Da li će muslimani u BiH nestati kao u Španiji?

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21142 times
Been thanked: 19131 times
Status: Online

Re: Da li će muslimani u BiH nestati kao u Španiji?

Post by Masamune » 06 Jul 2020, 15:56

Dorian wrote: 06 Jul 2020, 14:52 Nije dijaspora samo od 1992. do 1995. Išli su i prije i poslije. Ja sam lijepo naglasio da govorim o ekonomskoj dijaspori.

I nisu svi koji su pobjegli u periodu 92. - 95. bježali ispod kame. Rodica mi je pobjegla jer "nije mogla sa sluša buku granata". Jadna nježna umjetnička duša, suviše senzibilna za grubosti realnog života. A tada je imala oko 30. Niti je bila direktno ugrožena niti je imala problem sa egzistencijom. Bježala je da bi joj bilo udobnije. Dok su joj i roditelji i brat ostali.

Najlakše je ići patetikom, Srebrenica itd.

Ali, sve je to nebitno. 30 godina poslije treba već jednom pomiriti se sa tim da si tamo gdje si, da facto ako ne i de jure si njihov državljanin, to ti je domovina i ostavi se više patetike sentimenta o Bosni. Gradiš tamo svoj život i sretno ti. Kako kažu, dom mi je tamo gdje mi je dobro.

Nešto kao Ibrahimović. Fino čovjek kaže, bolan ja sam Šveđanin, kakve ima veze što su mi roditelji iz Bosne došli u Švedsku, Švedska nam je sada domovina i nemamo više ništa sa Bosnom, Bosna nam je prošlost i tamo neka ostane.

To je pošteno.
Kakva bolan patetika? Pa najveci broj dijaspore se upravo odnosi na 92. - 95. koji su bjezali zbog straha i neizvjesnosti situacije. To sto si ti lisen empatije je prica za sebe. Najbolje uspomene mnoge vezu za BiH. To ne mozes tek tako izbrisati gumicom, resetovati sebe na fabricke postavke pa idemo dalje. Vec sam ti u nekoliko navrata rekao da imas previse robotizirane stavove - kao da nekad citam androida. Ad hominem, ali u potpunosti zasluzen za taj nonsens.

Ja s druge strane imam drugi problem sa dijasporom, a to je da mnogi ne mogu sagledati realno stanje u BiH sa distance i cesto su to iscrpljujuce rasprave. Imam takve i u vlastitoj familiji. Sve dalje nije nikad predstavljalo problem.

Umihana
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Post by Umihana » 06 Jul 2020, 15:58

dadojović wrote: 06 Jul 2020, 05:01
Umihana wrote: 06 Jul 2020, 00:59 I da nestanu sve religije, zar stvarno mislite da bi to riješilo sve probleme čovječanstva? Mislite li da će samim time nestati i sukobi, ratovi? Glad u svijetu? Da ćemo umjesto novoga oružja izumiti novi lijek? Da će oni najbogatiji podijeliti svoje bogatstvo sa najsiromašnijim?
Da ljudi više neće biti spremni za novac i resurse ubiti, istrijebiti, uništiti?
Da će nestati želja da se prevlada, nadvlada, dominira? Da moćni neće željeti još moći? Da ćemo prestati uništavati vlastiti okoliš, odreći se fosilnih goriva, živjeti ekološki osvješćeno? Da ćemo prestati zagađivati vodu, vazduh? Odreći se atomskog oružja? Da ćemo iskorjeniti nekako rasizam? I pedofiliju? Nepismenost?

Ili je najlakše naći krivca za sve što ne štima i vjerovati u bajku da je religija jedini problem? Ignorisati činjenicu da ljudi često imaju obožavajući odnos prema novcu, moći, čak i samom sebi?
Da li smeta i takva vrsta religioznosti?

