Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4044 times
- Been thanked: 4123 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Naravno da je veći broj zaraženih jer se nakon perioda izolacije krenulo sa maturskim, apsolventskim proslavama, ispitima, rođendanima, svadbama i sl. + kafići i kafane pune ... a verujem da ima dosta jer je par naših volontera na specijalizaciji u kliničkom centru, tako da samnu toku.
Znam i one koji su preležali, nažalost i one koji su preminuli, svako ima pravo da zauzme stav kakav želi, ja sam stalno u riziku, što zbog posla, što zbog ljudi koji se javljaju za pomoć i kolega koji uopšte ne vode računa...testova nema, ono da odradiš samoinicijativno, ne znam zašto o tome šire dezinformacije.
Znam i one koji su preležali, nažalost i one koji su preminuli, svako ima pravo da zauzme stav kakav želi, ja sam stalno u riziku, što zbog posla, što zbog ljudi koji se javljaju za pomoć i kolega koji uopšte ne vode računa...testova nema, ono da odradiš samoinicijativno, ne znam zašto o tome šire dezinformacije.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8848 times
- Been thanked: 5610 times
Jel imas podatak koji je stvarni procenat zarazenih koji fasuje respirator?srculence7 wrote: 05 Jul 2020, 17:56 Naravno da je veći broj zaraženih jer se nakon perioda izolacije krenulo sa maturskim, apsolventskim proslavama, ispitima, rođendanima, svadbama i sl. + kafići i kafane pune ... a verujem da ima dosta jer je par naših volontera na specijalizaciji u kliničkom centru, tako da samnu toku.
The Dark Side Of The Forum...
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ne znam iskreno ,skoro sam pricala sa Vecom o tome mimo ,mi se u BIH stvarno nicega ne pridrzavamo i a zdravstvo nam je toliko jadno ,uvjek kubure sa opremom i materijalno tehničkim sredstvima
Ostalo je cutanje.
- srculence7
- Forum [Bot]
Bila neki dan konferencija sa doktorima live, oni izneli podatke i odmah im zapretili otkazom, postavim snimak ako još uvek postoji.Bio je pritisak od strane građana i novinara da za naš grad uopšte ne iznose podatke. Ne mogu na nivou države znati ali ovde imam svoje izvore kojima verujem.Mister No wrote: 05 Jul 2020, 17:59Jel imas podatak koji je stvarni procenat zarazenih koji fasuje respirator?srculence7 wrote: 05 Jul 2020, 17:56 Naravno da je veći broj zaraženih jer se nakon perioda izolacije krenulo sa maturskim, apsolventskim proslavama, ispitima, rođendanima, svadbama i sl. + kafići i kafane pune ... a verujem da ima dosta jer je par naših volontera na specijalizaciji u kliničkom centru, tako da samnu toku.
- Mister No
Zato te i pitam, ni ovdje niko vise ne vjeruje u zvanicne objave.srculence7 wrote: 05 Jul 2020, 18:05Bila neki dan konferencija sa doktorima live, oni izneli podatke i odmah im zapretili otkazom, postavim snimak ako još uvek postoji.Bio je pritisak od strane građana i novinara da za naš grad uopšte ne iznose podatke. Ne mogu na nivou države znati ali ovde imam svoje izvore kojima verujem.Mister No wrote: 05 Jul 2020, 17:59
Jel imas podatak koji je stvarni procenat zarazenih koji fasuje respirator?
Ti insajderski podaci me zanimaju.
- srculence7
- Forum [Bot]
Pa meni je prvo zanimljiv podatak da smo neki dan imali 11 umrlih, tako nije bilo ni u jeku epidemije, druga stvar rekoše da najviše pogađa stare, sad odjednom studenti masovno fasovali, a i to nije slučajno, znamo da su studentski domovi služili za COVID bolnice i da su se maltene odmah po izmeštanju pacijenata studenti vratili, a i rođaka koja radi na groblju kaže da tačno znaju ko je od virusa umro jer ih stavljaju u posebne sanduke, ranije su imali oko 3-4 sahrane, neki dan bilo 14, neki minimum oko 6. Nisam paranoična niti volim da preuveličavam, iskreno ne znam ni da li oni baš znaju ko je od čega umro, jer retko ko i radi test na koronu prilikom obdukcije i kako to ide jer za one koji su se testirali i imali pre smrti ok a šta sa onima koji nisu? Kod mene u komšiluku je COVID ambulanta, moram vam slikati neki dan, da vidite gužvu i dva dignuta šatora ispred 
U toku vanrednog stanja znam da je u jednoj ustanovi za mentalno ometene bilo 139 zaraženih, jedan radnik preminuo, kolega mi tamo radi, 4 nedelje nije dolazio kući...a što se tiče odeljenja u kliničkom, kažu da su puna, naročito za respiratorne bolesti, za tačan broj mogu sutra pitati, to je promenljivo...
U toku vanrednog stanja znam da je u jednoj ustanovi za mentalno ometene bilo 139 zaraženih, jedan radnik preminuo, kolega mi tamo radi, 4 nedelje nije dolazio kući...a što se tiče odeljenja u kliničkom, kažu da su puna, naročito za respiratorne bolesti, za tačan broj mogu sutra pitati, to je promenljivo...
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Imam osjecaj da ce Balkanske zemlje tek sada da prodju kroz brojeve kroz koje su svojevremeno prosle evropske zemlje.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ako je vjerovati onom retardiranom Sergeju situacija u Srbiji je poprilicno losa
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
MaliMister No wrote: 05 Jul 2020, 17:59Jel imas podatak koji je stvarni procenat zarazenih koji fasuje respirator?srculence7 wrote: 05 Jul 2020, 17:56 Naravno da je veći broj zaraženih jer se nakon perioda izolacije krenulo sa maturskim, apsolventskim proslavama, ispitima, rođendanima, svadbama i sl. + kafići i kafane pune ... a verujem da ima dosta jer je par naših volontera na specijalizaciji u kliničkom centru, tako da samnu toku.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Mister No
Evo bas sam sa prijateljima razgovarao koji su pozitivni.
Ima ih vec 10 tak iz razlicitih sredina.
Vecina ih ima, ili je imalo, blage simptome gripe a njih 2 - 3 teze.
Ovo troje kazu da su dobro najebali. Prvenstveno su imali bolove, otezano disanje i gubitak mirisa i ukusa. Samo vrelo i hladno razlikovat mogu.
Niko nije imao neku previsoku temp. (oko 38), ali kazu da je neuporedivo sa gripom i da je puno gore.
Niko od njih nije u bolnici zavrsio.
Terapija (za ove teze slucajeve) je bila sumamed i to 6 dana, paracetamol i "C" vitamin.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Ja sam zbog Tuzlaka par dana iščekivala hoću li sa djecom u izolaciju, doduše, briga me ja, za njih sam se zabrinula jer su u Sarajevu. HB jutros dobih vijest da je test negativan.Mister No wrote: 06 Jul 2020, 12:44Evo bas sam sa prijateljima razgovarao koji su pozitivni.
Ovo troje kazu da su dobro najebali. Prvenstveno su imali bolove, otezano disanje i gubitak mirisa i ukusa. Samo vrelo i hladno razlikovat mogu.
Niko nije imao neku previsoku temp. (oko 38), ali kazu da je neuporedivo sa gripom i da je puno gore.
Terapija (za ove teze slucajeve) je bila sumamed i to 6 dana, paracetamol i "C" vitamin.
Koliko je sigurno po tom pitanju doći u Tuzlu?

