

Ako nema nikoga, i iskljucivo na autoputu.
Volim i copere, oni imaju posebnu draz, drndas se lagano i razgledas krajolik, nema adrenalina i sav si opusten, uzivancija. Vizuelno ostavljaju snazan karakterni dojam.
Ali kao sto rekoh, jak brz sport turer je moj izbor. Mozes sporo, mozes brzo, mozes ga vozit kako hoces i koliko dugo hoces. Mozes ga natovarit k'o kombija, sve podnose. A posebna je draz tu mrcinu slomit do zemlje i ostavit crni trag od zadnje gume iza sebe.
Imam jednog jarana, sad vozi Kawasaki VN 1500, a prije je vozio R-6 i niko k'o on, nema boljeg motora, ono nase debele krave za njega i te price. I razbije motor, ode na popravke i sad bez motora ... i moli mene da ide sa mojom debelom kravom za Srebrenicu. Ja mu samo dobacim kljuceve, reko evo vozi ...
Otisao, vratio se, kaze nikad ti vise nista lose necu reci za motor, sta je ono? Da sam isao sa R-6 stao bih deset puta da se odmorim. Sa ovim tvojim stigao bez stajanja i umjesto da sidjem, mene vuce da vozim dalje. A vozio onog nabildanog ... prije na sportaku kad okrene glavu mi odmah smotamo tamo, jedva sam drzao motor. Sad ponio kameru, vrti se na sve strane, slika ... ma osjetio ga nisam.
Svaki motor ima svoje drazi, prednosti i mane.