Ja bolan-bolan.Krokodil Behko wrote: 05 Jul 2020, 09:45 Ovaj off, sa teme o koroni, prebačen na staru temu, koju je Nurudin otovrio, u vrijeme dok je bio patrijota i tsko to, a i odgovara naslovu, pošto neki stvarno ne vide, šta nam je najpreče za činiti.
Mister No wrote: 04 Jul 2020, 09:51 Druga stvar za izvor ovih cirkusa oko Palestine i Izraela su prije svega krivi Englezi.
Kumovali su tome Francuzi i nesto Italijani ali SAD-e nisu.
Pa i kod nas, oni su krivi. Oni su dali zeleno svjetlo Miloševiću, da nas napadne u BiH.
Nije prošlo više od mjesec dana, nakon priznanja Hrvatske i Slovenije, a smislili su taj Kutiljerov plan, da razbiju BiH i svi ostali plasnolvi, bili su na fonu etničkih podjela.
Dobio je godinu dana vremena, da nas zgazi i raseli, o čemu svjerdoči i pismo Johna Majora, u kojem ističe, kako BiH trebas podijeliti, a Muslimane rastjerati. Takođe je napisao, kako muslimanskim zemljama, treeba staviti do znanja, da se one ne pitaju u bosanskom ratu i da se drže po strani, što su one i činile, osim Irana. Iran, kao odmetnička zemlja, fino su nas naoružali (uz prešutnu saglasnost Amerikanaca), pa smo napokon mogli pomalo oslobađati.
Svi znamo da je Miteran aterirao u SA, 1992. godine, samo da bi spriječio američke zračne udare, već tada. Svi znamo da je u martu 1993. neki oficir UN, sam smislio pojam "zaštićena zona", jer su Podrinjski Muslimani ostavljeni na milost i nemilost četnicima, od strane EU.
Greške retardiranog žohara:
Potpisao Washingtonski sporazum, mada smo mi mogli HVO slomiti u Srednjoj Bosni, u roku od par sedmica.
Pustio mudžahedine i nasjeo na Tuđmanovu rudu.
Smjene Šibera, Sefera, Divjaka
I onaj slucaj Pogorelica iz 1996 g.
Bio je Alijin neki intervju, vise se i ne sjecam gdje i kad, u kome kaze da mu je najveća greska u politickoj karijeri taj događaj.
Aliju su 24 sata prije desanta na Pogorelicu licno zvali, i to iz vrha administracije SAD - ea, sa upitom da li zna i da li imaju negdje kampovi u BiH za obuku pod kontrolom Irana? On im odgovorio da nema.
Pitali ga a sve već znali.
Dali mu priliku da sam to riješi i opere se.
Sledeci dan SFOR (SAD-e) uleti i pohapsi nekakve Irance i nekoliko nasih koji su kao nesto ucili gore i bavili se humanitarnom.
Dan nakon tih hapsenja, lično, tadašnji americki admiral Leighton Smit, posjeti taj kamp i izvijesti da je to bio lokalitet za obuku terorista pod pokroviteljstvom Irana.
Nakon toga se otvara afera sa AID-om i ulogama Bakira Alispahića i onih Čengica iz Visokog u sirenju iranskog uticaja ovdje.
Nesposobnjakovic, kao i sin mu sto je, a vode nas 30 godina već u pm.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)