- Mister No
Koliko i bilo gdje drugo.Chloe wrote: 06 Jul 2020, 13:00Ja sam zbog Tuzlaka par dana iščekivala hoću li sa djecom u izolaciju, doduše, briga me ja, za njih sam se zabrinula jer su u Sarajevu. HB jutros dobih vijest da je test negativan.Mister No wrote: 06 Jul 2020, 12:44
Evo bas sam sa prijateljima razgovarao koji su pozitivni.
Treba se pridržavati mjera i to je to.
Očito je da vise i ne znaju odakle je koji klaster potekao, kao i sto je očito da veliki broj ljudi nema nikakve simptome, a zarazeni su.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Pa nije baš kao bilo gdje. Mi na kantonu brojimo nekih npr. 160 ukupno oboljelih (registrovanih) , Kladuša par slučajeva.Mister No wrote: 06 Jul 2020, 13:33Koliko i bilo gdje drugo.Chloe wrote: 06 Jul 2020, 13:00
Ja sam zbog Tuzlaka par dana iščekivala hoću li sa djecom u izolaciju, doduše, briga me ja, za njih sam se zabrinula jer su u Sarajevu. HB jutros dobih vijest da je test negativan.
Očito je da vise i ne znaju odakle je koji klaster potekao, kao i sto je očito da veliki broj ljudi nema nikakve simptome, a zarazeni su.

No dobro, idemo dalje ...

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14407 times
- Been thanked: 9963 times
U Njemackoj obaveza nosenje maske ostaje do daljenjeg
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 164 times
- Been thanked: 358 times
Bruka i sramota,na sto spade korona da kaiševa zarazi vise ljudi od njeChloe wrote: 06 Jul 2020, 13:46Pa nije baš kao bilo gdje. Mi na kantonu brojimo nekih npr. 160 ukupno oboljelih (registrovanih) , Kladuša par slučajeva.Mister No wrote: 06 Jul 2020, 13:33
Koliko i bilo gdje drugo.
Očito je da vise i ne znaju odakle je koji klaster potekao, kao i sto je očito da veliki broj ljudi nema nikakve simptome, a zarazeni su.![]()
No dobro, idemo dalje ...

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13930 times
- Been thanked: 22948 times
- Status: Online
Regeneron u posljednjoj fazi testiranja lijeka.
Danas ga pocinju davati ljudima koji su obolili.
DrZmo im fige.
Danas ga pocinju davati ljudima koji su obolili.
DrZmo im fige.
Dozvolite da se obratimo
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9245 times
- Been thanked: 9196 times
U Sandžaku je baš loše. Kaže mi kolegica da se uopšte nisu pridržavali mjera, nikakvih. Nit su maske nosili niti držali distancu. 

Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Jesu vas izludili sa tom koronom 
Ne postoje nikakve mjere. U prethodna tri dana obiđoh 2/3 bih, a u zadnjih hevtu dana sam prošao od njemačke do bosne.
Nigdje se niko ne pridržava ničega.
Ako je korona tako zajebana, gdje su desetine hiljada ljudi stavljenih na respiratore?
Gdje su prebukirane bolnice?
Njemački, švicarski, austrijski, slovenski, hrvatski i bosanski doktori se udaraju goozovima jer nemaju plaho posla.

Ne postoje nikakve mjere. U prethodna tri dana obiđoh 2/3 bih, a u zadnjih hevtu dana sam prošao od njemačke do bosne.
Nigdje se niko ne pridržava ničega.
Ako je korona tako zajebana, gdje su desetine hiljada ljudi stavljenih na respiratore?
Gdje su prebukirane bolnice?
Njemački, švicarski, austrijski, slovenski, hrvatski i bosanski doktori se udaraju goozovima jer nemaju plaho posla.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13930 times
- Been thanked: 22948 times
- Status: Online
Bogami, oni u Texasu imaju slobodnih kreveta za dvije hefte, ako se nastavi ovaj priliv pacijenata.
Dozvolite da se obratimo