I da, već smo imali priliku vidjeti kako funkcionišu ateistički sistemi, Sjeverna Koreja je meni lično interesantan primjer :oo

Jest off topic, sorry, ali i postovi iznad su isto...
Sjeverna Koreja nije ateistički sustav.
Ona je u prvom redu obiteljska diktatura.
I dobar primjer kako je to kada se religiozno i poput božanstva voli veliki vođa. Bila ta ljubav stvarna ili prisilna.
Pa počela je kao komunistička, pa prešla u komunističku diktaturu, i na kraju u kult vođe... Dešava se to, u komunizmu :oo
Moja poenta i jeste u tome da su pod plaštom odricanja od religije formirali samo novo božanstvo kako bi lakše vladali i manipulisali...
Nije religija sama po sebi problem, problem su ljudi.
Ti koji koriste religiju, iskoristiće i nacionalnu pripadnost za svoje ciljeve - u nekim dijelovima svijeta se pod plaštom iste vjere svejedno ubijaju i dijele zarad drugih interesa... Ili će ekonomskim ciljevima opravdati ratove...
Koliko god vi mislili da je vjera problem, problem je u nama, ljudima...

Ali, svakako je lakše prebacivati krivicu nego preuzeti odgovornost...
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 06 Jul 2020, 16:30

Umihana wrote: 06 Jul 2020, 15:58
I dobar primjer kako je to kada se religiozno i poput božanstva voli veliki vođa. Bila ta ljubav stvarna ili prisilna.
Pa počela je kao komunistička, pa prešla u komunističku diktaturu, i na kraju u kult vođe... Dešava se to, u komunizmu :oo
Moja poenta i jeste u tome da su pod plaštom odricanja od religije formirali samo novo božanstvo kako bi lakše vladali i manipulisali...
Ti koji koriste religiju, iskoristiće i nacionalnu pripadnost za svoje ciljeve - u nekim dijelovima svijeta se pod plaštom iste vjere svejedno ubijaju i dijele zarad drugih interesa... Ili će ekonomskim ciljevima opravdati ratove...

Za tvoju informaciju komunizam nigdje nikad nije postojao a najblizi komunizmu kao rezimu bili su albanci
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 06 Jul 2020, 16:30

Umihana wrote: 06 Jul 2020, 15:58

Molim te, podsjeti nas.
Gdje smo mi napisali da je vjera problem.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 06 Jul 2020, 17:10

MarlboroGold wrote: 06 Jul 2020, 15:56
Dorian wrote: 06 Jul 2020, 14:52 Nije dijaspora samo od 1992. do 1995. Išli su i prije i poslije. Ja sam lijepo naglasio da govorim o ekonomskoj dijaspori.

I nisu svi koji su pobjegli u periodu 92. - 95. bježali ispod kame. Rodica mi je pobjegla jer "nije mogla sa sluša buku granata". Jadna nježna umjetnička duša, suviše senzibilna za grubosti realnog života. A tada je imala oko 30. Niti je bila direktno ugrožena niti je imala problem sa egzistencijom. Bježala je da bi joj bilo udobnije. Dok su joj i roditelji i brat ostali.

Najlakše je ići patetikom, Srebrenica itd.

Ali, sve je to nebitno. 30 godina poslije treba već jednom pomiriti se sa tim da si tamo gdje si, da facto ako ne i de jure si njihov državljanin, to ti je domovina i ostavi se više patetike sentimenta o Bosni. Gradiš tamo svoj život i sretno ti. Kako kažu, dom mi je tamo gdje mi je dobro.

Nešto kao Ibrahimović. Fino čovjek kaže, bolan ja sam Šveđanin, kakve ima veze što su mi roditelji iz Bosne došli u Švedsku, Švedska nam je sada domovina i nemamo više ništa sa Bosnom, Bosna nam je prošlost i tamo neka ostane.

