ina wrote: 06 Jul 2020, 10:06
MarlboroGold wrote: 06 Jul 2020, 10:02
Ne, već više cijenim sposobne žene. Sposobnost se ne ogleda samo u vještinama i sličnom, već i karakteru i odnosu prema sebi, društvu i okolini.
Obrazovanje mi nije neki poseban kriterij ako mi je dobro sa tom osobom.
Ma ok, i ja mislim da postoje stvari (primjer nepokvarenost) koje stoje iznad obrazovanja/ načitanosti..
Samo što to i nije baš cilj teme..
Pa eto... ja bih prije rekao da se muskarci plase upravo sposobnih zena nego obrazovanih
Zena ne mora biti nacitana da bi radila mnoge poslove koji su se nekako tradicionalno odnosili na muskarce... od sitnica pa nadalje. Ne vidim problem u tome da i zena, ako hoce i zna, digne haubu i ceprka po kablovima ili da ceprka po vodoinstalaciji, kutiji sa osiguracima itd. Zasto bi mi to ugrozilo muskost? To su kompleksi kojima se covjek bezveze opterecuje. Jos gore je kad se muskarac osjeca ugrozeno ako ona ima vecu platu od njega. Budala.
Jedino sto ne podnosim su ultrafeministicke floskule i kuknjava na dnevnoj bazi o supremaciji muskaraca i patrijarhata pogotovo tamo gdje zene vec imaju sva moguca prava, kao i mnoge privilegije.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.