Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Evo da vas jos malo zabelajim kazu da ljudski mozak pocinje zaglupljivati od 20-te godine pa nadalje
Neke mozdane ćelije neuroni odumiro tad a covjek misli mlad.
I tako IQ opada svakom decenijom.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Mutevelija wrote: 04 Jul 2020, 22:57
Evo da vas jos malo zabelajim kazu da ljudski mozak pocinje zaglupljivati od 20-te godine pa nadalje
Kakve to veze ima sa depresijom?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
MunDzi wrote: 04 Jul 2020, 22:51
Ja se bojim jeseni i zime.
Nakon dosta ljetne i proljetne svjetlosti kad dodje onaj period sivila, to mi svakako unisti raspolozenje.
A sad s ovom koronom i ekonomskom krizom koja nam tek dolazi, fino me strah nadolazece jeseni i zime.
Ista sam. Mene spiči tako dobro raspoloženje ljeti ko da sam na drogama
Zima mi je haos živi.
To ti se viče sezonska depresija i nije rijetka pojava.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nakon dosta ljetne i proljetne svjetlosti kad dodje onaj period sivila, to mi svakako unisti raspolozenje.
A sad s ovom koronom i ekonomskom krizom koja nam tek dolazi, fino me strah nadolazece jeseni i zime.
Ista sam. Mene spiči tako dobro raspoloženje ljeti ko da sam na drogama
Zima mi je haos živi.
To ti se viče sezonska depresija i nije rijetka pojava.
Ma sigurno da ima velike veze sa svjetloscu, tj nedostatku svjetlosti.
Spuca me neka tuga, ali prodje cim se priblizi NG pa pocnu dekoracije po gradu, pa sarenilo i svjetiljke, puno lijepih boja, jelka, pa Djed Mraz, pa paketi, pa slatkisi i veselje.
Onda znam da je i proljece tu negdje iza coska.
Mutevelija wrote: 04 Jul 2020, 22:57
Kakve to veze ima sa depresijom?
Pa nista budi depresivnija tom cinjenicom
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Luna. wrote: 04 Jul 2020, 22:25
Depresiju treba lijeciti dok je jos u laksem obliku. Antidepresivi iz skupine SSRI depresiva, regulisu serotonin, jako su djelotvorni i ne izazivaju ovisnost.
Ovi, sto pametuju kako se sa antidepresiva niko nije skino, samo pokazuju koliko nemaju pojma o cemu pricaju.
Ja sam do sad imala dvije terapoje od po godinu dana. Svaki put sam bez problema prestala trosit terapiju. Naravno postepeno.
Poslije prve terapije sam bila dobro 3-4 godina. Kad sam u jednom periodu imala vise stresnih situaciju i kad sam osjetila da mi pocinje depresivno stanje, odmah sam otisla kod doktora i trazila opet tablete.
MEni treba suprotno da ne pijem tablete
Moram na kontrolu
A sve zaboravim
I istina je da debljaju.
Ne debljaju sve. Ove, sto ja pijem ne debljaju.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Jedan moj prijatelj vec vise od 20 godina trosi neki lijek koji mu regulise nivo serotonina, a uopste ne izaziva ovisnost. Ima nekih blagih nuspojava, tipa manji seksualni nagon, al mu ne remete svakodnevnicu
Samo podignu apetit, pa čovjek više jede nego što je uobičajeno, samim tim se i deblja.
Ove, sto ja pijem ne dizu apetit. Naprotiv, kod nekog smanje apetit.
Sto se tice ostalih tableta, nevezano s depresijom, sve kortizinske tablete debljaju. Ne zbog apetita, nego uticu na metabolizam i proizvodnju kortizona u organizmu. Kod tih tableta je debljanje neizbjezno.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Samo podignu apetit, pa čovjek više jede nego što je uobičajeno, samim tim se i deblja.
Ove, sto ja pijem ne dizu apetit. Naprotiv, kod nekog smanje apetit.
Sto se tice ostalih tableta, nevezano s depresijom, sve kortizinske tablete debljaju. Ne zbog apetita, nego uticu na metabolizam i proizvodnju kortizona u organizmu. Kod tih tableta je debljanje neizbjezno.
Meni su dizale apetit. No, ja sam u depresivnoj fazi imala baš nizak apetit, i ne bih jela dok bukvalno ne bih skapavala od gladi, al' su ga tablete digle. Jesam se udebljala, al' to je zato što mi je šok organizam doživio, odjednom mi se SVE jelo
Ne znam, sve sam dosad živjela u ubjeđenju da je debljanje/mršanje samo stvar unosa i potrošnje kalorija.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
U mene je toliko jaka depresija da nekad zaboravim da trebam popiti Nije neki lijek kao npr boli te zub i odes popiti, ili npr imas neki simptom i odes popiti.
Ja ni nemam avise naznaka da trebam piti onako ko bombone bezveze, nema mi vise smisla.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
I ja isto:(
Ne volim zimu, a pogotovo novembar, smrači se u 15.30.
Bas strepim, jer ovdje kao da je jesen već počela.
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️