To je pošteno.
Kakva bolan patetika? Pa najveci broj dijaspore se upravo odnosi na 92. - 95. koji su bjezali zbog straha i neizvjesnosti situacije. To sto si ti lisen empatije je prica za sebe. Najbolje uspomene mnoge vezu za BiH. To ne mozes tek tako izbrisati gumicom, resetovati sebe na fabricke postavke pa idemo dalje. Vec sam ti u nekoliko navrata rekao da imas previse robotizirane stavove - kao da nekad citam androida. Ad hominem, ali u potpunosti zasluzen za taj nonsens.

Ja s druge strane imam drugi problem sa dijasporom, a to je da mnogi ne mogu sagledati realno stanje u BiH sa distance i cesto su to iscrpljujuce rasprave. Imam takve i u vlastitoj familiji. Sve dalje nije nikad predstavljalo problem.
Dijaspora koja je još živa je od 1960-ih pa nadalje. I ja ne govorim o većini dijaspore, lijepo ponavjam već treći put govorim o ekonomskoj dijaspori.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21142 times
Been thanked: 19131 times

Post by Masamune » 06 Jul 2020, 17:14

Ma to su minorne brojke. Takvi su već i dušom okrenuli leđa BiH kad ikad i gledaju svoja posla u inostranstvu. Kao što već neko ranije reče i ta dijaspora koja je otišla kad ikad je mogla intervenisati na neki način u stranim zemljama kad se ovdje dešavalo što se dešavalo, ali nije... čekala se ona dijaspora od 92. da ode tamo i da pokuša nešto srediti. Ta dijaspora je ujedno i pomogla BiH raznim donacijama, kao i uticanjem na druge da također doniraju. Zato nije u redu da se ista pljuje na svakom koraku bez obzira što neki ne mogu realno sagledati stanje u BiH sa distance.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 47027 times
Been thanked: 8426 times

Post by ElTriconi » 06 Jul 2020, 18:14

Kako ces zabranit da neko iz npr. Gambije glasa na izborima u bih?

Kad more hrvat iz mostara krojit kapu hrvatu u zagrebu mogu i ovi nama, ha ja.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 06 Jul 2020, 18:16

Umihana wrote: 05 Jul 2020, 20:42Možda sam kao "manjina" na momente se osjećala ugroženo, ali nikada inferiorno... I zato ne razumijem, ne shvatam, zašto se mnogi "naši" ljudi ponašaju kao da su, malo je reći inferiorni, kao da se takmiče ko će bolje gaziti po vlastitom dostojanstvu da "im" se više svidi, ugodi,... kao da boluju od sindroma ulizice, čak i kada za tim nema nikakve potrebe, i nema neke koristi :lud
Ne znam, nemam dovoljno godina da realno govorim o komunističkom periodu, ali kao da odatle taj problem vuče korjenje?!
Ili sam ja stekla pogrešan dojam?!

Činjenica jeste da historijske i geopolitičke prilike na ovim prostorima, idu u korist naših istočnih i zapadnih komšija... I jedni i drugi imaju razvijene nacionalne interese, jasno definisane, čak i one ambiciozne o svojoj velikoj teritoriji zna svako njihovo dijete, što kroz knjige, pjesme, kulturu..., pa do predavanja u crkvi...
Neka uopštena degradacija društva i moralnih normi nije ni njih zaobišla, imamo mi dosta zajedničkih problema, ali meni je bilo simptomatično kada sam vidjela prilikom upisa na fakultet da pola naše omladine ne zna razlikovati šta napisati u onom formularu gdje se traži vjeroispovjest i nacionalnost... Ali, samo kod naše omladine :(

Vjerovatno s razlogom ratovi počinju sa likvidiranjem najpametnijih i najuticajnijih... Bez vođstva, bez "glave", bez ideje, narod djeluje izgubljen, sam po sebi... A i strah je odigrao veliku ulogu... Nakon toliko pokolja, žrtvi, ne može da ne bude posljedica. Možda se bojimo biti mi?! A ništa drugo ne možemo biti, koliko god to neki pokušavali...

Pametniji od mene sigurno bi imali dosta ideja kako prevazići naše slabosti, traume, kako uticati na naš mentalitet... Ali, njihov glas se ne čuje, niti se njihovo mišljenje traži... I nije to samo sada kada smo previše zauzeti krizom, koronom, uvijek je bilo nešto što je takva pitanja stavljalo u drugi plan...
Uvijek smo tražili kratkoročno rješenje, i nismo bili u stanju predvidjeti, ili nismo željeli vjerovati, da nam se neke stvari mogu desiti...

Voljela bih vjerovati da ćemo biti bolji, da će odnosi između ljudi na ovim prostorima biti bolji, da će zajednički interes za boljim životom
prevladati podjele koje realno svugdje postoje, ali samo kod nas djeluju nepremostive.
Mislim da si u pravu sa idejom o tome kako je komunizam/socijalizam hranio ideju inferiornosti pojedinih naroda putem sistemske diskriminacije kroz medije, kulturu i obrazovanje (kao sto se to radi sa Crncima/Indijcima/pripadnicima zute rase na Zapadu), ali je zanimljivo da se taj poltronski svjetonazor najvise 'primio' kod obicnih ljudi koji su Bosanci/Bosnjaci. Albanci koji su bili izlozeni jos vecem pogromu i diskriminaciji u miru bivsoj Jugoslaviji su se organizirali na nacionalnom principu i imali sasvim drugaciji ishod time sto su izbjegli veliko krvoprolice (zahvaljujuci upravo jakoj emigraciji u Americi po mom misljenju). Albansko nacionalno pitanje i ciljevi su jasni.

Bosansko pitanje nacionalnog identiteta ni dan danas nije jasno, kao ni ciljevi. Porazno je to sto Status quo ne postoji nego nazadujemo iz dana u dan. Moje misljenje je da u Bosni nikad ne bi doslo do krvoprolica da je bilo vise Bosanaca, a manje Srba, Hrvata i Bosnjaka. Dodaj tome staru dobru 'zavadi pa vladaj' uvezenu s vana i dobijes sto smo dobili. Sve tri drzavice (govorim o Srbiji, Hrvatskoj i BiH) su u ozbiljnim problemima i imaju poltronski odnos prema istinskim vladarima ovog svijeta, ali tako ste to zeljeli draga gospodo. Da ne bih bila optuzena za jugo-nostalgiju, ona trenutno svakako nije moguca niti je zamisljam, no zanimljivo je da lokal-nacionalizmi i dalje jacaju (budalama hrani ego da pokazuju nepostojece misice jedni drugima, kad vec ne mogu onima sto su nabildali moc).

Za cije dobro? Svakako ne za plemena koja su tu hiljadama godina zivjela u miru dok nam nisu uveli 'civilizaciju'. I jos nam je 'uvode'. ;)
Umihana wrote: 06 Jul 2020, 00:59I da nestanu sve religije, zar stvarno mislite da bi to riješilo sve probleme čovječanstva? Mislite li da će samim time nestati i sukobi, ratovi? Glad u svijetu? Da ćemo umjesto novoga oružja izumiti novi lijek? Da će oni najbogatiji podijeliti svoje bogatstvo sa najsiromašnijim?
Da ljudi više neće biti spremni za novac i resurse ubiti, istrijebiti, uništiti?
Da će nestati želja da se prevlada, nadvlada, dominira? Da moćni neće željeti još moći? Da ćemo prestati uništavati vlastiti okoliš, odreći se fosilnih goriva, živjeti ekološki osvješćeno? Da ćemo prestati zagađivati vodu, vazduh? Odreći se atomskog oružja? Da ćemo iskorjeniti nekako rasizam? I pedofiliju? Nepismenost?

Ili je najlakše naći krivca za sve što ne štima i vjerovati u bajku da je religija jedini problem? Ignorisati činjenicu da ljudi često imaju obožavajući odnos prema novcu, moći, čak i samom sebi?
Da li smeta i takva vrsta religioznosti?

I da, već smo imali priliku vidjeti kako funkcionišu ateistički sistemi, Sjeverna Koreja je meni lično interesantan primjer :oo

Jest off topic, sorry, ali i postovi iznad su isto...
Tako je. Religija je samo izvrstan okidac za sukobe, kao i boja koze, nacija nesto manje. Tako ce biti i u buducnosti ukoliko se ne desi skok u globalnoj svijesti u kojoj internet igra znacajnu ulogu, jer na svu srecu jos uvijek nije u potpunom mraku cenzure.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 06 Jul 2020, 18:21

Kakva gomila gluposti. Doduse civ vidis ovo “ko nas bre zavadi” sve ti je jasno
Bosnjaci stradaju od istih ljudi na isti nacin vec stotinama godina. Najzalosnije je sto nikako iz toga nesto da nauce
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 06 Jul 2020, 18:22

ElTriconi wrote: 06 Jul 2020, 18:14 Kako ces zabranit da neko iz npr. Gambije glasa na izborima u bih?

Kad more hrvat iz mostara krojit kapu hrvatu u zagrebu mogu i ovi nama, ha ja.
kad moze parada biti u amsterdamu moze i u sarajevu mostaru banja luci tuzli
kad moze ono tamo moze i to isto u tuzli itd itd

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Jul 2020, 18:24

Moje misljenje je da u Bosni nikad ne bi doslo do krvoprolica da je bilo vise Bosanaca, a manje Srba, Hrvata i Bosnjaka.
Ovo uopste nije tacno i ne znam odakle samo vadite te sumanute ideje

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 06 Jul 2020, 18:25

insomnia wrote: 06 Jul 2020, 18:24
Moje misljenje je da u Bosni nikad ne bi doslo do krvoprolica da je bilo vise Bosanaca, a manje Srba, Hrvata i Bosnjaka.
Sta kae prije rata bili bosnjaci u bih? :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9242 times
Been thanked: 10972 times

Post by Krokodil Behko » 06 Jul 2020, 18:25

Dorian wrote: 06 Jul 2020, 15:29
Logička je greška dozvoliti da neko ko je napustio zemlju treba da o toj zemlji odlučuje pa i glasanjem. Glasaj u zemlji u kojoj živiš, jer tu tvoj glas odlučuje kako ćeš ti živjeti a i ostali koji an tvoj život utiču.

Glasati u zemlji u kojoj ne živiš znači da želiš da tvoj glas odlučuje kako će drugi živjeti a ne ti. A to je arogantno.

Dodik, Šešelj, Vučić, and 1.000.000 others like this

Isto je ovo govorio i Dodik, kad je brisao oko 150.000 Bošnjaka, s popisa stanovništva.
Program raseljenja, izmislio je izvjesni John Major, ljudi ošli iz nužde, itd..
Pa pošto ćeš ti reći kako misliš na ekonomsku dijasporu i oni su otišli iz nužde, nastale zbog ovakvog sistema, a on je nastao zbog rata.

Ni ja ne živim tamo, gdje sam živio prije rata, ali znam da tamo pripadam i nemereš ti meni tu zabranjivati ništa.

Da ne govorimo o tome da je Bošnjačko vođstvo potpisalo postojanje RS-a.
Ovo ću upamtiti, jer mislim da na ratnim i političkim temama, pišeš drugačije.

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 06 Jul 2020, 18:27

a po cemu znas da nije tacno?
mozes imati samo misljenje kao on da nije tacno jer drugacije ne mozes dokazati
tebi je glavna preokupacija neka mrznja i sve negativno protiv muslimana i to vidis u svemu

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 06 Jul 2020, 18:27

insomnia wrote: 06 Jul 2020, 18:21 Kakva gomila gluposti. Doduse civ vidis ovo “ko nas bre zavadi” sve ti je jasno
Bosnjaci stradaju od istih ljudi na isti nacin vec stotinama godina. Najzalosnije je sto nikako iz toga nesto da nauce
A ko si ti? Placen si za upise "kakva gomila gluposti', pa jos udaris na emocije pisuci o tome kako "Bosnjaci stradaju od istih ljudi na isti nacin" vec stotinama godina. Ako nisi placen (naravno da sam te primijetila i ranije), elaboriraj svoj stav. Vidis, upravo takvi kao ti (sigurna sam svjesno) odrzavaju mentalitet zrtve u bosnjackom korpusu.

Sram te bilo.
Memento Mori

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 06 Jul 2020, 18:28

Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2020, 18:25
Dorian wrote: 06 Jul 2020, 15:29
Logička je greška dozvoliti da neko ko je napustio zemlju treba da o toj zemlji odlučuje pa i glasanjem. Glasaj u zemlji u kojoj živiš, jer tu tvoj glas odlučuje kako ćeš ti živjeti a i ostali koji an tvoj život utiču.

Glasati u zemlji u kojoj ne živiš znači da želiš da tvoj glas odlučuje kako će drugi živjeti a ne ti. A to je arogantno.

Isto je ovo govorio i Dodik, kad je brisao oko 150.000 Bošnjaka, s popisa stanovništva.
Pa pošto ćeš ti reći kako misliš na ekonomsku dijasporu i oni su otišli iz nužde, nastale zbog ovakvog sistema, a on je nastao zbog rata.

Ni ja ne živim tamo, gdje sam živio prije rata, ali znam da tamo pripadam i nemereš ti meni tu zabranjivati ništa.

Da ne govorimo o tome da je Bošnjačko vođstvo potpisalo postojanje RS-a.
a zasto onda sva ta dijaspora se nije prijavila u mjesto prvobitnog prebivalista pa kad glasaju da u banja luci glasa 20000 bosnjaka recimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Jul 2020, 18:29

ElTriconi wrote: 06 Jul 2020, 18:25
Ma nebitno to. Mislis da je Mitra zanimalo kako se ko izjasnjavo. On samo u gace gleda

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 06 Jul 2020, 18:34

Sumanute, a? Naucila od tebi slicnih.
Memento Mori

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 06 Jul 2020, 18:34

insomnia wrote: 06 Jul 2020, 18:29
ElTriconi wrote: 06 Jul 2020, 18:25

Ma nebitno to. Mislis da je Mitra zanimalo kako se ko izjasnjavo. On samo u gace gleda
Nebitno to ali bosnjaci danasnji prije rata su bili muslimani i neozbiljno je historiju saltat kako kome odgovara. Ispade svo zalaganje nase intelektualne elite u taj vakat nije bilo potrebno kad su bili bosnjaci.

Mitru nije bio problem i svoje granatirat ako ne napuste mjesto a da nece nase.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9242 times
Been thanked: 10972 times

Post by Krokodil Behko » 06 Jul 2020, 18:35

respo wrote: 06 Jul 2020, 18:28
Krokodil Behko wrote: 06 Jul 2020, 18:25

a zasto onda sva ta dijaspora se nije prijavila u mjesto prvobitnog prebivalista pa kad glasaju da u banja luci glasa 20000 bosnjaka recimo

Zato što, kao što vidiš, nekima smeta i to malo što glasa, između ostalog.
Zato što se sustavno brišu sa biračkih spiskova u GT, a mi ne možemo ništa preduzeti, od ovih antifašista kojima smeta sve što ima veze s Bosnom i Bošnjacima.
Zato što i kad bi im betonsku žardinjeru razbio o glavu, ne bi im mogao objasniti da ne postoji, niti je postojao prije rata, taj Srbin ili Hrvat, koji bi pristao da bude Bošnjak ili Bosanac, pa prema tome, sve što možeš s njima jeste ciklon B i da se razrahatimo, bez da se puno pitamo, jesul oni samo retardirani, ili su na platnim spiskovima srpskih obavještajaca.

Post Reply

Return to “Historija”